Jalan Santiago. Pilihan buku sareng novel

Dinten ieu dinten ageung tina ieu Sataun Jacobean atipikal, bénten pisan, kulawu sareng emptier tibatan éta biasana. Tapi Jalan Santiago bakal tetep aya na peziarah ti sakumna dunya teras-terasan ngadatanganana sanaos sagala rupa. Aya seueur bacaan duanana khusus na fiksi ngeunaan anjeunna, carita na, misteri atanapi wahyu. Sareng anu panglobana nyaéta kasaksian jalma-jalma jamaah haji nganggo atanapi henteu nganggo nami anu hoyong ngutarakeun pangalamanana. Ieu salah sahiji Pilihan pondok pisan tina sababaraha judul.

Pitunjuk sihir ti Camino de Santiago - Fransisk Contreras Gil 

Diterbitkeun dina 2015, panulis sareng penerbit ngajual judul ieu pikeun kami salaku langkung ti hiji pituduh. Aranjeunna ngajukeun Path anu sanés anu sanés ngan ukur inpormasi dasar pikeun ngalaksanakeunana atanapi mendakan deui, tapi ogé data, tempat, carita jeung misteri pikeun ngalengkepan naon anu sering janten pangalaman anu unik sareng kadang transformatif.

Aranjeunna langkung ti dua ratus tempat kagambar ku gambar sareng dina édisi ieu aya dua bagian anyar tina Camino: ti Saint Jean Pied de Port-Roncesvalles sareng Somport-Jaca dugi ka Compostela sareng Finisterre.

Legenda Camino de Santiago: Jalur Jacobean ngalangkungan ritus, mitos sareng legenda na - Juan García Atienza

Spinning ku judul saacanna urang ngagaduhan anu ieu langkung museur kana legenda sareng mitos éta dina Camino de Santiago. Panulis, panaliti anu hébat dina hal éta, nunjukkeun ka kami tina sudut pandang anu tujuanana pikeun méréskeun urang sareng nuwuhkeun rasa panasaran urang dina ukuran anu sami. Ieu kumaha, diantara anu sanésna, carita ngeunaan dua belas putra Saint Marcellus dina Sahagún atanapi carita ngeunaan kadatangan layon Santiago ka Galicia. Total, langkung ti saratus legenda kumpul.

Éta diterbitkeun dina 1998.

Kodeu Pilgrim - Jose Luis Corral

Museurkeun ayeuna kana sajajalan carita fiksi Kalayan Camino di tukang, urang gaduh ieu ku Jose Luis Corral, salah sahiji nami nasional anu hébat dina novel sajarah. Anjeunna diterbitkeun dina 2012 sareng protagonisna nyaéta Diego sareng Patricia, sapasang traffickers internasional tina karya seni. Jutawan Perancis bakal nyéwa aranjeunna pikeun maok Codex Calixtino, naskah abad ka-XNUMX anu disimpen di katedral Santiago de Compostela.

Sareng disumputkeun ku téhnik abad pertengahan, dina halaman na nyumput injil kanyahoan dimana data ngeunaan sajarah kulawarga Yesus Kristus, asal muasal agama kristen, teh makam ti Rosululloh Santiago sareng kultus tina titilar na, anu nyababkeun kamekaran Camino.

Jiwa Batu  - Paloma Sánchez-Garnica

Diterbitkeun dina 1989, panulis nyandak urang sataun 824, kana carita anu ngenalkeun urang kana tilu karakter anu panasaran: pertapa Paio, Uskup Teodomiro sareng asisténna Martín de Bilibio, yén hiji dinten aranjeunna mendakan a tumba. Aranjeunna ngaku yén sésa-sésa kagungan Santiago Rasul sareng ngadamel sapertos kieu, caket di finis terrae atanapi tungtung dunya, Iocus Sancti Jacobi.

Dua abad ka hareup bangsawan ngora, Mabilia, yén pikeun ngahianatan bapakna kapaksa asup kana dunya lalaki, mendakan, berkat tukang batu, tandana dina batu anu ngarah ka La Inventio, ngagulung ditulis ku biksu Martín de Bilibio numana manggih ajaib naon anu anjeun lakukeun. Janten Mabilia mutuskeun ngiringan Arno, tukang batu, dina milarian bebeneran.

Dina éta viaje Aranjeunna bakal terang duanana kahadéan, pangwangunan kota, biara, jalan sareng sasak ogé sisi poék tina batu sareng padamelan ahéngna "nyabak jiwa tina batu", supados teu hilap.

Peregrinatio - Matilde Asensi

Matilde Asensi nyebarkeun novél ieu dina 2004 sareng nyandak kami 1324. Janten tilas silaturahmi Galcerán de Lahir, éta Perquisitore, hariwang ngeunaan warta ngeunaan kalakuan teu pantes pikeun putra anjeun Yunus di pengadilan Barcelona, ​​mutuskeun pikeun nyerat ka anjeunna kalayan paréntah anu tepat pisan anu bakal janten Peregrinationis langkung bébas.

ku sabab kitu, Jonás de Lahir, dipirig ku ksatria Kristus, bakal nginjeumkeun sumpah sumpah tina chivalry prakarsa, sahingga janten gentleman sareng juara Hikmah kuno sareng Pangetahuan. Pikeun éta, bakal jalan Santiago salaku hiji deui haji, anjeunna bakal ngagambarkeun panjang sareng serius ka hareupna sareng bakal ngalaksanakeun sagala ritual inisiasi na.

Diterbitkeun dina 2018, novél ieu nyandak urang ka taun 827 di mana Alfonso II the Chaste, Raja Asturias sareng sekutu Charlemagne, nampi berita anu luar biasa di pengadilan na: Di leuweung gigireun Iria Flavia aranjeunna parantos némbongan titinggal rasul Yakobus. Janten anjeunna mutuskeun angkat ka tempat éta pikeun netelakeun misteri na.

Dina rombongan aranjeunna Maret bangsawan kakurung dina intrik, galak prajurit, tawanan Saracens o biarawan penjaga rahasia keruh dina réfléksi satia tina jaman anu ngagalura. Bareng sareng raja ogé angkat Alana, ngarepkeun mendakanana putra leungit sareng tantangan nyaritakeun, tanpa terang, éta haji heula Jacobean tina Sejarah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.