Juan Tranche. Wawancara sareng panulis Spiculus

Fotografi: Juan Tranche. Profil Twitter.

Juan Tranche Kuring kantos aya di séktor penerbitan pikeun sababaraha waktos, kalayan minat anu khusus sareng fokus kana studi ngeunaan Roma kuno sareng dunya klasik. Ayeuna nalika anjeunna parantos ngaluncatan pasar sareng novél anu nyarioskeun carita ngeunaan gladiator legendaris, Spikulus. Kuring pisan ngahargaan waktos anjeun, dédikasi sareng kahadéan pikeun ieu tatanyaan dimana anjeunna nyarioskeun perkawis anjeunna sareng sababaraha topik anu sanés.

Juan Tranche - Wawancara 

  • SASTRA SASTRA: Spikulus mangrupikeun novel perdana anjeun dina jinis sajarah. Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan éta sareng ti mana ideu na asalna?

Mangtaun-taun Kuring ngarasa hal anu teu tiasa dijelaskeun pikeun dunya gladiator sareng Spiculus mangrupikeun anu pangsaéna tina sagala kali. Kuring kantos narik perhatian kuring kumaha sadayana parantos nguping ngeunaan pejuang ieu anu ngantepkeun kahirupan aranjeunna di arena, tapi teu aya anu terang saha waé anu leres-leres aya. Spartacus, anu paling kawéntar sadaya waktos, anjeunna ngalakukeun éta pikeun mingpin pemberontakan budak, sanés janten gladiator anu saé. Di masarakat dimana urang resep ngukur kasuksesan ku masihan hadiah sareng hiasan pikeun ampir sadayana, sahenteuna kuring ngarasa panasaran. Kuring ngamangpaatkeun saeutik data yén urang ngagaduhan anjeunna sareng karep anu kuring rasakeun dina waktos éta, sanés ngan ukur carita na, tapi ogé ngenalkeun dunya anu saé ieu tina dua sobat anu silih adep di Roma Kaisar Nero. 

  • AL: Naha anjeun tiasa uih deui kana buku munggaran anu anjeun baca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

Buku munggaran anu kuring émut di sakola nyaéta sajarah Pompeii dicarioskeun kanggo murangkalih dimana protagonis disebatna Sofia. Buku éta nandaan kuring sabab urang tiasa rapat sareng pangarang. Salain ti kawajiban maca dina tahap pendidikan, buku munggaran anu kuring baca karesep kuring sorangan nyaéta Rukun bumi. Abdi resep. Saprak harita kuring henteu kantos lirén maca sareng kuring nyobian nyebarkeun karep kuring ka putri-putri kuring.

Perkawis nyeratna. Hiji-hijina hal anu kuring parantos nyerat salami hirup abdi, dugi ka kuring mutuskeun pikeun nyaritakeun carita Spiculus, nyaéta surat cinta kalayan lima belas taun anu ayeuna janten pamajikan kuring. Kuring henteu kantos nyerat carita, atanapi anu sapertos kitu, tapi kuring miharep kuring henteu pernah ninggali hobi ieu anu janten karep. 

  • AL: Panulis sirah? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman. 

Kuring pasti bakal tetep sareng Ken follet sabab bukuna ngajantenkeun kuring resep kana novel sajarah. Ogé Santiago Posteguillo dina genre ieu sareng, tangtosna, Juan Eslava Galán, kumargi kuring muja dunya Romawi berkat bukuna. Dina genre anu sanésna kuring ogé resep pisan, sapertos novel Thriller atanapi kajahatan, kuring resep pisan ka aranjeunna Santiago Díaz sareng Carmen Mola

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun? 

Sila, protagonis umum novel Gladiatorku Roger Mouge. Kuring masih panasaran kumaha karakter ieu bakal mikir dina kaayaan anu béda atanapi kumaha anjeunna bertindak dina béda-béda. Leres, kuring terang ieu sora rada ahéng. Kuring ogé bakal resep nyiptakeun, teu pati terang, Alice gould protagonis tina Jalur bengkok Gustiku Torcuato Luca de Tena. 

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca? 

Dina aspék nyeratna, musik tina soundtrack sapertos Max Ritcher, Hans Zimmer sareng teras-terasan numutkeun ka pamandangan anu nuju dikembangkeun. Ogé, éta moal tiasa leungit kopi sareng coklat. Sedengkeun pikeun maca, henteu. Abdi gaduh kamampuan pikeun konsentrasi pisan tinggi sareng henteu paduli kumaha banterna di sakuriling kuring atanapi kumaha kuatna putri-putri kuring, tipi kuring asup ka tempat kajadian nalika kuring maca.

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana? 

Pikeun nyerat, sakumaha ceuk kuring, wengi sareng dina méja di ruang tamu. Rék maca Abdi resep korsi rusiah di kamar putrina, sofa di ruang tamu, kamar tidur, dapur, teras. Ringkesanana, abdi henteu kabeuratan situs kusabab kuring resep pisan maca. Tapi, upami kuring kedah cicing sareng momen anu khusus kuring bakal milih usum panas, dina tempat tidur gantung ku sora laut di tukang. 

  • AL: Naha aya genre séjén anu anjeun resep? 

Kuring maca ampir sadayana. Abdi resep kana novel sajarah sareng novel hideung na kuring ngagabungkeun deui sareng latihan. Jigana hiji-hijina jinis anu kuring henteu kantos kantos maca nyaéta novel roman, tapi kuring ogé henteu nolak. 

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

Ayeuna kuring nembé réngsé: Teu aya deui leuweung leuweung, ku Carlos Augusto Casas, anu kuring resep pisan. Abdi nembé maca: Anu alanoku Jose Zoilo Hernández.

Nulis, abdi nuju bérés novel kadua kuring kumaha upami awéwé gladiator

  • AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan sareng naon anu mutuskeun anjeun nyobian nyebarkeun?

Dinten ayeuna aya langkung seueur tawaran ti kantos na, untungna, buku tiasa dipésér kalayan harga naon. Ieu mangrupikeun warta anu saé sabab ngamungkinkeun budaya janten sayogi pikeun sadaya anggaran sareng pikeun sadaya raos. Aya ogé kamungkinan anu sateuacanna teu aya hatur nuhun ka nyebarkeun diri anu parantos ngamungkinkeun para panulis pemula, anu sateuacanna ningali teu mungkin pikeun minuhan impianana, kamungkinan ngédit karyana. Kuring nyobian kusabab kuring teu aya anu rugi sareng sadayana anu dipikagaduh sareng, tanpa ragu, kuring nyandak kaputusan anu pas, saprak kuring nyerat SpikulusEndah kumaha parantos ngeuyeuban kuring. 

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun carita ka hareup?

Kabeneran aya nu abdi henteu terang. Spikulus Terang terang sababaraha bulan ka pengker, janten, kuring ngan ukur terang waktos ieu. Janten sagala hal anu kuring bawa ku kuring positip pisan. Upami naon anu bakal datang langkung saé, kuring ngarepkeun pikeun ngalaksanakeunana. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.