Balkon dina usum salju ku Luis Landero

Balkon dina usum tiis.

Balkon dina usum tiis.

Balkon dina usum tiis mangrupikeun novel karya panulis Albuquerque Luis Landero. Karya na ngagaduhan tingalian otobiografi anu dicirian - ieu disahkeun ku pangarang anu sami dina wawancara anu teras-terasan. Éta diterbitkeun dina 2014 dina labél penerbitan Tusquets Editores SA, ngagaduhan panarimaan anu hadé ku masarakat Spanyol sareng internasional.

Pagawean sorangan Mangrupikeun émutan kahirupan tani Spanyol. Éta anu tiasa diklasifikasikeun salaku lukisan sopan santun Spanyol dina awal abad ka-XNUMX.. Plot ieu lumangsung dina ayun-ayunan samentawis anu teras-terasan, kumargi sadayana kajadian di antara kenangan, dina kilat anu lumayan anu dugi ka pipikiran narator. Kami nyarioskeun ngeunaan protagonis panulis anu, frustasi ku kumaha teu ngayakinkeun karyana anu anyar, nyandak perjalanan dina mémori ka umatna. Aya di dinya, dina akar padesaan di Albuquerque, Extremadura, henteu ngan ukur anjeunna mendakan perdamaian, tapi anjeunna akhirna mendakan carita anu langkung saé kanggo dicarioskeun.

Ngeunaan panulis

Lahir sareng asal usul

Luis Landero mangrupikeun saurang novelis Spanyol anu lahir di Albuquerque tanggal 25 Maret 1948. Anjeunna asalna ti kulawarga patani. Kaayaan ieu sacara lengkep nandaan karyana engké salaku panulis, cap karakteristikna salaku paningkatan budaya budaya padesaan Spanyol.

Poé budak leutik na kajantenan antara kota tempat anjeunna lahir sareng kota tatangga Valdeborrachos. Ieu disababkeun yén kebon kulawarga ayana di lokasi terakhir ieu.

Pindah ka Marid

Dina 1960 - sareng panulis anu bakal janten yuswa 12 taun - bapakna mutuskeun pikeun ngajual tegalan sareng mindahkeun sadaya kulawarga ka Madrid, langkung khususna pikeun lingkungan Kamakmuran. Tujuan tina parobihan lingkungan ieu jelas: pikeun masihan generasi anyar kasempetan hirup anu langkung saé sareng nyegah aranjeunna ngulang siklus ayana patani.

"Kuring nyigeung bapak kuring anu nyolong budak leutik mah"

Opat taun saatos ngalih, bapak Landero maot. Kajadian éta nyababkeun seueur kaributan dina umur 16 taun. Panulis anu sami, dina wawancara saterasna, ngarékrut bapakna pikeun (paraphrasing) "parantos maok budak leutik na." Hal ieu disababkeun, sakumaha nyatakeun ku panulis, kana babandingan anu teras-terasan anu dilakukeun sareng barudak sanés sareng nonoman dina tugas anu béda, nunjukkeun yén éta langkung saé. Éta ngahasilkeun tingkat hanjelu dina budak. Nyatana, panulis negeskeun yén ramana ningali di anjeunna salaku jinis panebus hirupna, jalma anu bakal janten anu anjeunna teu tiasa.

Studi sareng padamelan munggaran

Salami mangtaun-taun, Landero nampi gelar Jurusan Filsafat Hispanik ti Universitas Complutense Madrid.

Dina yuswa 41 anjeunna nyebarkeun Kaulinan umur telat (1989, Tusquets), sareng lumpat kalayan kabagjaan anu hébat yén karya munggaran ieu tétéla janten kasuksésan penjualan total, sareng salah sahiji karesep kritikus.

Louis Landero.

Louis Landero.

Dianggo saatos suksés

Saatos kasuksésan tina novél munggaran ieu, Landero panginten tiasa hirup tina serat sareng nyandakna salaku padamelan utami. Ti dinya daptar na daptar karya sastra anu euyeub:

  • Ksatria pakaya (1994, Tulisan). Novel.
  • Magang magis (1998, Tulisan). Novel.
  • Antara garis: carita atanapi kahirupan (2000, Tulisan). Tés.
  • Ieu bumi abdi (2000, réditor Daérah Extremadura). Transkrip tina partisipasi na dina program "Esta es mi tierra".
  • Tukang gitar (2002, Tulisan). Novel.
  • Kumaha cara motong rambut anjeun, Pak? (2004, Tulisan). Tulisan
  • Dinten ayeuna, Jupiter (2007, Tulisan). Novel.
  • Potrét Lalaki Teu Asak (2009, Tusquets)
  • Ngalenyepan (2012, Tulisan). Novel.
  • Balkon dina usum tiis (2014, Tulisan). Novel otobiografi.
  • Kahirupan anu tiasa disawalakeun (2017, Tulisan). Novel, (diantara anu laris dina Maret taun éta)
  • Hujan alus (2019, Tulisan). Novel.

Pangajén

Karir anu produktip sareng prestasi anu hadé sapertos anu ngajén, anu mana Landero pantes teuing. Ieu panghargaan na:

  • 1989 Icarus Award pikeun panyipta anyar.
  • 1989 Kritik Award pikeun Castilian Narasi.
  • 1990 Hadiah Nasional Sastra.
  • 1990 Mariano José de Larra Award.
  • 1992 Mediterania Award pikeun karya asing anu pangsaéna.
  • 1992 Grinzane Cavour pikeun Sastra.
  • 2000 Hadiah Extremadura pikeun Kreasi pikeun Karya Sastra Pangsaéna ku Pangarang Extremadura.
  • 2005 Medali Extremadura.
  • 2008 Arcebispo Juan de San Clemente Narasi Award.
  • 2015 Madrid Booksellers Award.
  • 2015 Hadiah Dulce Chacón pikeun Narasi Spanyol.

Dinten, Landero bakti diri sapinuhna pikeun karep, nyerat, sareng éta ngamotivasi rébuan ogé ngiringan nyerat. 

Balkon dina usum tiis

Kaleresan ngadamel novél tina balkon

Balkon dina usum tiis éta mangrupikeun cariosan kajadian anu leres dibumbuan ku imajinasi panyipta na pikeun ngajantenkeun langkung gampang dicerna, lucu sareng ngahibur. Pagawean nempatkeun anu maca dina sapatu panulis anu ngalaman, anu, dina balkon nalika usum tiis, marios kenangan na. Anu maot nyarios, enya, urang sareng naon anu saheulaanan ayana nyalira.

Seni ngadongéngkeun siklus, émut nyalira

Dina riweuh éta dina kenangan sareng narasi siklik anu indah -nalika aya perjuangan internal pikeun novél énggal anu henteu ngayakinkeun anjeunna pisan - panulis ngagali kana naon sabab-musabab kahirupan. Saha anu nyangka yén budak propinsi anu gaduh karep janten gitaris bakal tungtungna janten panulis sareng hirup ku nyababkeun masarakat awam petualangan budakna sareng kahirupan jalma-jalma anu dipikacinta sareng masa-masa sesah anu kedah aranjeunna hirup?

Novel anu teu aya nimukeun

"Dina novel ieu kuring henteu kedah mendesain naon-naon, sadayana parantos kapendak," saur Landero dina wawancara sareng Periodista Digital. Sareng upami, Balkon dina usum tiis éta karya murni biografi. Tapi henteu ngan ukur éta, panulis langkung maju. Masing-masing karakter, propil unik; unggal kaayaan, narasi lengkep sareng jujur. Teu aya runtah. Upami anjeun maca sacara tuntas sareng taliti, unggal mémori Landero tungtungna janten milik anjeun.

Faktor sajarah

Kalayan kalamna anu siap pisan sareng tepat, Landero ngajelaskeun rinci ngeunaan momen sajarah dimana kajadian anu disebatkeunana lumangsung. Hal ieu ngamungkinkeun pamaca henteu ngan ukur ngagali kahirupan tokohna - sakumaha nyata anjeun atanapi kuring - tapi ogé pikeun nyaksian kaayaan anu nandaan hijrah masif ti padumukan padesaan ka kota-kota sareng tegangan ékonomi sareng politik anu ku masarakat sipil aranjeunna kedah parantos kajantenan dina awal sareng pertengahan abad ka-XNUMX. Dicutat ku Luis Landero.

El Balcón dina serat usum ngahargaan anjeun

Balkon dina usum tiis Éta mangrupikeun kenangan ngeunaan lalaki anu ditarjamahkeun kana serat pikeun ngahargaan jalma anu dipikacinta sareng ngajantenkeunana janten bagian tina jaman ayeuna salaku émutan hirup ngeunaan naon ari hiji bangsa. Éta ogé mangrupikeun panyambat pikeun hormat pikeun manifestasi budaya sareng idiomatik unggal daérah, nilai-nilai anu digentoskeun ku gelombang téknologi anu tumuh anu ngagegebegkeun umat manusa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.