Dan Brown Biografi sareng Buku Pangalusna

Dan Brown Biografi sareng Buku Pangalusna

Fotografi: Bookbub

Deui di 2003, buku anu disebat The Da Vinci Code sumping sanés ngan ukur janten best-seller sareng ngagoncangkeun pondasi Garéja, tapi kanggo ngaresmikeun demam pikeun lirik anu ngagali kana literatur anu pinuh ku rahasia. Kemenangan anu kiridit milik panulis Amérika tangtu anu janten salah sahiji paling panulis multi-jual tina milénium. Hayu urang ngartikeun enigmas ngalangkungan Biografi Dan Brown sareng buku anu pangsaéna.

Dan Brown Biografi

Dan Brown Biografi sareng Buku Pangalusna

Fotografi: República GT

Dilahirkeun dina 22 Juni 1964 di Exeter, kota di New Hampshire, di Amérika Serikat, Brown mangrupikeun putra saurang matématikawan sareng komposer musik suci, kombinasi anu sampurna pikeun pangarang anu di awal taun 2000an bakal merevolusi kalangan Kristen pikeun ngalangkungan sababaraha enigmas panginten henteu spiritual.

Brown diajar di Phillips Exeter Academy sareng Amherst College, sanaos anjeunna ogé cicing sakedap di Spanyol, khususna di kota Asturian Gijón. Anjeunna ogé cicing di Seville, dimana anjeunna diajar di universitasna, sanaos konklaf anu sami parantos negeskeun yén teu aya catetan ngeunaan Brown salaku murid, panginten kusabab anjeunna ngadaptar dina kursus Sejarah Seni nalika usum panas. Pangaweruh yén, sanaos ngagambar masa depan anu teu pati jauh, ngarah anjeunna tiheula ka ngahasilkeun rékaman musik barudak dina labél Delliance.

Dina 1991 anjeunna ngalih ka Hollywood, California, dimana anjeunna neraskeun karirna salaku pianis nalika damel salaku guru basa Inggris sareng Spanyol. Kira-kira waktos ieu mah pendak sareng calon pamajikanana, Blythe Newlon, lima belas taun langkung lami ti Brown. Salami paruh mimiti 90an, Brown terus ngarékam lagu sareng albeum, kalebet di handapeun nami Angels & setan (disada sapertos kitu?).

Nanging, karep Brown pikeun literatur bakal sumping dina usum panas 1993 nalika cicing di pantai Tahitian. Di dinya anjeunna bakal mendakan novel Konspirasi Kiamat Sidney Sheldon, maca anu ngainspirasi panulis ka hareup pikeun nyiptakeun deui karirna ku ngamimitian ngagarap novél kahijina, Bénténg digital, Thriller téknologi anu diteunggeulan ku para kritikus tapi éta dipungkas ku kasuksésan komérsial anu terkenal. Buku munggaran ieu dituturkeun Malaikat sareng Setan di 2000, gelar anu nunjukkeun Robert Langdon tangtu obsessed jeung simbolisme agama jeung nyokot mazhab Illuminati salaku penjaga utama sababaraha Rahasia paling poék sajarah urang.

A bubuka nepi ka ledakan anu di 2003 hartosna Kodeu Da Vinci, hiji laris anu sanaos kasalahan sajarah na anu tangtu berhasil ngoyagkeun masarakat Katolik ku ngadakwa kanyataan sapertos sifat anu leres tina hubungan antara Mary Magdalene sareng Yesus Kristus, modifikasi Injil atanapi lokasi aslina tina Holy Grail.

Hiji buku anu narik panon ti sakumna dunya sareng ngagambarkeun perendaman umum anu munggaran di Daptar pustaka Dan Brown.

Buku Dan Brown Pangalusna

Kodeu Da Vinci

Kodeu Da Vinci

Diterbitkeun dina 2003, Kodeu Da Vinci nyaritakeun aliansi antara profésor simbolisme agama Robert Langdon sareng Sophie Neveu, incu awewe tina anggota Illuminati anu rajapati na nyababkeun ayana Grail Suci anu pamilarianana mendakan seueur rusiah dina sajarah Kristen dumasar kana bacaan kadua The Last Supper atanapi robahan sajarah sareng kajadian anu dicarioskeun dina Alkitab. Langkung ti 80 juta éksemplar dijualDa Vinci Code mangrupikeun tersukses di saga lima buku anu dibéntangan ku Robert Langdon sareng diadaptasi pikeun layar lebar di 2006 sareng Tom Hanks sareng Audrey Tautou salaku protagonis. Sanaos seueur kritik buku anu ditampi ti Garéja boh sajarawan, The Da Vinci Code tetep salah sahiji buku anu laris dina sajarah sareng rujukan tina pustaka sajarah anu ngalaman kabangkitan salami dékade kahiji abad XXI.

Malaikat sareng Setan

Malaikat sareng Setan

Sanaos diterbitkeun sateuacan The Da Vinci Code, Malaikat sareng Setan janten suksés berkah pamanggihan penjual terlaris 2003. Deui, Robert Landon dibintanginya dina Thriller ieu dimana anjeunna dipanggil ku pusat panilitian Swiss saatos mendakan mayit lalaki kalayan simbol aneh anu terukir dina kulitna. Pitunjuk mimiti pamulangan sababaraha Illuminati ngancam bom anu bakal ngabeledug di jantung Vatikan. Novel, upaya Brown pikeun ngahijikeun dua konsep anu bertentangan (atanapi sigana henteu seueur) salaku élmu sareng agama, sanaos diterbitkeun dina 2000, ngahontal kasuksésan penjualan anu langkung ageung saatos diterbitkeun The Da Vinci Code sareng diadaptasi kana bioskop di 2009 deui sareng Tom Hanks dina peran Langdon.

Lambang anu leungit

Anu konspirasi

Buku katilu anu dibéntangan ku Robert Langdon diterbitkeun dina taun 2009 janten buku anu laris dina hiji dinten, mangrupikeun tanda ambek yén karya Brown disababkeun dina dékade mimiti taun 2000-an. Setel waktos ieu di Amérika Serikat, langkung khusus di Washington DC,Lambang anu leungit ngabalukarkeun Langdon nuturkeun pitunjuk kana Piramida Masonik anu dikubur, numutkeun legenda, tempat di kota.

Kakuatan digital

Kakuatan digital

Sanaos kritik anu leueur awal (utamina kusabab setting sareng katerangan tempat-tempat di Seville, kota dimana seueur plot na) Kakuatan digital, Buku munggaran Brown anu diterbitkeun dina 1998, tungtungna janten salah sahiji Karya Dan Brown anu kawéntar. Novel multi-penjualan anu protagonisna nyaéta Susan Fletcher, ahli cryptologist pikeun rahasia NSA (Badan Kaamanan Nasional) anu kedah nalungtik hartos kode rahasia-luhur anu henteu aya sistem anu tiasa ngaartikeun kecuali saurang lalaki anu anyar dibunuh di Seville.

Anu konspirasi

Anu konspirasi

Diterbitkeun dina 2001, Anu konspirasi éta novél kadua Dan Brown anu mana Robert Langdon henteu kalebet protagonis. Di tempatna urang mendakan Rachel Sexton, analis intél anu kedah nyipta penipuan anu ngalibatkeun munculna artefak luar angkasa misterius di Arktik, hiji kajadian anu tiasa nguntungkeun kameunangan dina pamilihan umum presiden Amérika Serikat.

Naon buku Dan Brown karesep anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.