Buku Baltimore

Dicutat ku Joël Dicker.

Dicutat ku Joël Dicker.

Le Livre des Baltimore —nami asli dina basa Perancis— nyaéta novel katilu ku pangarang Swiss anu nyarios basa Perancis Joël Dicker. Diterbitkeun taun 2013, Buku Baltimore ngagambarkeun penampilan kadua novelis Marcus Goldman. Panungtungan ieu ogé tokoh utama Kabeneran ngeunaan kasus Harry Quebert (2012), judul anu paling laris munggaran pikeun panulis Swiss.

Ku alatan éta, sékrési saterusna dibintanginya Goldman hadir kalawan bar geulis tinggi sateuacanna. Dina tiap hal, ulasan ngeunaan kritik sastra jeung panarimaan publik némbongkeun yén Buku Baltimore patepung ekspektasi. Éta henteu tiasa sabalikna, sabab éta mangrupikeun novél sareng sadaya bahan tina klasik anu paling laris: cinta, panghianatan sareng kasatiaan kulawarga.

Ringkesan tina Buku Baltimore

Pendekatan awal

Narasi dimimitian ku katerangan ngeunaan kahirupan anyar Marcus Goldman salaku panulis anu mapan.. Anjeunna geus mutuskeun pikeun pindah ka Florida dina urutan nulis buku anyar. Tapi kamana waé inditna, sastrawan sok ngarasa angker ku jaman baheula. Husus, anjeunna ditandaan ku tragedi anu anjeunna nyandak salaku titik rujukan saméméh sagala acara penting.

Dua marga dina kulawarga anu sarua

Marcus boga kabiasaan ngukur ku waktu nu geus kaliwat saprak éta kajadian traumatis sakuduna dituju. Jalan eta, carita ieu immersed dina kenangan protagonis, di mana dua kelompok kulawargana muncul. Di hiji sisi aya Montclair Goldmans -katurunan maranéhanana - hina, di pangalusna. Di sisi séjén aya Goldmans of Baltimore, diwangun ku pamanna Saúl (pangacara jegud), pamajikanana Anita (dokter kondang) jeung putrana, Hillel.

Nu nulis nyebutkeun yén manéhna sok admired gaya hirup canggih tina Baltimore Goldmans, clan jegud tur sigana invulnerable. Kontras, Montclair Goldmans éta rada modest; Mercedes Benz Anita anu mencolok waé sami sareng gaji taunan Nathan sareng Deborah—kolotna protagonis—digabungkeun.

Genesis geng Goldman

Grup kulawarga biasa ngumpul nalika liburan. Waktu éta, Marcus nyoba méakkeun saloba mungkin jeung kulawarga pamanna. Samentara éta, eta anu kaungkap Hillel (umur anu sami sareng Marcus) Anjeunna budak anu kacida calakan sarta agrésif anu ngalaman bullying (meureun kusabab dedeganana pondok).

Sanajan kitu, kaayaan éta robah radikal nalika Hillel befriended Woody, Budak anu atlit sareng tangguh, asalna ti bumi anu teu fungsina anu ngirim para pembuli. Moal lami deui, Woody ngagabung grup kulawarga jeung sahingga "Goldman Gang" lahir (geng Goldman). Tilu pamuda éta sigana ditakdirkeun pikeun masa depan anu hébat: pengacara Hillel, panulis Marcus sareng atlit Woody.

ilusi rusak

Sababaraha waktu saterusna, geng narima anggota anyar: Scott Neville, budak lemah anu miboga adi pisan charismatic, Alexandra. Marcus, Woody jeung Hillel geura-giru murag asih jeung maiden, anu réngsé nepi asih panulis.. Sanajan Marcus jeung Alexandra tetep rusiah urusan maranéhanana, maranéhna teu bisa nyegah ambek-ambekan ti ngawangun diantara grup babaturan.

Sajajar, Marcus mimiti mendakan séri intrik anu dijaga ku Baltimore Goldmans. Ahirna, protagonis ngartos yén kahirupan pamanna jauh tina kasampurnaan anu dikirimkeun ka batur. Akibatna, confluence tina retakan di kulawarga jeung di geng nyieun tragedi ngumumkeun ti mimiti carita dilawan.

analisa

Hasil tragis anu diantisipasi tina bab-bab kahiji henteu ngirangan pikagumbiraeun maca. Ieu disababkeun ku déskripsi anu lengkep sareng narasi anu laun (sareng henteu kaleungitan wirahma dina waktos anu sami) protagonis anu diciptakeun ku Dicker. Sajaba ti éta, jero psikologis jeung kontekstual karakter sampurna complements plot suspenseful.

Sajaba ti éta, ngan dina ahir carita tujuan sabenerna protagonis jelas nalika ngajelaskeun fakta. Dina titik ieu, Ieu kudu dicatet yén tarjamah Inggris tina judul buku urang —The Baltimore Boys- leuwih cocog. Naha? Muhun, teks eta teh upeti Marcus ka geng ... ngan lajeng hantu bisa beristirahat dina tengtrem.

ulasan

"Carita megah ieu nandaan Dicker salaku hal pangalusna kaluar Swiss saprak Roger Federer jeung Toblerone".

John Cleal tina Kajahatan Review (2017).

"Anjeunna tetep kuring intrigued ti mimiti nepi ka ahir. Hiji-hijina koméntar anu bakal kuring lakukeun (Jigana kuring ogé ngadamel ieu pikeun buku munggaran ogé), téks bisa geus diédit dina pamanggih kuring sangkan buku bit leuwih langsung tur lean. Lian ti éta, éta rinci. 5 béntang sareng leres-leres kedah dibaca. ”…

alus berbunyi (2017).

"Gemblengna, ieu mangrupikeun buku anu hebat ngeunaan cinta, panghianatan, kadeukeutan, kasatiaan antara dua kulawarga anu bakal ngajantenkeun anjeun hoyong diajar langkung seueur ngeunaan Joel Dicker upami anjeun henteu acan maca buku kahijina."

Engapan Ngaliwatan Kaca (2017).

Sobre el autor

Joël dickerJoël Dicker lahir dina 16 Juni 1985, di Jenéwa - kota basa Perancis di Swiss kulon - kana kulawarga jeung karuhun Rusia jeung Perancis. Panulis kahareup cicing jeung diajar sapanjang budak leutik sarta rumaja di tanah air-Na, tapi teu pisan sumanget ngeunaan kagiatan akademik biasa. Ku kituna, nalika anjeunna ngancik 19 anjeunna mutuskeun pikeun enroll di sakola dramatis Cours Florent di Paris.

Saatos sataun anjeunna balik ka kampung halamanna pikeun ngadaptar di sakola hukum Universitas Jenéwa. Taun 2010, anjeunna nampi Master of Laws, sanaos, kanyataanna, gairah anu leres -ditunjukkeun ti leuleutik- éta musik jeung tulisan. Malah, saprak umur 7 taun anjeunna mimiti maén drum.

hiji bakat precocious

Nalika saeutik Joël yuswa 10 taun, anjeunna ngadegkeun The Gazette des Animaux, majalah alam anu diarahkeun salila 7 taunenya Pikeun majalah ieu, Dicker dilélér Hadiah Cunéo pikeun Perlindungan Alam. Ogé, poéan Tribun de Geneva dingaranan anjeunna "kapala redaksi bungsu di Swiss". Dina yuswa 20, manéhna nyieun foray kahijina kana nulis fiksi jeung carita "Le Tigre".

Éta carita pondok dibédakeun jeung PIJA —singketan basa Perancis pikeun International Award for Young Francophone Authors— taun 2005. Saterusna, Dina 2010 Dicker medalkeun novel kahijina, Poé ahir bapa urang. Plot buku ieu berkisar ngeunaan BUMN (Eksekutif Organisasi Rusiah), organisasi rahasia Inggris anu beroperasi nalika Perang Dunya II.

Buku séjén ku Joel Dicker


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.