Arundhati Roy nyebarkeun buku énggal saatos dua puluh taun

Poto: Australia.

Dina kahirupan urang sok aya buku khusus, tingali naha urang mendakan éta dina momen anu spésifik sareng nangtoskeun ayana urang, sabab carita na nyambung sareng urang sapertos anu sanés, sabab éta ngajantenkeun urang ngumbara sareng ngarangkul anu teu dikenal. Upami kuring, buku éta téh Dewa Hal Leutik, ku Arundhati Roy, anu ngalaporkeun Booker Award pikeun panulis taun 1997, ngical langkung ti 8 juta éksemplar sareng ditarjamahkeun dina 42 basa. Dua puluh taun ka hareup, tapi tanpa ninggalkeun India, Roy nyebarkeun bukuna anu anyar, The Ministry of Ultimate Happiness.

Arundhati Roy: ngadesek sareng kalanggengan

Sanaos Arundhati Roy peryogi opat taun nyerat novel kahijina (1992 - 1996), langkung ti sakali anjeunna kantos nguping nyarios yén anjeunna leres-leres nyeratna sapanjang hirupna. Kusabab sanaos realisme gaib sareng eksotisisme anu ngagoda ka Kulon, The God of Small Things aya di luhur sadaya potrét harian kulawarga Siria-Kristen ti nagara tropis Kerala anu ngalangkungan panulis masihan upeti kana pangalaman dirina nyalira, sanaos Ieu bakal butuh 35 taun ngantosan. Sareng ayeuna, 20 saatos seueur penghargaan sareng kasuksésan, nalika kami ngagaduhan berita ngeunaan matéri anu énggal mangrupikeun salah sahiji Pangarang India anu paling kawéntar (sareng sadar).

Sareng éta salami 20 taun ka pengker Roy parantos hirup terjun dina proyék paralel anu sanés, khususna para aktivis: kecaman tés nuklir anu dilakukeun ku pamaréntah India di nagara Rajasthan (anu nyababkeun The End of Imagination, salah sahiji seueur karangan na), dokumenter ngeunaan gerilya Maois, nyempad nasionalisme Hindu, pertahanan hak awéwé di nagara anu henteu sami sareng anjeunna bahkan pernyataan ngeunaan sisi gelap Gandhi anu diangkat lepuh diantara séktor paling konservatif di India. Tapi teu saurang ogé, bahkan agén sastrana, bau yén novél anyar mimiti masak dina pikiran pangarang.

"Kuring henteu terang iraha kuring ngamimitian nyeratna, hartosna, éta ésoterik pisan," Roy negeskeun. nu Guardian nembé, sanaos sepanjang waktos anjeunna jelas yén "anjeunna henteu hoyong a The God of Little Things 2".

Buku anyar Arundhati Roy, The Ministry of Ultimate Happiness, ngaliwat kana dunya hijrah, Anu dianggap salaku jalma kelamin katilu, baheulana dipuja pikeun statusna salaku panaséhat pikeun raja-raja hébat tapi ayeuna ditindes di bawana India dimana hak-hak LGBT henteu leres-leres diadegkeun. Protagonis, Anjum, mangrupikeun awéwé transgender anu, saatos cicing di komunitas hijra di tengah-tengah kamiskinan di Old Delhi, mutuskeun netep di kuburan sareng ngawitan di dinya mimiti akomodasi dimana sadayana minoritas India pas: ti batur transgender jalma ka anu katelah teu kacekel, eselon panghandapna tina sistem kasta kondang di nagara Asia, nimbulkeun galeri karakter anu warna-warni sareng boros anu ngagambarkeun minat Roy sareng kacintana pikeun India, nagara anu ngagambarkeun nya «aliran solidaritas.

Dua puluh taun ka hareup, novel kadua Arundhati Roy bakal diterbitkeun tanggal 6 Juni, sedengkeun éta bakal dugi ka Spanyol dina Oktober ti Anagrama. Dua dekade anu nyababkeun patarosan yén autoa bakal paling ngupingkeun dina sababaraha bulan ka payun: Kunaon seueur buku non-fiksi sareng salami ieu pikeun novél énggal?

"Kusabab bédana antara non-fiksi sareng fiksi nyaéta anu pangpayunna nyebat kabutuhan, sareng kalanggengan anu kadua," Roy bakal ngawartosanna.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.