Hideungsad. Sagalana ragrag, ku Juanjo Guarnido jeung Juan Díaz Canales. Tinjauan

Blacksad 6. Sagalana ragrag - Bagian Hiji nyaeta carita anyar maranéhna hadir Gambar placeholder Juanjo Guarnido (gambar) jeung Juan Diaz Canales (naskah) ieu ucing detektif ti taun 50an anu geus ngancik 20. Jeung éta méwah, kawas nu saméméhna. Kuring parantos nyarioskeun aranjeunna sareng anjeunna, janten ayeuna kuring fokus kana anu terakhir. Ieu abdi tingalian.

Blacksad 6. Sagalana ragrag - Bagian Kahiji - Tinjauan

Dina awal Blacksad 6. Sagalana ragrag - Bagian Hiji urang ningali seuri sardonic a frasa declaiming buaya tina Badai, ku William Shakespeare. Éta genius munggaran, kawas sesa vignettes nepi ka ahir. Ka luhur éta sadayana, carita dimimitian ku kecap-kecap ieu disutradarai ku John Blacksad, dina narasi jalma ka-1 ti mimiti séri kalayan Tempat dina kalangkang.

Éta hirup teu langkung ti hiji acara mangrupikeun hal anu urang sadayana intui. Sareng kuring, tanpa padamelan, parantos janten drama profésional. Panongton sareng aktor kalayan bar kabuka tina karep rendah sareng kasangsaraan manusa. Lalaki anu disiksa sareng warni mangrupikeun béntang-béntang kuring. Kalayan panorama sapertos kitu, kuring henteu ngartos naha kuring masih resep téater.

Sarta tangtu, ogé, kumaha anjeun teu neruskeun? Anjeun kedah ngalakukeun éta sabab anjeun ngan ukur terang yén anjeun badé maca sareng ningali carita anu saé anu sanés ku ieu (sapotong) ucing detektif. Saeutik geus lavished dina 20 taun ieu ayana, kaleresan, sabab enyaAnjeunna geus ngan ngawartoskeun kami 6 carita, tapi kumaha aranjeunna kawas! Jeung dimungkinkeun, sajaba, aya dina 2 bagian. Anu kadua dijadwalkeun pikeun 2023, hiji hal anu kedah diapresiasi sabab éta moal janten 8 anu dicandak.

Tapi kabuktian sakali deui yén pangarangna nyandak lami sabab masing-masing mangrupikeun permata. Ayeuna, kalawan divisi ieu, carita unfolds leuwih tenang jeung leuwih elaborate. Ieu bisa ditempo sarta noticed teu ukur dina gambar nu leuwih lengkep, dina vignettes leuwih nu sabenerna nembak cinematographic, tapi ogé dina naskah ku Díaz Canales anu, di sisi séjén, terus embroider eta.

Éta ogé kajadian yén anjeunna sareng Guarnido tambah waktos éta geus molding jeung nyampurnakeun mahluk maranéhanana dina unggal albeum anyar. Salaku salawasna, bakal aya jalma anu boga favorit maranéhanana, tapi aranjeunna sadayana alus, sanajan éta sasaena uninga anak ucing ieu ti kalahiran.

Aya ogé anu nyebat carita ieu - atanapi sadayana séri - teuing katebak atanapi diganggu ku klise, tapi éta karya cliches, utamana dina genre ieu.

Blacksad nyaeta sakumaha tangguh sakumaha anjeunna romantis, a upeti sampurna pikeun schwa langkung klasik, boh sastra boh sinematografi, ti éstétika na kana naskah, sareng, langkung khusus, ka Amérika Kalér. Pikeun neuleumkeun diri dina halaman na nyaéta ngalakukeunana Perversity, The Abadi Saré, Perdition, The Dark Jalan atawa Outlaws, dimana maranéhna meuntas Philip Marlowe tina Bogart atanapi nu Jeff Bailey ku Mitchum on Balik deui ka jaman baheula. Jeung sarébu hiji deui rujukan pikeun judul naon anjeunna ditandatanganan Hammet, Chandler o goodys Atawa salah sahiji eta pilem ti jaman emas 40an jeung 50an di bioskop.

Naon eta ngeunaan jeung karakter na

En Blacksad 6. Sagalana ragrag - Bagian Hiji Kami gaduh John Blacksad di kota sanggeus kasus saméméhna anu lumangsung di Amarillo (Texas), New Orleans atanapi Las Vegas. Jeung nu dimimitian ku pintonan teater semu tenang bakal ngakibatkeun a plot korupsi jeung kapentingan pulitik di eselon pangluhurna ngalibetkeun walikota, hiji pembina penting jeung diréktur éta parusahaan téater.

Sareng aranjeunna urang gaduh deui mingguan, reporter tabloid jeung unsur paling pikaseurieun, kitu ogé counterpoint kana seriousness jeung forcefulness of Blacksad. Sanajan kitu, waktos ieu anjeunna muterkeun hiji peran pangpentingna sarta decisive dina tungtungna nu, tangtosna, ditinggalkeun kabuka kalayan a Reuwas ageung éta, teu disangka, boga pangaruh kirang. Sabalikna. Ieu teh hit pangalusna, teh gawir Anglo-Saxon, nu daun madu dina biwir jeung sagala ekspektasi jeung kahayang bagian kadua éta.

Tangtu urang ogé terus ngarasakeun éta nyiptakeun karakter antropomorfik warna coklat motley Como ngareureuwas sareng sareng a brand expressiveness sahiji imah Guarnido, Anu ngahutang pisan ka Disney sareng, dina waktos anu sami, ngaleungitkeun sagala halo bubudakeun atanapi polos tina perusahaan beurit.

Euweuh kawas a turki sombong kawas nu poek Walikota Schumann ti New York teu kungsi disebutkeun tapi jelas reflected dina wangunan, jalan jeung taman ogé dina saratus persen panggih urban Amérika. Jeung euweuh kawas a hawuk kalawan gaze penetrating sarta bearing kuat pikeun ngagambarkeun Solomon, éta pembina anu maénkeun kalayan sagalana jeung dulur ti jangkung nu undoubtedly ngadominasi ku alam.

Sareng tina jangkung éta urang turun ka jero bumi dimana, tangtosna, para pagawé mol, beurit atawa beurit dina poék metro. wawakil na, Kenneth Clark, nyaeta a lalay aranjeunna hoyong kaluar tina jalan jeung éta naha anjeunna hires Blacksad, dianjurkeun ku Iris Allen (llama anggun), sutradara téater anu Blacksad parantos ngahindarkeun konflik sareng Pulisi dimana carita ieu dimimitian.

Jadi ucing urang bakal pura-pura a leuwih worker pikeun manggihan tur ngeureunkeun hitman nu (Logan, a galak jeung soulless biruang coklat) nu milik geng mafia nu ngatur sababaraha luak-lieuk, salawasna kalawan pencét goréng jeung reminiscent tina pamadegan Saha anu nipu roger kelenci?, sajarah hideung sejen alus tina bioskop, sanajan leuwih deranged tur bubudakeun.

Urang ogé bakal ningali pikeun kahiji kalina dina drafting tina Aya naon anu énggal, dimana Weekly jalan, sarta kami bakal papanggih anyar na nu mingpin pausahaan, anu galak landak, nu geus mutuskeun bet dina jurnalistik anu leuwih komitmen ti sensationalist.

Secondaries leuwih kuat nyaéta Olaf, anu nakal hébat dane, supir Solomon sarta henchman, jeung Shelby, anu misterius manuk camar anu ngalakukeun pagawean dirtiest pikeun heulang, anu ngagunakeun eta dina ancaman.

Sadayana dicampurkeun dina cocktail téater ieu, manajemén kakuatan politik sareng bisnis sareng akun lami anu aranjeunna ditangguhkeun. Jeung dulur mungkas dina kaayaan anu ngaganggu —Kalayan penampilan stellar dina tungtung karakter anu penting pisan pikeun Blacksad—, anu ngajantenkeun bagian kadua pinuh ku émosi sareng inténsitas.

Pondokna

Pangsaéna: todo.

Goréng: yen aranjeunna ngan 58 kaca.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.