Chufo Lloréns: bukuna pangalusna

Chufo Llorens

Urang anu resep novel sajarah terang nalika urang mendakan pangarang anu ageung dina genre éta. Kusabab minat kana novel sajarah tetep gembleng sanggeus sababaraha dekade. Sarta lamun Nyanghareupan paménta, urang néangan hiji tawaran kualitas.

Chufo Lloréns mimiti nulis dina 1986; novél kahijinaEuweuh kajadian poé saméméh éta finalis pikeunAward Planéttaun anu sarua. Ti harita teu eureun-eureun. Anjeunna parantos nyebarkeun sababaraha buku fiksi sajarah sareng dina tulisan ieu kami nyarioskeun ka anjeun ngeunaan éta.

Buku pangalusna Chufo Llorens

The Other Leprosy (1993)

Novelna disetél dina waktos anu langkung énggal. Urang teu bisa nyebutkeun yén éta téh novel sajarah, sabab henteu. Saukur Kami nyandak wisata abad ka tukang pikeun pendak sareng Carmelo sareng Esteban salami 80-an anu parah sabab dina dasawarsa ieu dua pamuda ieu kedah nyanghareupan scourge tina jaman anu masih ngahudangkeun seueur was-was ayeuna: AIDS. Budak lalaki, sanaos henteu terang éta, ngahiji ngalangkungan panyakit sareng aranjeunna, sareng indungna, bakal mendakan naon anu ngahijikeun aranjeunna salami sababaraha dekade. Kalayan buku ieu kami bakal terangkeun hiji teka-teki sedih anu ngahubungkeun dua kulawarga.

Catalina, buronan ti San Benito (2001)

Éta carita ngeunaan awéwé ngora anu religius anu kapaksa ngungsi kusabab cinta anu dirasakeun pikeun lalaki. Anjeunna kedah nyanghareupan kaayaan anu béda, pakéan salaku lalaki teras janten awéwé pikeun tungtungna janten aktris anu populér. Catalina mangrupikeun karakter anu diideuan ku nyata anu sanés, Catalina de Erauso, saurang biarawati prajurit. Perjalanan ngaliwatan masarakat sareng adat istiadat Spanyol abad ka-XNUMX sareng Inquisition kalebet.

The saga of the damned (2003)

Carita anu pikaresepeun anu nunjukkeun sajarah pelecehan urang Yahudi tina sudut pandang anu béda. dina ieu novel urang pindah antara dua kali: Abad Pertengahan (abad ka-XNUMX) jeung Jaman Kontemporer di satengahing pembasmian Yahudi salila Nazisme. Esther jeung Hanna dipisahkeun salila ampir genep abad, tapi nyanghareupan pelecehan jeung bahaya nu sarupa. Dina waktos anu sami, urang nyaksian panganiayaan anu sami anu terus-terusan ti mimiti jaman urang.

Abdi bakal masihan anjeun lahan (2008)

Disetél dina Barcelona abad ka-XNUMX, salah sahiji abad konci pikeun konfigurasi kota ayeuna Barcelona. Protagonis disebut Martí Barbany anu diideuan ku karakter nyata, Ricard Guillén. Lloréns jelas ngeunaan eta, waktu nu threw loba unsur nyieun carita alus: struggles kakuatan antara bangsawan, coexistence goréng antara Yahudi jeung Kristen jeung Muslim wanting pikeun nyokot alih wewengkon.

Martí Barbany lahir kana kulawarga tani, tapi anjeunna junun jadi salah sahiji lalaki pang menonjol di masarakat abad pertengahan. Diantara hal séjén, anjeunna bakal merjuangkeun cinta hiji awéwé anu saméméhna jauh kaluar jangkauan na. Jeung dina fiksi novel jeung fakta otentik masterfully dicampurkeun dina plot kakawasaan, zinah jeung konflik agama. Éta Chuso Lloréns parantos milarian karakter anu leres-leres aya masihan nilai tambah novel. Kuring bakal masihan anjeun lahan ngarekor rékaman nalika perayaan San Jordi di 2008.

Laut Seuneu (2011)

Urang nuturkeun dina footsteps of Martí Barbany, sanggeus Kuring bakal masihan anjeun lahan. Entanglements cinta masih pisan hadir dina novel ieu kalayan suksesi pajeulit dina menak House Berenguer salaku latar. sengketa agama jeung disagreements has coexistence salila count abad pertengahan terus. Martí Barbany terus sanggeus onslaughts hirup ku kakuatan karakter tur dina bagian carita ieu putri Marta ogé bakal marengan anjeunna.

The Law of the Just (2015)

con Hukum anu adil urang pindah ka abad penting séjén pikeun Barcelona, ​​​​abad ka-1888, éta abad nu bakal nyieun kota kota anyar boh dina hal arsitektur, kitu ogé dina hal produksi jeung masarakat. Husus, urang dina Pameran Universal hébat nu dilaksanakeun di Barcelona dina XNUMX. Dina modernitas katempona, beunghar jeung miskin bakal konvergen. Antara bourgeoisie Catalan jeung massa proletarian bakal diwangun tembok nu hese meuntas, nu bakal ngabalukarkeun iklim pinuh ku skeptisism jeung tegangan nu bakal bitu dina revolusi jeung konflik.. Sadaya unsur ieu dibumbuan ku cinta anu mustahil kusabab bédana kelas.

Nasib Pahlawan (2020)

Abad ka-XNUMX di Éropa. Lajeng Perang Agung megatkeun kaluar. Dekade mimiti abad ka-XNUMX mangrupakeun suksesi hectic tina pasang surut. Plot antara bohemian, aristokrasi sareng aheng ngahiji dina carita ieu carita antara sababaraha pasangan sareng turunanna. Chufo Lloréns taliti weaves téks nu ngumbara ngaliwatan kajadian sajarah béda antara Éropa dielehkeun ku perang jeung konflik anu lumangsung di Maroko jeung sengketa Rif. Hiji carita seru nu crosses generasi.

Ngauningaan Chufo Llorens

Chufo Lloréns (Barcelona, ​​1931) diajar Hukum, kumaha oge, anjeunna ngembangkeun karir profésionalna salaku pangusaha di dunya hiburan. Sarta teu salawasna gampang hirup tina naon salah bener diaku, sakumaha anjeunna geus ngomong dina leuwih ti hiji kasempetan pikeun ngajelaskeun naha manéhna mimitian nulis taun engké.

Ngan sanggeus pangsiun manéhna bisa ngudag markisa pikeun sastra. nu mimiti dimekarkeun dina taun 80-an. Sanggeus medalkeun novel kahijina dina taun 1986 (Euweuh kajadian poé saméméh) Llorens terus nyumbang kana genre anu. Dina cara anu tenang, sanaos tanpa jeda, anjeunna parantos ngawangun sadayana carita na.

Ayeuna anjeunna boga karir panjang balik na dina yuswa 91 taun anjeunna terus nyerat. Henteu peryogi seueur leresan pikeun urang pikeun dibaca. Nasib pahlawan (2020) mangrupikeun novél pangahirna sareng salah sahiji anu paling keprok dina karirna. Kuring bakal masihan anjeun lahan nya éta panglakuna di 2008 sarta kalawan eta anjeunna ngahontal kasuksésan buleud, nu keur anjeunna yén pamiarsa na bisa ngarasakeun nulis saloba anjeunna enjoys nulis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.