Nubico ngahimpun sapuluh judul pikeun kenal sareng Madrid ngalangkungan literatur

Nubico ngahimpun sapuluh judul pikeun kenal sareng Madrid ngalangkungan literatur

Nubian, salah sahiji platform rujukan pikeun maca digital dina modél langganan, saluyu sareng salametan San Isidro, parantos ngempelkeun sapuluh judul pikeun mikawanoh Madrid, batur-baturna, masarakatna sareng lingkungan anu béda-béda sapanjang sejarahna, ngalangkungan literatur.

«Panci budaya lebur sareng titik pasamoan pikeun seueur penduduk hijrah ti sakumna jazirah, Madrid mangrupikeun kasimpulan tina seueur kaistiméwaan anu tiasa dijelaskeun ngalangkungan buku, anu ditulis ku urang Madrilénia asli sareng panulis asing«, Aranjeunna nyarios ti Nubico dina hiji pernyataan.

Ieu mangrupikeun 10 bacaan anu disarankeun ku Nubico pikeun ngalenyepan sajarah Madrid.

#1 - Sejarah rusiah Madrid, ku Ricardo Aroca (Asal muasal Madrid)

Kalayan novel ieu urang bakal tiasa terang asal usul Madrid. Novel mangrupikeun perjalanan anu pikaresepeun ngalangkungan waktos anu ngajelaskeun parobihan ruang perkotaan ibukota ti saprak asalna di jaman Islam dugi ka ayeuna, nganalisis misteri anu aya di tukangeun genesis sababaraha gedong paling répréséntasina. Wisata kota ieu ngamungkinkeun urang ngartos kumaha transformasi masarakat, politik sareng ékonomi parantos réfléksi langsung dina pangwangunan kota.

#2 - Juragan Alatriste, ku Arturo sareng Carlota Pérez-Reverte

Novel ieu bakal ngamungkinkeun urang terang Madrid tina Habsburgs ngalangkungan misadventures prajurit Samaun tina katilu Flanders. Petualangan na neuleumkeun kami kana intrik Pengadilan Spanyol anu korup, di gang-gang gelap antara cahaya dua waja atanapi di antara taverns dimana Francisco de Quevedo nyusun sonét.

#3 - Sejarah kahirupan Buscónku Francisco de Quevedo
Karya Quevedo mangrupikeun salah sahiji éksponén paling ageung dina Jaman Emas sareng kumaha Madrid sareng Barrio de las Letras (Huertas) muncul dina mangabad-abad ieu salaku salah sahiji gurat literatur universal Spanyol: Cervantes, Lope de Vega, Quevedo, Góngora sareng engké Moratín, Espronceda atanapi Larra, cicing dintenna di dieu.

#4 - Penjahat Vallecasku Tirso de Molina

Sejen ti panulis Madrid ageung di Golden Age nyaéta mamang Tirso de Molina. Serikat antara panulis sareng Madrid ieu tiasa ditingali dina seueur pisan sindiran dina karyana ka ibukota, sapertos kasus The Villana of Vallecas, komedi anu ngantisipasi karya sanésna anu paling kawakilan The Trickster of Seville. Jinis jinis ieu engkéna bakal diturunkeun ka tukang ku kajadian sajarah anu lumangsung di Spanyol: asupna Napoleon sareng, pangutamana, Pemberontakan 2 Mei sareng Perang Kamerdekaan.

#5 - Episode Nasional I. Perang Kamerdekaan, Benito Perez Galdos

Ieu mangrupikeun karya anu paling penting pikeun pangarangna sareng potrét panghadéna Madrid waktos éta. Petualangan militér sareng politik anu dialaman Spanyol langkung ti genep taun campuran, anu ngabalukarkeun pemberontakan 2 Méi ngalawan penjajahan Perancis, dina waktos éta Madrid maénkeun peran konci. Daoiz sareng Velarde, tapi khususna Manuela Malasaña, bakal turun janten ikon kota, masihan nami ka salah sahiji lingkungan anu pang populerna di kota.

#6 - Lampu Bohemianku Valle Inclán

Kalayan padamelan ieu urang bakal ngalebetkeun krisis 98 sareng Generasi 98 sareng urang bakal kenal ka cafe sareng pakumpulan di Pusat. Mangtaun-taun saurna kajadian sajarah anu penting pisan pikeun nagara urang kajantenan: krisis taun 98. waktos ieu nimbulkeun generasi modéren anu hébat, anu ngagaduhan panulis di antawisna Valle Inclán sareng karyana menonjol Lampu Bohemian. Lingkaran literatur Madrid sareng inohong Max Estrella anu teu tiasa hilap mangrupikeun potrét jalma bohemian Madrid, dimana seueur jalma pendak di kafe kanggo ngabahas masalah anu aya hubunganana sareng politik sareng literatur.

#7 - Ucing Ngalawanku Eduardo Mendoza

Mangtaun-taun saurna, kajadian anu sanés nyatakeun literatur Spanyol sareng Madrid: Perang Sipil Spanyol. Dina kontéks ieu parantos diatur Gelut ucing. Madrid 1936,pagawéan dibéntangan saurang ngora Inggris, ahli dina seni klasik, anu ngalih ka ibukota Spanyol sareng mendakan dirina kalibet dina plot spionase sareng politik. Sadaya ieu diatur di Madrid dina momen sateuacan musim semi 1936, sababaraha dinten sateuacan pecahna Perang Sipil Spanyol.

#8 - Tilu perkawinan Manolita, ku Almudena Grandes

Justru di Madrid pas tina Perang Sipil tempat novel ieu diatur. Mangrupikeun carita anu émosional ngeunaan taun-taun kaayaan kamiskinan sareng permadani kahirupan sareng nasib anu teu tiasa diinget ku karakter anu nyata sareng anu dibayangkeun di lingkungan kota Madrid.

#9 - Alaska sareng carita sanésna, ku Rafa Cervera

Kontéks perang anu sesah ieu kontras sareng lingkungan partéy anu mangtaun-taun engké bakal janten ciri ibukota dina waktos anu dikenal salaku "La Movida madrileña". Gawéna sapertos Alaska sareng carita-carita sanésna Éta penting pisan pikeun terang rusiah momen sajarah sareng budaya ieu anu lumangsung di jalan-jalan Madrid sapertos Malasaña, Luchana, Covarrubias, Tribunal atanapi daérah Sol.

#10 - Madrid 1987ku David Trueba

Tapi nyarios ngeunaan taun 80an ogé ngobrolkeun politik sareng transisi. Conto momen ieu tiasa ditingali dina novel ieu, anu nyarioskeun carita ngeunaan Miguel, kolumnis veteran, takwa sareng terhormat, sareng Angela, mahasiswa jurnalistik taun munggaran. Sapertos dua karéta, kapribadianna saling bertabrakan, di Spanyol 1987, nagara anu nembé réngsé nutup bab Francoism sareng anu dipasang dina démokrasi.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.