Pikeun saha Bell Toll

Pikeun saha Bell Toll

Pikeun saha Bell Toll

Pikeun saha Bell Toll mangrupikeun salah sahiji novel anu paling luar biasa tina panulis sareng wartawan Amérika Ernest Hemingway. Versi aslina dina basa Inggris -Pikeun Anu Pikeun Tol Bél- Éta diterbitkeun di New York dina Oktober 1940. Dina taun 1999, karya éta kalebet kana daptar "100 buku abad ka ieu", didamel ku koran Parisian Le Monde.

Narasi ieu lumangsung dina taun kadua Perang Sipil Spanyol; dina waktos éta, protagonis na hirup carita cinta di tengah konflik bersenjata. Hadiah Novel pikeun Sastra nyiptakeun novél ieu dumasar kana pangalaman propésionalna salaku koresponden perang. Salaku tambahan, anjeunna ngalebetkeun sababaraha topik pribadi, sapertos kabangsaan sareng bunuh diri bapakna. Buku Vérsi Spanyol ieu diterbitkeun dina 1942 di Buenos Aires (Argentina)

Ringkesan tina Pikeun saha Bell Toll

Nyerang awal

Dini isuk-isuk tanggal 30 Méi 1937, pihak Republik ngayakeun serangan prékursor tina serangan Segovia. Saatos kasuksésan serangan, Jéndral Golz masihan misi anu penting ­ka sukarelawan Amérika sareng spesialis bahan peledak, Robert Yordania. Anjeunna dibéjaan yén kedah niup jembatan pikeun nyingkahan serangan balik anu mungkin dilakukeun ku warga nasional.

Pagawean dimimitian

Amérika angkat ka Sierra de Guadarrama, tempat caket di lombang musuh, di dinya anjeunna ngagaduhan pitunjuk ti prajurit lami Anselmo. Robert kedah ngahubungi kelompok subversif anu aya di daérah pikeun ngabantosan anjeunna dina tugas éta. Mimitina pendak sareng Pablo, anu mingpin kelompok gerilyawan, tapi éta, dina conto anu munggaran, anjeunna henteu satuju sareng Yordania.

Dina rapat ieu ogé aya pamajikan Paul - Pilar—, anu, saatos panolakan pasanganna, ngungkabkeun dirina, ngayakinkeun grup sareng janten pamimpin anyar. Aya di dinya, Yordania pendak sareng Maria, wanoja ngora anu geulis anu tiasa mikat anjeunna dina pandangan munggaran. Nalika aranjeunna ngarencanakeun serangan, cinta lahir diantara aranjeunna duaan, sahingga Robert ngimpi pikahareupeun sareng awéwé geulis.

Rencana konsolidasi

Kalayan niat nguatkeun stratégi, Yordania ngahubungi gerilyawan sanés anu dipimpin ku El Sordo, anu ogé parantos satuju pikeun kolaborasi. Ti waktos éta, Robert mimiti panik, sabab sadayana nunjuk kana misi bunuh diri. Maka, kelompok patriot ieu ngalaksanakeun tujuanana sareng tujuan umum: pikeun membela Républik ti para fasis, sareng ngalakukeun sagala hal tanpa merhatoskeun maot dina perang.

Analisis Pikeun saha Bell Toll

Struktur sareng jinis narator

Ku saha dobAbdi ngirining bél mangrupikeun novel perang anu diwangun ku 494 halaman anu disebarkeun sapanjang 43 bab. Hemingway ngagunakeun narator jalma katilu anu maha weruh, Anu nyaritakeun alur ngaliwatan pikiran jeung déskripsi protagonis.

karakter

Robert Yordania

Anjeunna mangrupikeun guru Amérika anu sataun katukang ngiringan perjuangan Republik dina Perang Sipil. Anjeunna parantos ahli salaku dinamiter sahingga kedah ngalaksanakeun misi anu penting dina konflik éta. Di tengah padamelan anjeunna bogoh ka María, anu ngajantenkeun anjeunna ngarobah sudut pandang kahirupan. Nanging, sadaya parasaan éta kabawa ku suasana maot anu ngurilingan carita.

María

Anjeunna mangrupikeun budak yatim yuswa 19 taun anu disalametkeun ku kelompok Pablo, naha éta anjeunna protege Pilar. Anjeunna ngalaman penganiayaan ti para fasis, anu nyukur anjeunna sareng ngantepkeun tanda aranjeunna. María bogoh ka Robert, duanana hirup dina dinten anu gairah, kalayan seueur rencana sasarengan, tapi masa depanna bakal bobo kusabab misi anu ditugaskeun ka guru Amérika.

Anselmo

Anjeunna mangrupikeun lalaki anu umurna 68 taun, pendamping anu satia di Yordania, satia kana cita-citana sareng sabangsana. Éta ngeunaan karakter anu penting dina sajarah, kumargi berkat bantosanna, protagonis tiasa ngahubungi Pablo.

Pablo

Anjeunna pamimpin sakumpulan gerilyawan. Salami lami anjeunna ahli strategi anu hadé, tapi anjeunna ngalaman krisis anu nyababkeun anjeunna ngagaduhan masalah alkohol, janten curiga sareng khianat, naha anjeunna kaleungitan kapamimpinan payun.

pilar

Ieu téh mangrupa Pamajikan Pablo, awéwé anu kuat, gagah sareng bajoang; jelas pisan dina kayakinan dirina. Sanaos watekna sesah, anjeunna jalma anu saé anu méré inspirasi pikeun kapercayaan ka batur. Kusabab ieu anjeunna henteu ngagaduhan masalah nyandak kendali grup dina nyanghareupan kasusah Pablo.

Adaptasi

Saatos pangaruh buku, dina 1943 pilem kalayan nami anu sami sareng novel dirilis, diproduksi ku Paramount Pictures sareng diarahkeun ku Sam Wood. Protagonis utama na nyaéta: Gary Cooper — anu maénkeun Robert Jordan— sareng Ingrid Bergman — anu maénkeun Maria. Potoan éta mangrupikeun kasuksésan sinématika anu gemet sareng nampi salapan nominasi Oscar.

curiosities

Lagu-lagu pikeun ngahargaan novel

Tilu band penting ngadamel komposisi musik pikeun ngahargaan kana karya. Ieu nyaéta:

  • Pita Amérika Metallica nampilkeun dina 1984 lagu "For Who the Bell Toll" tina albeum Numpak Kilat
  • Dina taun 1993, grup Inggris Bee Gees ngaluarkeun lagu "For Who the Bell Toll" dina albumna. Ukuran Sanés Sadayana
  • Dina 2007, grup Spanyol Los Muertos de Cristo nambihan albeumna Libertarian Rhapsody Jilid II, téma: "Kanggo Saha Tél Bell"

Nami novel

Hemingway judulna buku anu diideuan ku fraksi anu dicandak tina karya Bakti (1623) ku panyair John Donne. Fragmen anu judulna "Kalayan sora laun aranjeunna nyarios: anjeun bakal maot", bagian tina éta ngajaga: "Pupusna saha waé lalaki ngirangan kuring kusabab kuring kalibet dina umat manusa; ku sabab kitu, tong pernah ngirimkeun pikeun naroskeun saha bel bel; aranjeunna dobel pikeun anjeun ”.

Sobre el autor

Panulis sareng wartawan Ernest Miller Hemingway lahir tanggal 21 Juli 1899 di Illionis (Amérika Serikat). Kolotna nyaéta Clarence Edmonds Hemingway sareng Grace Hall Hemingway, jalma anu dipikahormat di Oak Park. Dina fase ahir élmu sékundér, anjeunna kalebet kelas jurnalistik. Di sana anjeunna ngadamel sababaraha tulisan sareng di 1916 anjeunna berhasil nyebarkeun salah sahiji di koran sakola The Trapeze.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Dina 1917, anjeunna ngamimitian pangalaman salaku wartawan di koran Star Kota Kansas. Teras, anjeunna ngiringan Perang Dunya I salaku supir ambulan, tapi henteu lami deui balik ka nagarana pikeun damel di média sanés. Dina 1937, anjeunna dikirim salaku koréspondén perang ka Spanyol, di dinya anjeunna nyaksian sababaraha konflik bersenjata waktos éta sareng mangtaun-taun anjeunna ngumbara di panjuru dunya.

Hemingway ngagabungkeun karyana salaku wartawan sareng karepna salaku panulis, novel kahijina: Cai spring, janten terang dina taun 1926. Kukituna anjeunna nampilkeun belasan karya, dimana publikasi terakhirna dina kahirupan menonjol: Lalaki kolot sareng laut (1952). Atuh kana narasi ieu, panulis nampi Hadiah Pulitzer di 1953 sareng dilélér Hadiah Nobel pikeun Sastra taun 1954.

Novel pangarang

  • Caah usum semi (1926)
  • The Sun Also naék (1926)
  • Pamitan ka Panangan (1929)
  • Pikeun Gaduh sareng Henteu (1937)
  • Pikeun Anu Pikeun Tol Bél (1940).
  • Peuntas Walungan sareng kana Tatangkalan (1950)
  • The Old Man and the Sea (1952)
  • Kapuloan di Aliran (1970)
  • Taman Éden (1986)
  • Leres di Lampu Mimiti (1999)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.