The Prince of Mist, damel munggaran ku Carlos Ruiz Zafón

Pangeran Halimun.

Pangeran kabut - Planeta éditorial.

Pangeran Halimun mangrupikeun novel junior sareng novel suspense, ditulis ku Spanyol Carlos Ruiz Zafón, sareng diterbitkeun dina 1993. Ieu novel munggaran anu diterbitkeun ku panulis. Anjeunna ngajelaskeun, dina catetan anu singget dina awal buku, yén, upami henteu aya éditor, anjeunna ngagaduhan ide pikeun ngalebetkeun karya dina kontes pustaka, anu dimeunangkeun, sareng ieu nyababkeun anjeunna bakti pisan. kana nyeratna.

Buku ieu mangrupikeun anu munggaran dina Halimun Trilogy, dituturkeun ku Istana tengah wengi y Lampu Séptémber. Pagawean na ngagaduhan suasana maritim anu ngandung misteri anu bahaya pisan. Topik utama anu dibahas nyaéta: pentingna jalanna waktos, ogé ngamangpaatkeun unggal detik; pamahaman kana sababaraha rupa tahapan anu ngalangkungan manusa, jalanna ti budak nepi ka tahap anu langkung dewasa, silaturahim sareng sihir.

Ngeunaan kontéks na

Carita dimimitian nalika Max Carver kedah ngalih sareng kolotna sareng saderekna hiji imah di gigir pantai di kota alit di basisir Atlantik. Pangalihan ieu kajantenan kusabab perang di pertengahan Juni 1943, nalika budak éta umurna nembé 13 taun. Max, biasa cicing di tempat anu sami salami sapuluh taun, mendakan ideu matak pikasieuneun, tapi sadayana di kulawarga ngagaduhan pendapat masing-masing.

Hal-hal mimitian giliran langkung positip nalika Maximiliano Carver, tukang jam, panemu sareng bapak Max, masihan anjeun arloji saku anu éndah diukir dina pérak pikeun ulang taun anjeun, ngan ukur wengi sateuacan ngalih.

Nanging, nonoman éta ngagaduhan tipayun anu poék. Perasaan yén aya anu lepat ngaleutikan sakedik nalika Max mendakan laut pikeun kahiji kalina dina jalan ka kota. Dina waktos éta anjeunna janji yén anjeunna moal cicing di tempat anu jauh ti sagara. Ieu buku nonoman kalayan setélan anu saé anu bakal narik pamaca waé.

Tulisan anu aya hubunganana:
Tilu buku nonoman sareng setting anu hadé

Mimiti misteri

Kota anu anéh

Nalika dugi ka kota, Irina, lanceukna Max, dicegat ku ucing tabby anu ageung, anu langsung maling haténa. Budak awéwé éta nyuhungkeun kolotna pikeun ngantepkeun tetep, anu kakolotna, Alicia, henteu resep. Dina waktos éta, sareng nalika niténan adegan éta, Max perhatoskeun yén jam kota tiasa dianggo tibalik, anu panasaran pikeun anjeunna.

Hiji bumi anu kalangkungan poek

Saatos perjalanan anu panjang, kulawarga dumuk di payuneun bumi dua lantai énggal na di tungtung kalér pantai. Tétéla éta parantos kosong sababaraha taun, sareng supados langkung pikaresepeun, Maximilian Carver nyaritakeun carita pangwangunanana. Alesanna kunaon dina waktos éta Aranjeunna diidinan kabur ti kota sareng perang, éta kusabab musibah parah lumangsung di dinya sababaraha taun ka pengker.

Agam na diwangun di 1928 pikeun dokter London Richard Fleicshmann sareng pamajikanana Eva Gray, siga bumi usum panas.

The Fleicshmanns henteu ngagaduhan murangkalih, sareng éta ogé henteu sosial pisan. Nanging, nalika ngalih ka imah pantai, awéwé éta janten hamil bari engké ngalahirkeun budak lalaki aranjeunna dingaranan Yakub, sareng saha anu aranjeunna dipikacinta ku sakabeh haté.

Carlos Ruiz Zafon.

Gambar panulis Carlos Ruiz Zafón.

Dina puncak kabahagiaan, musibah sumping, margi taun 1936, Yakub mendakan maot. Anjeunna tilelep dina sagara, atanapi kitu Maximilian Carver ngawartoskeun aranjeunna. Saolah-olah carita maotna éta aya nanaon tapi, kulawarga Carver asup ka bumi énggalna sareng mimiti ngabongkar.

Leuweung anu rahasia hideung

Dina prosés netep ka bumi énggal, Max sadar yén, di luar, gigireun leuweung, aya kebon aneh patung anu katingalina ngalih.

Palaku utama

Pangukir Max

13 taun, Max calakan sareng ngagaduhan kamampuan anu hébat pikeun ngadeteksi perasaan batur sareng ngajantenkeun jalma raoseun. Sanaos umur na, Max mangrupikeun budak anu masuk akal sareng pangabisa hébat pikeun méréskeun misteri.

Tukang ngukir Alicia

Anjeunna mangrupikeun putri cikal ti kulawarga. Sanaos mimitina Alicia kaleungitan pamikiranana nyalira, nalika badé janten sesah, anjeunna tiasa janten awéwé anu gagah pisan ku haté gedé.

Roland

Sobat Max sareng minat cinta Alicia. Roland, 16 atanapi 17 taun, mangrupikeun nonoman anu pikaresepeun anu nyandak Max ningali kota. Teras, anjeunna, Max sareng Alicia gaduh petualangan anu hébat dina teuleum di teluk sakitar kapal kargo, Orpheus, tilelep sababaraha taun ka pengker dina badai.

Mr cain

Penjahatna. Dokter Kain, atanapi Prince of the Mist, mangrupikeun jalma anu poék sareng jahat anu barobah kaayaan pikaresepeunana. Anjeunna nganggo jas anu anggo, panonna robih warna sareng anjeunna henteu pernah kedip-kedip. Anjeunna némbongan dina plot salaku saingan utama protagonis, bertindak salaku pesulap anu mikeun kahoyong ditukeurkeun harga anu luhur pisan.

Victor Kray

Akina angkat Roland sareng sobat ti Fleicshmanns. Lalaki ieu mangrupikeun pembina sareng penjaga mercusuar kota, sareng jalma anu nyepeng konci pikeun mendakan enigma tina kajadian succinct dina plot.

Ngeunaan plot

Buku na ngagaduhan 18 bab, ditambah catetan panulis sareng epilog. Dina lakonan, Ruiz Zafón ngungkabkeun rahasia carita ku cara anu menawan, lurid, sareng kadang melankolik.

Disebatkeun tina kumaha ripuhna kahirupan manusa, sareng waktos éta, sakumaha anu dipikaterang: "henteu aya, sareng éta sababna henteu kedah leungit." Karakterna dipercaya, ogé pikaresepeun, sareng aranjeunna dewasa ku alur.

Dicutat ku Carlos Ruiz Zafón.

Dicutat ku Carlos Ruiz Zafón.

Sobre el autor

Carlos Ruiz Zafón diajar élmu inpormasi, sareng biasa ngahaturanan dirina pikeun dunya iklan, janten dina sababaraha titik diréktur kreatif perusahaan Spanyol penting. Nanging, kacintaanna pikeun maca ngalebetkeun anjeunna kana karajinan nyerat. Sareng tingali, anjeunna henteu lepat dina milih jalan ieu, ayeuna buku panulis aya diantara carita fiksi terlaris ti Spanyol.

Novel kahijina, katalog salaku "literatur nonoman" - The Prince of the Fog—, dilélér hadiah Edebé. Karya ieu ngagaduhan kaistiméwaan: saha waé anu ngagaduhan rasa pikeun misteri tiasa ngaraosan, kumaha sepuhna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.