Saga anu lami-lami hirup ku Eva García Sáenz

Saga anu baheula.

Saga anu baheula.

Saga anu baheula mangrupikeun séri kalayan fitur sajarah anu diterbitkeun dina dua angsuran: kulawarga baheula (2012) jeung Putra-putra Adam (2014). Judul kahiji nandaan debut sastra anu suksés pisan pikeun novelis Spanyol Eva García Sáenz, dijelaskeun ku kritik khusus salaku fenomena penerbitan ageung anu dimimitian dina média digital.

Saga dimimitian ku ngenalkeun tokoh utama, Iago del Castillo umur 10.300 taun. Anjeunna dimimitian ku co-star (Adriana Alameda) hiji panyelidikan rumit anu ngusahakeun pikeun méréskeun enigma genetik nonoman abadi umur panjang. Bagéan kadua nampilkeun épolusi jero karakter dina tengah balapan ngalawan waktos anu nyéépkeun celah leutik dina angsuran katilu. Éta, singgetna, buku pikeun dibaca sateuacan anjeun maot.

Ngeunaan panulis

Eva García Sáenz lahir di 1972 di Vitoria, Álava. Anjeunna ngagaduhan gelar élmu élmu optik sareng optometri, lulus ti Universitas Alicante, profési anu dipraktekeunna sateuacan nyerahkeun dirina langkung lengkep pikeun sastra. Panerbitan aslina tina The saga tina umur panjang: kulawarga baheula (2012) dihasilkeun ngalangkungan portal wéb Amazon.com, saatos henteu ngagaduhan panerbit anu resep kana karyana.

Ti saprak éta, García Sáenz ngamangpaatkeun panarimaan anu hadé tina buku kahijina pikeun ngamajukeun siaranana: Putra-putra Adam y Lintasan ka Tahiti, duanana ti 2014. Salila 2016 angsuran mimiti na diakui Trilogi Kota Bodas, Tiiseun kota bodas, teraskeun sareng Rites cai (2017) jeung Juragan waktos (2018).

Anjeunna panulis sanggup ngembangkeun gaya na nyalira novel hideung, dimana anjeunna ngajajah watesan antara kamungkinan sareng fiksi ku cara anu rada ngahibur. Salaku tambahan, García Sáenz parantos nunjukkeun kapasitas panyilidikan sareng persiapan anu hébat dina waktos nerangkeun masing-masing cariosan na, ku sabab kitu, anjeunna parantos tiasa ngalelepkeun dirina dina dunya arkéologi atanapi dina babad pulisi dina cara anu dipercaya sareng tuntas.

Eva García Sáenz.

Eva García Sáenz.

Plot, analisis sareng karakter The saga tina umur panjang: kulawarga sepuh

Mutasi nonoman abadi

Buku ieu ngemutan ayana kulawarga jalma anu henteu yuswa saluareun tilu puluh taun berkat mutasi genetik anu teu dikenal. Ieu sanés tokoh mitologis atanapi mahluk abadi. Nyatana, asal tina kaayaan ieu katurunan. Nanging, naha éta parantos disiarkeun sababaraha kali dina sajarah tetep disumputkeun.

Iago del Castillo sareng milarian jawabanna

lajeng, Iago del Castillo mutuskeun pikeun milarian waleran, disetir ku lanceukna Jaime del Castillo sareng Kyra del Castillo. Dilahirkeun di basisir Cantabrian 10.300 taun ka pengker, Iago (saleresna, namina Urko) mangrupikeun jalma katingal dewasa anu taksub ku élmu, kolektor anu gemar gelar kuliah, sareng sakedik maniac nalika ngungkulan masalah.

Anjeunna damel salaku koordinator téknis Museum Arkéologi Cantabria (MAC). Saatos pupusna putrana Gunnarr dina Perang Kinsale (Irlandia, 1602), Urko ngalangkungan jaman alkohol. Anjeunna ngalaman sesah pulih tina kecanduan ieu. Langkung sapalih kajadian dina novel dicarioskeun ku anjeunna dina jalma kahiji, dina garis plot anu lumangsung dina jaman ayeuna.

Nanging, tina waktos ka waktos visi jaman kuno (jaman Prasajarah atanapi Skythian, contona) ditingalikeun ngalangkungan émutan para tokoh dina raraga nyaritakeun kajadian jaman baheula. Salaku tambahan, Iago ngabagi peran protagonis sareng dulur-dulurna sareng sareng Dana. Ayeuna, anjeunna mangrupikeun anu ngagaduhan langkung beurat kusabab peran kapamimpinan dina kulawarga sepuh.

Jaime del Castillo

Jaime del Castillo, anu nami aslina Nagorno (lahir di Ukraina, umur: 2.700), anjeunna mangrupikeun papayung tina MAC. Anjeunna henteu pernah betah sareng posisi lanceukna anu langkung kolot dina kulawarga sepuh. Anjeunna mertahankeun rejeki berkat kasuksesan perusahaan na. Peranna anu bentrok sareng élit mangrupikeun pelengkap idéal pikeun sikepna pikeun dandy awéwé anu nganggap hina kulawarga pondok.

Kyra del Castillo

Di sisi séjén, Kyra del Castillo (Lyra) mangrupikeun pengawas Laboratorium Pamulihan MAC. Salami ampir 2.500 taun na, éta parantos kaleungitan seueur murangkalih ephemeral, janten, ngaidentipikasi gén anu nyababkeun umur panjang parantos dijantenkeun alesan utama ayana sahingga teu ngaraihkeun trauma anu baheula. Kalayan tingkah polah sareng tenang, anjeunna curiga pisan ka jalma-jalma di sakurilingna, kecuali pikeun Urko.

Dana

Dina pamekaran plot, penampilan Adriana "Dana" Alameda Almerana pasti ditangtoskeun. Anjeunna mangrupikeun ahli akademik ti Santander anu ahli dina Prehistory, sareng damel salaku kepala konservasi pikeun departemen Prasejarah MAC. Anjeunna mangrupikeun awéwé ngora lahir di 1980, dibédakeun ku kakuasaanna sareng kurikulumna anu pikasieuneun anu kalebet damel di setoran anu paling penting di Éropa.

Motif pribadi Dana nyaéta pikeun netelakeun panyabab bunuh diri indungna anu kajantenan nalika anjeunna alit. Sanaos mimitina éta tabrakan langsung sareng kapribadian Iago, daya tarik anu kuat muncul diantara aranjeunna anu duanana nyobian tumpang tindih pikeun sababaraha waktos ... dugi aranjeunna nyerah sareng ngamimitian hubungan cinta.

Lür, "patriark"

Lür, "patriark" (Héctor del Castillo) asli ti Cueva del Castillo, dimana anjeunna lahir ampir 28.000 taun ka pengker. Anjeunna tiasa dianggap "dekan kamanusaan." Misi utami na nyaéta pikeun ngajaga kasatuan kulawarga lami dina sagala biaya. Kalayan tingkah polah anu marahmay sareng tenang, anjeunna resep maca sareng resep mancing. Ngan ukur tilu tina rébuan anak na anu ngagaduhan warisan pikeun nonoman abadi, anu nyababkeun ilmiah? Nya, teu acan aya anu ngartikeunana ... dugi ka ayeuna.

Detil anu jelas dina pedaran jaman baheula nunjukkeun dokuméntasi anu saé pisan anu dihasilkeun ku Eva García Sáenz. Regresi ogé ngajelaskeun sabab-sababna paséa kulawarga. Ieu nambihan wirahma anu narik sareng cairan pisan kana langkung ti 700 halaman tina The saga tina umur panjang: kulawarga baheula.

Analisis sareng sinopsis Putra Adam

Saperti dina buku mimiti séri, García Sáenz henteu nyésakeun petunjuk acak atanapi nambihan karakter pangisi. Unggal bagian inpormasi aya hubunganana, detilna diluyukeun sareng millimeter presisi. Salaku tambahan, panulis henteu nguciwakeun fans na sanaos ekspektasi anu luhur pisan anu dihasilkeun ti saprak Kulawarga baheula. Dina awalna, carita janten sengit, sanaos kaayaan idilisasi antara Adriana sareng Iago, anu ngabayangkeun masa depan babarengan.

Dina bagian kahiji, protagonis ngasingkeun pola anu teu biasa dina énzim anu jawab nyintésis telomeres DNA (telomerases) barudak Lür. salaku panyababna ditéwak sepuh aranjeunna. Nanging, sambetan telomerase anu nyuntik kana Nagorno parantos diaktipkeun langkung ti payun. Ieu nyababkeun haténa fungsina siga umur 30 taun sedengkeun penampilanana terus XNUMX taun.

Putra-putra Kain.

Barudak Adam.

Dina titik ieu, Nagorno anu putus asa mutuskeun pikeun nyulik Dana salaku strategi tekanan dina milarian solusi. (Penting pisan yén éta kedah kirang ti 21 dinten). Salaku konsekuensi, bagian tina kulawarga lami ngahiji deui. Ieu kalebet penampilan kaget karakter anu dianggap maot dina buku munggaran.

Dibandingkeun, en Putra-putra Adam detil tina flashbacks ti baheula aranjeunna henteu pati beunghar atanapi ngadukung — Tina sudut pandang ilmiah— sapertos anu angsuran munggaran. Tapi, tanpa diragukeun, éta kahontal ku carita anu gampang ngait pamaca. Nyaéta, éta moal kaleungitan tingkat kualitas. Reuwasna kabukti sareng kuota pikagumbiraeun tina The saga tina umur panjang: kulawarga baheula.

Naha bakal aya cicilan katilu tina Saga tina umur panjang?

Panginten patarosan anu paling sering teu kabérés dina pamiarsa tina séri sadayana nyaéta analogi hayam sareng dilema endog.: upami ngirimkeun gén anti sepuh anjeun peryogi umur panjang, kumaha mimitina munculna? Pengikut García Sáenz anu paling satia ngaharepkeun misteri éta bakal lengkep diklarifikasi dina angsuran katilu.

Dina hubungan ieu, panulis Cantabrian nyarios ka dossier pers ngeunaan Lingkup buku: «Kuring parantos nyerat novél anu nyaliraSanaos judul "saga" nyasabkeun, kalayan éta kuring ngarujuk kana saga kulawarga. Naha aya pangiriman deui umur panjang bakal gumantung kana sabaraha jauhna.

Upami kuring tiasa mendakan waktos anu berkualitas pikeun nyanghareupan nyerat novel anu sanés deui – Anu pangpayunna nyandak kuring 27 bulan sareng kuring nyeratna wengi-wengi, saatos damel di Universitas sareng sababaraha kawajiban kulawarga anu nungtut–, tanpa diragukeun bakal aya deui carita ngeunaan umur panjang.

Dua puluh dalapan rébu taun sajarah janten jauh sareng tokohna parantos digariskeunÉta seueur pisan sareng seueur anu tiasa dianggo dina jaman sajarah. Bisi wae, aranjeunna bakal salawasna janten novél sorangan; Salaku pamaca, kuring henteu sanggup nyéépkeun sababaraha taun ngantosan terang kumaha carita réngsé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.