7 buku ngeunaan Julius Caesar dina ulang taun kalahiranana

Aktor Irlandia Ciarán Hinds salaku Julius Caesar pikeun serial tipi Roma, ti HBO. Frasa na tina William Shakespeare's Julius Caesar.

Julius Caesar nempo lampu di Roma el 13 Juli 100 sateuacan Al Masih (numutkeun tanggal anu paling ditampi), janten ulang taun lahirna diperingati. Éta salah sahiji tina karakter pangageungna tina sajarah manusa sareng urang sadayana parantos maca, ningali sareng nguping hal ngeunaan éta. Sareng untungna urang masih tiasa maca anjeunna.

Saha anu diajar éta sarjana muda ti hurup murni urang diajar paham mimiti basa Latin ku éta Gallia est omnis divisa dina bagian tilu, ti na Tina Galico éndah, la Perang Gallic. Sareng seueur murangkalih bakal diajar maca sareng petualangan sareng misadventures goréng Julio sareng Gaul Asterix sareng Obelix anu teu tiasa diréduksi. Tapi hayu urang marios 7 buku ieu tina seueur tulisan ngeunaan anjeunna salaku protagonis na tokoh sajarah atanapi salaku perbawa tina novel sareng lakon.

Hayu urang mimitian ku anu paling klasik.

Kahirupan sajajar - Plutarch

nu biografi tina jilid ieu mangrupikeun bagian tina padamelan sejarawan sareng filsuf Yunani ieu dimana anjeunna ngajén ka Yunani sareng Roma. Maka, éta kontras sareng karakter Yunani hébat sareng roman anu sanés. Plutarco nyaritakeun kahirupan ieu ti budak leutik na ngalatih dugi ka pupusna. Anjeunna nyusun data sajarah ogé ku ngagambar potret psikologis karakter anu ngalestarikeun niat moral.

Kahirupan gaib Julius Caesar - Suetonium

Sejarawan Suetonio Tranquilo Key (c. 69-140 M) lahir nalika dinasti Flavia janten kakuasaan. Anjeunna damel di Roma dina kaseueuran hirupna sareng ngalayanan kaisar Trajan. Engké, sareng salaku sekretaris dina waktos Adriano, anjeunna tiasa aksés ka arsip kaisar. Di aranjeunna dipendakan susuratan antara Caesar sareng Octavio Augusto, Bahan anu anjeunna anggo pikeun anjeunna Hirup tina dua belas Kaisar, karyana paling dikenal.

ieu anu mimitina tina dalapan buku anu ngawangun karya, anu dua belas biografi dicaritakeun. Suetonius hoyong ngawartosan sareng ngahibur ngeunaan tingkah laku kaisar. Dina nada éta anjeunna bakal nyaritakeun kahirupan Kaisar, ti sateuacan naék kakuatan dugi ka pupusna, ngalangkungan kahirupan sareng adat istiadatna.

Julius Caesar - William Shakespeare

Naon anu tiasa dicarioskeun salah sahiji karya anu paling dikenal tina bard Inggris anu kawéntar di dunya. Shakespeare pasti parantos nyerat éta 1599. Ngadamel konspirasi ngalawan Kaisar Romawi Julius Caesar, rajapati sareng akibat na. Éta mangrupikeun karya anu sanés tina seueur karya Shakespearean dumasar kana kajadian sajarah.. Rupa-rupa vérsi dina pilem sareng téater mangrupikeun gaganti anu hadé pikeun anu paling leueur ku klasik, tapi mangrupikeun hal anu paling diperyogikeun anu kedah dibaca.

Eureunan. Biografi anu pasti - Adrian Goldsworth

Pantes emas Adrian mangrupikeun sajarawan Inggris, spesialis di sajarah militér dunya klasik. Dina biografi ieu muterkeun sadaya aspek kahirupan César, ti prestasi militér sareng pulitikna dugi ka skandal pribadi sareng cita-citana.

Potrét hébat tokoh jalma anu terang kumaha jengkar tina gelap lengkep janten lalaki pang beungharna di dunya sareng gaduh kakuatan sanggup ngeureunkeun Républik Romawi. Tapi dina pupusna, Caesar mendominasi ampir sakabéh dunya anu dikenal sareng éta karisma tahan saatos langkung ti 2 000 taun.

Dimana bukit ngagorowok - Francisco Narla

Abdi parantos nyarankeun Langkung ti sakali buku hébat ieu ku panulis Galicia anu bergengsi kasohor ku novél sajarah na. Sareng kuring ngalaksanakeunnana deui sabab bacaan na idéal pikeun dinten liburan ieu.

Sakelompok legionaries satia ka Julius Caesar pasang aksi salaku vermin sareng nawiskeun dirina ka hiji suku karuhun Galicia pikeun maéhan srigala anu ngirangan ingon-ingonna. Aranjeunna hoyong dicarioskeun tempat mitos tambang emas. Ti aranjeunna juragan Roma bakal nimba logam mulia anu anjeunna bakal pasrahkeun ka Sénat. Tapi iraha aranjeunna maéhan ajag hamil, lalaki anu terakhir anu salamet, ajag licik sareng ageung, bakal ngudag aranjeunna ka Roma nyalira pikeun males dendam na sareng motong rencana rasiah Julius Caesar.

César - Colleen McCullough

Ieu teh hasil tina pentalogy didaptarkeun ka Roma Kuno ieu panulis Australia suksés, pupus dua taun ka pengker. Ngajalankeun teh sataun 54 ka. JC sareng Cayo Julio César sateuacanna ngaliwatan Gaul ngaremuk raja-raja pendekar anu ngalangkungan jalanna. Kemenanganana dina nami Roma epik, tapi pamingpin Républik sieun teuing ambisi teu terbatas aranjeunna. Sakumaha jauhna lalaki militér anu paling cemerlang di Roma tiasa angkat? Nalika Cato sareng Sénat ngahianat ka anjeunna, Caesar, di sisi Walungan Rubicon, nyandak kaputusan anu paling penting dina hirupna: pikeun ngalawan tanah air na anu henteu sukur.

Julius Caesar sareng lnepi ka Perang Gallic - Anne-Marie Zarka

Este buku gambar diideuan ku Koméntar ngeunaan Perang Galik ditulis ku Julius Caesar sorangan. Éta ditujukeun pikeun pamiarsa yuswa antawis umur sabelas jeung opat belas taun sareng éta mangrupikeun perkenalan anu saé pisan pikeun sajarah Kakaisaran Romawi. Unggal bab kaasup kaulinan pikeun ngasah perhatian sareng mariksa pamahaman caritaan sareng kosa kata. Aya ogé halaman dokuméntasi pikeun ngeuyeuban anjeun budaya umum sareng elmuna ngeunaan waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)