7 buku pikeun jiwa nyalira

Kesepian, éta kaayaan anu henteu nyimpang sahingga seueur jalma teras-terasan dijauhkeun ku nempel kana hiji hal, anu kadang-kadang meryogikeun pangorbanan supados janten batur langkung bébas tapi ogé sangsara. Gabo terang éta, ogé Murakami atanapi Hesse, panulis anu ngarobah ieu 7 buku pikeun jiwa nyalira dina manual teu resmi ngartos kaayaan jiwa sakumaha alam sakumaha anu undervalued.

Saratus taun kasunyian, ku Gabriel García Márquez

Seueur urang ngahargaan éta judul awal bumi  diganti ku nami anu ku sadayana ayeuna terang mana anu salah sahiji novel Hispanik anu hébat di jaman ayeuna urang. Kusabab katiisan, sanaos seueur barudak anu gaduh nami anu sami sareng hantu salaki anjeun ngumbara dina hujan, éta salawasna aya pikeun Ursula Iguarán, Srikandi anu paling bijaksana tina literatur magis sareng eksistensial anu Jibril García Márquez kawujud dina karyana taun 1967.

Ajag Steppe, ku Herman Hesse

Salaku produk tina krisis spiritual anu diarang ku pangarang Jérman Herman Hesse di taun 20an, The Steppe Wolf sumping janten daging salah tafsir sareng, dina waktos anu sami, Alkitab anyar pikeun pamiarsa transendental anu ngahargaan potrét lalaki ., Harry haller, aya hubungan antara sistem anu teu dimanumanisasi sareng kahirupan anu teu aman. Pikeun turunan aya tilas emas sareng frasa sapertos «kasunyian tiis, éta leres, tapi éta ogé tenang, éndah kalem sareng hébat, sapertos rohangan tiis anu tenang dimana béntang-béntangna ngalih".

Bridget Jones's Diary ku Helen Fielding

Ti jalma-jalma liar taun 20an anu ngorondang di jalan anu nyalira, urang ngalirkeun ka awéwé anu, sanaos gaduh padamelan, bumi sareng gajih anu saé, tetep jadi korban klise abadi anu nganggap jomblo umur tilu puluhan salaku playboy sareng awéwé dewasa salaku . . . spinsters. Hiji anu tetep salah sahiji novél féminis anu paling berpengaruh dina abad ka, Karya Fielding, timbul tina béda kolom anu ditulis ku panulis nyalira pikeun koran The Independent, sanés ngan ukur ngahijikeun deui umur tilu puluh taun Kulon, tapi nunjukkeun ka urang kumaha lucu pisan Renée zellweger dina adaptasi pilem na. Salah sahiji buku anu pangsaéna pikeun jiwa anu ngalamun hoyong seuri sorangan. Sakali sareng sadayana.

The Old Man and the Sea, ku Ernest Hemingway

Anjeun, kuring, tatangga. . . unggal jalma ngagaduhan tujuan dina kahirupan, naha kirang langkung ambisius, tapi. . . Kumaha upami tujuan éta henteu pernah kacumponan? Naha urang nampi kagagalan? Atanapi urang masih milari kasempetan pikeun ningalikeun ka dunya naon urang patut? Kurang langkung ieu masalahna Santiago, pamayang pamimpin di karya terkenal Hemingway diterbitkeun dina 1952. Carita ngeunaan hiji jalma kolot anu asup ka perairan Teluk Méksiko pikeun néwak lauk anu ageung pisan anu tiasa ngagelarkeun jalma-jalma anu sok ningali anjeunna salaku kagagalan janten alesan anu sampurna pikeun nyaritakeun perjuangan langgeng manusa ngalawan alam. . . sareng setanna nyalira.

Madame Bovary, ku Gustave Flaubert

Aranjeunna nyarios yén perasaan nyalira dikurilingan ku jalma-jalma langkung parah tibatan ngalakukeun éta tanpa saha waé, sabab éta protagonis padamelan kasampurnaan Flaubert sok salah paham. Kusabab, naha awéwé jegud ieu, nikah ka dokter anu asih sareng putri anu geulis, ngagaduhan alesan pikeun bagja? Karya Flaubert ngajajah teu puas ieu, nyaéta dunya anu tunduk kana kaayaan sosial sareng dina seueur kasus ngorbankeun impian lami, hiji hal anu panginten henteu robih saloba anu diarepkeun dina abad ka-XNUMX.

The Catcher in the Rye, ku JD Salinger

Buku pikeun jiwa nyalira

Kontroversial dina waktos éta pikeun basa na salah na rujukan anu tetep pikeun alkohol atanapi palacuran, novel anu paling kasohor ku American Salinger mangrupikeun analisis pemberontakan nonoman ngalawan sistem, norma, kapercayaan kulawarga atanapi pendidikan nyalira ku panon anu protagonis,  Holden Caulfield, Éta jajaka ti 16 taun anu henteu wani masihan dirina ka palacuran sareng anu nganggap dunya salaku "palsu."

Tokio blues, ku Haruki Murakami

Éta perkenalan kuring ka Murakami, sareng sapertos kitu kuring gaduh kenangan anu resep pisan. Kusabab sanaos sigana carita saderhana, Tokio Blues ogé kompléks, potrét sampurna pamuda anu lieur diwujudkeun ku karakter Toru sareng Naoko anu kasep, tilas kabogoh sahabatna almarhum. Sapanjang halaman karya ogé katelah Norwegia Wood, dina rujukan lagu ku The Beatles, Murakami nyaritakeun carita ngeunaan karakter anu dicelupkeun dina alam semesta sorangan sareng henteu mampuhna pikeun ngajantenkeun sadayana kabeneran dina hiji waktos.

ieu 7 buku pikeun jiwa nyalira Aranjeunna bakal janten sekutu anu sampurna pikeun réfléksi éta, krisis éksisténsial sareng soré nyalira anu, tibatan takwa parasaan anu paling kontradiktif di dunya, éta ngeunaan narima éta, ngeunaan condong kana éta pikeun terang versi anu pangsaéna kami.

Buku naon pikeun jiwa ngalamun anu anjeun badé nambihan?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alberto Fernandez Diaz cenahna

    Halo Alberto.

    Kuring satuju sareng anjeun: aya pikasieuneun nyata tina nyalira atanapi ngaraos nyalira sareng urang henteu diajarkeun ti budak leutik yén saé saé saatos waktos nyalira pikeun langkung kenal diri urang sorangan, nyambung sareng bagian anu paling jero urang.

    Seueur jalma hilap yén éta ogé pikasieuneun upami hoyong nyalira sareng henteu tiasa. Seuseueurna seueur jalma henteu terang kumaha nyalira sareng moal tiasa indit tanpa saha waé ka bioskop, kana konsér, nginum ...

    Kasepuhan, nalika henteu ditumpukeun ku kaayaan, mangrupakeun klaim anu hadé.

    Kuring henteu ngira yén ieu mangrupikeun tujuh buku pikeun jiwa anu ngalamun, tapi pikeun sadayana anu resep literatur anu saé (kuring bakal ngaleungitkeun tina daptar «buku harian Bridget Jones, sanaos kuring ngaku yén kuring henteu acan maca, sabab éta masihan kuring raos yén éta henteu ka jangkungna sésana). Diantara anu anjeun sebatkeun, kuring maca "Saratus Taun Kasingeunan," "The Catcher in the Rye," sareng "Tokyo Blues." Abdi resep pisan ka tilu ogé pikeun kuring buku Murakami mangrupikeun pendekatan munggaran kuring ka panulis ieu.

    "Steppenwolf" Kuring ngamimitian éta sababaraha kali atanapi tilu, tapi henteu diteruskeun deui (sanés kusabab kuring henteu resep). Éta buku padet. Perhatosan yén Hesse nyeratna salaku akibat tina krisis éksisténsial. Abdi kedah bérés hiji dinten.

    Pelukan ti Oviedo sareng Paskah anu saé.

    1.    Kaki Alberto cenahna

      Halo Alberto

      Sakumaha lami!

      Mémang, jalma sering sieun kasepian sareng nampi éta, éta tiasa dinikmati sacara lengkep. Tangtosna, éta henteu kedah bingung sareng papisah 😉

      Rangkulan séjén

  2.   henteu aya namina cenahna

    Kuring pikir sababaraha terang naon kasepian, tapi kuring heran lamun aya anu terang naon perusahaan éta. Anu di gigireun batur, ngobrol, ngalakukeun sababaraha kagiatan atanapi sapertos kitu? berinteraksi sareng jalma sakuduna lirén nyalira, saur kuring éta sanés masalahna, perusahaan anu nyata anu ditingali nyaéta rahang waktos anu tungtungna ngaleungitkeun sagala rupa.

    Nalika aya kabutuhan naluri sareng émosional, perusahaan sigana anu diperyogikeun, pikeun nyingkahan sareng nipu dirina sareng mopohokeun yén sadayana lalaunan luntur janten hilap mutlak. Anjeun pikir anjeun nyalira, tapi saleresna anjeun kantos sareng anjeun teu kantos sadar, naha anjeun ngaraos apresiasi, cinta ka jalma anu anjeun resep? tapi, meureun, aranjeunna lirén ngupingkeun sora waktos ngaleutikan, anjeun bakal teras-terasan mikanyaah aranjeunna sanaos teu tiasa bieu nguping ku ceuli pireu anjeun.

    Kasepanan ngan ukur hoyong anjeun gelut, sareng dina cara anu paling bijaksana, kalayan haté anjeun dibébaskeun tina sagala absurditas ilusi anu anjeun sateuacana pikir anjeun bahagia, katiisan mangrupikeun perjuangan anu tetep tanpa istirahat, tetep satia sareng teguh sahingga naon anu anjeun parantos muncul tibatan ninggalkeun disumputkeun aman tina kahirupan anu nyiptakeun pikiran anu otentik sareng anu sok hoyong masihan anjeun perusahaan, haté anjeun. Kalayan anjeunna anjeun moal pernah nyalira sareng ngartos anjeun bakal ngamimitian ngalakukeun naon anu anjeunna salawasna pikahoyong pikeun anjeun, gelut dina tiiseun anu paling mutlak perang pangageungna tina kasuksésan anjeun dina nyingkah katiisan.

    Jigana éta sababna sababara jalma sareng ogé kasohor ku cara anu tangtu bersinar di bidangna, aranjeunna berhasil lirén nyalira, sareng aranjeunna ngahaturkeun diri kana naon anu dipikacinta, arti kahirupan.

  3.   Hiji absurdity. cenahna

    Leres pisan yén kahadéan mangrupikeun sensasi anu hirup, dina dunya anu kedahna tibalik sareng teu aya tempat pikeunna. Saha waé anu nyipta perang ngalawan batur anu teu masuk akal sareng teu perlu dipikaharti yén salah kedah ngalawan, kajahatan ogé hirup di jalma, sanaos kuring anggap pasti rusak, tangkal henteu lahir garing sareng busuk.

    Katiisan mangrupakeun gejala anu ngalaman nalika hirup katarima ku intensitas sejen tur kumaha teu bisa diprediksi janten hirup. Sedengkeun anu sanés yakin dirina abadi kusabab jauhna umur sepuh anu dipohokeun, aranjeunna hirup dina anggapan naon anu aranjeunna percanten mangrupikeun émosional ponggawa anu paling pas numutkeun waktos éta, nilai idéntifikasi kalayan emosi anu ditampi.

    Kesepian mangrupikeun bahasa anu ditulis ku kahirupan, janten henteu diperhatoskeun aranjeunna ngumbara di antara jalma-jalma anu netepkeun kagumantungan sosial sareng konsép paripolah anu ditawarkeunana. Korban anu resep kana ranténa nyalira.

    Kami nonton téater skandal ieu sareng nalika tirai ditutup abdi balik ka tempat karesep kuring.

  4.   gamboa blanco jose o. cenahna

    katiisan saé nalika anjeun anu milari, pikasieuneun nalika anjeunna anu milarian anjeun ......…… ..

  5.   hurung seuneu cenahna

    Kasepian tiasa janten sobat anu hadé nalika anjeun ngalaksanakeun hiji acara anu anjeun ngan ukur kedah babarengan sareng diri anjeun, nanging, nalika anjeunna sumping teu diondang, ayana anjeunna nyiksa anjeun, dina pangalaman kuring hoyong perusahaan babaturan anu kuring tiasa ngabagi sakedap senang, waktos anu pikaresepeun, tapi nalika kuring ngalangkungan kajadian anu sedih kuring langkung resep ngan saukur teu gaduh sasaha di sisi kuring

  6.   Bela cenahna

    Abdi henteu tiasa nyalira. Kuring henteu ngartos kumaha mikaresep nyalira atanapi gaduh waktos anu saé. Teu sangka kuring terang tapi kuring parantos ngaraos rasa ngalamunkeun pisan. Éta nyiksa kuring, sareng iraha kuring mikir yén kuring tiasa ngungkulanana, éta narik kuring deui. Kusabab kitu kuring ngalih kana buku, panaséhat karesep kuring. Naha aya buku anu tiasa ngabantosan kuring dina ngalamunkeun atanapi sahenteuna ngartosna?

  7.   Gambar placeholder Silvia Aguilar cenahna

    Kuring nyarankeun buku «Lampu nostalgia», diterbitkeun anyar-anyar ieu. Panulisna nyaéta Miguel Angel Linares, buku anu sampurna pikeun jiwa anu ngalamun. Carita romantis sareng melankolik anu bakal ngajantenkeun anjeun ngémutan kaleungitan kasempetan sareng kumaha nasibna capricious dina cinta. Ngan maca na kuring resep. Tulisan anu alus pisan sareng prosa puisi anu pikaresepeun.

  8.   LUISO cenahna

    Pilihan anu saé. Lei LOBO ESTEPARIO JEUNG M.BOVARY. Sendas duanana ngingetkeun kuring pisan.
    Kuring bakal maca TOKYO BLUES, kusabab kuring maca salah sahiji MURAKAMI sareng kuring resep pisan.
    Kapentingan khusus nyaéta kuring hoyong masihan putri abdi umur 40 taun kado buku anu saé ngeunaan katiisan anu dikokolakeun kalayan hadé.
    Hatur nuhun pikeun tulisan anjeun.
    Sigana mah kuring bagi.