5 buku pikeun 5 buana

Sastra sapertos karpét sihir, anu tiasa urang anggo iraha waé nyebrang méga, nyusup kana sela-sela dunya sareng sajarahna, pikeun neuleuman diri urang dina kaakraban karakter mil ti urang. korsi lounge usum panas. Tinjauan salajengna disebat 5 buku pikeun 5 buana ngajukeun perjalanan global anu matak kagum kana dunya hurup sareng ngartos kanyataanna ieu sareng jaman anu sanés.

Buku harian Anne Frank (Eropa)

Anna Frank

Kusabab polos sareng takwa tiasa muncul bebeneran anu paling pikasieuneun di dunya. Upami anjeun ogé wani narjamahkeun kana buku, hasilna janten kasaksian anu unik pikeun generasi saterusna nalika ngajantenkeun aranjeunna sadar kana kasalahan anu teu kedah dilakukeun ku manusa deui. Pangungsian di gudang gedong Amsterdam anu kabur ti Nazi sareng kulawargana, mojang Yahudi Anna Frank, bieu 13 taun, Anjeunna nyatet kasieunan nyalira, anu aya di hiji buana.

Sadayana ragrag, ti Chinua Achebe (Afrika)

Sateuacan kadatangan si bule, Afrika mangrupikeun hal anu sami sareng diménsi anu sanés, sanés langkung saé atanapi goréng, tapi béda. Tempat dimana lalaki cicing sareng sihir anu henteu meryogikeun déwa-déwi sanésna, dimana lahanna dikumpulkeun sareng spiritualitas ngatur kahirupan poko na, tarian sareng ritualna, kode etika sareng tradisi karuhunna. Dugi ka si bule sareng sababaraha ciwit manipulasi dugi. Achebe, pituin Nigeria, dimana anjeunna tempatna kota fiksi Umuofia, langkung terang tibatan sababaraha panulis sanésna dina waktosna seueur rupa penjajahan di buana pangageungna di dunya.

Sarébu Hiji Wengi (Asia)

Nalika naskah The Rébuan Sareng Wengi nyusup ka Éropa dina abad ka-XNUMX (aranjeunna parantos disusun sapuluh abad sateuacanna), dunya Kulon henteu percanten kana kasegaran sadaya carita anu dicarioskeun ka sultan anu haus getih ku Scheherazade, panginten juru dongéng anu kawéntar dina literatur. Diwangun ku karpét magis, jenius dina lampu, padagang ambisius sareng pulau-pulau anu ngalih ti tempat ka tempat, The Thousand and One Nights terus membangkitkeun dunya anu aheng sareng sugestif dimana narasi ti India, Persia, Iran, Mesir bahkan Cina cocog.

Tierra Ignota, ku Patrick White (Oceania)

Jawara tina Hadiah Nobel Sastra dina 1973, Patrick White ngartikeun sajarah nagara Australia na sapertos sababaraha batur di Uncharted Land, karya anu kalebet ékspédisi anu dimimitian taun 1845 ti Sydney ngalangkungan panon Voss, penjelajah Jérman anu maréntahkeun perjalanan ngalangkungan tanah asli anu teu aya anu masih kenal ka si bule. Karya agung anu dianggap ku The New York Times salaku «tokoh anu paling penting dina fiksi Australia»Sampurna nangtoskeun jaman sareng buana ngajalin ratusan kontras.

Saratus taun kasunyian, ku Gabriel García Márquez (Amérika)

Upami aya novél anu tiasa ngarobih buana janten basa kiasan, khususna Amérika Latin, Saratus Ratusan Séori panginten mangrupikeun karya anu paling merenah. Kusabab salian ti intrik kulawarga ti anu Buendía, Novel Gabo mangrupikeun kasaksian tina réalisme gaib Kolombia, dominasi ékonomi Amérika Serikat sareng épolusi masarakat Dunya Katilu. Ogé alam semesta anu bakal ngartikeun anu disebut booming Amérika Latin, ngarah sadayana bunderan budaya dunya ngarobah pandangan ka arah bumi Octavio Paz, Mario Vargas Llosa atanapi Isabel Allende.

Naon 5 buku anjeun pikeun 5 buana?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   maria angelica yasenza de santana cenahna

    Dina watesan kuring tiasa milih buku anu sanés ku Gabo ti Amérika, tapi dina hiji buku ieu anjeunna nyarioskeun perkawis cinta sakumaha anu dipikaterang ku sababaraha panulis. "Cinta di jaman kolera". Cinta anu hébat anu teu aya wates, sanés taun, atanapi ruang. Dina hiji Kolombia kaganggu ku révolusi, sapertos nagara-nagara Amérika Latin sanésna. Hiji cinta anu abadi sareng unik. didieu sihir aya dina katerangan perasaan tokohna.
    Pikeun Éropa kuring milih Kafka sareng Camus. Narasi anu jelas dina The Metamorphosis contona sareng filsafat Camus di mancanagara.