Juan José Millás: buku

Juan Jose Millás

Juan Jose Millás

Kalayan ampir lima puluh taun profési, panulis sareng wartawan Spanyol Juan José Millás mangrupikeun jalma anu suci tina serat. Ayeuna, gaduh langkung ti 35 terbitan, kalebet novel, carita, tulisan sareng laporan. Urang Valencian pinunjul dina bidang sastra taun 80an liwat buku kaopatna: Kertas baseuh (1983). Narasi pulisi ieu ditulis ku paménta penerbit literatur budak ngora, sareng saprak perdana na nampi panarimaan anu saé.

Ieu saatos kasuksésan novél ieu anu Millás ventured kana jurnalisme, tugas anjeunna latihan kalayan gaya aslina sorangan. Anjeunna parantos dipasihan belasan kali kalayan hadiah penting, boh sastra boh jurnalistik. Éta dua gelar doktor honoris causa, dileler ku Universitas Turin sareng Oviedo.

Biografi

Juan José Millás García lahir di Valencia (Spanyol) dina 31 Januari, 1946. Anjeunna asalna ti kulawarga ageung, anjeunna mangrupikeun kaopat ti salapan duduluran. Kolotna nyaéta Vicente Millás Mossi —panyipta sareng teknisi industri- sareng Cándida García. Anjeunna nyéépkeun taun-taun mimiti di kampung halamanna, dugi ka dina 1.952 anjeunna ngalih sareng kulawargana pikeun Kamakmuran, kota populér di Madrid.

Studi sareng pangalaman damel

Anjeunna diajar wengi, kumargi siang anjeunna damel salaku padamel samentawis di bank tabungan. Salami tilu taun diajar karir Filsafat sareng Huruf —Dina kakhususan Filsafat Murni— di Universitas Complutense Madrid, anu anjeunna angkat sababaraha waktos engké. Mimiti dékade tina anu 70 ' anjeunna ngagabung ka kantor pers Iberia.

Balapan sastra

Dina awalna, anjeunna ngincer puisi, sanaos tungtungna tungtungna nyerah kana pesona narasi. Dina taun 1975, anjeunna nyebarkeun novel: Cerberus mangrupakeun kalangkang; kalayan anjeunna nampi penghargaan Sésamo dina taun anu sami sareng ngahontal pangakuan hébat ti kritikus sastra. Dina genep taun ka hareup anjeunna nampilkeun dua karya: Visi anu tilelep (1977) jeung Kebon kosong (1981).

Dina 1983, anjeunna nyebarkeun buku anu paling dikenal: Kertas baseuh, novel anu narik rébuan pamaca. Saatos kasuksésan éta, dina 3 dasawarsa ka tukang parantos nguatkeun karir sastrana sareng 16 narasi anu parantos ngajantenkeun anjeunna pantes panghargaan penting. Diantara téks-téks ieu, sapertos ieu menonjol: Dua awéwé di Praha (2002), kalayan anu anjeunna kéngingkeun penghargaan Primavera; Y dunya (2007), juara penghargaan Planeta (2007) sareng Nasional Narasi (2008).

Prakték jurnalistik

Mimiti taun 90an, ngamimitian karya jurnalistikna dina koran El pais sareng média Spanyol anu sanés. Éta parantos dicirikeun ku nyerat kolom disebut "tulisan", di mana anjeunna ngarobih hiji kajadian umum kana hal anu hebat. Dina bidang ieu anjeunna parantos ngahargaan sababaraha kali, diantara hadiahna anu menonjol: Mariano de Cavia Jurnalisme (1999) sareng Don Quijote tina Jurnalisme (2009).

Novel ku Juan José Millás

  • Cerberus kalangkang (1975)
  • Visi anu tilelep (1977)
  • Kebon kosong (1981)
  • Kertas baseuh (1983)
  • Surat paéh (1984)
  • Gangguan nami anjeun (1987)
  • Kasepuhan ieu (1990)
  • Balik ka bumi (1990)
  • Bodo, paéh, bajingan sareng halimunan (1995)
  • Urutan abjad (1998)
  • Entong ningali handapeun ranjang (1999)
  • Dua awéwé di Praha (2002)
  • Laura sareng Julio (2006)
  • dunya (2007)
  • Naon anu kuring terang ngeunaan lalaki leutik (2010)
  • Awéwé gélo (2014)
  • Tina kalangkang (2016)
  • Carita leres kuring (2017)
  • Matak teu aya anu bobo (2018)
  • Kahirupan di kali (2019)

Sinopsis sababaraha buku karya Juan José Millás

Kertas baseuh (1983)

Wartawan Manolo Urbina ngamimitian panilitian ngeunaan "bunuh diri" tina sobatna baheula Louis marymargi curiga yén anjeunna dibunuh. Sepanjang perjalanan ieu, anjeunna sakaligus nyatakeun naon anu kajantenan dina novel, salaku cadangan upami aya kajadian anu kajantenan. Dua awéwé penting dina kahirupan almarhum — Teresa sareng Carolina— bakal ngabantosan Manolo salami panyilidikan.

Milarian pitunjuk, Teresa mendakan koper kalayan artos sareng dokumén kompromi, anu ngalibatkeun apotéker. Sadayana mimiti ragrag nalika Inspektur Cárdenas nyandak kendali prosésna. Patugas ieu bakal mendakan salah sahiji bagian mendasar pikeun méréskeun kasus dina sakotéap panon, kalayan hasil anu héran sareng luar biasa.

Dua awéwé di Praha (2002)

En la neangan ti batur anu nyerat biografi na, Luz Acaso nyandak koran sareng nabrak kana nami na panulis ngora anu kawéntar. Parantos mutuskeun - pinuh ku enigmas -, anjeunna angkat ka kantor literatur panulis kanggo nyungkeun permintaan sapertos kitu; anjeunna nampi éta sareng nampi éta. Álvaro Abril (panulis), pikeun bagianana, mendakan dirina dina perjuangan internal: sanaos kanyataanna buku kahijina ngajantenkeun anjeunna hasil, kacurigaan tina kantos janten putra angkat henteu ngantep anjeunna bagja.

Dina wawancara de Luz sareng Álvaro, manehna nyaritakeun kanyataan hirupna siga kitu dicandak tina adegan tina pilem fiksi. Sedengkeun gempungan di antara duanana angkat, sambungan naék janten tambihan kusabab aya kajadian anu tetep. Salaku tambahan, sababaraha karakter ngagabung kana plot, diantarana, María José, sobat ti Luz anu ngagaduhan usulan pikeun Álvaro.

Kalayan péngkolan halaman sakumpulan misteri, bebeneran, tipu daya sareng seueur lamunan mimiti muncul ... Unsur-unsur ieu ngurilingan sadayana nalika plot, anu lumangsung dina kamajuan anu nyerep dugi ka tungtung dikaluarkeun anu boro saha waé anu ngarepkeun.

dunya (2007)

Budak lalaki —Juan José— nyaritakeun budak leutik na tina paningalna; kalahiranana, taun-taun munggaran di Valencia sareng mindahkeun ti kota asalna ka kota Madrid. Ngajelaskeun pangalamanana di lingkungan pasca perang, dihijikeun sareng kabagjaan sareng kasedihan, dina iklim anu tiis, sareng silaturahim anu énggal sareng cinta anu teu kawilang. Kanyataan anu anjeunna kedah biasa, alus atanapi goréng.

Nalika anjeunna dewasa, anjeunna nyaritakeun kumaha anjeunna kaleungitan jalma penting pikeun anjeunna Sareng sadaya waktos kulawu anu sesah kanggo diatasi Henteuna jalma anu dipikacinta tangtoskeun adaptasi ti anu parantos nonoman, anu nyobian hirup dina cara anu pangsaéna. Carita ieu ditandaan ku sababaraha momen ayana - kumaha budak leutik laun janten lalaki - antara kanyataan sareng imajinasi.

Dijual Dunya (NF Novel)
Dunya (NF Novel)
Teu aya ulasan

Awéwé gélo (2014)

Julia mangrupikeun tukang lauk anu mutuskeun pikeun diajar langkung seueur ngeunaan linguistik, ieu sabab que anjeunna kataji ku bosna Roberto, anu ahli filologi. Anjeunna ngalatih dirina ku cara diajar nyalira, sareng dina prosés ieu karakter bakal émut sareng saha anjeunna diajak dialog milarian solusi. Salaku tambahan pikeun damel di tukang ngala lauk, Julia miara Emerita, anu gering parah tekad bakal maot.

Hiji dinten nalika awéwé ngora ngahadiran Emerita, didatangan ku Millás, saurang wartawan anu hoyong ngalaporkeun ngeunaan euthanasia. Kana terang Julia langkung detil, anjeunna langsung ngusulkeun nyerat carita na. Nyababkeun, lalaki éta nuju ngaliwatan blok kreatif. Ku cara anu drastis, sadayana robih ...: Emerita nembangkeun enigma, sareng wartawan kaget.

Kahirupan di kali (2019)

Juanjo Millás nyaéta panulis anu nyaritakeun 194 minggu hirupna, dumasar kana daptar diary na. Di dinya anjeunna ngungkabkeun kapribadianana, hal anu wawasan, bageur, sindiran sareng murka; di daérah anu kawatesanan antara waras sareng paranoia. Kitu ogé, anjeunna ngajelaskeun sababaraha pangalaman, sapertos kunjungan ka psikoanalisna, karesepna, pangobatan sareng kahirupan sadidinten jalma anu pengamat.

Unggal bab alit nyaritakeun momen anu aneh, kalayan kaayaan anu anéh sareng pikaresepeun. Se nampilkeun skenario saderhana: sapertos macét patalimarga anjeun, masalah rumah tangga, atanapi karusakan mobil anjeun. Mangrupikeun carita fiksi anu tiasa atanapi henteu ngagaduhan kanyataan, ngeunaan jalma normal, tapi rada obsesip sareng visi boros.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.