5 buku terkenal anu ditulis di panjara

Don Quijote

Panulis mangrupikeun seniman tapi ogé jalma mikir sareng, sakapeung, aktivis, filsuf bahkan politikus. Sareng sanaos henteu seueur kajadian ayeuna, kapungkur panulis ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun ditukang tongkat bar upami upami anjeunna nyerat henteu resep ka esel luhur, diantarana alesan séjén. Salaku hasil tina jam-jam panjara anu aya cukup waktos pikeun ngeunteung sareng panginten ngelus gélo ku ujung jari, ieu 5 buku terkenal anu ditulis di panjara.

Don Quixote de la Mancha, ku Miguel de Cervantes

Rute literatur - Quijote de la Mancha

Karya literatur anu paling universal diterbitkeun dina 1605 ku Miguel de Cervantes, anu antara 1594 sareng 1597 damel salaku pemungut pajak. Nanging, aya kalainan anu tangtu dina akun na ngarah pihak berwenang pikeun ngonci panulis di Seville Jail, dimana anjeunna nyéépkeun tilu bulan. Mangtaun-taun saurna, prolog karyana anu paling kawéntar bakal disebatkeun kreasi Don Quixote di penjara sapertos kituSanaos henteu acan terang upami aya anu mimiti ditulis atanapi naha éta ngan saukur lahir salaku ideu.

De Profundis, ku Oscar Wilde

Oscar Wilde

Saatos gaduh popularitas nasional sareng asing anu hébat, Wilde murag kana panangan Lord Aldred Douglas, putra Marquis of Queensberry, anu mutuskeun pikeun nyebarkeun roman antara dua lalaki dina jaman Victoria anu mana liwatana masih kajahatan. Ti panjara Maca, Wilde nyerat surat ieu anu, sapertos nami Indéks na, ngagambarkeun perjalanan introspektif ku panulis dina bentuk surat ka urut kakasih anu anjeunna nyungkeun hapunten tina kalakuan na. Sanaos ditulis dina 1897, éta diterbitkeun saatos maotna Wilde.

 

Mein Kampt, ku Adolf Hitler

kadek Kampf

Hiji buku anu paling kontroversial dina sajarah Éta mimiti ditulis dina 1924 ku Führer salami cicing di panjara Landsberg, dimana anjeunna hukuman lima taun panjara saatos gagal di kudéta di Munich. Ngaliwatan halaman tina Perjoangan kuring, Hitler nyatakeun dirina salaku  Bermensch (atanapi Superman), nyarioskeun pentingna kéngingkeun rohangan ti Rusia sareng dibenerkeun tiori lalaki bijak Sion, Anu ngabela konspirasi Yahudi anu tungtungna bakal nguasaan dunya. Gagasan anu bakal ngalih kana politik na anu kawéntar sababaraha taun ka hareup, sanaos buku janten daging sénsor dugi ka Jérman mutuskeun badé nyebarkeunana deui dina awal taun 2016, janten laris.

 

Buku lagu sareng balad absén, ku Miguel Hernández

Miguel Hernandez

Saatos Perang Sipil réngsé, anggota ti pihak Republik disebarkeun ku penjara anu béda-béda di nagara urang, kalebet Miguel Hernández. Antara palang penjara anu béda-béda dimana anjeunna, panyair bakal maju nyeratna Buku Lagu sareng balad-balad absén di mana nonoman éta nganalisis budak leutik na sareng polos na, kaayaan lalaki ayeuna sareng kaayaan pikasieuneun pamajikan pikeun anu nyerat anu kawéntar Bawang nanas. Pagawean na teu acan réngsé saatos pupusna panyair di Alicante tanggal 28 Maret 1942.

 

Iblis dina Palang, ku Ngũgĩ wa Thiong'o

Hak nulis dina basa anjeun

Ngũgĩ wa Thiong'o, nalika salah sahiji ceramahna.

Saatos nyerat di 1977 Ngaahika ndeenda, lakon anu bakal ngahirupkeun deui lingkungan anu hadé di padésaan Kénya, Thiong'o dipenjara salami sataun kusabab wani nantang kolonialisme anu ditembongkeun ogé dina pangaruh budaya. Salami sababaraha sasih na di pengker, sareng salaku senjata ngalawan algojo, pangarangna nyerat novel kahijina dina basa Gikuyu, basa indungna: Caitaani Mutharabaini (The Iblis dina kayu salib). Anjeunna ngalakukeunana dina tisu wc panjara, kandel sareng cukup kasar pikeun ngadukung tinta, sanaos pamaksudan tahanan béda-béda.

ieu 5 buku terkenal anu ditulis ti panjara aranjeunna ngumpulkeun ideu, perasaan sareng pipikiran sababaraha pangarang anu ngamanpaatkeun sababaraha jam na di tukangeun bar pikeun ngaluarkeun imajinasi yén aranjeunna bakal tiasa nempatkeun dina taun-taun kertas (komo mangpuluh-puluh taun) engké.

 

 

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ana Gelman cenahna

    Abdi nyarankeun maca novel "Di panjara" karya Ricardo Elías