6 novél sajarah. De Roa, Pellicer, Lara, Durham, Aurensanz sareng Molist

Liburan, pantai, kolam renang, kursi berjemur, sareureuh abadi, waktos gratis ... Milari hubungan antara aperitif, maén bal, és krim sareng inuman. Latihan mémori, kenangan sanésna usum panas sanés, waktos sanés. Sareng pikiran langkung lega pikeun mendakan deui carita.

Ieu mangrupikeun 6 novél sajarah ku 6 pangarang anu terang carita sapertos Jorge Molist, Sebastián Roa atanapi Carlos Aurensanz. Tapi aranjeunna ogé David A. Durham, Javier Pellicer sareng Emilio Lara.

Pemberontakan - David A. Durham

Ieu buku énggal ku panulis laris Kabanggaan Carthage. A pulas anyar dina inohong abadi tina Spartacus, gladiator anu legendaris, sareng pemberontakan budak anu dipimpinna sareng ampir ditundukkeun Roma sareng legiun anu teu éléh. The American Durham, ogé panulis fiksi hebat, ngawartosan naon kamungkinan pemberontakan paling kasohor dina sajarah tina sudut pandang anu bénten sareng anu bertentang.

Aranjeunna bakal milikna Spartacus, gladiator anu tekad na, langkung ti éta, karesman hébat ngajantenkeun panjara janten pemberontakan multikultural anu bakal nantang hiji kaisar. Ogé tina éta Astera, anu hubunganana sareng dunya roh sareng pertanda na bakal ngabimbing kamekaran pemberontakan.

Kami ogé ningali éta ku panon ti Nonus, un Prajurit Romawi anu ngaléngkah dina dua sisi konflik dina usaha nyalametkeun nyawa. Sareng tina pamadegan Laelia sareng Hustus, dua budak angon anu mana sareng budak. Sareng urang ningali tina sisi Romawi, kalayan Kaleb, budak di palayanan Crassus, Sénator sareng komandan Romawi ditugaskeun naksir pemberontakan budak anu sakuduna saderhana.

Tukang jam di Puerta del Sol - Emilio Lara

Lara, jiennese, dokter dina Antropologi sareng lulusan Kamanusaan, nyandak urang London 1866 sareng ngenalkeun urang kana sajarah ngeunaan lalaki saleresna kanyahoan pikeun kaseueuran pamiarsa. Tadina Jose Rodriguez Losada, tukang jam Leonese anu ngawangun kamungkinan dua arloji paling kasohor di dunya, nyaéta sahiji Puerta del Sol sareng Big Ben.

Dina novel, ku alesan politik Losada gaduh diasingkeun ti Spanyol absolutis Ferdinand VII sareng ayeuna cicing di London, dimana anjeunna bakal nampi pesenan anu ngadesek ngalereskeun ageung ben. Tapi aya ogé anu ti baheula na anu nonton anjeunna pikeun ngeureunkeun hirupna. Nanging samentawis éta, José ngan ukur cicing sareng damel damel jam tangan ku mékanisme révolusi. Patarosanna bakal naha atanapi henteu éta bakal hasil.

Lagu getih sareng emas - Jorge Molist

Salah sahiji hébat genre sejarah nyaéta Molist sareng novél ieu Panghargaan Fernando Lara taun ayeuna. Dina éta anjeunna nyaritakeun carita ngeunaan Constanza, anu nembé yuswa tilu belas taun, kedah ngantunkeun kulawargana, nagara na sareng sagala anu dipikacinta pikeun nikah ka muhrim anu langkung lami ti anjeunna. Bapana, raja licik, aya dina bahaya anu parah sareng meryogikeun aliansi éta. Tapi Charles ti Anjou, lanceukna Raja Perancis, nyerang karajaan sareng maéhan éta.

Peter III, Salaki Constanza dinobatkeun janten Raja Aragon sareng anjeunna janji yén anjeunna bakal males ka bapakna sareng ngarebut deui karajaan anu anjeunna pewaris. Pedro, dianggap raja anu lemah, nyanghareupan tilu kakuatan anu paling hébat dina abad katilu belas: Perancis, paus sareng Charles of Anjou, ngancik kaisar Mediterania.

Singa Hannibal - Javier Pellicer

Panulis Valencian ieu nampilkeun novel anyarna dimana urang angkat Samenanjung Iberia ti abad ka-XNUMX SM. C. Pamingpin tantara Carthaginian nyaéta Hannibal Barca sareng diantarana seueur urang Iberia berkumpul anu parantos ngagabung sareng anjeunna. Hannibal hoyong nalukkeun Roma sareng, pikeun ieu, bakal meuntas Alpen dina prestasi anu paling hébat dihontal ku manusa dugi ka éta. Di dinya anjeunna bakal nyanghareupan Publius Cornelius Scipio sareng pasukan-pasukanana, saha anu bakal murag payuneun anjeunna. Kanggo ayeuna ...

Dibéntangan ku tilu karakter, masing-masing béda deui: Leukon, saurang Celtiberian anu ngiringan gelut nyingkahan kakasihna ka tukang; Alcon, urang Saguntine Iberia diganggu ku kasalahan hianat; Y Tabnit, perwira Carthaginian anu nyimpen rusiah anu teu tiasa ucapkeun.

Raja judi - Carlos Aurensanz

Ngaran sanés anu kawéntar pikeun genre sareng panulis trilogi tina Banu qasi, panulis Navarrese ieu nampilkeun novel anyar ieu ka kami.

Kami di karajaan Navarre di 1188. Tudela imah Pangadilan sareng hirup sakedap kamurnian. Sakabeh kota robih saatos ngusir umat Islam. The garéja kolega anyar Ayeuna nuju dibangun sareng perlu nempatan tempat masjid lami. Nicolas, tukang batu magang asal Burgundian, damel dina pembongkaranna nalika trotoar sigana nyerah dina handapeun sampéanna.

Nalika anjeunna balik nalika wengi anjeunna bakal mendakan crypt anu disumputkeun sareng, di jerona, katingalina hilap, peti keur mayit Muslim sareng a perkamen di jero. Éta bakal mangrupikeun papanggihan anu nyirian teu ngan ukur nasibna sorangan, tapi ogé saha waé anu terang ayana, yén karajaan Navarre nyalira sareng, panginten, anu aya dina sagala Kristen.

Ajag-ajag al-Andalus - Sebastian Roa

Panulis sajarah hébat anu sanés, Roa nyaéta Aragonis ku kalahiran sareng Valencian ku angkat, sareng gaduh sejarah suksés anu panjang.

Dina novel ieu urang pertengahan abad ka-XNUMX. Taifa hébat panungtung tina Al Andalus éta dina waktos anu paling indah. Sareng anu janten kepala karajaan éta nyaéta lalaki sareng awéwé: raja ajag, turunan Muslim Kristen sareng ngahontal tahta ku kasaean nyalira, karasa dina perang wates sareng panitén satia pakta na sareng urang Kristen; sareng karesep anjeun, Zobeyda, wanoja kaéndahan legendaris sareng calakan, anu milari ngamalkeun nubuat anu anéh.

Tapi di seberang Selat aranjeunna ngasah senjata pasukan Almohad, mesin militér dipimpin ku fanatisme anu parantos ningalkeun pagunungan Afrika pikeun ngancurkeun urang Kristen. Samentawis éta, urang Kristen di Semenanjung Iberia sigana langkung paduli kana persainganana tibatan ngagabung ngahijikeun lahan. A) Leres, ngan ukur Raja Ajag sareng Zobeyda anu nangtung antara penjajah sareng raja-raja kalér.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.