Ajag hideung

Dicutat ku Juan Gómez-Jurado.

Dicutat ku Juan Gómez-Jurado.

Ajag hideung (2019) nyaéta novél kasalapan ku pangarang Spanyol Juan Gómez-Jurado sareng installment kadua anu nampilkeun detektif Antonia Scott salaku tokoh utama. Dua buku sanésna nampilkeun panalungtik anu disebut tadi sareng pasanganna, Inspektur Jon Gutiérrez, nyaéta Ratu Beureum (2018) jeung Raja bodas (2020).

Trilogi ieu ngajantenkeun panulis Madrid janten salah sahiji eksponén thrillers kajahatan anu paling kasohor di Spanyol ayeuna. Ieu mangrupikeun subgénre sastra anu seueur pisan, hatur nuhun - sajaba ti Gómez-Jurado nyalira - ka pulpén anu kasohor Dolores Redondo, Eva García Sáenz de Urturi sareng Carmen Mola, pikeun sababaraha nyebatkeun.

Pangarang jeung novelna

Gómez-Jurado parantos nyuhunkeun supados teu aya sawangan anu diterbitkeun atanapi detil anu aya hubunganana sareng eusi novelna diungkabkeun dina média. Ku alatan éta, sagala usaha dina synopsis a mana ngalawan pamundut éta. Sanajan kitu, enya bisa digambarkeun ka Ajag hideung salaku thriller anu didorong ku karakter kalayan jero psikologis anu diperyogikeun pikeun carita detektif anu saé.

Salaku komplemén, pangarang Madrid nambihan dosis konstan leutik -Mas, teu kaleuleuwihi- tina humor nu ngagabungkeun sampurna jeung intrik omnipresent dina téks. Panginten ironi sareng seuri di tengah-tengah intrik ngagambarkeun sentuhan anu asli tina narasi jalma katilu anu dinamis pisan.

Analisis Ajag hideung

Plot jeung tokoh utama

Utas naratif ngalir ngeunaan panyilidikan anu dilakukeun ku detektif Antonia Scott sareng pasanganna Jon Gutiérrez. Duo ieu, sanaos gaduh kapribadian anu sacara praktis antagonis, mangrupikeun campuran anu épéktip pikeun ngatasi pembunuhan anu susah direngsekeun. Di hiji sisi, manehna teh awewe leutik jangkung tapi gede tekadna, teu sieun ku saha.

Gantina, anjeunna mangrupakeun lalaki Basque kalawan physique badag sarta karakter mulya. Dina awal buku, aksi pindah ka dua lokasi. Dina hiji sisi, awak geus kapanggih di walungan Manzanares (Madrid). Sajajar, di Malaga saurang awéwé ditelasan di jero pusat balanja. The notoriety tina dimungkinkeun éta, katingalina, almarhum éta udagan tina mafia Rusia.

Estilo

Narator omniscient padamelan ku Juan Gómez-Jurado ngadorong pamaca pikeun neuleumkeun dirina dina kaayaan anu dialaman ku para tokoh. Jenis narator ieu ngamungkinkeun urang pikeun delve kana pikiran protagonis: kumaha aranjeunna mikir, alesan pikeun lampah maranéhanana, asal emosi maranéhanana ... Sadaya ieu nyiptakeun bacaan sanggup kalibet ti kaca hiji.

Salian ti éta, dialog-dialog novél téh réalistis pisan jeung diémbar-ébréhkeun, nu diréngsékeun ku dokuméntasi alus teuing anu ditepikeun ku pangarang dina setélan. Dina konsonan, déskripsi kriminalistik anu taliti ogé rujukan ngeunaan fungsi organisasi anu dikhususkeun pikeun perdagangan narkoba. di basisir Andalusia.

panarimaan kritis

Ajag hideung Éta mangrupikeun novel anu dipeunteun lima (maksimum) sareng opat béntang di Amazon masing-masing dina 61% sareng 28% ulasan. Salaku tambahan, koméntar dina platform anu disasarkeun sareng dina portal sanés anu didedikasikeun pikeun kritik sastra nyarioskeun carita anu lincah pisan, pinuh ku suspense sareng jero psikologis anu luar biasa.

Naha novel kajahatan mangrupikeun subgenre anu didominasi ku awéwé?

Argumen tina Buku munggaran Gómez-Jurado aranjeunna dibandingkeun jeung pamadegan Dan Brown alatan tumpang tindihna on conspiratorial, isu pulitik jeung agama. Dina cara nu sarua, Teu bisa dihindari pikeun masangkeun Antonia Scott sareng protagonis novel kajahatan Dolores Redondo., Carmen Mola atanapi Antonio Mecerro, diantarana. (Éta kabéh awéwé calakan jeung temperament kuat.)

Kanyataanna, Ajag hideung confirms trend kiwari kasuksésan redaksi digambarkeun ku novel kajahatan Spanyol kalawan protagonis awéwé. Henteu anéh, karakter sapertos Amaia Salazar (Redondo) atanapi Elena Blanco (Mola) parantos kéngingkeun tempat anu khusus diantara peminat thrillers pulisi. Tangtosna, Scott ogé bagian tina grup pilih éta.

Sobre el autor

Juan Gómez-Jurado mangrupikeun pituin Madrid. Anjeunna lahir dina 16 Désémber 1977. Di ibukota Spanyol Anjeunna nampi gelar dina Élmu Informasi, khususna di Universitas CEU San Pablo. Imah ulikan swasta ieu mangrupikeun lembaga anu diatur dina prinsip Katolik sareng anu disebut humanisme Kristen.

Juan Gómez-Jurado.

Juan Gómez-Jurado.

Idéologi teologis pangarang Madrid dibuktikeun dina buku-buku kahijina, utamana dina debut sastrana, Nenjo Allah (2006). Dina waktos éta, wartawan ogé parantos damel pikeun sababaraha média, kalebet Radio España, Canal + sareng Cadena COPE.

Karir luar biasa dina majalah, radio sareng televisi

Panulis Ibéria parantos damel sareng sababaraha majalah nasional sareng asing. Di antara aranjeunna: Naon anu dibaca, Jot turun y Tinjauan Buku New York Times. Sarua, dipikawanoh pikeun penampilan na di sagala rupa acara radio jeung televisi. Salah sahiji anu pang populerna nyaéta ségmén "Individu" — sareng Raquel Martos — tina program éta. Julia dina ombak ku Onda Cero (2014 - 2018).

Kitu ogé, Gómez-Jurado parantos populer sareng pamirsa Spanyol berkat podcast Anu Kawasa (bareng sareng Arturo González-Campos, Javier Cansado sareng Rodrigo Cortés) sareng Ieu komodo. Ngeunaan serial televisi, penampilan maranéhanana di Séri AXN sarta dina program usum panas pikeun moviegoers Bioskop (2017 jeung 2018).

Karya panganyarna

  • Presenter tina Kapasitor fluks dina La 2, program eusi sajarah-budaya (2021)
  • Co-panulis - babarengan jeung pamajikanana, Dr di Child Psikologi Bárbara Montes - ti séri nonoman Amanda Hideung
  • Dina 2021, anjeunna nandatanganan kontrak sareng platform Amazon Prime pikeun janten panyipta kontén ekslusif pikeun merek éta.

Karya tulis

Novel kadua karya Juan Gómez-Jurado, Kontrak sareng déwa (2007), ngagambarkeun publikasi consecrating di tingkat nasional jeung internasional. Wétan panglakuna ngabagi sababaraha téma sareng karakter anu dijelaskeun dina anjeunna Nenjo Allah. Najan kitu, Panulis Madrid sanés ngan ukur ahli dina novel, sabab anjeunna parantos nunjukkeun kabébasan kréatifna ku jalan-jalan kana genre anu sanés.

Buktina ieu judul nonfiksi The Virginia Tech Massacre: Anatomi Pikiran Disiksa (2007). Nya kitu, geus hasil medalkeun dua runtuyan sastra barudak jeung rumaja, alex colt (5 buku) jeung Rexcatator (3 buku). Salian ti séri Amanda Hideung, kalawan dua release to date.

Daptar lengkep novelna

Buku-buku Juan Gómez-Jurado.

Buku-buku Juan Gómez-Jurado.

  • Nénjo Gusti (2006)
  • Kontrak sareng déwa (2007)
  • Lambang Nu Nghianat (2008)
  • Legenda maling (2012)
  • Sing sabar (2014)
  • Sejarah Rusiah Tuan Bodas (2015)
  • Célak (2015)
  • Ratu Beureum (2018)
  • Ajag hideung (2019)
  • Raja bodas (2020).

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)