Juan Goytisolo maot kamari dina yuswa 86 taun

4 Juni nyandak kami warta anu sedih pikeun dunya sacara umum sareng khususna pikeun dunya sastra, ti saprak Juan Goytisolo pupus dina yuswa 86 taun lami di kota Marrakech. Pangarang ieu kagolong kana Novel ékspérimén Spanyol ti 60s nangtung pikeun karya sapertos "Campos de Níjar" (1960) atanapi "La Chanca" (1963) anu dipiguraan dina réalisme sosial. Novél ékspérimén anu sanés langkung seueur sapertos "Tanda idéntitas" (1966), sareng anu sanésna anjeunna nyobian ngabuktoskeun sadayana perkawis minoritas sareng budaya anu sesek, khususna umat Islam, sapertos dina karyana "Pembuktian Count Don Julián", diterbitkeun dina taun 1970 atanapi "Makbara", 1980.

Juan Goytisolo dibéré éta Cervantes Award di 2014, anu dibédakeun ku anu paling penting pikeun hurup dina basa Spanyol. Anjeunna cicing di Marrakech, dimana anjeunna pupus, ti saprak 1997, dimana anjeunna angkat cicing sareng kulawarga Abdelhadi, babaturan sareng mantan pasanganna. Di dinya, salami anjeunna cicing, anjeunna nyobian mastikeun yén kota ngagaduhan sadayana anu dipikaresep ku anjeunna, sareng di antara pagelaranana menonjol yén Plaza Yamaa al Fna anu kawéntar, di tengah kota, dinyatakeun "Warisan Budaya Tak Ketara tina Kamanusaan" dina taun 2001.

Anjeunna ogé bagian tina Parlemén Panulis Internasional salian ti keur bagian tina juri UNESCO anu fungsina pikeun milih karya tina Intangible Heritage of Humanity (diantarana), salian ti janten anggota terhormat tina Union of Writers of Morocco (UEM) ti saprak 2001.

Frasa pangarang

Salaku catetan terakhir urang ngantepkeun anjeun sareng sababaraha frasa pang menonjol tina Juan Goytisolo:

  • "Kasasar tina pengasingan sareng, sakaligus, teu mungkin balik deui."
  • «Pendidikan literatur kuring kalintang kaganggu kumargi teu aya pendidikan literatur dina waktos éta, tapi aya indoktrinasi anu bénten pisan. Janten, kuring ngajantenkeun pendidikan tibatan ayeuna: Novel Perancis, novel Italia, novél Anglo-Sakson ... Panasaran, engké kuring ngalih kana literatur Spanyol, ngan saukur teu percaya kana ajaran sareng nilai-nilai anu aranjeunna hoyong ditimukeun dina ».
  • "'Penjual terbaik' sama sekali henteu néwak kuring, sabab henteu ngungkabkeun nanaon."
  • "Entong ngritik musuh anjeun, aranjeunna tiasa diajar."
  •  "Sastra anu saé mangrupikeun hal anu merhatoskeun pamiarsa ku sababaraha cara sareng ngabantosan anjeunna mendakan hal anu mangaruhan anjeunna, masarakat urang atanapi umat manusa sacara gembleng."
  • «Kuring ngaraos langkung raoseun nalika aranjeunna nyatakeun kuring persona 'non grata' dibandingkeun nalika aranjeunna ngahargaan kuring. Dina kasus anu munggaran kuring terang yén kuring leres. Dina kadua, untungna langka pisan, kuring ragu sorangan ».

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.