2017. Ringkesan daptar panghargaan sastra taun.

2017 parantos réngsé sareng daptar panghargaan sastra pangiriman nasional sareng internasional parantos éksténsif. Nami ageung sareng nami kirang ageung anu perdana atanapi diulang, atanapi anu meunang langkung ti hiji penghargaan pikeun karyana. Mustahil didaptarkeun sadayana, janten kieu a kasimpulan paling bergengsi sareng diaku, tapi ogé salah sahiji anu pangsaeutikna. Peryogi diperhatoskeun yén taun éta mungkin pikeun Fernando Aramburu, anu henteu lirén ngala panghargaan sareng pangakuan pikeun novel na NKRI. Tapi ucapan salamet kanggo sadayana.

PENTING

  • Hadiah Nobel tina Sastra 2017: Kazuo Ishiguro
  • Miguel de Cervantes 2017: Sergio Ramirez.
  • Hadiah Nasional Surat Spanyol 2017: Rosa Montero, pikeun sadayana karir literatur.
  • Hadiah Goncourt 2017: Eric Vuillard. L'ordre du jour.
  • Hadiah Narasi Nasional Spanyol 2017: Fernando Aramburu. NKRI.
  • Hadiah Planét tina Novel 2017. Javier Sierra. Seuneu halimunan.
  • Hadiah Nadal de Novela 2017: Kamanusaan sarta Studi Santos. Satengah hirup

THE SOROTAN

  • Award Perpustakaan Novel Pondok 2017: Antonio G. Iturbe. Di langit muka.
  • Award Novel Spring 2017: Carme Chaparro (Spanyol). Abdi sanés monster.
  • Alfaguara Novel Award 2017: Ray Loriga (Spanyol). Pasrah
  • Pulitzer Novel Prize 2017: Colson Whitehead (Amérika Serikat). Railway Bawah Tanah.
  • Hadiah Reina Sofía 2017 pikeun Puisi Ibero-Amérika: Claribel Alegría (Nikaragua).
  • Fernando Lara Novel Award 2017: Barudak Ónega. Saatos Cinta.
  • Pangajén Putri Asturias pikeun Sastra 2017: Adam Zagajewski (Polandia)
  • Emas Dagger Award 2017: Jane Harper (Australia). Mangtaun-taun usum halodo.
  • Edgar Award 2017 kanggo Novel Pangsaéna: Noah Hawley (Amérika Serikat). Sateuacan Tumiba.
  • Award Naratif Nasional Spanyol 2017: Fernando Aramburu (Spanyol). NKRI.

LAIN

  • Hadiah Puisi XIV Federico García Lorca: Pere Gimferre.
  • Hadiah Barcino pikeun Novel Sejarah: Arturo Pérez-Reverte.
  • Hadiah XII pikeun Narasi Spanyol Dulce Chacón: Fernando Aramburu.
  • Award Manu Jurnalistik Internasional V Manu Leguineche: Mikel Ayestaran.
  • Hadiah Novel Ateneo de Sevilla: Jerónimo Tristante.
  • IV Amazon Literary Award pikeun panulis 'indie' dina basa Spanyol: Cristian Perfumo.
  • Hadiah Novel Clarín: Agustina María Bazterrica.
  • Hadiah Nasional Sastra Puisi Ngora: Ángela Segovia.
  • Award Narasi Plancongan Eurostars: Saúl Cepeda.
  • RBA Crime Novel Award 2017: John Banville.
  • Award José Luis Sampedro: Eduardo Mendoza.
  • Hadiah Nasional Sastra Dramatis 2017: Alfredo Sanzol.
  • XXI Kota Getafe Hideung Novel Award: Jesús Tíscar. Awéwé Jepang botak.
  • Cervantes Chico Award 2017: Gonzalo Moure.
  • Hadiah Novel Clarín: Agustina María Bazterrica.
  • Hadiah Hispano-Amérika pikeun Puisi pikeun Barudak: Luis Eduardo García.
  • Kontes carita mikro Getafe Negro 2017: María Ángeles Peyró.
  • Hadiah XV Anaya pikeun Sastra Barudak sareng Ngora: Pedro Mañas.
  • Award Ilustrasi Nasional 2017: Alfredo González.
  • Hadiah XXIX Torrente Ballester dina basa Spanyol: Fátima Martín Rodríguez sareng Ana Rivera Muñiz (ex aequo).
  • Hadiah Perdamaian Buku Jerman: Margaret Atwood.
  • Hadiah Nasional Sastra Barudak sareng Ngora: Antonio García Teijeiro.
  • Caballero Bonald International Essay Award 2017: Rafael Sánchez Ferlosio.
  • Hadiah Novel Tulisan: Mariano Quirós.
  • Hadiah Nasional pikeun Promosi Maca 2017: Babar sareng Aula de Cultura.
  • Award Espasa: Stanley G. Paine.
  • Award Novel Pulisi RBA: Benjamin Hideung.
  • Kontes novél anu teu diterbitkeun Augusto Roa Bastos: Maribel Barreto.
  • Dashiel Hammett Award pikeun novél noir pangsaéna anu diterbitkeun dina 2016: David Llorente.
  • Hadiah Puisi Pablo Neruda Ibero-Amérika: Joan Margarit.
  • Award Puisi LGBTTTI Nasional 2017: Odette Alonso.
  • Pangajén VLC NEGRA 2017: Rosa Ribas sareng Sabine Hofmann, Sebastiá Bennassar sareng Benjamin Hideung.
  • Max Aub International Short Story Award: Jack Babiloni.
  • Award Azorín: Espido Freire.
  • Francisco Umbral Award pikeun Buku Taun: NKRIku Fernando Aramburu.
  • Award Pustaka Singkat: Antonio Iturbe.
  • Award Carvalho di BCNegra: Dennis Lehane.
  • King of Spain Awards pikeun Jurnalisme: Arturo Pérez-Reverte sareng Carmen Posadas.

Ogé dicatet yén Koswara tina Tangkal Aranjeunna namina anjeunna Ksatria Huruf sareng Seni di Akademi Perancis dina bulan Agustus. Émang kunaon Paul Auster nampi Medali Carlos Fuentes pikeun karirna. Sareng kanggo taun payun parantos aya anu kanggo panulis Amérika James ellroy, anu parantos dilélér hadiah Pepe Carvalho 2018 novel hideung. Éta bakal dikirimkeun ka 1 Pébruari payun di festival BCNegra, anu bakal lumangsung ti 29 Januari dugi ka 4 Pébruari.

Sumber: panulis.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)