The Clan of the Gua Bear

The Clan of the Gua Bear

The Clan of the Gua Bear

The Clan of the Gua Bear mangrupikeun buku munggaran ku pangarang Amérika anu kawéntar Jean Marie Auel. Diterbitkeun dina 1980, éta mangrupikeun novel fiksi prasejarah, disetél dina jaman Paleolitik buana Éropa. Kalayan padamelan munggaran ieu saga dimimitian: Barudak bumi, anu parantos ngajual jutaan salinan di saluruh dunya.

Narasi nampilkeun budak leutik sareng nonoman protagonis séri, Ayla, anu ti alit keneh parantos cicing budak yatim, alatan yén sukuna tunduh ka Musibah alam. Di antara garis-garisna, dijelaskeun kumaha mojang leutik dina lingkungan anu mumusuhan, bénten pisan sareng lingkungan anu anjeunna biasa. Dina taun 1986, lakon ieu diadaptasi kana pilem ku Michael Chapman, dibéntangan ku Daryl Hannah.

Ringkesan tina The Clan of the Gua Bear (1980)

ayla anjeunna nyaéta budak awéwé ti 5 taun asal Cro-Magnon, saha ngumbara ngalangkungan tanah miskin kusabab gempa bumi anu dahsyat. Leumpangna milarian tempat dimana anjeunna cicing - anu ngaleungit sareng suku na - nganteur anjeunna ka daérah anu teu dikenal sareng bahaya pisan. Ujug-ujug, dibanting ku a enorme singa guha éta nyababkeun anjeunna maot tina cilaka serius.

Di sisi séjén, oyag ogé ngabalukarkeun karuksakan a sakumpulan lalaki purba anu sanés, neanderthals, anu kagungan Guha Bear Clan. Aranjeunna kedah ningalkeun guha-gua, nyatakeun yén aranjeunna kasurupan ku sumpah roh-roh jahat. Nalika aranjeunna ngungsi aranjeunna mendakan mojang anu cilaka, sareng langsung, Iza - dukun - nyobian nyalametkeun anjeunna.

Creb, mog-ur (dukun) klan, aya bewara yén budak awéwé anu parantos dicirian kulit anjeun kalayan éta lambang totem, anu pikeun aranjeunna nyaéta simbol kakuatan. Sadayana perhatoskeun kumaha bentenna Ayla; aranjeunna mantap sareng kuat, sedengkeun anjeunna langsing sareng kulitna adil. Ieu nyababkeun opini anu bentrok dina klan, anu didebat dina mutuskeun naha bakal neraskeun jalan sareng anjeunna, atanapi ninggali dirina kana nasib.

Sanaos konfrontasi, Iza ngayakinkeun Brun, pamimpin grup, pikeun nyandak mojang éta, nunjukkeun - sabagian - yén anjeunna bakal aya dina pananggung jawabna. Ti dinya, Ayla bakal tumuh di lingkungan anu bénten pisan sareng kampungna, kumargi sukuna mangrupikeun salah sahiji tautan anu langkung luhur dina épolusi. Wanoja ngora ngagaduhan kecerdasan sareng katerampilan anu hébat sareng senjata, salian ti komunikasi ku ngaluarkeun sora, hal anu dipikasono diantara Neanderthals.

Sanaos panolakan konstan ku marga, Ayla bakal hirup dina pamilarian anu tetep pikeun panarimaan. Pikeun ngabantosan integrasi anjeun, Iza ngajarkeun élmuna salaku dukun, anu anjeunna asimilasi gancang, tapi anu anjeunna henteu tiasa laksanakeun sabab anjeunna henteu ngagaduhan: "ingetan marga".

Awéwé ngora ieu bakal ngalangkungan seueur karep, tapi anjeunna bakal tiasa ngungkulanana hatur nuhun ka sumangetna anu kuat, sabab anjeunna dijagaan ku singa singa guha.

Analisis The Clan of the Gua Bear (1980)

struktur

Éta novél kagolong kana genus fiksi sajarah, anu lumangsung di Semenanjung Crimea, ayana di buana Éropa. Pitur buku na 560 kaca, dibagi kana 28 bab pondok, dicarioskeun ku narator jalma katilu anu maha weruh. Sapanjang plot, ngajelaskeun hubungan antara dua suku prasejarah "Neanderthal sareng Cro-Magnons."

karakter

ayla

Anjeunna nyaéta mojang katurunan Cro-Magnon sareng bieu 5 taunsaha anjeunna hiji-hijina anu salamet tina grup étnisna. Anjeunna anjeunna tokoh utama, duanana tina buku ieu sareng saga sadayana. Panulis ngajelaskeun dirina salaku mojang pirang sareng panon biru; sipat umum dina nasabna.

Iza

Anjeunna dukun Klan tina biruang guha, sareng saha anu ngurus Ayla kumargi aranjeunna mendakan parah. Saeutik saeutik, anjeunna bakal nganggap saeutik Cro-Magnon salaku hiji deui putri, janten anjeunna bakal nyobian ngabantosan anjeunna supados anggota kelompok étnisna sanés nampi anjeunna.

Creb

Éta dukun - atanapi mog-ur - para perantau Neanderthal, saha ogé Lanceukna Iza. Anjeunna lumpuh. Babarengan sareng lanceukna, aranjeunna bakal ngurus Ayla, janten anjeunna nyumbang kana didikan awéwé ngora éta.

Palaku sejenna

Dina narasi éta, sababaraha tokoh anu béda-béda kaasup, diantarana nangtung: Brun (kapala klan) sareng Broud (Putrana Brun). Ngaran-ngaran sanésna ogé menonjol, sapertos Uba, Who putri Iza sareng bakal akhirna tumuh salaku adi Ayla. Caritana bakal ngungkabkeun nami-nami tokoh sanés sapertos: Aba sareng Durc, anu penting pisan dina kahirupan protagonis.

Répréséntasi anu akurat

Sanaos janten plot fiksi, litterat nu delves kana detil dipercaya dina subspesies ieu tina genus Homo, anu parantos didaptarkeun ku paleontologists salami mangtaun-taun. Maka, téksna nampilkeun seueur aspek sajarah sareng inpormatip ti dua balapan ieu, diantarana: téhnik moro, adat istiadatna, ogé pedaran lengkep ngeunaan sipat fisikna.

Pendapat tina novel

The Clan of the Gua Bear parantos gaduh jutaan pamiarsa di panjuru dunya, ngan ukur di wéb perséntase ditampa na ngaleuwihan 90%. Seueur anu nganggap éta salaku: "Saga prasejarah paling indah anu kantos dicarioskeun". Pikeun bagian na, dina platform Amazon téks ieu ngagaduhan rating 4,5 / 5; dimana langkung ti 70% masihan 5 bintang pikeun buku, sareng ngan 6% hargana ku 3 atanapi kirang.

Biografi panulis

Jean Marie Untinen lahir di Chicago (Illionis) tanggal 18 Pébruari 1936. Anjeunna mangrupikeun putri kadua hiji pasangan Amérika anu katurunan Finlandia; indungna: Martha Wirtanen; sareng ramana: Neil Solomon Untinen, pelukis bumi. Dina 1954, anjeunna nikah sareng Ray Bernard Auel sareng tujuh taun saatosna aranjeunna parantos gaduh grup kulawarga anu ageung sareng tujuh anggota, pasangan sareng aranjeunna Lima putra.

Hatur nuhun ka IQ na anu luhur, anjeunna ngagabung sareng Mensa, asosiasi internasional anu kado. Saatos tamat SMA di wengi, anjeunna diajar di Portland State University sareng Universitas Portland. Anjeunna nampi dua gelar kehormatan ti Gunung Vernon College sareng Universitas Maine. Dina yuswa 40 taun, anjeunna kéngingkeun MBA ti Universitas Portland.

Balapan sastra

Dina akhir paguron luhur, Jean Marie mutuskeun pikeun dabble dina literatur, pikeun ieu anjeunna ngamimitian prosés panyilidikan dina Jaman És. Saatos lami dokuméntasi bibliografi ngeunaan prasejarah sareng sababaraha kursus salamet, anjeunna mutuskeun pikeun nyiptakeun saga, tibatan buku tunggal. Angsuran munggaran nyaéta: The Clan of the Gua Bear (1980), anu janten kasuksésan anu luar biasa.

Ti saprak éta, literatur Amérika diterbitkeun 5 sekuel pikeun ngalengkepan séri, anu judulna: Barudak bumi. Novel ieu disetél dina Éropa prasejarah, anu ngajelaskeun évolusi dua ras lalaki: Neanderthals sareng Cro-Magnons, ogé kamungkinan interaksi na. Diperkirakeun langkung ti 45 juta éksemplar parantos kajual sakumna dunya.

Buku Jean Marie Auel

  • Saga Barudak bumi
    • The Clan of the Gua Bear (1980)
    • Lebak kuda (1982)
    • The Mammoth Hunters (1985)
    • Dataran Transit (1990)
    • Batu saung (2002)
    • Bumi guha pint (2011)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.