Asal muasal

Asal muasal

Asal muasal

Asal muasal (2017) mangrupikeun novel fiksi ilmiah kalima anu dibéntangan ku profésor legendaris simbologi teologis Robert Langdon. Karakter fiksi ieu parantos ngajantenkeun Dan Brown salah sahiji panulis laris sadaya jaman. Ngan ukur tina Kodeu Da Vinci (2003) langkung ti 80 juta salinan parantos dipasarkeun dugi ka ayeuna.

Angka sapertos ngahudangkeun minat produsen utama Hollywood. Nyatana, sadaya tilu adaptasi pilem anu diarahkeun ku Ron Howard parantos dibéntangan ku juara dua kali Oscar: Tom Hanks. Leres OKÉ Asal muasal Éta sanés salah sahiji pilem éta, syuting na tiasa ngan ukur waktos, kusabab judul ieu éta parantos ngumpulkeun ampir dua juta ékspék dijual.

Analisis sareng kasimpulan tina Asal muasal

Pendekatan awal

En Asal muasal, Dan Brown ngabandingkeun patarosan umum élmuwan ateis ngalawan visi kreatipisme, anu kaitanana ngirangan unggal dinten dina abad XXI. Pikeun ieu, panulis Amérika nganggo karakter Edmond Kirsch, tilas murid Langdon anu cukup cemerlang. Anjeunna parantos ngawangun rejeki berkat penemuan téknologi sareng firasat kandel na.

Panungtung pamanggihan Taipan ngora jangji bakal ngajawab dua patarosan anu ngahalangan manusa ti saprak jaman prasejarah: "Kami timana asal? Urang badé kamana? ". Jawabanna bakal dijelaskeun dina gala di Museum Guggenheim di Bilbao sareng implikasina tiasa penting pisan pikeun tilu agama panggedéna di dunya, tapi ...

pangwangunan

Pas sateuacan acara dimimitian, karusuhan kaluar sateuacan balaréa tamu sareng disiarkeun langsung ka jutaan pemirsa di sakumna dunya. Maka wahyu revolusioner dina bahaya ngaleungit salamina. Akibatna, Langdon sareng Vidal ngamimitian balapan nekat pikeun milarian kecap konci anu masihan aksés kana enigma Kirsch.

Gusti, Gaudí sareng alam

Protagonis sumping di Barcelona, ​​dimana arsitéktur Gaudí tiasa janten konci dina téori jutawan ngora ngeunaan sains sareng alam. Tétéla, Gusti sareng sains hirup babarengan antara flora, fauna sareng rékayasa spiral anu ngadominasi basa sareng kolom Katedral La Sagrada Familia.

Lokasi anu sanés di ibukota Catalan leres pisan dijelaskeun ku Brown dina Asal muasal aranjeunna nyaéta Guggenheim sareng Casa Milà. Nanging, Peryogi disebatkeun yén pedaran masarakat Spanyol sareng pamaréntah rada jauh ti ayeuna. Panulis Amérika Kalér nampilkeun Spanyol salaku nagara anu pohara religius sareng ditimbang ku pangaruh ultra-konservatif tina Francoism.

Resolusi henteu konvensional

Kecerdasan buatan buatan Kirsch dirina nembongan salaku bagian penting tina plot. Tungtungna, inpormasi jutawan ngora wangsit ka dunya sareng ngarah Langdon ngeunteung kana peran agama ayeuna.. Ramalan nunjuk ka arah agama unik, panteistik, saluyu sareng alam sareng mempermudah komuni antara sadaya manusa.

Ulasan sareng opini

Sanaos nomer éditor anu spektakuler na, Brown parantos dituduh nganggo pola repetitive dina narasi na. Kritikus sanésna parantos humandeuar ngeunaan dugaan kasalahan sajarah sareng komposisi datar na. Kitu kasus Jake Kerridge ti The Daily Telegraph sareng Monica Hesse ti The Washington Post, Mangrupikeun detractors anu kuat pikeun karya New Hampshire.

Nanging, Brown nurunkeun ulasan négatip, kanyataanna, anjeunna condong ngaréspon kalayan ironis "pikeun unggal kritikus, kuring gaduh sarébu pamiarsa anu bahagia." Dina pengertian ieu, Janet Maslin ti The New York Times (2017) ngajak maca Asal muasal tina sudut pandang humor geek. Teu anéh, iklan bingkai pendaptaran kandaraan Kirsh's Tesla berbunyi: geeks aranjeunna bakal ngawaris Bumi.

"Formula" Dan Brown

Robert Langdon, profésor universitas anu petualang pisan

Karakter fiksi ieu mangrupikeun ahli kana simbul agama sareng ikonografi ti Universitas Harvard. Anjeunna mangrupikeun lalaki umur tengah dina kaayaan fisik anu saé - kusabab latihan ngojay anu tetep - dikaruniai sora anu menawan pikeun awéwé. Éta ogé ngagaduhan mémori anu ampir éidétik, gunana pisan nalika ngabandingkeun simbol sareng ngarengsekeun misteri anu rumit.

Dan Brown

Dan Brown

Konspirasi, kota bersejarah sareng rerencangan anu saé

Protagonis salawasna tungtungna dianiaya sareng diancam maot ku batur, organisasi mazhab atanapi rahasia anu aya hubunganana sareng rahasia anu bakal diturunkeun. Salaku tambahan, dina unggal carita guru ngagaduhan dukungan anu berharga pikeun pasangan anu unik, pikaresepeun sareng calakan. Di Asal muasal, Peran éta saluyu sareng Ambra Vidal, diréktur Museum Guggenheim di Bilbao.

Beungkeut co-star

Dina novel anu dibéntangan Langdon, rakana awéwé gaduh sababaraha jinis hubungan sareng misteri anu ditalungtik atanapi mangrupikeun turunan hiji jalma anu ngagaduhan sajarah penting. Asal muasal henteu terkecuali, kumargi Vidal mangrupikeun tunangan Pangeran Julian (badé ngagentos ramana dina tahta). Anu terakhir nyimpen rahasia rahasia anu dihubungkeun sareng pendeta anu namina Valdespino.

Kota bersejarah séjén anu dijelaskeun dina buku-buku anu dibéntangan ku Langdon

  • Roma di Malaikat sareng Setan
  • Paris sareng London di Kodeu Da Vinci
  • Washington DC, di Lambang anu leungit
  • Florence, di Inferno.
  • Barcelona, ​​di Asal muasal.

Sobre el autor

Daniel Gerhard Brown sumping ka dunya dinten Senén tanggal 22 Juni 1964 di Exeter, New Hampshire, Amérika Serikat. Di dinya anjeunna ageung di lingkungan kapercayaan Anglikan anu kuat dina bimbingan kolotna Richard Brown (guru matematik) sareng Constance (komposer lagu-lagu suci). Teuing Di kota asalna, panulis anu bakal kéngingkeun gelar SMAna ti Phillips Exeter Academy di 1982.

Teras ngora Daniel ngamimitian diajar musik sareng komposisi di Amherts College, salah sahiji lembaga sarjana anu paling bergengsi di dunya. Salaku bagian tina kéngingkeun diploma na, Brown nyéépkeun waktos di Éropa (España, utamina). Saatos lulus di 1985, anjeunna ngarékam albeum musik barudak (SynthAnimals) sareng ngadegkeun Dalliance, perusahaan rékaman.

Wiwitan salaku panulis

Dan Brown ngalih ka California di awal taun 1990an dina harepan ngajantenkeun karir salaku pianis sareng penyanyi. Sajajar, anjeunna nawiskeun kelas Inggris sareng Spanyol di SMA Beverly Hills pikeun nyokong diri. Henteu lami saatos, anjeunna ngadaptar dina National Academy of Composers, dimana anjeunna pendak sareng Blythe Newlon, anu janten pamajikanana ti 1997 dugi ka 2019.

Dugi ka 1993, anjeunna mimiti nyerat langkung assiduous; hasilna tina éta Bénténg Digital (Bénténg digital) taun 1998, novel kahijina. Teras aranjeunna muncul Malaikat sareng Setan (2001) - "debut" Langdon - sareng Anu konspirasi (2001), sateuacan karya bakti Brown: Kodeu Da Vinci.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.