Buku-buku bukuna JJ Benítez

JJ Benitez

JJ Benitez

JJ Benítez mangrupikeun salah saurang wartawan sareng panulis Spanyol anu paling terkenal sareng paling ditarjamahkeun sepanjang waktos. Sanaos anjeunna dikenal ampir di sakumna planét tina saga khusus, Troy Kuda, ogé ngembangkeun karir jurnalistik suksés. Buktina ieu mangrupikeun pangakuan kana karirna anu lega sareng 2021 Navarra Journalists Award.

Di sisi séjén, Benítez parantos ngahaturanan seuseueurna hirupna pikeun méréskeun misteri (utamina aya hubunganana sareng ufology). Nyatana, dina akhir taun 70an anjeunna mutuskeun nilarkeun jurnalistik profesional janten ngarugikeun karepna pikeun UFO. Dugi ka ayeuna, panulis Navarrese parantos ngical langkung ti 15 juta éksemplar antara ésai, novel fiksi, téks panilitian sareng puisi.

saga nu Troy Kuda

Serial ieu mangrupikeun perjalanan ngalangkungan waktos anu tujuanana nyaéta pikeun terang "kahirupan nyata" jalma anu paling dikenal dina sajarah umat manusa: Yesus tina Nasaret. Kalayan argumen sapertos kitu, kontropérsi éta langkung dijamin. Akibatna, Benítez meunang sababaraha kritik anu hadé, utamina dina Garéja Katolik sareng sora-sora Kristen anu langkung konservatif.

Nanging, henteu tiasa ditolak éta Troy Kuda Éta diapresiasi salaku klasik pustaka di Spanyol. Pastina, tina terbitan jilid kahiji taun 1984, plot na parantos aya dina imajinasi koléktif Spanyol. Ayeuna, saga ieu ngagaduhan legion pengikut di panjuru dunya; Buktina ieu mangrupikeun seueur kelompok sareng forum dina jaringan sosial.

Yerusalem (1984)

Mimitian perjalanan ka tukang; anu maca dicandak ka AD 30, khususna antara 30 Maret sareng 9 April. Kajadianana dicaritakeun dina sabelas bab, hiji per poé. Buku na nyebarkeun langkung ti saratus patarosan sareng réfléksi (sababaraha di antawisna rada cucuk) ngeunaan tokoh anu pangorbanan na nimbulkeun agama Kristen.

Buku-buku sanésna dina séri Trojan Horse

  • Masada (1986)
  • Saidan (1987)
  • Nasaret (1989)
  • Bagian Caesarean (1996)
  • Hermon (1999)
  • Nahum (2005)
  • Yordania (2006)
  • Tiwu (2011).

Abdi, Jules Verne (1988)

Perkawis pangaruh sastrana, panulis Pamplona parantos sababaraha kali nyatakeun kagumanana pikeun karya Jules Verne. Salajengna, Benítez ngadamel analisis anu lengkep ngeunaan panulis sareng penulis naskah Perancis, anu dina waktos éta ngajantenkeun anjeunna kualifikasi "visioner."

Dina kecap Benítez, Abdi, Jules Verne nyaéta buku anu tujuanana pikeun nembongkeun "rupa anu disumputkeun" tina lalaki anu dianggap ku lobaan "Nabi élmu." Éta, tanpa ragu, téks anu unik pisan dibandingkeun sareng anu sanésna museur kana kahirupan, inspirasi sareng karya pangarang Perancis.

UFO karesep kuring (2001)

Volume kadua koleksi Buku catetan ampir-ampiran, eMangrupikeun téks anu peryogi pisan pikeun ufologists, Numutkeun ka spesialis dina ieu bidang panilitian. Eusi anu hébat -sigana ditulis pikeun pemirsa ngora- nyertakeun langkung ti tilu dasawarsa panilitian anu dilakukeun ku Benítez.

Di sisi anu sanésna, buku nawiskeun ka pamaca langkung ti 450 gambar, diantarana 110 saluyu sareng gambar ku panulis. Salaku tambahan, ilustrasi anu teu diterbitkeun dipidangkeun (sapertos lukisan sababaraha astronot ti 29.000 taun ka pengker, contona). Sarua, Benítez nuduh NASA salaku lembaga pembohong sareng pasang aksi tatarucingan anu pikaresepeun; salah sahijina nyaéta "naha anjeun henteu balik deui ka bulan?"

Bencana konéng (2020)

Bencana konéng mangrupikeun terbitan Benítez anu paling anyar, anu nyiapkeun kapal dina kapal pesiar nalika pandemi Covid-19 pecah di Éropa. Ngeunaan buku, panulis nyatet: "éta potrét psikologis anu pikaresepeun ti jalma-jalma, sababaraha urang kabangsaan tangtu yakin yén aranjeunna langkung unggul tibatan anu sanés, aranjeunna ningali anjeun kalayan hina pisan, tapi aranjeunna sieun sapertos kami "...

Di sisi séjén, kecap "konéng" dina judulna nuduhkeun asal (paling dipikaresep numutkeun WHO) virus Cina anu sacara radikal ngarobah konsép "normalitas" dina abad ka-XNUMX. Ku alatan éta, buku ieu mangrupikeun réfléksi hébat kumaha sieun maot henteu ngabentenkeun status sosial atanapi tempat asalna.

Biografi JJ Benítez

Tanggal 7 Séptémber 1946, Juan José Benítez lahir di Pamplona, ​​Spanyol. Ti jaman ngora anjeunna damel di padagang anu aya hubunganana sareng lukisan sareng keramik. Sakumaha anjeunna parantos nyarios, anjeunna sok janten budak anu panasaran pisan sareng resep mendakan naon anu kajantenan di sakitar anjeunna. Henteu sia-sia, Anjeunna mutuskeun pikeun diajar Élmu Informasi di Universitas Navarra (anjeunna lulus dina 1965).

Bisi wae, intelektual Spanyol henteu pernah nolak masalah naon, kumaha kontroversial éta dianggap ku pendapat umum. Benítez ogé henteu paduli pisan kana sora-sora anu mempertanyakan kakurangan sainsna anu sakuduna dituduh sareng nuduh anjeunna spekulatif pisan. Dina tiap hal, jutaan pamiarsa di panjuru dunya parantos terang metode panilitianana.

Jaman wartawan

Saatos lulus ti Universitas Navarra, Benítez mimiti damel di 1966 pikeun koran Kanyataanna, di Murcia. Teras ngaliwat The Herald ti Aragon na Warta Kalér ti Bilbao. Dina média anu disebut tadi anjeunna ngajabat salaku utusan khusus di sagala rupa tempat di Éropa sareng ngumbara di sakumna dunya.

Salami taun 1970an, wartawan Navarrese museurkeun padamelan jurnalistikna nuju ufology (Ayeuna dianggap otoritas dunya dina masalah éta). Dina paralel, anjeunna ngarengsekeun panilitian ngeunaan Turin Shroud sareng ngumpulkeun dokumén ti Angkatan Udara Spanyol dina kamungkinan paningalan UFO.

nu nulis

Di 1979 Benítez pasti nilar jurnalistik resmi pikeun bakti diri nyalira pikeun investigasi kapentingan pribadi na. Kusabab éta prosés tina inpormasi hajat, intelektual ti Pamplona mimiti nyebarkeun kasimpulan tina pamariksaanna. Kukituna, Teu kaleuleuwihan nyarios yén panilitian ngajantenkeun anjeunna panulis anu produktif, kalayan langkung ti 60 buku diterbitkeun dugi ka ayeuna.

Benítez parantos nyatakeun sababaraha kali yén nyerat kedah terang kumaha nyaritakeun hiji carita. Dina titik ieu, éta jelas yén anjeunna diajar nyebatkeun karepna pikeun kajadian paranormal atanapi sesah ngartos. Maka, publikasi kahijina mecenghul: UFOs: SOS ka Kamanusaan (1975), dituturkeun ku buku kalayan nomer penjualan anu saé sapertos ésai Astronot Yahya (1980) jeung Anu datang (1982).

Karakteristik buku-buku bukuna JJ Benítez

Dina JJ Benítez, tugas panaliti sareng panulis digabungkeun dina hiji. Kombinasi ieu parantos nyababkeun karya anu kalebet puisi, ésai, filsafat sareng novel. Tapi, éta sanés ngan ukur ngeunaan kaparigelan tapi ngeunaan jilid deskriptif, jero analisis sareng penanganan gaya saluyu sareng tuntutan jinis sastra anu ditujukeun.

Janten, panulis Spanyol sigana tiasa nutupan sadayana, kumargi kiridit anjeunna ngagaduhan novél detéktip sareng dokumenter, Kamanusaan sanésna aya (1977). Salajengna, ngagaduhan serial tivi, Planét Enchanted, terstruktur dina tilu belas épisode anu disiarkeun antara 2003 sareng 2004. Kalayan kecap séjén, Benítez teu ngagaduhan watesan nalika nyarioskeun carita sareng nyatakeun masalah.

Daptar novel karangan JJ Benítez

  • Pemberontakan Lucifer (1985)
  • Paus Beureum (Kamulyaan Tangkal Zaitun) (1992)
  • Ari kilat (2013)
  • Bencana Konéng Ageung (2020).

Kritik

Kumargi jinis padamelan panyelidikan anu dilakukeun ku JJ Benítez, sigana teu tiasa dilawan yén moal aya ruang pikeun kritik sareng kontropérsi saatos ampir satengah abad karirna. Diantara tuduhan anu paling penting nyaéta karesep panulis pikeun nempatkeun intuisi na jauh payun tina kakuasaan ilmiah, anu anjeunna ngakuan sakumaha teu bisa dilawan.

Dina pengertian ieu, panulis Navarrese parantos nyatakeun yén masihan nilai émosi sareng naluri salaku bagian manusa anu mendasar. Anjeunna ogé dituduh plagiariizing the Buku Urantia. Nyatana, dakwaan éta henteu ngagaduhan dasar hukum, janten, Benítez ngadamel bantahan (anu dimeunangkeun). Perhatoskeun yén téks anu dimaksud parantos aya dina domain publik ti saprak 1983.

JJ Benítez dinten ayeuna

Juan José Benítez parantos ngajelaskeun dina wawancara anu béda-béda ayeuna terus nalungtik sareng nyerat proyek anu sifatna bénten-bénten pisan. Sakitu deui, anu dina program tipi Anu tujuh (2020) nyarios "Kuring gaduh 140 proyék, kuring terang yén kuring henteu bakal minuhan éta." Hiji hal anu pasti, anjeunna bakal neraskeun ngeposkeun nalika anjeunna pikaresep, kumargi salah sahiji frasa na anu paling ikonik nyaéta:

"Kuring henteu nyerat kanggo nyenangkeun saha waé."


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.