10 novel pondok dianjurkeun

 

lomari buku jeung buku

Urang sadayana di dieu hoyong langkung seueur maca. Kadang-kadang alatan kurangna waktu atawa pancén séjén anu datang dina kahirupan sapopoé, jadi hésé pikeun urang pikeun ngajaga ritme maca alus. Novel pondok aya dina wates antara carita sareng carita panjang anu urang pikaresep. Dina tulisan ieu anjeun bakal mendakan rekomendasi pikeun novél pondok anu henteu langkung ti 192 halaman (tangtu, jumlahna bisa rupa-rupa gumantung kana édisi).

Sanajan nyieun pilihan ieu geus tugas nyeri sabab aya loba novel nu bisa pas dina artikel ieu. Salaku tambahan, klasifikasi anu béda-béda tiasa dilakukeun: naha urang milih novél pikeun kualitasna, atanapi kabangsaanna, janten klasik, pikeun gampang dibaca, bacaan usum panas, janten anu paling kasohor, anu paling laris? Sareng sabaraha saran anu kedah urang lakukeun? Kami henteu hoyong nyingsieunan anu maca.

Ide anu saé pikeun ngadorong maca nyaéta nyandak novel anu ngahibur, berharga anu patut dibaca pikeun sababaraha alesan, sareng, tangtosna, éta henteu lami pisan.. Kami parantos dicampurkeun sakedik sareng cuaca usum panas ieu sareng kahayang pikeun maca sareng kami parantos nyayogikeun daptar di handap ieu. Mangga sing raos.

10 novel pondok dianjurkeun

Pinter, geulis, beresih

Jumlah kaca: 192. Basa aslina: Spanyol. Taun diterbitkeun: 2019.

Pinter, geulis, beresih mangrupa novél nu nembongkeun gadis anu nyokot léngkah munggaran nya dina kahirupan sawawa, anu boga harepan jeung perhatian, tapi ogé sosial, kulawarga jeung watesan sorangan, eunteung tina realitas generasi nu teu dibere visibilitas perlu. Budak awéwé millennial anu nyiptakeun dirina kalayan sagala kasusah pikeun mandiri sareng anu balik dina usum panas ka bunderan kulawarga sareng rohangan budak leutik.

Anna Pachecho, panulisna, nyaéta millennial anu nganggo novel ieu nangtung sareng ngabongkar hiji generasi. Visi feminin sarta ngora nya ngajadikeun buku ieu husus sabab ditempo ti sudut pandang kelas.. Bacaan usum panas anu sampurna pikeun nuturkeun murid kuliah ieu uih deui ka lingkungan anu hina sareng bumi Nini nalika liburan usum panas. Nekenkeun humor jeung perhatian kana detil, anu mangrupa naon ngawangun novel ieu.

Métafisika tina aperitif

Jumlah kaca: 136. Basa aslina: Perancis. Taun diterbitkeun: 2022.

Buku ieu ku Stéphan Lévy-Kuentz sampurna pikeun usum panas. Judul jeung plot. Ieu brilliantly ngagabungkeun watek simplistic (jeung éndah) ngabogaan aperitif jeung refleksi asam nu lalaki ngalaman bari ngarasakeun inuman pre-dahar na. Wawasan anu rumit sareng meditatif ngeunaan kahirupan nalika protagonis resep kana mukadimah tuang siang..

Aperitif mangrupikeun momen anu idéal, santai, sareng anu kadang paling dinikmati nyalira bari alkohol ngalir kalayan tenang. Éta saderhana pisan sareng rumit sahingga henteu peryogi langkung seueur pikeun janten pilihan anu saé dina usum panas ieu (atanapi salami aperitif iraha waé). Na, nengetan touch, spasi mangrupa téras hiji bistro Montparnasse.

Novel catur

Jumlah kaca: 96. Basa aslina: Jerman. Taun publikasi munggaran: 1943. édisi: Gawir.

Novel catur kalawan judul novel mangrupa patokan dina dunya catur. Ayeuna catur aya dina fashion berkat manifestasi béda dina dunya budaya, urang moal sono kasempetan pikeun nginget kumaha metot bisa diajar saeutik ngeunaan kaulinan ieu (olahraga?) Anu matak keur loba.

Salaku tambahan, alesan anu saé pikeun ngamimitian novel ieu nyaéta pikeun terang éta catur mangrupikeun kaulinan (olahraga?) Anu ageung pisan anu gaduh kaulinan anu langkung seueur tibatan atom di jagat raya..

Novel catur béntang Mirko Czentovic, jawara catur dunya. Dina kapal lalampahan ka pengasingan, anjeunna meets karakter sejen anu jadi lawan-Na dina dewan, a aneh Mr B. Karya dianggap kritik Nazism. Ieu diterbitkeun anumerta teu lila sanggeus pangarang na, Stefan Zweig, bunuh diri.

balik deui prajurit

Jumlah kaca: 160. Basa aslina: Inggris. Taun publikasi munggaran: 1918; reissues Genep Barral (2022).

Pangarangna, Rebecca West, tiasa janten dalih anu hadé pikeun nyilem kana novel pondok cinta sareng perang ieu anu lumangsung nalika Perang Dunya Kahiji (patali sareng konflik, émut yén novel ieu diterbitkeun taun 1918), sanaos jauh tina hareup. Ku kituna museurkeun kana repercussions psikologi perang ka prajurit balik ka imah, sarta kulawarga maranéhanana.

Naha Rebecca West? Upami éta henteu cekap alesan yén anjeunna dianggap salah sahiji panulis anu paling penting sareng berbakat dina waktosna, anjeun tiasa resep gosip sareng terang yén anjeunna ngagaduhan putra George Wells sareng hubungan sareng Charles Chaplin. Anjeunna mangrupikeun léngkah sateuacanna sareng kedah diajar hirup kalayan hukuman pikeun kalakuanana salaku awéwé. Sanajan kitu, inohong na masih sakitu legana kanyahoan kami.

Tilu kamar tidur di Manhattan

Jumlah kaca: 192. Basa aslina: Perancis. Taun publikasi munggaran: 1946.

Hayu urang curang saeutik. Kusabab édisi anu kami hadirkeun di dieu (Anagram + Cliff, 2021) ngandung dua novel pondok séjénna karya pangarangna, Georges Simenon. Tilu kamar tidur di Manhattan mangrupakeun trio cinta antara Kay, Franck jeung kota New York. Jalur anu parantos lemah tina dua karakter anu ngagaduhan bédana umur sareng anu saatos rapat sapeuting bakal nyobian ngantunkeun masa lalu sareng ngamimitian hubungan anu énggal.

Dua naskah séjénna nyaéta handap botol (176 kaca) jeung Maigret cangcaya (168 kaca). Aranjeunna munggaran diterbitkeun dina 1949 sareng 1968, masing-masing. handap botol Ieu ngeunaan hubungan antara dua sadulur sanggeus datangna salah sahijina overwhelms kahirupan séjén sarta sakabéh komunitas ranchers di wates Amérika Serikat jeung Mexico. Maigret cangcaya éta circumscribed dina genre detektif jeung kriminal; Maigret janten karakter ngulang dina karir sastra prolifik Simenon.

tukang pos Sok nelepon dua kali

Jumlah kaca: 120. Basa aslina: Inggris. Taun publikasi munggaran: 1934.

pangarang na, James M. Cain dipikawanoh pikeun genre hideung. Sanaos gaduh vérsi anu béda dina layar ageung, novel ieu tetep anu pangsaéna. Carita lumangsung salila roman tegang tina traveler anu anjog ka cafe sisi jalan jeung awéwé nu ngajalankeun eta, Ny Papadakis.. Babarengan maranéhna bakal nyoba meunang leupas tina Bapak Papadakis dina cara nu pangmerenahna, tapi nasib capricious jeung nu tukang pos, hiji nu sok hurung dua kali.

Carita anu pinuh ku ambisi sareng minat dicaritakeun dina sakeupeul halaman. A klasik leres cocog pikeun jalma anu geus ditilik anjeunna ngaliwatan bioskop atawa rék mimitian ku téks aslina, permata tina genre.

Kasus Anéh Dr. Jekyll sareng Mr. Hyde

Jumlah kaca: 144. Basa aslina: Inggris. Taun publikasi munggaran: 1886.

Klasik klasik anu ditulis ku Robert Louis Stevenson. Kalayan novél pondok ieu urang nyiar kana teror anu sanés, transformasi kapribadian anu teu kaampeuh anu teu kaharti dina panon sanity sareng anu ngadorong sadaya stabilitas. Kami lokasina di London abad ka-XNUMX poék peuting jeung jalan tortuous, simbol psyche manusa. Urang nuturkeun dina footsteps of Dr Jekyll sarta kami bakal manggihan yén Bapak Hyde.

Babad ngeunaan Ramalan Pupusna

Jumlah kaca: 144. Basa aslina: Spanyol. Taun publikasi munggaran: 1981.

Babad, carita, ngeunaan dinten Santiago Nasar dibunuh. Karakter ieu doomed, urang terang yén ti mimiti. narasi ringkes ieu ngawartoskeun sabalikna, naha nu maca bisa jadi horéam narima rajapati dendam ti baraya Vicario. Karya agung ieu réalisme Éta ditandatanganan ku panangan Gabriel García Márquez anu saé. Dina novel anjeun tiasa ningali simbol cyclical waktos, unsur immanent tina panulis Colombian.

Pedro Paramo

Jumlah kaca: 136. Basa aslina: Spanyol. Taun publikasi munggaran: 1955.

Karya Méksiko Juan Rulfo, Pedro Paramo geus jadi simbol jeung prékursor ti realisme gaib Amérika Latin. Carita ngalir antara impian jeung kanyataan, antara hirup jeung maot, antara surga jeung naraka. Hiji carita weathered lokasina teu ku kasempetan dina bentang gersang tanpa harepan tur leungit, Comala, ti mana eta bakal hésé pikeun duanana protagonis jeung nu maca kabur. Novel anu moal hilap upami anjeun henteu acan maca atanapi anu bakal dihirupkeun deui sapertos anu munggaran upami anjeun henteu acan ngalakukeunana. Hakekat Mexico paling otentik ieu embodied di Pedro Paramo.

Perdita Durango

Jumlah kaca: 180. Basa aslina: Inggris. Taun Terbit: 1992.

Nyiapkeun carita anéh ieu anu pinuh ku karusakan, séks sareng kekerasan. Perdita Durango Éta mangrupikeun perjalanan anu dahsyat pinuh ku humor hideung anu diadaptasi ka bioskop ku Álex De la Iglesia kalayan pilem anu sami. Perdita Durango milik jenis saga nu dimimitian ku Carita Sailor jeung Lula sarta yén David Lynch brings ka layar dina Jantung liar.

Novel anu ditulis ku Barry Gifford nyarioskeun carita Perdita sareng Romeo, sapasang pamuda haus getih anu kabawa ku naluri anu paling jahat tanpa hormat kana kahirupan manusa atanapi non-manusa. Ieu ditarjamahkeun kana a lalampahan jalan kalayan karakter gélo anu ngalaksanakeun sababaraha jenis kultus syetan. Upami urang kedah ngajelaskeun carita ieu ku tilu kecap, éta bakal janten: madness nyata.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.