100 taun ti saprak lahirna John F. Kennedy sareng 7 buku ngeunaan tokohna.

El 29 1917 Méi John Fitzgerald Kennedy lahir, salah sahiji kapribadian abad ka-XNUMX paling relevan. Anu kawéntar ti présidén Amérika Serikat kagungan a hirup pikaresepeun salaku tungtung tragis, dipikaterang sareng dianalisis iklan nauseam.

nu libros dina sosok na téh teu kaitung. Karangan, biografi, fiksi, non-fiksi sareng nada naon waé. Sareng aranjeunna bakal teras-teras nyerat tanpa diragukeun. Dinten ieu kuring milih daptar 7 judul kalayan JFK salaku protagonis. Supados lebet ka jero atanapi ngan ukur ningali tilas minimal kana nami anu ngalangkungan dirina sareng riwayat na janten dirina.

Libra - Don DeLillo

Judul novel ieu disebatkeun Tanda zodiak naon éta Lee Harvey Oswald, anu dituduh rajapati of Kennedy. Atanapi sahenteuna, kepala anu katingali tina konspirasi internasional anu sakuduna dituju sareng kompléks pikeun mungkas anjeunna. DeLillo maénkeun kalayan Biografi Oswald, sapertos murangkalih anu gaduh masalah sareng dunya batin anu ngaganggu teras saurang nonoman anu cita-citana angger bénten sareng kanyataan.

Libra mangrupakeun spekulasi kajadian anu micu pembunuhan Kennedy sareng suasana umum taun-taun nalika impian Amérika anu hébat mimiti ambruk pikeun masihan rasiah pamaréntah anu gedé pisan.

John Fitzgerald Kennedy - Pidato (1960-1963) - Salvador Rus Rufino

Buku ieu ku Rus Rufino diwangun ku dua bagian, karangan biografi 42 halaman sareng 22 wawacan diucapkeun ku JFK antara 15 Juli 1960, nalika anjeunna narima nominasi salaku calon présidén Démokratik, sareng dina 22 Nopémber 1963, salah sahiji ti dua anu anjeunna henteu ngucapkeun di Texas dina dinten anjeunna dibunuh.

Paguneman sajarah ngeunaan kahirupan kuring sareng John Fitzgerald Kennedy - Jacqueline Kennedy

Éta carita anu dicarioskeun ku nona munggaran, Jacqueline Kennedy, ka sejarawan sareng juara Hadiah Pulitzer, Arthur Schlesinger JR., anu disimpen di rekaman mangtaun-taun. Paguneman éta henteu lami saatos maotna JFK, sareng dina éta anjeunna janten topik poko, anjeunna nyarioskeun ngeunaan kabiasaan, aspirasi politikna, pahlawan budak leutik na atanapi taun-taun mimiti nikah.

Amerika - James Ellroy

Sareng upami urang nyarios ngeunaan Kennedy, urang moal tiasa sono narator paling poék sareng paling atos dina jaman sajarah éta, James Ellroy. Ieu buku mimiti nelepon Trilogi Amérika didamel tina Genep tina Greats y Getih Vagabond. Plot sentral mangrupikeun intrik pulitik dina waktos anu ngaganggu, antara taun XNUMXan sareng XNUMXan, anu diakhiri ku pembunuhan Kennedy. Deui, sareng sapertos biasana, kumpulan anu henteu kaétung tina karakter nyata jeung fiksimini jeung prosa stark ku Ellroy nawiskeun fresco tina waktos anu parantos mitis.

JF Kennedy sareng Marilyn Monroe - Cordelia Callás

Cordelia Callás, ésaiistis Méksiko, nyarios ka urang dina buku ieu aspék hubungan romantis anu ngahijikeun dua karakter ieu bari nunjukkeun kontéks anu aya di sakitar aranjeunna. Naon kamasyhuran, rusiah politik, tekanan kulawarga sareng minat mafia sakuduna dituju ku dua tokoh anu nasibna sami-sami teraskeun.

JFK File - Dina léngkah jalma anu ngabunuh - José Manuel García Bautista

Dina buku ieu kronologi rajapati ditinjau sareng ngagali hubungan rumit anu aya dina kakawasaan AS, musuh JFK, alesan pikeun ngabunuh anjeunna sareng saha anu tiasa masihan paréntah.

JF Kennedy, Kahirupan Anu Henteu Bérés - Robert Dallek

Ieu teh potret ngeunaan saurang lalaki anu hirup hirup sakumaha kuatna anjeunna tiasa, sanaos anjeunna kadang-kadang nganyenyeri jalma séjén. Janten, urang pendak sareng Jackie ngora, nuturkeun pacaran nya, sareng niténan perkawinanana, duanana di tempat umum sareng di tempat pribadi. Dallek nganalisa anu seueur kafir ku présidén sareng ngungkabkeun sawatara di antarana pikeun kahiji kalina. Éta dijual salaku biografi pasti John Fitzgerald Kennedy, pahlawan pikeun urang Amérika, tapi di luhur sadaya jelema biasa, kalayan kasusahan sareng kalemahanana, disumputkeun pisan dina kahirupan masarakat anu jaya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.