Lalaki anu teu bogoh ka awéwé

Dicutat ku Stieg Larsson.

Dicutat ku Stieg Larsson.

Lalaki anu teu bogoh ka awéwé nyaéta novel kajahatan anu ditulis ku Stieg Larsson. Éta diterbitkeun dina 2005, sataun saatos pupusna pangarang, sareng mangrupikeun buku munggaran dina séri Milénium. Peluncuranana janten suksés, sabab ngajual jutaan salinan dina waktos anu singkat.

Caritana ngenalkeun Mikael Blomkvist (wartawan) y a Lisbet Salander (hacker), saha bakal babarengan pikeun méréskeun kasus anu ngalibatkeun kulawarga Swédia anu penting. Petualangan munggaran ieu diluyukeun sareng bioskop dua kali; anu munggaran, dina taun 2009 ngalangkungan perusahaan produksi di Swédia. Teras, dina 2011, versi Amérika dileupaskeun, dimana palaku Daniel Craig sareng aktris Rooney Mara ngawangun pasangan anu ngarah.

Sobre el autor

Karl Stig-Erland Larsson nya éta Panulis Swédia sareng wartawan lahir dina 15 Agustus ti 1954 di kota Skellefteå. Kolotna - Vivianne Boström sareng Erland Larsson - anom pisan sareng kirang sumberdaya nalika aranjeunna nyandung; kusabab ieu, Stieg digedékeun ku nini-nini di nagara éta.

Nalika anjeunna yuswa 9 taun, akina pupus, ngadorong anjeunna kanggo umeå sareng kolotna. Tilu taun saatosna, nampi mesin tik sareng nyerat unggal wengi, saprak ti leuleutik anjeunna kaserang insomnia. Baraya na kapangaruhan ku sora alat na dikirim anjeunna ka basement; Kaayaan anu henteu raoseun ieu ngajantenkeun Stieg mutuskeun bebas.

Pagawéan réngsé

Sanaos henteu gaduh gelar universitas, Stieg damel 22 taun berturut salaku desainer grafis di apiliasi berita Tidningarnas Telegrambyrå (TT). Ogé Anjeunna mangrupikeun aktivis politik sareng mingpin sababaraha protés ngalawan Perang Vietnam, rasisme sareng katuhu ekstrim. Hatur nuhun kana ieu, anjeunna pendak sareng Eva Gabrielsson, saha pasanganna langkung ti 30 taun.

Dina 1995, mangrupikeun bagian tina panyipta Yayasan Expo, didirikeun pikeun nalungtik sareng ngadokumentasikeun tindakan diskriminasi sareng pedoman anti-demokratis masarakat. Opat taun ka hareup ngarahkeun majalah Expo, di dinya anjeunna damel atos salaku wartawan. Sanaos perjoanganana pikeun ngajaga majalah éta tetep, tungtungna ditutup kusabab henteu nampi dukungan anu diperyogikeun.

Anjeunna ngahasilkeun sababaraha buku dumasar kana pamariksaan jurnalistik ngeunaan ayana Nazi di nagara Swédia sareng hubunganana sareng pamaréntah ayeuna. Kusabab ieu sareng ayana aktipitas dina protés, kaancam maot sababaraha kali. Ieu mangrupikeun salah sahiji alesan utama kunaon anjeunna nyingkahan nikah ka Eva, pikeun ngajagi integritasna.

Pati

Stieg Larsson pupus di Stockholm dina 9 Nopémber 2004 akibat serangan jantung. Dianggap yén ieu dimotivasi ku kanyataan yén panulis Swédia mangrupikeun tukang ngaroko, manuk hantu wengi sareng pameget barang-barang sampah.

Panerbitan anumerta

Dinten sateuacan pupusna henteu kaduga, panulis parantos ngarengsekeun bagian katilu tina trilogi Millenium. Dina waktos éta éditor na damel dina jilid kahiji anu disebat Lalaki anu teu bogoh ka awéwé. Buku ieu diterbitkeun sataun saatosna sareng janten kasuksésan anu luar biasa. Panerbit mastikeun yén saga ieu parantos ngajual langkung ti 75 juta éksemplar.

Lalaki anu teu bogoh ka awéwé

Lalaki anu teu bogoh ka awéwé mangrupakeun novel hideung anu ngamimitian trilogi Millenium. Sajarah dilaksanakeun di Swédia di 2002, sareng téma na sapertos ngeunaan leungitna Harriet Vanger ngora - umur 16 taun -, anu lumangsung ampir opat puluh taun ka pengker. Pikeun milarian terang naon anu kajantenan ka budak ngora, Vangers ngahubungi penyidik ​​sareng peretas komputer Lisbet Salander sareng wartawan Mikael Blomkvist.

Sinopsis

Mikael Blomkvist mangrupikeun wartawan sareng éditor majalah politik Swédia Millenium. Plot tempat anjeunna ngaliwat waktos anu goréng saatos kaleungitan gugatan fitnah ngalawan industrialis Hans-Erik Wennerström. Blomkvist nunjukkeun yén pangusaha éta korupsi, tapi, pengadilan nunjukkeun bukti anu henteu pasti sareng maksa wartawan pikeun tilu bulan panjara sareng mayar denda mahal.

Engké, Henrik Vanger —Tukang diréktur Vanger Corporation— ngahubungi Lisbet Salander pikeun nalungtik Blomkvist. Saatos laporan dikirimkeun, Vanger mutuskeun pikeun nyewa wartawan pikeun nalungtik on leungitna putu awéwéna hébat Harriet, kajadian 36 taun ka pengker. Salaku tukeran, anjeunna nawiskeun bukti anu kuat ngalawan Wennerström; yakin kana hadiahna, Blomkvist nampi.

Wartawan angkat ka Pulo Hedeby, tempat anu dicicingan ku Vanger sareng dimana musna Harriet kajantenan. Di dinya anjeunna bakal pendak sareng Martin —Adi mojang anu leungit— sareng anggota kulawarga anu sanés, ogé sababaraha perusahaan perusahaan.

Dina tengah-tengah panilitian, Blomkvist bakal ngagaduhan dukungan ti Salander, Anu bakal ngabantosan anjeun nempatkeun potongan puzzle babarengan dugi ka ngahontal hasil anu héran.

Ngaleungit

Dina 1966 sataun Vangers dikumpulkeun di kebon kulawarga anu aya di Pulo Hedeby. Naon momen anu biasa tina harmoni sareng rélaxasi ujug-ujug ngajantenkeun hal anu matak ngambek sanggeus Harriet leungit.

Kaayaan éta anéh pisan, tim pulisi milarian tanpa lelah tanpa mendakan nanaon. Langkungna Waktos, kasus ieu ditutup, teu aya buktina pikeun mastikeun pupusna, nyulik atanapi kabur kaduga.

Investigación

Kana dugi ka Pulo Jawa, Mikael Blomkvist ngawawancara sababaraha baraya Harriet, kalebet indung sareng lanceukna - anu diréktur perusahaan anyar. Dina panilitian anjeun mendakan pitunjuk anu parantos teu diperhatoskeun: dua Poto ti awéwé ngora di SMA y buku harian na. Anu terakhir ngandung lima nami sareng nomer, anu mangrupakeun misteri.

Pernilla (putri Blomkvist) ngalangkungan pulau sareng ngabantosan ngabéréskeun énigma na. Kapanggihna ngabalukarkeun wartawan pikeun pembunuhan sekretaris ti perusahaan Vanger, anu kajantenan di 1949. Blomkvist ngahubungi Henrik, ngajantenkeun anjeunna sadar kana kaayaan sareng nyungkeun dukunganna. anu intuits yén anjeunna pembunuh sérial. Langsung, pangusaha mutuskeun pikeun ngirim Lisbet Salander ngalakukeun dobel sareng Mikael sahingga nyepetkeun hal éta.

Pasangan bintang

Sakali Lisbet ngiringan panilitian Blomkvist, aranjeunna réngsé ngarengsekeun misteri anu kaselep dina buku harian Harriet. Inpormasi éta ngarah aranjeunna mendakan kasus sababaraha awéwé anu leungit; nomer dituduhkeun ayat tina injil mana hukuman ilahi kuat dijelaskeun. Ieu negeskeun tiori wartawan: ieu pembunuh sérial.

Engke aranjeunna mendakan kaayaan anu parah: Martin —Lanceukna Harriet— tanggung jawab perkosa sareng pembunuhan seueur awéwé. Nalika adu anjeunna, anjeunna negeskeun kajahatan jahat ieu sareng ngaku yén anjeunna diajar sadayana ti ramana, Godofredo Vanger. Sanaos nyatakeun sagala kalakuan anu teu manusiawi, Martin ngaku teu terang nanaon tentang naon anu kajantenan ka adi na.

Geoffrey Vanger —Pala kulawarga— tétéla téh panulis bahan tina hal ka nu mana tatarucingan dina diary; Salaku tambahan, kajahatan anu pikareueuseun ogé diungkabkeun: anjeunna sacara seksual nyiksa dua budakna dina sababaraha kali.

Martin, saatos kapendak, juru Lisbet sareng Mikael pikeun ngabunuh aranjeunna, tapi aranjeunna aranjeunna ngahontal kabur. Ti dinya aranjeunna mimiti ngahubungkeun titik-titik sareng aya penemuan anu luar biasa anu ngamungkinkeun kasusna direngsekeun, mendakan dimana-mana Harriet.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.