Carlos Ruiz Zafón: buku

Carlos Ruiz Zafon.

Carlos Ruiz Zafon.

Carlos Ruiz Zafón mangrupikeun salah saurang panulis kontémporér anu kawéntar di abad ka-XNUMX. Henteu sia-sia anjeunna dianggap salah sahiji novelis anu paling sering dibaca di dunya, ngan ukur saatos Cervantes; ieu berkat karyana anu paling luar biasa: Kalangkang angin (2001). Novel ieu ngalieurkeun karir panulis sareng parantos dijelaskeun ku kritik salaku: "… salah sahiji wahyu literatur anu hébat di jaman ayeuna".

Novelis ngagaduhan gaya na nyalira, dimana anjeunna ngahijikeun macem-macem jinis sastra. Anjeunna nangkep dina kreasi na anu intisari megah anu dijantenkeun unggal plot en hal unik tur taya bandinganana. Sapanjang karirna karyana ditarjamahkeun kana puluhan basa, sareng éta junun nalukkeun langkung ti 25 juta pamiarsa, Anu teras-terasan ngarepkeun carita luar biasa na.

Data biografi

Dinten Jumaah 25 Séptémber 1964, kota Barcelona ningal kalahiran Carlos Ruiz Zafón. Kelompok kulawargana diwangun ku bapakna, Justo Ruiz Vigo, agén asuransi; indungna, Fina Zafón, sareng lanceukna lanceukna, Javier. Kusabab anjeunna janten murangkalih, anjeunna nunjukkeun hiji pagawéan salaku panulis sareng imajinasi anu hébat. Buktina ieu carita tilu halaman anu ditulisna nalika budakna, kalayan téma teror sareng Mars.

Studi munggaran sareng léngkah literatur

Anjeunna ngarengsekeun studi awal di kuliah di Jesuit: San Ignacio de Sarrià, struktur anu ngadorong kaakuran dirina pikeun gaya Gothic. Dina yuswa 15 taun, anjeunna ngarengsekeun novél 600 halaman dumasar kana misteri Victoria: The Harlequin Labyrinth. Téks na dikirim ka sababaraha panerbit, tapi henteu diterbitkeun. Tina pangalaman éta, anjeunna nampi naséhat berharga ti éditor Edhasa: Francisco Porrúa.

Studi universitas sareng pangalaman propésional

Anjeunna asup ka Universitas Otonom Barcelona pikeun diajar Élmu Informasi. Nalika ngalangkungan taun kahijina pikeun diajar, anjeunna ngalamar damel di sababaraha lembaga iklan. Anjeunna junun ngupahan ku Dayax, dimana anjeunna naék ti kontributor ka panulis naskah. Engké, damel sareng agénsi penting sanés, sapertos: Ogilvy, Tandem / DDB y Grup Grup Mc Cann.

Balapan sastra

di 1992, Ruiz Zafón mutuskeun pikeun mundur ti bidang iklan sareng bakti dirina nyalira pikeun literatur. A) Leres mimiti nyerat novel misteri sareng fantasi, anu muncak sataun payun: Pangeran Halimun. Kana rekomendasi kabogohna, anjeunna nampilkeun anjeunna pikeun kontes tina pustaka umur ngora ti penerbit Édébé, anu meunang. Sareng panghargaan, anjeunna nampi artos sajumlah ageung artos kanggo waktos éta.

Panulis mutuskeun pikeun modal modal hadiah pikeun ngudag karepna anu sanés, bioskop, kitu ngalih ka kota Los Angeles. Sakali netep di dinya, mimiti nulis skrip, tanpa ninggali kreasi novel na. Henteu lami saatos, anjeunna nyebarkeun tuluyan tina karyana anu munggaran: Istana tengah wengi (1994) jeung Lampu Séptémber (salapan belas salapan puluh lima); dina raraga ngalengkepan éta Trilogy Kabut.

Dina taun 1999, anjeunna nampilkeun palabuhan leutik keur parahu pelesiran, novel anu dijelaskeun ku panulis salaku: “… anu paling pribadi tina karyana”. Sataun sanggeusna, anjeunna mutuskeun taruhan pikeun masarakat dewasa sareng ngamimitian tetralogi Kuburan buku hilap, kalayan diterbitkeun tina Kalangkang angin (2001). Gancang, pagawéanana dijual langkung ti 15 juta tina salinan, anu ngahijikeun karir Spanyol.

Pupusna dini

Carlos Ruiz Zafon pupus dina 19 Juni 2020 di Los Angeles (AS), dina yuswa 55 taun sareng saatos berjuang dua taun ku kanker usus besar.

Novel ku Carlos Ruiz Zafón

  • Trilogy Kabut
    • Pangeran Halimun (1993)
    • Istana tengah wengi (1994)
    • Lampu Séptémber (1995)
    • palabuhan leutik keur parahu pelesiran (1999)
  • Tetralogi The kuburan buku poho
    • Kalangkang angin (2001)
    • Kaulinan malaikat (2008)
    • Anu Tawanan Sawarga (2011)
  • The labirin roh (2016)

Sababaraha buku karangan Carlos Ruiz Zafón

Pangeran Halimun (1993)

Dina usum panas taun 1943, tukang jam Tukang ngukir Maximilian le ngawartosan pamajikanana Andrea sareng putra-putrana —Alicia, Irina sareng Max— yén maranéhna bakal ngalih ka patempatan di basisir Atlantik, dina raraga ngajagi aranjeunna tina perang. Max henteu resep ku kaputusan ieu, sabab anjeunna henteu hoyong kaluar ti bumi na. Peuting sateuacan angkat, bapakna tiasa ngagumbirakeun anjeunna saatos masihan jam arloji pikeun ulang taunna.

Salila perjalanan, Maximilian mimiti nyaritakeun budakna ngeunaan sajarah bumi, anu ngandung masa lalu anu poék. Jaman baheula, putra urut pamilik parantos tilelep sareng pupus dina kaayaan anu anéh. Saatos perjalanan anu panjang, para Carvers sumping di bumi anyarna, tempat anu misterius sareng berdebu kusabab lami di anggo; geuwat, aranjeunna mimiti ngabongkar.

Babarengan, anggota kulawarga ngabantosan beberesih, ngantepkeun aranjeunna kacapean. Saatos istirahat sakedap, Max, saha pisan wawasan sareng henteu sieun, mimiti niténan unsur-unsur anéh sareng seram. Ti dinya, lalaki ngora ieu hirup hidep poek nalika rapat kalayan mahluk jahat: Pangéran halimun, anu masihan kahoyong, tapi ku biaya anu tinggi pisan.

palabuhan leutik keur parahu pelesiran (1999)

Oscar Drai balik deui ka Barcelona saatos mangtaun-taun hirup kasiksa ku jaman baheula, éta aya dimana anjeunna mutuskeun pikeun ngamimitian nyaritakeun carita na. Éta sadayana kajantenan nalika anjeunna yuswa 15 taun sareng anjeunna kabur ti pasantrén pikeun ngumbara ka kota. Panasaran ngarahkeun anjeunna asup ka bumi lami di Sarriá, dimana anjeunna mendakan arloji saku lami, anu anjeunna bawa nalika anjeunna kedah buru-buru angkat.

Oscar, rada gugup, mutuskeun balik pikeun mulang obyék, tapi kagét ku Marina, Anu nyandak anjeunna sareng ramana Germán. Anjeunna nampi hapunten pamuda éta pikeun nonton. Saatos paguneman, budak lalaki pendak ngalangkungan jalan-jalan di Barcelona, ​​sahingga langkung kenal deui. Énjing, Marina nyandak Oscar ka kuburan, dimana anjeunna nunjukkeun kuburan anu khusus.

Makamna ngagaduhan batu nisan ku kukupu hideung ukiran, teu aya namina. Ecological nyaéta didatangan sabulan sakali ku saurang awéwé anu misterius, Anu ngan ukur nyésa acuk beureum. Panasaran, para nonoman nalungtik kaayaan anu surem ieu, anu nyababkeun aranjeunna ka industri palsu palsu buatan. Di dinya aranjeunna mendakan rahasia-rahasia anu pikasieuneun di sakitar anu gaduh pabrik: Mikhail Kolvenik.

Perjalanan anu pikasieuneun ngarah aranjeunna aub dina carita serem, bahaya pisan sareng anu bakal nandaan nasibna salamina.

Kalangkang angin (2001)

Di Barcelona anu sepi saatos réngséna konflik bersenjata, éta lalaki ngora Daniel Sempere leumpang ngariung sareng bapakna ka tempat misterius. Hiji ieu nyandak éta ka Kuburan Buku Anu Hilap; aya anjeunna usul pilih buku, dimana bakal kedah jaga siga harta karun. Kagum, Daniel milih téks anu disebat Kalangkang angin, ditulis ku Julián Carax.

Nalika kuring di bumi, gancang maca buku sareng bakal kasohor ku carita, janten anjeunna mutuskeun pikeun milari inpormasi langkung lengkep ihwal panulis, tapi boro saha anu terang anjeunna. Moal lami deui, anjeunna ngalir kana Laín Coubert, lalaki misterius anu hoyong ngancurkeun sadaya karya Carax. Mahluk anu anéh ieu ngalakukeun sagala mungkin pikeun kéngingkeun salinan anu dipimilik ku Daniel.

Saatos neraskeun nalungtik, Daniel kalibet dina kusut enigmas anu ngurilingan panulis. Ti dinya — antara jaman baheula sareng ayeuna— sababaraha karakter anu kalibet dina misteri mimiti muncul. Saolah-olah éta potongan a babadean, unggal carita pas sampurna ka luhur tungtungna ngabéréskeun sadaya tukang tipu sakuriling plot.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.