10 buku cinta pangsaéna dina sajarah anu ngajantenkeun anjeun bogoh deui

buku cinta anu pangsaéna

Cinta mangrupikeun kakuatan anu mindahkeun dunya. Rarasaan anu parantos lami anu parantos ngasuh seueur sajarah pustaka sareng sababaraha buku anu paling legendaris di toko buku kami. Cinta anu teu mungkin, anu sanésna épik, sababaraha anu nyata tapi henteu bisa diloloskeun sapertos ieu buku cinta pangalusna kantos.

10 buku cinta pangsaéna kantos

Sombong sareng Prasangka, ku Jane Austen

Dianggap salaku salah sahiji komédi romantis romantis munggaran, anu salah sahiji karya agung hurup Inggris abad ka-XNUMX terus janten klasik timeless. Carita ngeunaan sadulur Bennett dina milarian salaki anu sampurna henteu ngan ukur janten salah sahiji carita anu paling enak anu diinget, tapi ogé ngangkut urang sapertos sababaraha anu sanés ka dunya masarakat Inggris waktos éta pikeun ngalebetkeun diri dina dunya pésta, pasamoan furtive jeung drama gairah anu bakal mere ilham leuwih ti abad engké ka Helen Fielding sareng buku Bridget Jones na.

Kawinan Getih, ku Federico García Lorca

Diideuan ku kasus nyata anu kajantenan di propinsi Almería sareng ditulis dina 1931, Blood Wedding éta hiji-hijina lakon ku Lorca anu diterbitkeun dina format buku dipasihan kasuksésan anu hébat kahontal. Dihurungkeun ku parasaan tragis anu nyocogkeun sadaya simbol Lorca sapertos kuda atanapi bulan, Bodas de sangre nyiptakeun dinten kawinan Panganten, anu nolak nikah ka Panganten Panganten diseret ku kakuatan anu teu tiasa dijelaskeun anu narik anjeunna ka Leonardo, tilas kakasih. Lalakon mikaresep kasuksésan anu langgeng anu diperkuat ku adaptasi pilem 2015 anu dibéntangan ku Inma Cuesta.

Jane Eyre, ku Charlotte Brontë

Dina taun Charlotte Brontë nyebarkeun novél ieu, 1847, panulis awéwé henteu dianggap pisan sakumaha aranjeunna ayeuna. Kusabab kitu, Brontë nyebarkeun karya dina nami samaran Currer Bell. Sareng watekna, Jane Eyre, sapertos panulis, awéwé ngora disiksa ku kahirupan, hariwang mendakan tempatna di dunya, yén "hiji hal" anu, pastina, parantos ngajantenkeun karya ngalangkungan masarakat nonconformist. Karya éta mangrupikeun kasuksésan anu mutlak saatos diterbitkeunana, ngungkabkeun identitas Charlotte Brontë sareng arus féminis anu bakal tungtungna konsolidasi dina abad ka-XNUMX.

Wuthering Heights, ku Emily Brontë

Seueur anu nganggapna karya romantis pangageungna dina sajarah, sareng aranjeunna panginten henteu lepat. Ditulis ku Emily Brontë, adi ti Charlotte anu disebut di luhur, Wuthering Heights nyarioskeun carita Heathcliff, budak lalaki anu dibawa ka bumi Earnshaw di perkebunan Wuthering Heights, janten babaturan khusus sareng putrina, Catherine. Dongéng dendam, hatena sareng cinta gelap, Wuthering Heights ditolak ku kritik saatos diterbitkeun taun 1847 ku struktur na dina bentuk matryoshka, dianggap "henteu dewasa" ku pendapat umum. Ku jalanna waktos, kritikus bakal mikawanoh sifat visi tina karya, ngajantenkeunana salaku karya anu saéna.

Ical sareng Angin, ku Margaret Mitchell

Carita cinta mitis antara Scarlet O'Hara sareng Rhett Butler nalika Perang Sipil Amérika diterbitkeun dina 1936. Sapanjang periode Natal taun éta, buku teras ngical dugi ka sajuta salinan dituturkeun ku Hadiah Pulitzer pikeun Mitchell, anu langkung terang tibatan saha waé pikeun nyiptakeun suasana idéal anu anjeunna salah buku cinta pangpangna tina pustaka Amérika. Palasik anu poténsialna langkung diangkat sareng adaptasi pilem anu kawéntar 1939 anu dibéntangan ku Vivien Leigh sareng Clark Gable.

Cinta di Jaman Kolera, ku Gabriel García Márquez

Dijual Cinta di kali ...
Cinta di kali ...
Teu aya ulasan

sanajan Saratus taun katiisan nyaéta karya anu Gabo teraskeun janten salah sahiji panulis sejarah anu hébat, Cinta dina waktos kolera mangrupikeun novel anu paling romantis na. Diakuan ku panulis Kolombia dirina salaku karya karesepna, carita cinta Florentino Ariza sareng Fermina Daza, pamajikan dokter Juvenal Urbino, di hiji kota di basisir Kolombia bakal turun dina sajarah sajarahna pikeun kaalusanana, intensitas sareng akhir anu ngahartikeun inti tina padamelan éta. . Diideuan ku carita cinta kolotna García Márquez sorangan, novel anu dipidangkeun adaptasi pilem di 2007 dibéntangan ku Javier Bardem.

Siga cai pikeun coklat, ku Laura Esquivel

Ditetepkeun nalika Revolusi Méksiko, Siga cai pikeun coklat  janten terkenal nalika terbit taun 1989 hatur nuhun kana kamampuan Esquivel pikeun ngagabungkeun carita cinta anu hébat sareng bahan-bahan anu leres. Resep sampurna anu ngungkabkeun Tita, bungsu sadaya sadérékna, janten, dikutuk pikeun nolak cinta pikeun ngudag ngurus kolotna bari anjeunna masak sadaya piring anu diajarkeun ku juru masak kulawarga, Nacha. Duta Modern tina realisme gaibSapertos Water for Chocolate nampilkeun adaptasi pilem anu kasohor di 1992.

Anna Karenina, ku Leo Tolstoi

Karya Realisme RusiaAna Karenina nyaéta karakter anu ngalantarankeun Tólstoi nyiptakeun masarakat luhur Rusia dina waktos éta salaku antitésis dunya anu langkung berbudi sareng désa. Bunderan anu henteu satia, rahasia sareng bohong dikunyah anu ngaliput protagonis anu carita na dimimitian saatos diondang ku salakina adina, Pangeran Stepan, ka Moskow. Sanaos mimitina éta dikritik salaku karya anu tiis pikeun masarakat anu luhur, sabangsaning Tólstoi resep Fyodor Dostoyevsky atanapi Vladimir Nabokov Henteu lami ti éta aranjeunna mumpuni salaku karya seni murni. Tanpa ragu, salah sahiji buku cinta pangsaéna.

Kiduleun wates, beulah kulon Matahari, ku Haruki Murakami

Sababaraha panginten henteu satuju sareng langkung condong ka arah Tokyo Blues, tapi pikeun kuring carita paling romantis ngeunaan Haruki Murakami bakal tetep Kiduleun wates, beulah kulon panonpoé. Carita pamilik bar jazz Hajime, anu hirupna ngancik 360 derajat saatos ngahiji deui sareng Shimamoto, sobat dalitna, mangrupikeun dongéng anu saderhana tapi sengit ngeunaan jaman baheula anu tiasa teras-terasan balik sapertos badai anu haneut sapertos anu teu bisa diprediksi. Kaakraban oriental murni.

Tulisan anu aya hubunganana:
Buku panghadéna Haruki Murakami

Dokter Zhivago, ku Borís Pasternak

Carita dokter Yuri Andréyevich Zhivago, ditugaskeun ka payuneun militér nalika Perang Dunya I dimana anjeunna murag asih sareng perawat Larisa diterbitkeun taun 1957 di sakumna dunya. Nanging, masalah Pasternak anu karandapan ku tekanan ti USSR duanana nalika nyebarkeun novel na di daérah Soviét (anjeunna tumaros dina 1988) sareng janten Hadiah Nobel dina Sastra yén panulis meunang dina 1958.

Naon pikeun anjeun buku cinta anu pangsaéna dina sajarah?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jann cenahna

    Doa ka Trinity ketuhanan pikeun mikat anu dipikacinta
    Duh, trinitas anu luhur sareng ketuhanan Rama Pencipta, Putra Panebus sareng Roh Suci anu mulya! Alfa sareng Omega! Oh hébat Adonai! Pikeun kahadéan sareng rahmat anjeun anu teu aya watesna mahluk ieu kalayan sujud ka diri sorangan (sebutkeun nami lengkep sareng nami anjeun) sareng ku sadayana haté anjeun naroskeun (sebutkeun nami sareng nami jalma anu anjeun pikahoyong) pikeun salawasna bogoh ka kuring sareng bahagia ku abdi sisi.

    Jahel, Rosael, Ismael Oh, perkasa Malaikat cinta! Ngeureunkeun pikeun anu dipikacinta sareng ngajantenkeun jiwa anjeun janten bageur sareng kuring sareng yén haté anjeun raheut ku cinta ngan ukur pikeun kuring. Jahel, Rosael, Ismael, ngupingkeun kuring sareng bantosan kuring. Janten.

    Amin.

    Catetan penting
    Dina akhir doa ieu anjeun kedah ngucapkeun 9 Bapa Kami sareng 9 Salam Maria. Doakeun aranjeunna ka iman sareng pasang aranjeunna dina situs anu anjeun pikahoyong supados aranjeunna tiasa kalaksanakeun.

  2.   Nadia romero cenahna

    Halo, nami abdi Nadia Romero, abdi murid pamasaran digital sareng desain halaman wéb, abdi hoyong naroskeun sababaraha patarosan pikeun proyék panilitian anu kami laksanakeun di kelas, hatur nuhun. Kuring ngantosan balesan langsung anjeun.

  3.   Sarah myers cenahna

    Sapuk sapuk sareng buku anu dibahas dina tulisan ieu, khususna sareng sombong sareng Prasangka ^^

    Aya sababaraha anu kuring henteu acan baca sareng kuring nyerat aranjeunna pikeun dibaca gancang-gancang.

  4.   Juliet Michel cenahna

    Novel munggaran ku panulis Spanyol-Peruvian dianggap salah sahiji conto prosa anu paling luar biasa anu ngalayanan panulis pikeun nyempad tekanan anu masarakat mingpin individu. Vargas Llosa, komitmen kana kabébasan sanaos dikritik ku séktor sanés pikeun pandangan konservatifna ngeunaan kanyataan, nyaritakeun perlakuan ngahinakeun ka para kadét tentara anu dilakukeun nalika latihan barak maranéhna. Upami anjeun resep catetan ieu, anjeun ogé tiasa resep: 10 buku pikeun percanten deui ka cinta. 

  5.   Gustavo Woltmann cenahna

    Kuring ogé bakal nyarankeun novel Hemingway's Farewell to Arms, romansa anu tuwuh antara tokoh protagonis, prajurit sareng awéwé anu gering, ngan saukur pikaresepeun sareng tungtung anu teu disangka-sangka.
    -Gustavo Woltmann.