Aquitaine

Aquitaine

Aquitaine

Aquitaine mangrupikeun buku pangénggalna ku panulis laris di Spanyol: Eva García Sáenz de Urturi. Diterbitkeun dina 2020, éta mangrupikeun novél fiksi sajarah abad pertengahan, anu tokoh utama na nyaéta Eleonor of Aquitaine - ogé katelah Eleanor - anu bakal ngalakukeun sagala kamungkinan pikeun mendakan naon anu aya di tukangeun rajapati bapakna, Adipati Guilhèm X ti Peitieus.

Plot ieu dikurilingan ku enigmas, sigil, dendam komo inses. Saolah-olah aya gim singgasana, bakal aya seueur perang anu aya dina carita ieu, anu ogé ngandung trio anu pameget. Kalayan buku ieu panulis ngukuhkeun dirina dina bidang sastra, kanyataan anu negeskeun deui ku kéngingkeun penghargaan Planét dina 2020.

Resumen Aquitaine (2020)

Pupusna misterius

di 1.137, Guilhèm X, "Adipati Aquitaine", dugi ka Compostela saatos perjalanan anu panjang. Anjog di payuneun altar utama katedral, teu disangka murag maot. Kulit anjeun -naon janten biru- ditandaan ku "elang getih", panyiksaan kuno dilarapkeun di Normandia. Sadaya anu niténan éta kaget ku pupusna pamimpin anu misterius.

Salah sahiji jalma anu paling kapangaruhan nyaéta putrina: Duchess Eleanor, who, jeung euy 13 taun, kedah ngambil alih karajaan. Nya negeskeun éta bapana tiwas ku urang Capét (baraya ti Raja Luy VI ti Perancis), kusabab kapentingan hébatna di bumi Aquitaine.

Rencana pamales kanyeri

Salaku hasil tina sagala anu kajantenan, ahli waris tahta ngajantenkeun rencana dendam anu tiis anu bakal diusahakeun anjeunna asup ka karajaan Perancis sareng kéngingkeun kapercayaan na. Pikeun ngahontal tujuanana, awéwé ngora bakal nipu wasiat bapakna. Dokumén bakal nunjukkeun salaku wasiat patih perkawinan antara putrina y Raja Kid (Luy VII), putra Raja Luy VI ti Perancis.

Sateuacan ngamimitian tipu muslihatna, dukun bakal ngaku sadayana anu anjeunna parantos rencanakeun ka pendeta ngora, anu ngajaga idéntitas anu henteu disangka.

Giliran anu teu disangka-sangka

Leonor numpak dugi anjeunna sumping sareng raja Luy VI ti Perancis, katelah "Raja Gendut". Ieu, langsung, ngatur perkawinan antara dukun sareng putrana. Nalika salametan upacara, ujug-ujug, raja ragrag maot, dina kaayaan anu sami sareng Guilhèm X. Ieu ngaruksak kacurigaan Leonor, anu ayeuna kedah mingpin Perancis sareng Luy ngora.

Duanana bakal ngaluncurkeun panyilidikan anu lieur kana maotna anu teu biasa tina lalaki signifikan ieu. Kanggo ieu, aranjeunna bakal ngalih ka ucing Aquitanian, nu telik legendaris tina dukun. Raja anu ngora sareng anu teu ngalaman kedah ngalaman sababaraha kaayaan. Dina perjalanan ieu, budak lalaki - anu ditingal di leuweung puluhan taun ka pengker - bakal maénkeun peran anu ngungkabkeun.

analisa Aquitaine (2020)

struktur

Ieu mangrupakeun novel sajarah ditambahan ku fiksi, diatur lolobana di daérah Perancis. Dina maranéhna 416 kaca, pitur naratif 4 bagian, dikembangkeun dina gilirannana dina 64 bab pondok. Pagawean na aya dua jinis cariosan: mimitina jalma, ku Leonor sareng Luy; y en jalma katilu, ku rapporteur maha weruh.

Tématis

The Basque Literat direbut dasawarsa kahirupan Eleanor of Aquitaine, awéwé anu gaduh sajarah anu luar biasa - anjeunna sumping mingpin tilu karajaan penting Éropa. Plotna ngalengkepan misteri maotna tina dua tokoh penting dina waktos éta kalayan kanyataan fiktif. Salaku tambahan, anjeunna resep kana masalah anu sanés, boh pribadi boh éksternal, anu masihan sagala rupa nuansa carita.

Persiapan novel

Eva parantos ngawangun reputasi anu hadé pikeun novel sajarah na; kahiji, pikeun kualitas naratif; sareng anu kadua, pikeun persiapan anu anjeunna lakukeun sateuacan sareng salami nyiapkeun bukuna. Dina akhir plot of Aquitaine, panulis bakalan sababaraha halaman pikeun ngajelaskeun dokuméntasi lengkep. Di antarana, ngaku parantos maca langkung ti 100 buku sareng wincik perjalananna ka tempat anu kantos janten wilayah Aquitaine.

Dina wisata ieu anjeunna ngadatangan Bordeaux, Poitiers sareng Abbey of Fontevrault, dimana Eleonor of Aquitaine maot sareng dikubur. Tuh ditalungtik ngeunaan adat istiadat sareng gastronomi dina waktos éta, anu anjeunna nambihan kanggo masihan carita langkung réalisme. Anjeunna ogé nyandak kursus pencerahan, dimana anjeunna diajar ngeunaan seni anu dilakukeun ku biksu pikeun ngaéksekusi naskah abad pertengahan.

karakter

Sáenz de Urturi nambihan a grup ageung karakter kana novel - nyata, pikeun seuseueurna. Nangtung, ku alesan anu jelas, protagonisna: Leonor sareng Luy; Nanging, panulis henteu mopohokeun karakter sekundér pisan, tapi dikaruniai struktur anu hadé sareng kuil anu sampurna. Diantara anu terakhir nangtung: Raymond de Poitiers — Mamang protagonis—, "Anak", Adamar sareng Galeran.  

ulasan

Aquitaine nyaéta novel anu ha disababkeun cukup aduk a, dugi ka dianggap fenomena sastra. Nanging, sapertos sadayana padamelan, éta ngagaduhan panyawat na, anu nyatakeun yén seueur kontén sajarah anu leungit. Ayeuna, téks ngagaduhan persetujuan 72% ku pamiarsa dina wéb.

Peringkat Amazon na aya 5.807 tempatna di Tempat ka-XNUMX dina penjualan di kategori Sastra Perancis. Kaseueuran pangguna meunteun éta kalayan beurat paling luhur, kalayan rata-rata 4,2 / 5. Kedah diperhatoskeun éta 48% masihan 5 béntang pikeun digawé, sareng ngan 14% dileler 3 bintang atanapi kirang.

Ngeunaan panulis

Eva García Sáenz de Urturi lahir tanggal 20 Agustus 1972 di Vitoria, salah sahiji lingkungan abad pertengahan anu paling indah di Basque Country; putri pengacara sareng guru. Anjeunna cicing dugi ka yuswa 15 taun di kampung halamanna, kanggo engké ngalih sareng kulawargana ka Alicante, kota tempat anjeun dumuk ayeuna.

Dicutat ku Eva García Sáenz.

Dicutat ku Eva García Sáenz.

Boh di budak leutik boh dina nonoman, anjeunna dicirikeun ku maca anu gemar. Ti umur 14 anjeunna mimiti nyerat, ieu berkat pangaruh saha anu janten profésor literatur na di sakola San Viator. Waktos saatos, nyandak kursus sastra novel kréatip di lembaga Spanyol anu penting. Salami waktos éta, anjeunna nyerat sababaraha carita pondok anu meunang sababaraha lomba.

Studi sareng pangalaman damel

Profésional, anjeunna diajar gelar élmu élmu optik sareng Optometry, nalika anjeunna ngalaksanakeun karir éta - dina yuswa 27 taun - anjeunna berhasil ngajalankeun perusahaan multinasional. Saatos 10 taun dina bidang ieu, anjeunna mimiti damel di Universitas Alicante. Dugi ka 2009 anjeunna balik deui kana literatur; Kuring nyéépkeun wengi nalungtik sareng nyerat sababaraha baris anu bakal janten buku kahijina tilu taun ka hareup.

Balapan sastra

di 2012, panulis Basque diterbitkeun sorangan novel kahijina dina platform Amazon: The saga tina umur panjang: kulawarga baheula. Narasi sajarah ieu narik perhatian rébuan pengikut, anu disababkeun dina ayeuna hiji pergolakan sastra hébat. Dina 2014, anjeunna ngalengkepan biologi sareng: Putra-putra Adam sareng nampilkeun bukuna anu katilu: Lintasan ka Tahiti; saatos kasuksésan duanana, anjeunna mutuskeun pikeun ngabaktikeun dirina pinuh pikeun literatur.

Dina 2016 anjeunna dileupaskeun teh Trilogi Kota Bodas, séri anu panulis sastra ngagaduhan jutaan pamiarsa sareng éta nyandak anjeunna janten pangarang panglakuna. Saatos opat taun, buku munggaran dina séri: Tiiseun kota bodas, diadaptasi kana bioskop ku Daniel Calparsoro. Saatos lami damel atos sareng dokuméntasi, nampilkeun novel pang anyarna: Aquitaine (2020).

Buku ku Eva García Sáenz de Urturi

  • The Saga tina umur panjang I: Kulawarga Baheula (2012)
  • The Saga tina umur panjang II: The Adam of Adam (2014)
  • Lintasan ka Tahiti (2014)
  • Trilogi Kota Bodas I: tiiseun Kota Bodas (2016)
  • Trilogi Kota Bodas II: Ritus Cai (2017)
  • White City Trilogy III: The Lords Waktos (2018)
  • Aquitaine (2020)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.