Buku realisme magis anu pangsaéna

Buku anu pangsaéna ngeunaan realisme gaib

Sanaos seueur nagara sareng panulis anu ngagabungkeun fantasi sareng kanyataan sapanjang sajarah, realisme magis muncul salaku ciri khas literatur Amérika Latin sareng teras mekarkeun ka sakumna dunya. Kamampuh ngahiji bobo sareng kahirupan sadidinten ngalangkungan ieu buku realisme sihir pangalusna anu balikkeun kami ka kota-kota hantu anu ngumbara sareng kulawarga anu haunted.

Pedro Páramo, ku Juan Rulfo

Pedro Páramo ku Juan Rulfo

Dina 1953, Méksiko Juan Rulfo diterbitkeun runtuyan carita anu disetél di kota fiksi Comala dina nami El llanero en llamas. Sketsa mimiti alam semesta misterius anu ngalangkungan Pedro Paramo, salah sahiji novel anu nyéépkeun réalisme gaib salaku jinis pikeun balaréa sareng anu ditulis ngan ukur lima bulan ku panulis. Diterbitkeun dina 1955, carita éta nyaritakeun datangna budak ngora John Precious ka kota di Comala tempat ramana, Pedro Páramo, perenahna. Jempé di juru sareng carita-carita lawas hiji jalma dugi ka kirang semén sajarah ieu dianggap salaku salah sahiji buku andalanana huruf amerika latin.

Aura, ku Carlos Fuentes

Aura ku Carlos Fuentes

Ditetepkeun di Mexico City di 1962, aura nuturkeun jejak Felipe Montero, saurang sajarawan ngora anu mutuskeun pikeun nampa padamelan ngarengsekeun mémo umum di imahna sorangan. Salami sababaraha bulan, anjeunna bakal cicing sareng istrina, Consuelo, sareng kaponakan awewe, Aura, dua awéwé anu hirup ditelepkeun ku gelap sahingga henteu mikawanoh bumi anu ngingetkeun aranjeunna pisan ka jalma anu gering. Perjalanan hipnotik ngalangkungan hawa nafsu, ketegangan sareng niat gelap karakterna dimana teu kakurangan ritus spiritualistik sareng nafsu rusiah. Salah sahiji novél Carlos Fuentes anu paling diémutan anu diterbitkeun dina usum panas titik golakeun réalisme gaib.

Saratus taun kasunyian, ku Gabriel García Márquez

Saratus taun katiisan ku Gabriel García Márquez

Aranjeunna nyarios yén nalika Gabo nyerat novel ieu, anjeunna bangkrut. Anjeunna ngical mobilna, ngungsi di apartemen di Mexico City sareng, akhirna, ngirim naskah ka imah penerbitan Sudamericana taun 1967. Anu teu tiasa diramal Hadiah Nobel nyaéta kasuksésan anu luar biasa que Saratus taun katiisan ngalaman salami sababaraha minggu kahijina dileupaskeun, kirang langkung kaayaan karya agung literatur Amérika Latin anu antukna bakal ngahontal. Sinar-X tina buana sihir, kulawarga sareng pangaruh asing, sajarah kulawarga Buendía sareng kota Macondo éta janten batu penjuru ledakan Amérika Latin anu nguasaan dunya dina taun 60an.

Bumi Roh, ku Isabel Allende

Imah roh Isabel Allende

Chili ku kalahiran sareng Venezuelan ku adopsi, Allende salawasna terang kumaha nganyam realitas buana, sareng khususna Chili, ngagabungkeun aranjeunna sareng sihir realisme gaib anu laten di novél ieu diterbitkeun dina 1982 pikeun kasuksésan kritis sareng umum. DPR ROH ngenalkeun urang pikeun opat generasi kulawarga Trueba sareng caritaanna diselang-seling sareng kajadian politik anu ngaganggu Chili pascial. Dianggap karya pangarang anu paling wawakil, novel éta kagungan adaptasi pilem di 1994 dibéntangan Jeremy Irons, Meryl Streep sareng Antonio Banderas.

Siga cai pikeun coklat, ku Laura Esquivel

Siga cai pikeun coklat ku Laura Esquivel

Nalika éta sigana yén "kagilaan" pikeun realisme magis parantos réngsé, éta datang Siga cai pikeun Coklat pikeun nyayogikeun icing anu diperyogikeun. Napigasi tradisi Méksiko pikeun lebet dapurna sareng peluit dina sihirna, novel Laura Esquivel diterbitkeun dina 1989 janten penjual ageung berkat panggunaan bahan anu pas: carita cinta di Mexico anu répolusionér, drama awéwé anu henteu ngagaduhan hak pikeun murag asih sareng resep Méksiko pangsaéna pikeun menangkeun pameget sareng pamiarsa. Bagéan kadua novel, Buku catetan Tita, diterbitkeun dina 2016.

Kafka on the Shore, by Haruki Murakami

Kafka di basisir ku Haruki Murakami

Leres, realisme magis ngagambarkeun huruf Amérika Latin, tapi éta henteu hartosna yén pangarang sanés di dunya henteu adaptasi kana kombinasi sihir jeung kanyataan dina tulisanana. Murakami Jepang mangrupikeun conto anu pangsaéna, ngabagi daftar pustaka na kana novel anu caket sareng anu sanés anu maénkeun jagat mékanis. Novel taun 2002 na Kafka di basisir nyaéta kamungkinan novél anu paling ngahanca dunya anu hebat ngaliwatan panon ti dua tokoh sareng carita masing-masing: Kafka Tamura, saurang nonoman umur 15 taun anu mutuskeun angkat ti kulawarga kanggo ngungsi di perpustakaan, sareng Satoru Nakata, hiji lalaki anu lami kalayan sanggup ngobrol sareng ucing. Penting.

Putra Tengah wengi, ku Salman Rushdie

Putra Tengah wengi ku Salman Rushdie

La India Mangrupikeun salah sahiji nagara unik di dunya dimana sihir sareng spiritualitas alamiah dina tingkah polah masarakatna. Maka, urang henteu kaget ku limbah imajinasi anu dicarioskeun ku carita Rushdie, khususna Barudak tengah wengi. Novel disetél dina tengah wengi dina 15 Agustus 1947, dinten anu India kéngingkeun kamerdekaanna ti Kakaisaran Inggris sareng di mana Saleem Sinai, protagonis carita, sumping ka dunya. Ngaliwatan carita na, ngeunaan murangkalih anu ngembangkeun kamampuan panasaran, urang nyaksian sajarah India anu anyar sareng generasi anyar anu kersa nyiptakeun deui nagara éta anu nangtang indera palancong sareng pamaca.

Dipikacinta ku Toni Morrison

Dipikacinta ku Toni Morrison

Diterbitkeun dina 1987, tercinta es novel anu didaptarkeun pikeun "budak genep puluh juta sareng langkung" budak katurunan Afrika anu maot saatos ditundukkeun ngalangkungan Atlantik. Fakta sajarah diwakilan ku Sethe, awéwé budak anu mutuskeun kabur sareng putrina ti kebon Kentucky dimana aranjeunna hirup di perbudakan dugi ka Ohio, nagara bébas. Hantu sareng pikasieuneun perang salib anu nyarioskeun sadayana tiiseun éta anu mangtaun-taun parantos ngalelepkeun lalaki anu kejem komo literatur nyalira. Diterbitkeun dina 1987, novel meunang Hadiah Pulitzer taun payun sareng diadaptasi kana bioskop sareng Oprah Winfrey dina peran Sethe, karakter dumasar kana hamba Margaret Garner.

Naon pikeun anjeun buku anu pangsaéna ngeunaan realisme magis anu anjeun parantos baca?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Anu Ngaduruk cenahna

    The Burning Llanero henteu kantos angkat ka Comala, dugi ka 55 nalika didirikeun, anjeunna ngalaman luka bakar tingkat 3. Dataran, di sisi anu sanés, sanés sabab éta henteu tiasa gerak.

bool (leres)