Berita redaksi minggu ieu (29 Agustus - 2 Séptémber)

buku perpustakaan

Wilujeng énjing ka sadayana! Agustus mawa saeutik pisan warta literatur ka Spanyol, tapi aya sababaraha anu tetep dina akhir bulan anu mangrupikeun anu kuring badé nunjukkeun ka anjeun di handap, sanaos sababaraha ti mimiti Séptémber ogé parantos lebet.

"Nami Abdi Lucy Barton" ku Elizabeth Strout

Redaksi Duomu - 29 Agustus - 224 kaca

Dua awéwé aya di rohangan rumah sakit ngobrol salami lima dinten lima wengi. Dua awéwé anu teu kantos silih tingali mangtaun-taun tapi paguneman na sigana sanggup ngeureunkeun waktos. Di rohangan ieu sareng dina waktos ayeuna, dua awéwé mangrupikeun hal anu sepuh, bahaya sareng sengit: indung sareng putri anu émut kumaha aranjeunna silih asih.

"Genep Gagak" ku Leigh Bardugo

Editorial Hidra - 29 Agustus - 544 kaca

Leigh Bardugo balik sareng novél Nonoman Dewasa disetél di dunya Grisha. Dina hal ieu saruntuyan karakter babarengan janten Kaz Brekker utama, genius kajahatan anu kedah ngempelkeun sakumpulan genep jalma anu ngagaduhan katerampilan anu diperyogikeun pikeun tiasa lebet sareng kaluar ti Pengadilan És, benteng anu ngagaduhan rahasia anu tiasa niup kasaimbangan kakuatan di dunya.

Bacaan Yoko Ogawa

"Bacaan Para Sandera" ku Yoko Ogawa

Redaksi Funambulista - 30 Agustus - 256 halaman

Dina carita ieu, grup téroris nyandak sandera sakumpulan turis Jepang anu aya di nagara asing. Salami waktosna, perundingan mimiti janten langkung rumit sareng perhatosan pers sareng opini publik nyusut, sahingga sadayana hilap ka turis anu diculik. Salami mangtaun-taun, sababaraha rékaman kapendak nunjukkeun carita anu masing-masing disandera teras dibaca saé ka anu sanésna.

"Dina kerangka carita anu ngagerakkeun ieu, anjeunna ngahirupkeun sora-sora mahluk anu ngalangkang kalangkang maot, mangrupikeun séri carita, sababaraha kenangan, anu ngagambarkeun warisan kahirupan sareng harepan."

"Kompas" ku Mathias Enard

Sastra Imah Acak - 31 Agustus - 480 Kaca

Di apartemen Wina na, ahli musik Perancis Franz Ritter mimiti membangkitkan naon anu anjeunna hirup sareng pelajari bari sadayana pipikiranana ngalangkungan Istanbul, Aleppo, Palmyra, Damsyik sareng Teheran, tempat-tempat anu nandaan sateuacan sareng saatos hirupna. Diantara sadaya kenangan na, Sarah menonjol, awéwé anu anjeunna bogoh 20 taun ka pengker sareng saha anjeunna ngabagi seueur waktos anu hébat na.

«Enard méré upeti ka sadaya jalma anu, angkat ka Levant atanapi Kulon, murag kana jaringan anu béda dugi ka lebet kana basa, budaya atanapi musik anu aranjeunna pendakan, bahkan kadang kaleungitan awak sareng jiwa"

"The Girls" ku Emma Cline

Redaksi Anagrama - 31 Agustus - 344 kaca

Ditetepkeun dina usum panas 1969 di California, Evie ditingalikeun, nonoman anu teu aman sareng ngalamun anu badé lebet kana dunya déwasa. Evie lumpat ka sakelompok budak awéwé di taman, budak awéwé anu pakean leueur, tataranjang sareng katingali gumbira sareng teu paduli. Sababaraha dinten sanggeusna aya rapat dimana salah sahiji mojang ngondang anjeunna ngiringan. Ieu cara Evie asup kana dunya ubar psychedelic sareng cinta gratis, manipulasi méntal sareng seksual anu bakal nyababkeun kaleungitan hubungan sareng kulawargana sareng dunya luar.

Tilu Poé sareng Kahirupan ku Pierre Lamaitre

"Tilu dinten sareng kahirupan" ku Pierre Lamaitre

Redaksi Salamandra - 1 Séptémber - 224 kaca

Tilu dinten sareng hiji kahirupan mangrupikeun carita anu dibagi kana tilu waktos dibagi kana waktos: 1999, 2011 sareng 2015. Dina waktos-waktos ieu anu maca diajak ngiringan Antonie Courtin, saurang lalaki anu parantos janten korban kasalahan dirina sorangan.

Carita ieu dimimitian di kota anu alit sareng sepi dimana koméntar jahat, kamungkaran sareng karesahan dikumpulkeun di tukangeun niat anu saé, unsur-unsur anu bakal ditangtoskeun pikeun parebutan sareng hasil carita Antonie.

«Konjugasi sampurna antara literatur Lemaitre sareng detéktip Lemaitre, Tilu dinten sareng kahirupan ngagabungkeun carita anu pikasieuneun, dimana teganganana henteu ngaleungit iraha waé, ku kabeungharan hiji prosa anu nyuntrungkeun urang kana dunya émosi anu disumputkeun sareng ngajak urang ngeunteung kana rupa anu paling poék dina kaayaan manusa. "

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.