Marta Gracia Pons. Wawancara sareng panulis The Dragonfly's Journey

Fotografi. Marta Gracia Pons, profil Twitter.

Marta Gracia Pons nyaéta panulis sareng guru. Anjeunna lulus dina Sejarah ti Universitas Otonom Barcelona sareng ogé ngagaduhan gelar master dina Pedagogy. Anjeunna parantos nyerat judul sapertos Carita anu ngarobih kami, jarum kertas y Seungit poé senang, sareng novel pangénggalna nyaéta Perjalanan capung. Dina ieu tatanyaan Anjeunna nyarioskeun perkawis éta sareng ngeunaan topik anu sanés. Anjeun Abdi ngahargaan seueur waktos sareng kasaean anjeun pikeun ngabantosan kuring.

Marta Gracia Pons —Wawancara 

  • BERITA SASTRA: Novel pangénggalna anjeun judulna Perjalanan capung. Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan éta sareng ti mana ideu na asalna?

MARTA GRACIA PONS: Carita ieu a wisata Barcelona dua jaman, nyaéta awal abad ka dua puluh sareng jaman paséa. Bénténg éta dua awéwé béda pisan sareng anu sanésna, anu hirup dina kaayaan sajarah anu béda, tapi dihijikeun ku karepna pikeun perhiasan.

Ideu na sumping tina karep kuring pikeun Modernisme sareng Art Nouveau. Kami terang Gaudí dina arsitéktur, tapi saeutik pisan anu dikenal ngeunaan tukang emas anu hébat tina arus artistik ieu. Terus kuring mendakan Lluís Masriera sareng capung enamel na anu berharga. Waktu novél pikeun perhiasan, dimana serangga anu simbolis, nymphs sareng mahluk mitologis diciptakeun. Aranjeunna ngadamel karya seni nyata.

  • AL: Naha anjeun tiasa émut kana buku anu munggaran anu anjeun baca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

MGP: Leres. Éta nandaan kuring pisan, dina mangsa nonoman kuring, Abong Angelaku Frank McCourt. Carita anu sesah pisan ngeunaan Irlandia dina taun 30an sareng 40an. 

Carita munggaran anu kuring tulis - sareng diterbitkeun nyalira - nyaéta a novel sajarah disetél dina propinsi Huesca dina sababaraha taun Diktator Primo de Rivera sareng Républik Kadua. Anjeunna babi guinea kuring sareng saha kuring diajar nyerat.

  • AL: Panulis sirah? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman. 

MGP: Ken Follet. Karep kuring pikeun buku dimimitian ku anjeunna sareng berkat anjeunna kuring diajar nyerat novel sajarah.

  • AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun?

MGP: Watekna tina Emmaku Jane Austen.

  • AL: Naha anjeun ngagaduhan kabiasaan atanapi kabiasaan khusus nalika nyerat atanapi maca?

MGP: Kuring henteu sadar nanaon. Hiji-hijina éta Hate putera gangguan.

  • AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana?

MGP: Kuring henteu ngagaduhan tempat anu istiméwa: Kuring nyerat dimana-mana waé sareng méja sareng laptop cekap kanggo kuring. Nanging, biasana kuring nyerat énjing. Abdi jalma 100% dinten, janten kuring henteu tiasa nyerat wengi. Abdi resep bobo heula kanggo nguntungkeun énjing énjing.

  • AL: Naha aya genre séjén anu anjeun resep?

MGP: Abdi resep ka Novel klasik basa Inggris: Jane Austen, Charles Dickens, sareng sadulur Bronte anu paling dipikaresep ku kuring.

  • AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

MGP: Ayeuna Kuring henteu maca novel, tapi langkung saé karangan sajarah, Nya, kuring ngadokuméntasi sorangan pikeun novél kuring salajengna, anu diatur dina akhir abad ka-XNUMX di Madrid.

  • TO THE: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan éta? Naha saur anjeun éta bakal robih atanapi naha éta parantos ngalaksanakeunana sareng format kréatip anyar di ditu?

MGP: Dunya penerbitan ngagaduhan pesaing anu tangguh pisan: platform audiovisual. Sanaos kitu, numutkeun statistik sareng sanaos kurungan dina taun ka tukang, pamiarsa parantos tumuh, khususna dina maca digital. Ieu nunjukkeun yén, sanaos bénjolan, novél anu saé sok narik anu maca anu paling satia.

  • AL: Naha momen krisis anu urang alami hésé pikeun anjeun atanapi anjeun bakal tiasa ngajaga anu positip pikeun carita ka hareup?

MGP: Tanpa ragu, kami parantos hirup momen pikareueuseun salami dua taun ka pengker ieu pandemi. Kadang teu mungkin kabur ti dunya nyata. Tapi kami loba jelema anu kami parantos wani nerbitkeun salami taun kamari sareng saurang nampi seueur pesen positip sareng hatur nuhun ti pamiarsa, anu parantos ngahibur ku halaman kami. Hirup Jalan terus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.