Ordesa de Manuel Vilas

Ordesa de Manuel Vilas

Salah sahiji buku anu parantos masihan seueur ngobrolkeun nyaéta Ordesa ku Manuel Vilas. Mangrupikeun karya anu seueur ningali bagian hirupna kagambar, atanapi panginten sigana otobiografi pangarang nyalira. Tapi Ordesa langkung seueur deui.

Teras, urang hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan buku, pangarangna, sareng sagala hal anu anjeun kedah pertimbangkeun pikeun ngamimitian maca éta gancang-gancang. Naha anjeun hoyong terang perkawis Ordesa de Manuel Vilas?

Saha Manuel Vilas

Saha Manuel Vilas

Sumber: RTVE

Manuel Vilas mangrupikeun panulis anu lahir di Huesca di 1962. Anjeunna diajar Hispanik Filologi sareng, salami dua puluh taun, anjeunna damel salaku guru sakola menengah. Nanging, panggilan nyerat nyababkeun anjeunna kaluar tina padamelan anu resep kana literatur. Anjeunna mimiti ngembangkeun sajak, ogé ésai sareng novel. Nyatana, Ordesa sanés kasuksésan anu kahijina kahijina, sateuacan éta diawalan ku seueur anu sanés sapertos Aire Nuestro, di 2009, atanapi Lou Red era español, di 2016.

Ogé kedah émut yén anjeunna mangrupikeun finalis pikeun Planeta Award di 2019 kalayan karyana "Alegría sobre las hubungan antara kolot sareng murangkalih".

Salaku panulis, Anjeunna parantos kolaborasi dina sababaraha média anu paling dikenal di Spanyol. Urang nyarioskeun ngeunaan El Mundo atanapi El Heraldo de Aragón (duanana ti grup Vocento), La Vanguardia, El País, ABC ... Bahkan dina radio aranjeunna mendakan ceruk sareng parantos damel sareng Cadena Ser.

Buku Ordesa

Buku Ordesa

Numutkeun ka panulis nyalira, Ordesa mimiti ngawangun saatos pupusna indungna, anu lumangsung dina Méi 2014. Pikeun Vilas éta taun anu goréng, sabab anjeunna ogé cerai dina waktos éta.

Buku na Dijual di 2018 ku penerbit Alfaguara sareng berhasil. Éta kéngingkeun 14 édisi, sadayana henteu kirang ti sataun, anu ngajantenkeunna ngical langkung ti saratus rebu salinan. Éta mangrupikeun buku taun (2018) pikeun sababaraha média sapertos El País, La Vanguardia, El Mundo, El Correo ... Sareng éta parantos mancanagara, sabab seueur nagara sanés anu merhatoskeun padamelan éta (Amérika Serikat, Inggris, Italia, Portugal…). Sababaraha tarjamahan buku kaluar sataun engké, sapertos Italia atanapi Portugis.

Sareng perkawis Ordesa ngeunaan naon?

Upami urang ngawartoskeun anjeun jawaban gancang sareng konkrit, Kami bakal nyaritakeun yén Ordesa de Manuel Vila ngeunaan hubungan anu aya diantara kolot sareng budak.

Éta novél anu paling disentuh ku pangarang dirina sorangan sareng ayeuna éta mangrupikeun buku rujukan pikeun panulis boh masarakat umum anu maca.

loba panulis anu sanés parantos masihan opini ngeunaan Ordesa. Urang tiasa nyorot sababaraha kecap tina sababaraha anu paling dikenal sapertos:

"Salah sahiji buku anu paling manusiawi, paling jero, paling ngahibur anu parantos lami kuring baca."

Lorenzo Silva

«Éta mangrupikeun albeum, arsip, mémori tanpa bohong atanapi konsolasi kahirupan, dina hiji waktos, kulawarga, kelas sosial anu dikutuk pikeun usaha sareng buah saeutik. […] Diperyogikeun seueur presisi pikeun ngitung hal-hal ieu, butuh asam, péso anu seukeut, pin anu pasti anu nyubuk dunya kasombongan. Anu tetep di tungtungna nyaéta émosina bersih tina bebeneran sareng duka tina sagala anu leungit. "

Antonio Muñoz Molina

Para muchos, Ordesa ibarat serat anumerta anu ditulis ku Manuel Vila ka kolotna. Ngaliwatan bab-bab pondok, anu saling pakait, urang diajar carita ngeunaan hiji jalma anu teu berdaya sareng dicabut anu nyobian salamet sakumaha anjeunna, anu sadar kana sababaraha hal anu katingalina "leutik sareng henteu penting" sareng anu sabenerna langkung penting. Tibatan anu urang percanten .

Éta ditulis ku basa saderhana tapi dina waktos anu sami hese, sareng aya bagian-bagian anu tangtu anu sesah dipikaharti, atanapi terang persis naon anu dimaksud panulis nyalira. Anjeunna ngalaman, khususna dina sajak, tapi sababaraha kali anjeunna dosa ngagunakeun sumber ieu pikeun narasi, anu ngajantenkeun pamaca rada leungit.

Sedengkeun pikeun carita, teu aya ragu yén éta nyarios tina haté, sabab éta ngungkabkeun naon anu anjeunna hirup, sanaos sanés jalma kahiji, tapi ku watekna mirip pisan anu henteu ngan ukur nyaritakeun masa lalu na, tapi ogé jaman ayeuna na sahingga anu maca ngagaduhan pendekatan kana kahirupanana. Merhatoskeun yén nyaritakeun kahirupan sorangan modis pisan, éta mangrupikeun buku anu anjeun resep upami anjeun resep kana jinis sastra éta.

Naon sinopsis Ordesa de Manuel Vila?

Sinopsis Ordesa de Manuel Vila nyaéta hal anu asli sareng pastina bénten pisan sareng anu anjeun ngarepkeun tina novel. Sareng ieu ditulis dina jalma katilu sareng henteu ngungkabkeun pesen anu leres anu dibandungan ku buku, tapi langkung ambigu. Meureun éta sababna narik perhatian.

Ditulis sakapeung tina cimata, sareng sok tina émosina, buku ieu mangrupikeun babad intim Spanyol dina sababaraha dasawarsa terakhir, tapi ogé narasi ngeunaan sagala hal anu ngingetan yén urang téh mahluk anu rentan, ngeunaan kabutuhan pikeun bangun sareng ngaléngkah. Lamun euweuh. sigana tiasa dimungkinkeun, nalika ampir sadaya hubungan anu ngahijikeun urang ka batur parantos ngaleungit atanapi parantos rusak. Sareng urang salamet.

Sababaraha ekstrak ti Ordesa de Manuel Vila

Sababaraha ekstrak ti Ordesa de Manuel Vila

Ngaliwatan Imah Acak, dina buku sumberdaya buku anjeun, urang tiasa ngagaduhan Pendekatan munggaran Ordesa sareng sababaraha ekstrak tina buku. Kami ngantepkeun aranjeunna di handap ku kituna anjeun tiasa mutuskeun badé maca éta.

Sareng kuring ngamimitian nyerat buku ieu. Kuring nyangka yén kaayaan jiwa kuring nyaéta ingetan samar-samar ngeunaan kajadian anu lumangsung di hiji tempat di beulah kalér Spanyol anu disebut Ordesa, tempat anu pinuh ku gunung, sareng éta mangrupikeun kenangan konéng, warna konéng nyerang nami Ordesa, sareng saatos Ordesa sosok bapak kuring digambar dina usum panas 1969. »

«Nalika kahirupan ngantepkeun anjeun ningali perkawinan teror kalayan kabagjaan, anjeun siap pikeun kaeusi. Teror ningali badan pesawat dunya. "

"Indung kuring juru dongéng kiruh. Abdi ogé. Ti indung kuring kuring ngawariskeun kiruh naratif. Kuring henteu ngawariskeunana tina tradisi sastra, klasik atanapi avant-garde. "

"Unggal alkohol ngagaduhan waktos nalika anjeunna kedah milih antara nuluykeun nginum atanapi nuluykeun hirup. Sajenis pilihan éjahan: naha anjeun jaga bes atanapi uves. […] Saha waé anu parantos nginum seueur terang yén alkohol mangrupikeun alat anu ngarusak konci dunya. "

«Kuring nyerat sabab pandita ngajar kuring nyerat. Tujuh ratus juta cures. Éta mangrupikeun ironi anu hébat pikeun kahirupan jalma miskin di Spanyol: Kuring leuwih ngahutang ka imam tibatan ka Partai Pekerja Sosialis Spanyol. Ironi Spanyol sok mangrupikeun karya seni. "

«Kuring henteu resep naon anu dilakukeun ku Spanyol ka kolot kuring, atanapi naon anu dilakukeun ku kuring. Ngalawan papasingan kolot kuring kuring henteu tiasa deui ngalakukeun nanaon, éta henteu tiasa diturunkeun. Kuring ngan ukur tiasa ngajantenkeun éta teu janten kanyataan pikeun kuring, tapi éta ampir kalaksanakeun. "


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.