Ambang kalanggengan

Dicutat ku Ken Follett.

Dicutat ku Ken Follett.

Ambang kalanggengan nyaéta novél fiksi sajarah kontemporer ku panulis Inggris anu meunang pangajén Ken Follett. Ieu diterbitkeun dina bulan Séptember 2014 sarta mangrupa installment katilu tina Trilogi abad ka, nu complemented ku Guguritan raksasa (2010) jeung Usum usum dunya (2012). Dina kasempetan ieu, palaku protagonis mangrupa turunan palaku utama tina judul-judul saméméhna dina dongéng.

Dina trilogi ieu, panulis presents sajarah lima kulawarga nationalities béda jeung kumaha aranjeunna kapangaruhan -Ngaliwatan generasi- ku rupa-rupa kajadian sajarah. Dina hal ieu, Follett mertahankeun: "Ieu carita nini kuring jeung anjeun, kolot urang jeung kahirupan urang sorangan. Dina cara éta mangrupikeun carita urang sadayana ”.

Ringkesan tina Ambang kalanggengan

Caritana dimimitian

Novel dimimitian dina 1961, 16 taun sanggeus ahir Perang Dunya II. Urang ngobrol ngeunaan hiji waktu nalika kakuatan hébat geus nyokot kauntungan - diantara aranjeunna, Rusia, nagara panggedéna di Uni Soviét. Rusia maksakeun doktrin komunis maranéhanana di sakuliah wewengkon nepi ka ngahontal Jérman, nu ngabalukarkeun Jérman mimiti gurun nagara maranéhanana.

Jérman Wétan

Bagian ieu dibéntangan Rebecca, guru Jérman Wétan ti kulawarga Franck - incu awewe Lady Maud - anu hiji poé nampi sapina ti Stasi - pulisi rusiah Républik Démokratik Jérman (GDR) -. Ieu intrigued dirina geuwat, sabab manehna teu nyaho alesan pikeun pesenan. Sanajan kitu, anjeunna masih hadir dina tanggal dituduhkeun. Sakali tempatna, manéhna subjected ka questioning tuntas.

Saatos interpelasi sinister, Rebecca Manehna hayang ninggalkeun markas Stasi geuwat, tapi lumpat ka salakina Hans. Dina momen éta awéwé manggihan yén lalaki éta curang dina dirina sapanjang nikah. Anjeunna anjeunna Létnan Stasi sarta anjeunna ngan nikah nya nénjo dina kulawarga kabogohna.

Saatos ngadangu sadayana, Rebecca neangan kabur ti kota, tapi anjeunna henteu tiasa, saprak miangna coincided jeung amanat dahsyat ti pamaréntah GDR. Aranjeunna parantos mutuskeun pikeun ngabagi "dua Jerman" pikeun ngeureunkeun penerbangan profésional profésional ti nagara éta. Ti moment anu dimimitian pangwangunan Tembok Berlin hina, sareng Rebecca sawaréh kajebak sareng terasing, sareng ratusan rébu urang Jerman dina unggal tungtung.

Di Amérika Serikat

Dina éta moments, di sisi séjén dunya anjeunna George jakes —Putra Greg Peshkov—, saurang nonoman anu ngajabat salaku pangacara dina administrasi Présidén John F. Kennedy. Saterusna, éta aktivis hak sipil tina amerika afrika di AS perjuangan-Na ngarah manehna pikeun ilubiung dina protés di kidul nagara jeung hadir dina Maret dipingpin ku Martin Luther King ka Washington.

Ken Follett ngadugikeun.

Ken Follett ngadugikeun.

George digawé dina kreasi hukum ngeunaan hak sarua. Sanajan kitu, éta jadi euweuh hartina sakali Kennedy ieu assassinated. Mangtaun-taun saterusna, manéhna mimitian gawé bareng jeung Bobby Kennedy, sanajan rencana na murag eta deui nalika lalaki ieu ogé assassinated.

Britania Ageung

Dave williams Anjeunna mangrupikeun protagonis sajarah di daérah Éropa ieu. Ti dinya, anjeunna tiasa ngahuleng mikiran masalah konflik dua buana lianna. Si jajaka manéhna ngimpi jadi musisi jeung ngabentuk band rock jeung babaturanana. Sakali anjeunna junun, anjeunna ngagunakeun lagu pikeun nganyatakeun pamadegan na ngeunaan kurangna kabebasan jeung ketidakadilan.

Hatur nuhun kana kasuksésan tina golongan, aranjeunna ngumbara ka buana Amérika. Keur aya Dave jeung bandmates na netep di San Fransisco jeung aktip milu dina asal gerakan hippie —Ayeuna dipimpin ku nonoman Amérika anu protés pikeun ahir Perang Vietnam.

Uni Soviét

Iklim pulitik di Uni Soviét nu Follett presents kami teu basajan pisan. Panulis nempatkeun pamaca pas saatosna Khrushchev sareng rebutan kakawasaan Brezhnev. Perang Tiis ngamuk sareng ngarusak pondasi struktur anu ku harita dianggap teu tiasa dirusak. Pikeun bagian-Na, di Rusia, Gorbachev nyoba nyalametkeun ékonomi nagara urang jeung rencana Perestroika, tapi usaha na sia sia.

Handapeun panorama ieu, protagonis bagian ieu muncul: kembar Dimka jeung Tania. Anjeunna, anggota partéy ngora komunis, Rising béntang tina gerakan; sanjeun adinaa bajoang pikeun pemberontakan. Balukar tina hal-hal tadi, protés ningkat - dibarengan ku ukuran goréng anu dilakukeun ku pamaréntah - anu ngagancangkeun runtuhna komunisme.

Sanggeus sagala runtuyan acara ieu, tungtungna, dina 11 Nopémber 1989, Tembok Berlin dibongkar.

Takdir nu sabenerna

Carita lumangsung antara taun 1961 sareng 1989 - Dina ngembangkeun pinuh ku Perang Tiis. Unggal karakter ngaliwat hiji perang mandiri. Dunya ngalaman moments pajeulit nu kakuatan-kakuatan gede tarung pikeun kapentingan sorangan tanpa nyokot kana akun konsékuansi tina lampah maranéhanana.

Data dasar tina padamelan

Ambang kalanggengan mangrupa novel karya genre fiksi sajarah. Éta mekar sapanjang 10 bagian anu dibagi jadi bab jeung nu nambahkeun sababaraha 1152 kaca. Pagawéan téh dicaritakeun ku cara linier ku juru dongéng omniscient anu ngagunakeun basa basajan tur entertaining - qualities nu Follett geus dibudidayakan dina karir lila na nu grab nu maca ampir geuwat, sanajan maranéhna teu maca pangarang sateuacan.

Ngeunaan pangarang, Ken Follett

Ken Follett.

Ken Follett.

Kenneth Martin Follett —Ken Follet—dilahirkeun tanggal 5 Juni 1949 di Cardiff, ibukota Wales. Kolotna nyaéta Veenie sareng Martin Follet. Nepi ka 10 taun, manéhna cicing di kampung halaman na, lajeng anjeunna dipindahkeun ka London. Dina 1967, mimiti diajar filsafat di Universitas College of London, balapan éta éta réngsé tilu taun saterusna.

Karir profésional

Dina 1970, anjeunna nyandak kursus jurnalistik salila tilu bulan, nu ngarah ka digawé salaku reporter salila tilu taun pikeun Wales Kidul Gema, di Cardiff. Salajengna, anjeunna dipindahkeun deui ka London, dimana anjeunna digawé di Malem Standar. Dina ahir taun 70an anjeunna nempatkeun jurnalistik kumisan sareng condong kana penerbitan, sareng janten timbalan diréktur manajemén Everest Books.

Karir sastra

Anjeunna mimiti nyerat carita salaku hobi, tapi, hirupna robah jeung publikasi tina Soca jarum (1978), novél kahijina. Hatur nuhun kana buku ieu, anjeunna nampi Hadiah Edgar, salian ti pangakuan internasional. Sejen hits na sumping di 1989 jeung Rukun bumi, gawé bareng nu eta nempatan posisi jualan munggaran di Éropa pikeun leuwih ti 10 taun.

Sapanjang karirna anjeunna parantos nyebarkeun 22 novél dina genre sajarah sareng suspense. Aranjeunna nangtung diantara aranjeunna: Dina sungut naga (1998), Hiber ahir (2002), Dunya sajajalan (2007) jeung Trilogi Abad (2010). Tina bukuna, 7 parantos diadaptasi pikeun televisi sareng pilem, salian ti dilélér panghargaan penting, sapertos: Hadiah Bancarella (1999) sareng Penghargaan Penulis Thriller Internasional (2010).

Karya ku Ken Follert

  • Pulo Badai atanapi Panon Jarum (1978)
  • tripel (1979)
  • Lalaki ti St. Petersburg (1982)
  • Jangjang garuda (1983)
  • Lebak singa (1986)
  • Rukun bumi (1989)
  • Peuting ngalangkungan cai (1991)
  • Kaayaan anu bahaya (1993)
  • Tempat anu disebut kabébasan (1995)
  • Kembar katilu (1997)
  • Dina sungut naga (1998)
  • Ganda buruan (2000)
  • Résiko ageung (2001)
  • Hiber ahir (2002)
  • Dina Bodas (2004)
  • Dunya sajajalan (2007)
  • Trilogi Abad
    • Guguritan raksasa (2010)
    • Usum usum dunya (2012)
    • Ambang kalanggengan (2014)
  • Kolom seuneu (2017)
  • Poek sareng subuh (2020)
  • teu kungsi (2021)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)