30 frasa ku pangarang hébat ngeunaan hate

Hawa Valentine. Tapi aya ogé jiwa musuh anu mantep tina Valentine anu saé. Jiwa anu hoyong ningali éta nempatkeun kana péso kalayan Perbaikan Romawi waktos éta. Leres, aya hate busuk, langkung ti hideung, aranjeunna ngéléhkeun kana wirahma hoream, nyeri haté, pamales kanyeri. Pondokna, aranjeunna ngéléhkeun ngan pikeun odio. Sareng aranjeunna ngéléhkeun senang sareng wareg.

Kusabab sadayana terang éta hate mangrupikeun musuh intim cinta sareng sabalikna. Aranjeunna saling silih lengkepan siga anu silih tuang. Sareng urang tiasa ngaraoskeun aranjeunna kalayan kakuatan sareng karep anu sami. Aranjeunna mindahkeun dunya babarengan sareng éta sababna aranjeunna ngeusi halaman sareng halaman carita nyata jeung nimukeun. Janten dinten ayeuna, di gerbang pésta cinta, hayu urang ngundang sahabat anjeun. Urang kumpulkeun sababaraha frasa anu ogé ngailhamkeun serat-serat ieu.

Pasti urang sadayana terang yén cangreud dina usus, tikoro sareng jantung nalika urang maca kecap ieu.

Kelas

1. Hate mangrupakeun kacenderungan ngamangpaatkeun sadaya kasempetan pikeun ngarugikeun batur. Plutarch
2. Sacara terbuka ngaku bencong kurang kasempetan pikeun males dendam. Seneca
3. Hayu aranjeunna hate kuring salami aranjeunna sieun ka kuring. Lucio accio
4. Abdi resep panghianatan, tapi hate anu ngahianat. Julius Caesar
5. Ati-ati yén moal aya anu benci sareng anjeun ku alesan. Marco Pontius Cato

Éropa

6. Langkung seueur lalaki ngahiji ngabagi kabencian anu sami tibatan cinta anu sami. Hyacinth Benavente
7. Anjeunna terang pisan ngeunaan benci, sabab anu benci kalayan kateguhan terang kumaha mikawanoh perasaan anu sami di batur sareng terang kumaha ngahargaan nalika permusuhan pasti sareng teu tiasa dibalikkeun. Santiago Posteguillo
8. Kuring parantos bogoh ka anjeun teuing henteu benci ka anjeun. Jean Baptiste Racine
9. Hatred nyaéta amarah anu lemah. Alphonse daudet 

10. Nalika kebencian urang jauh teuing, tempatna urang handapeun jalma-jalma anu urang benci. Francois de La Rochefoucauld 

11. Hate mangrupikeun tukang mabok di tukangeun burai, anu teras-terasan ngala haus ku inuman. Charles Baudelaire

12. Beuki leutik haté, beuki gedé hatena.Victor Hugo

13. Cukup ku hiji lalaki pikeun hate batur pikeun kabencian pikeun ngajalankeun sadaya umat manusa. jean paul Sartre
14. Entong hormat ku hate anjeun anu moal anjeun hormati ku cinta anjeun. Friedrich Hebbel
15. Hate teu langkung ti kurangna imajinasi. Graham héjo 
16. Nalika urang benci ka batur, urang bencong sareng gambar na anu aya dina diri urang. Hermann Hesse
17. Cinta sareng hate henteu buta, tapi dibutakan ku seuneu di jero aranjeunna. Friedrich Nietzsche
18. Hate nyaéta edan haté. Gusti byron
19. Hate mangrupikeun pamales kanyeri anu nyingsieunan. George Bernard Shaw

20. Tiasa benci sareng dibenci tanpa silih kenal mangrupakeun salah sahiji kaunggulan dunya ieu. Alessandro manzini

21. Sababaraha jalma ngatur bagja tanpa benci ka batur, bangsa atanapi sahadat. Bertrand Russell

22. Hatred mangrupikeun ranté anu paling nista ku jalmi tiasa maksa ka batur. Ugo Foscolo
23. Kuring daék resep dunya, tapi teu aya anu ngartos kuring, janten kuring diajar hate. M. Lermontov 

24. Karsarsis. Dendam beresih. Aristoteles nyerat yén jiwa manusa diberesihan ku kasieun sareng karep anu dibangkitkeun ku musibah. Mangrupikeun pamikiran anu pikasieuneun yén urang minuhan kahoyong jiwa anu jero ku tragedi pamales kanyeri, leres? Jo Nesbø 

25. Penganiayaan, cenah, sajarah dunya pinuh ku aranjeunna. Perpetuating kebencian nasional antara bangsa. James joyce

26. Upami massa tiasa cinta tanpa terang kunaon, aranjeunna ogé tiasa benci tanpa seueur yayasan. William Shakespeare

Urang Amerika

27. Kuring yakin yén hate mangrupikeun parasaan anu ngan ukur tiasa aya dina henteuna sagala kapinteran. Tennesse William
28. Saha waé budak sakola tiasa bogoh siga gélo. Tapi hate, sobat, hate mangrupikeun kasenian. Ogden nash
29. Saatos cinta, hal anu paling amis nyaéta hate. Henry lila pisan

30. Cinta anu digabungkeun sareng hate langkung kuat tibatan cinta. Atanapi hate éta. Joyce Carol oates


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ubaldo Sunda cenahna

    Éta pikaresepeun, kumaha kuring hoyong gaduh seueur kapasitas pikeun nyerna seueur pisan élmu anu hirup ngaganjar anjeun. Salamet

  2.   Yesus cenahna

    Éta mangrupikeun nami pangarang ………… .tapi tiasa diterepkeun salaku frasa anu hadé pikeun benci…. »Benci dina jangkauan sadayana….»

bool (leres)