Rudyard Kipling. Ulang taun pupusna. frasa anu dipilih

Rudyard Kipling Anjeunna maot dina dinten sapertos ayeuna taun 1936 di London. Ieu salah sahiji pangarang hébat dina basa Inggris, boh pikeun carita boh narasi boh pikeun puisina. Anjeunna ogé tokoh kontroversial pikeun ideu imperialis na sareng nyéépkeun taun-taun awal budak leutikna di India. Tapi naon anu urang tinggalkeun nyaéta karya sareng sababaraha judul anu paling dikenal dina sajarah sastra, sapertos Buku leuweung, Kim o Kaptén henteu sieun. Dinten pikeun nginget eta mana ieu Pilihan frasa tina karya éta.

Rudyard Kipling - Frasa Dipilih

lampu nu kaluar

  • Anjeun kedah diajar ngahampura lalaki nalika anjeunna asih.
  • Urang sadaya pulo ngagorowok silih bohong ngaliwatan lautan salah paham.
  • dunya ieu pisan geulis, tur éta pisan pikareueuseun, sarta teu paduli ngeunaan hirup anjeun, milik atawa lianna.
  • Kuring boga patandingan jeung brimstone sorangan, sarta kuring bade ngadamel naraka sorangan.
  • Hésé hirup nyorangan dina poék, ngabingungkeun beurang jeung peuting; bobo saré kusabab kacapean siang, sareng hudang gugah dina tiisna subuh.

Buku leuweung

  • Pek kedah terang sadayana. Anjeun kedah nunjukkeun anjeunna budak manusa ieu. Naha anjeun masih gaduh kaputusan teguh pikeun tetep sareng anjeunna?
  • Tiiseun, asih kuring, yén peuting beuki mekar.
  • Anjeun gaduh kayakinan sapertos dina diri anjeun yén anjeun leres-leres teu paduli. Hiji deui bukti yén anjeun kagolong kana umat manusa. Anjeun kedah ati-ati.
  • Henteu aya gunana janten lalaki upami kuring henteu ngartos basa anu dianggo ku lalaki.
  • Jantung anjeun ageung sareng létah anjeun pinter. Antara dua hal anjeun bakal balik pisan jauh.
  • Anjeun gaduh kayakinan sapertos dina diri anjeun yén anjeun leres-leres teu paduli. Hiji deui bukti yén anjeun kagolong kana umat manusa. Anjeun kedah ati-ati.
  • Sasatoan terang yén manusa mangrupikeun sato anu paling teu aya pertahanan di alam. Éta sanés mangsa anu pantes pikeun moro anu ngahaja janten salah saurang.
  • Anu bohong ngan ukur bohong nalika anjeunna percanten yén aranjeunna bakal percanten ka anjeunna.
  • Ulah bendu. Éta bener cowardice awon.
  • Di Leuweung bahkan mahluk anu pangleutikna tiasa dimangsa.
  • Saré tengtrem, ulah aya ceurik, euweuh impian nu ngeusian laut ku pait.
  • Pikeun kakuatan pak aya dina ajag, jeung kakuatan ajag aya dina pak.
  • Anjeun leres-leres lalaki ayeuna. Anjeun henteu deui budak manusa. Teu aya deui tempat pikeun anjeun di leuweung. Hayu cimata ngalir, Mowgli.

Kaptén henteu sieun

  • Sedengkeun pikeun kuring, abdi hoyong kabebasan atanapi maot.
  • Lalaki anu biasa tuang di méja leutik nalika badai dahsyat gaduh kabiasaan anu beresih sareng hipu.
  • Haté bakal peupeus tina ceurik. Gusti terang yén kuring ogé ngagaduhan alesan pikeun ceurik sareng kuring henteu ...
  • Henteu aya gunana pikeun ngalarang kuring pikeun ngalakukeun naon anu kuring pikahoyong…Para nonoman sok sopan ka para sepuh sareng para sepuh sok hoyong ngahargaan ieu budi.
  • Pamuda ganteng anu aya dina kapal, sapertos kuring, sapertos anjeun, Manuel sareng Pennsy, mangrupikeun angkatan kadua. Urang tuang saatos anu munggaran parantos réngsé. Aranjeunna heubeul, lauk leutik tur wrinkled. Éta sababna aranjeunna dilayanan heula, anu henteu pantes.

Kim

  • Teu aya dosa anu parah sapertos kabodoan. Sok émut ieu.
  • Anjeun teu tiasa milih Pambébasan sareng dina waktos anu sami tetep budak kana nikmat kahirupan.
  • Atikan, upami éta saé, mangrupikeun berkah anu paling ageung. Upami teu kitu, aya gunana.
  • Lalaki ibarat kuda. Kadang-kadang maranéhna butuh uyah, sarta lamun maranéhna teu manggihan di kandang maranéhna bakal balik sarta ngaletak eta kaluar taneuh.
  • Taneuhna alus, taneuhna beresih: lain rebun-rebun seger, anu ku satemenna hirup geus satengah maot, tapi taneuh pinuh ku pangharepan anu ngandung bibit hirup.
  • Anu nanya dina tiiseun dina tiiseun anu kalaparan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)