Désémber. Pamilihan novelties pikeun tungtung taun

Desember, sataun deui nu musna. Ieu hiji pilihan novelties pamit kalawan judul pikeun sakabéh rasa, ti Natal klasik ka beja panganyarna tina séri televisi hit jeung alam murni tur basajan nu salawasna surpasses fiksi. Urang tingali.

Dongéng Natal - Rupa-rupa pangarang

Kumaha teu mimitian ku klasik antara klasik pikeun poé panungtungan taun jeung festival paling emblematic na. Sareng naon anu langkung saé tibatan carita Natal, sanaos kanyataanna iraha waé hadé pikeun maca carita. Ieu kompilasi aranjeunna ditandatanganan ku pangarang sapertos Baraya Grimm atawa Hans Christian Andersen dugi ka ngahontal ray Bradbury sareng ngalangkungan carita ku panulis abad ka-XNUMX ngeunaan relevansi Oscar biadab, dickens o Chekhov. Jadi urang boga judul kawas Banquet Natal, Kurcaci luncat, Prajurit Tin atanapi Ratu Salju.

In-game Squid (Panduan Parentah Teu Resmi) - Park Minjoon

Parantos runtuyan taun, pikeun kontroversial tur populér bagian sarua, jadi éta logis yén dunya penerbitan ngamangpaatkeun tarikan. Manual instruksi ieu mangrupa pitunjuk ngeunaan dirina jeung sagalana nu diperlukeun pikeun meunang nu leuwih seueur tina unggal episode. Nyaéta informasi ngeunaan carita, tokoh, Rahasia unggal buruan jeung kumaha carana meunang aranjeunna ... Pondokna, ku na pikeun pengikut saratna.

Dimana Eternals - Percy Bysshe Shelley

Sareng pikeun anu resep puisi anu paling endah tina genre anu sapertos Percy Bysshe Shelley, naha ieu antologi, leuwih lengkep jadi jauh, yén pujangga, essayist jeung penerjemah geus narjamahkeun Jose Luis Rey. Di jerona anjeun tiasa mendakan Shelley anu idealis sareng paling yakin kana kapasitas visioner sareng ngabebaskeun puisi. Sajaba ti éta, dibere dina édisi bilingual pikeun ngarasakeun téks aslina.

Modernitas, feminisme jeung krisis antara abad - Emilia Pardo Bazan

Pikeun dona Emilia Pardo Bazan anjeun kudu salawasna maca eta, henteu ngan pikeun karya sastra na, tapi pikeun relevansi na salaku salah sahiji intelektual pangpentingna dina ahir abad ka-XNUMX jeung awal abad ka-XNUMX. Panulis, esai, wartawan, narator (novel sareng carita pondok), musafir, panyatur, panulis drama, sejarawan sareng kritikus sastra, panulis kuliner sareng penerjemah, karya ieu kalebet konferensi - hiji di Paris dina musim semi 1899 - sarta opat pidato: Valencia, Orense, Madrid jeung Salamanca (1899-1905), anu dipirig ku téks (1901) pikeun inpormasi ngeunaan Joaquín Costa, Oligarquía sareng caciquismo salaku bentuk pamaréntahan ayeuna di Spanyol.

Mafia diuk dina méja - Jacques Kermoal jeung Martine Bartolomei

Un judulna panasaran salaku counterpoint hiji ieu ditandatanganan ku dua wartawan Perancis dimana aranjeunna ngabejaan urang ngeunaan ménu, resep jeung wines anu nempatan hiji tempat penting dina gastronomy tina Mafia. Sapertos kitu, contona, anu diayakeun pikeun nyiapkeun badarat Garibaldi di Marsala di 1860 atanapi anu ngagungkeun "nyokot" Maranzano tina Bronx. Jeung loba deui feasts aranjeunna masihan ngagungkeun anniversaries tur sukses atanapi plot strategi jeung kajahatan.

Leuwih kuat batan gunung seuneuan - Abián San Gil, María Sánchez, Gabi Martínez, Ander Izagirre jeung Elsa Mabel López

Kuring ditungtungan ku momen anu paling luar biasa - anu urang teraskeun hirup, khususna sareng hanjakalna, pangeusi Pulo Kanaria La Palma. The bitu gunung Cumbre Vieja Dina 19 Séptémber, anu terus aktip, éta janten headline sareng gambar televisi dimana-mana. Sareng ayeuna ieu kaluar buku solidaritas.

Ngandung gambar tina fotografer palmero Abian San Gil, a foreword ku juru masak Jose Andres (2021 Princess of Asturias Award pikeun Concord) sareng teks tina Elsa Lopez, panulis pangalusna dipikawanoh tur paling tercinta on La Palma, jeung Ander Izagirre, Gabi Martinez y Maria Sanchez. Sadayana hoyong ngagambarkeun fenomena alam anu spektakuler sareng parasaan émosional anu ngurilingan éta dina aspék anu paling manusa sareng gerak. Hiji fenomena anu ogé geus unleashed arus gede tina dukungan sareng solidaritas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)