Analisis ringkes «Hopscotch» ku Julio Cortázar

Anu bungsu anu maca tulisan ieu pasti anjeun mikir "Hopscotch", padamelan dasar tina Julio CortazarSapertos buku "tostón" anu dikirim ku guru Sastra sawatara titik di lembaga éta. Jalma-jalma urang anu parantos ngalangkungan éta, parantos wajib maca "Hopscotch" dina jaman ngora urang teras urang parantos maca deui (pastina seueur urang, kuring kalebet diri kuring) sababaraha taun ka pengker, urang sadar henteu ngan ukur pentingna buku ieu dina sajarah pustaka tapi ogé dina kumaha béntenna sareng seuseueurna.

"Hopscotch", diterbitkeun dina 1963, mangrupikeun rujukan mendasar tina literatur Hispanik Amérika. Milikna struktur sekuen leupas ngamungkinkeun maca anu bénten-bénten, ku sabab éta, interpretasi anu béda. Ku cara maca ieu, anu dimaksud Julio Cortázar nyaéta ngagambarkeun kakacauan, kasempetan hirup sareng hubungan anu teu tiasa dibantah antara anu diciptakeun sareng panangan seniman anu ngadamelna.

Upami anjeun teu acan maca "Hopscotch" sareng anjeun ngémutan ngalaksanakeunana, lirén di dieu, tong teras-terasan maca ... Upami anjeun teu ngarencanakeun maca éta, lirén ogé, kuring ajak anjeun pikeun maca éta ... Sakali anjeun bérés, balikan deui sareng maca naon waé hoyong ... Tapi carita aslina ditulis ku Julio Cortázar.

Nganalisis «Hopscotch»

Sateuacan urang nyarios yén éta mangrupikeun padamelan anu bénten sareng anu sanés sabab dina ieu ngakibatkeun partisipasi aktif anu maca. Dua bacaan buku diusulkeun dina dewan direksi (sakumaha namina nunjukkeun, kaulinan khas hopscotch anu urang sadayana kantos mainkeun dina kasempetan). Jinis struktur ieu pecah sareng sadayana anu didamel dugi ka literatur.

Buku munggaran

Buku munggaran tina "Hopscotch" urang bakal maca dina a urutan linier, dipungkas dina bab 56. Éta diwangun Dua bagian: "Di sisi leuwi" y "Di sisi dieu". Dina duanana, alur penting atanapi carita buku na dipidangkeun.

"Di sisi leuwi"

Horacio Oliveira damel salaku panarjamah di Paris. Di dinya anjeunna ngadegkeun Klub sareng sababaraha rerencangan, dimana anjeunna maéhan waktos nyarios atanapi ngadangukeun musik jazz. Anjeunna ngagaduhan hubungan anu asih sareng Lucía, la Maga, urang Uruguay anu janten indung budak anu anjeunna namina Rocamadour. Nanging, hubungan anu anéh antara dua kaayaan buruk. Dina salah sahiji rapatna, Rocamadour ragrag maot dumadakan sareng, salaku hasilna, Lucía ngaleungit sareng ngantunkeun sababaraha baris ditulis.

"Di sisi leuwi"Kalayan kecap séjén, bagian kahiji ieu ditungtungan ku gambar hopscotch, benang umum sapanjang buku anu ngagambarkeun milarian kasaimbangan (langit).

"Di sisi dieu"

Aksi tina bagian buku ieu lumangsung di kota Buenos Aires. Sateuacan dugi ka dieu, Oliveira asa-asa milari La Maga di Montevideo. Balik ku kapal ka Argéntina, anjeunna kasalahan pikeun awéwé séjén.

Di Argentina, anjeunna balik deui ka sosobatan sareng Traveller sareng pendak sareng istrina, Talita, anu ngingetkeun anjeunna ngeunaan La Maga ti mimiti waktos. Anjeunna bakal damel sareng pasangan ieu di sirkus sareng di klinik jiwa. Tapi Oliveira katindihan ku gejala progresif henteu saimbangna méntal. Kabingunganana ngajantenkeun anjeunna mikir yén anjeunna ningali La Maga sepanjang waktos tibatan Talita. Ieu bakal ngakibatkeun krisis anu ngajantenkeun anjeun mikir ngeunaan bunuh diri. Anjeunna nyobian bunuh diri tapi tungtungna Traveller sareng Talita nyegah anjeunna murag tina jual ka teras anu tempat cet na dicét.

Buku kadua

Dina buku kadua urang gaduh alternatif bacaan kadua y dimimitian dina bab 73. Intina urang bakal mendakan tambahan énggal dina bentang, anu "Bab anu tiasa dianggurkeun", kana struktur plot anu ditetélakeun samemehna dina buku.

Ti sisi séjén

Bentang ieu mangrupikeun visi anu langkung jero pikeun kanyataan anu sami, dimana sambungan anu disumputkeun dikedalkeun. Tapi salaku tambahan, karakter sapertos Morelli némbongan, panulis lami anu panulis anggo pikeun ngalaan sababaraha konci pikeun Hopscotch: novel kabuka, fragméntasi, gangguan sareng partisipatif anu ngagambarkeun huru-hara kanyataanana tapi henteu nitah atanapi ngajelaskeunana.

Bab Paporit Kuring: Bab 7: Ciuman

Kuring némpél sungut anjeun, ku ramo kuring némpél ujung biwir anjeun, kuring ngagambar siga anu kaluar tina leungeun kuring, saolah-olah pikeun kahiji kalina sungut anjeun muka sakedik, sareng kuring ngan ukur kedah nutup panon kuring pikeun ngabatalkeun sagala rupa sareng ngamimitian deui, kuring ngajantenkeun sungut anu kuring pikahoyong, sungut anu dipilih ku panangan abdi sareng dipayunkeun dina anjeun, sungut anu dipilih diantara sadayana, kalayan kabébasan daulat dipilih ku kuring pikeun narik éta ku panangan kuring, sareng yén ku kasempetan kuring henteu milari ngartos saluyu sareng sungut anjeun anu seuri di handapeun hiji leungeun anu narik anjeun.

Anjeun neuteup ka kuring, raket anjeun ningali ka kuring, beuki caket teras urang maénkeun siklop, urang beuki ngadeukeutan sareng panon urang janten langkung ageung, aranjeunna silih caket, silih tindih sareng siklik silih tempoan , napas lieur, sungutna aranjeunna patepung sareng gelut haneut, silih gigit ku lambeyna, boro-boro lir basa dina huntu, maén dina kandangna dimana hawa ageung sumping sareng ngalir parfum lami sareng tiiseun. Teras panangan abdi narelepkeun kana buuk anjeun, lalaunan ngusapan jero rambut anjeun nalika urang nyium saolah-olah sungut urang pinuh ku kembang atanapi lauk, kalayan gerakan anu meriah, sareng seungit anu hideung. Sareng upami urang ngegel nyalira nyeri éta amis, sareng upami urang ngalelepkeun dina napas sakaligus sareng pikareueuseun napas, éta maot instan saé. Sareng ngan aya hiji ciduh sareng ngan hiji rasa buah anu asak, sareng kuring ngaraos anjeun ngageter ngalawan kuring sapertos bulan dina cai.

Sering naroskeun ngeunaan buku "Hopscotch"

Julio Cortázar, panulis Hopscotch

Saha protagonis Hopscotch?

Protagonis carita nyaéta Horacio Oliveira. Anjeunna mangrupikeun lalaki Argentina sakitar 40-45 taun. Anjeunna nyaéta jalma anu terang seueur hal sareng anu angkat ka Paris pikeun diajar tapi tetep henteu diajar. Sabalikna, anjeunna damel ngabantosan milah mail.

Dipikaterang yén anjeunna ngagaduhan lanceuk anu cicing di Argentina. Sareng anjeunna mangrupikeun jalma anu biasa anu sigana terus-terusan milari naon-naon (sakapeung ku perasaan yén anjeunna parantos ngagaduhan anu dipilarian ...).

Saha tukang sihir éta?

Pesulap nyaéta Lucia, anu protagonis séjén carita ieu. Anjeunna ogé cicing di Paris, tapi nagara asalna na nyaéta Uruguay. Anjeunna ngagaduhan putra anu namina anéh: Rocamadour. Béda sareng Horacio, anjeunna nyaéta budak awéwé anu henteu seueur terang ngeunaan ampir teu aya nanaon, anu ngajantenkeun anjeunna rumaos kadang-kadang kirang dipeunteun atanapi hal sakedik di gigir batur.

Titik anu kuat na nyaéta ngagaduhan seueur lelembutan sareng naif, hal anu dipikacinta ku mata taranjang sareng anu ogé dengki ku tokoh sekundér sanés dina novel. Horacio sirik ka tukang sihir kamampuanna pikeun milari hirup pangalaman anyar, janten baseuh nalika anjeunna maén sareng wani.

Naon nami putra tukang sihir?

Sakumaha urang nyarios dina titik anu sateuacanna, putrana disebat Rocamadour tapi nami aslina nyaéta Fransisco. Éta orok umur sabulan anu mimitina diasuh ku Madame Irene, saurang gubernur. Tungtungna, budak lalaki cicing sareng La Maga sareng Horacio, sareng kajadian anu micu lumangsung sareng anjeunna. Kanyataan ieu mangrupikeun bagian mendasar tina novel.

Jenis kelamin naon ari Cortázar?

Patarosan ieu nyababkeun "perselisihan" hébat diantara kritik sastra, sabab karyana sesah diklasifikasikeun. Anjeunna parantos nyerat novel, tapi ogé pantun; kumaha oge, Julio Cortázar nangtung pikeun Magic Realisme na. Genre ieu lumayan pribadi, avant-garde, sareng sok "jogét" antara anu nyata sareng anu fantastis. Sanaos kitu, aya anu masih keukeuh nempatkeunana di Amérika Latin Boom anu kawéntar.

Tulisan anu aya hubunganana:
Buku literatur Amérika Latin anu pangsaéna

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Facundo cenahna

    Visi anu hadé pikeun hopscotch, saé pisan, kuring bakal masihan anjeun langkung seueur inpormasi upami anjeun hoyong nambihan, bab 62 hopscotch teras dilanjutkeun dina buku, hartosna, éta mangrupikeun awal buku anu disebat 62 / modél ngawangun , didieu di Buenos Aires Kami nyebatkeun rayuelita, kuring miharep inpormasi ieu bakal ngabdi pikeun anjeun, sabab hopscotch gaduh kaléng bari

  2.   stefanny cenahna

    Sigana mah saé pisan pikeun kuring kusabab kuring resep maca pisan sareng ieu pikeun tugas sareng ayeuna upami kuring tiasa ngalaksanakeun panjelasanna ogé kusabab kuring maca sakabeh buku hatur nuhun pisan.

  3.   jes cenahna

    Abdi parantos ngamimitian

  4.   Pedro cenahna

    Abdi hoyong terang dimana dina novél (counter) Holiveira cenah mangrupikeun panarjamah.
    Hatur nuhun sateuacanna.

    M

  5.   Carlos Garcia Garcia cenahna

    34 taun saatos diabur, panyair kuring kantos pendak di Vénézuéla, janten murangkalih, sakumaha ceuk kuring, kuring nyerat corétan.
    Hopscotch atanapi Tread.
    (LAGU HIRUP)

    Budak ku leungeun
    Léngkah munggaran parantos diluncurkeun
    Ngimbangan bosen
    Batang awak ngalipet, harmoni sampurna
    Tokohna ngagugahkeun
    Budak lalaki ngageroan, giliran kuring!
    Kahirupan buktina, teras-terasan deui
    Anjeun bakal ngagaduhan dunya cahaya anjeun.

    Kuring ngaléngkah, kuring ngaléngkah, nomer sihir kuring
    Caketkeun dunya urang babarengan
    Orok dina pikiran kuring nyaéta
    Ngarep-ngarep budak leutik, katinggali polos.

    Mimitian hirup anjeun, hopscotch anjeun
    Tungtungna istirahat, istirahat
    Gumbira, angkat ka sakola
    Master Rahasia kami
    Alifaf ditumbuk, ka jurang aranjeunna angkat
    Ngagimbung hopscotch
    Jalur anjeun dugi ka teu aya watesna jalan

    Carlos Garcia. 2016 (+1) / 31/10. Dinten internasional nyanyi netizen.

  6.   GURU cenahna

    inpormasi anu ditepikeun henteu cukup terstruktur, ideu anu ditepikeun henteu jelas sareng singket, seueur catetan dasar anu leungit pikeun pamahaman anu langkung saé kana novel

  7.   Anton Vea Campos (@Antonbvici) cenahna

    Abdi resep ka CORTÁZAR
    DINA BLOG Kuring nganggo pikeun nuliskeun pangarang sareng pangarang anu Pédal kedah nyarios upami iraha waé aranjeunna ngajantenkeun tampilan dina tulisanana.
    Ogé ngawangun alesan (anu kuring maksakeun sorangan) pikeun maca karya anu saéna lamun pas.
    Langkung lami Abdi Ningali Ayana Siklus Minangka Tés SENSITIVITAS PENULIS
    CORTÁZAR GEUS JEUNG SABARNA PISAN PISAN
    salam
    ANTON BV ICI
    Hatur nuhun pisan kanggo inpormasi sareng ucapan salamet pikeun BLOG
    Abdi ngajaga gambar ti bikang sareng anjeunna
    Kuring bakal ngagantung na ogé bakal ngagaduhan kenangan anjeun
    TEU BISA LEUWEUH LEUWIH LAMUN KUDU PEDAL SADAYANA DEUI DI RAYUELA DINA KISORAT ATAWA DI HURGAR DALAM KRONOPI
    Upami aya jalma anu bungah ...

  8.   Nicole cenahna

    Cortazar dicirikeun ku Sastra Hebat, sanés ku Sihir Realisme !!

  9.   Sebastian castro cenahna

    visi anu hadé pikeun hopscotch, saé pisan sigana kuring yén éta mangrupikeun padamelan anu béda ti anu sanés kumargi dina hal ieu ngakibatkeun partisipasi aktif anu maca.

  10.   Llcordefoc cenahna

    Kaleresan nyaéta nalika kuring maca Hopscotch siga buku anu padet sareng kaleuleuwihi. Anjeun masihan kuring émutan, kana point yén kuring badé maca deui éta kalayan ngarep-ngarep mendakan kaributan sareng kabiasaan anu aranjeunna sering nyarioskeun.

  11.   Mariela cenahna

    Situs anu saé pisan !!! Karep pikeun literatur karaos ku anu parantos ngabagi halaman panduan ieu. Anjeun ngaraos loma ...
    Hatur nuhun pisan.

  12.   Gustavo Woltmann cenahna

    Kumaha carana henteu terang Hopscotch, sareng kumaha henteu terang Cortazar salaku salah sahiji pilar narasi tulisan Spanyol. Kantun titan sawah. Tulisan anu saé.
    -Gustavo Woltmann.