Ka tashmë të nominuar për Eisner 2009

Çmimi Eisner 2004

Nëpërmjet Entrekomika, ne i marrim të nominuarit për këtë vit në prestigjioz Çmimet Eisner (siç u shpjegohet shpesh laikëve të botës së librit komik, Oskaret e komikes) Dhe të nominuarit janë

TREGIMI MEST I MIR I SHKURTR

- "Madhësia Aktuale" nga Chris Ware, në Kramers Ergot 7 (Buenaventura Press)
- "Lufta Çeçene, Gratë Çeçene", nga Joe Sacco, në Jetoj Këtu (Panteon)
- "Freaks", nga Laura Park, në Superior Showcase # 3 (AdHouse)
- "Glenn Ganges në 'Pulverize', nga Kevin Huizenga, në Ganges # 2 (Fantagraphics)
- "Vrasja që ai shkroi", nga Ian Boothby, Nina Matsumoto dhe Andrew Pepoy, në The Treehouse of Horror të Simpsons # 14 (Bongo)

SERIA E MIREST E RREGULLT

- All Star Superman, nga Grant Morrison dhe Frank Quitely (DC)
- Fabula, nga Bill Willingham, Mark Buckingham, Steve Leialoha, Niko Henrichon, Andrew Pepoy dhe Peter Gross (Vertigo / DC)
- Përbindëshi i Naoki Urasawa, nga Naoki Urasawa (Viz)
- Thor, nga J. Michael Straczynski, Olivier Coipel, Mark Morales dhe të tjerë (Marvel)
- Usagi Yojimbo, nga Stan Sakai (Kali i Errët)

SERIA ME E MIRA E KUFIZUAR

- Groo: Ferri në Tokë, nga Sergio Aragonés dhe Mark Evanier (Kali i Errët)
- Hellboy: The Crooked Man, nga Mike Mignola dhe Richard Corben (Kali i Errët)
- Locke & Key, nga Joe Hill dhe Gabriel Rodriguez (IDW)
- Omega i panjohuri, nga Jonathan Lethem, Karl Rusnak dhe Farel Dalrymple (Marvel)
- Të Dymbëdhjetët, nga J. Michael Straczynski dhe Chris Weston (Marvel)

SERIA E MIRA E RE

- Air, nga G. Willow Wilson dhe MK Perker (Vertigo / DC)
- Echo, nga Terry Moore (Studio Abstrakte)
- Iron Man i pamposhtur, dey Matt Faction dhe Salvador Larocca (Marvel)
- Madame Xanadu, nga Matt Wagner, Amy Reeder Hadley dhe Richard Friend (Vertigo / DC)
- Ushtar i Panjohur, nga Joshua Dysart dhe Alberto Ponticelli (Vertigo / DC)

PUBLIKIMI M B I MIR PR FILMIJT

- Amulet, Libri 1: The Stonekeeper, DE Kazu Kabuishi (Grafiku Skolastik)
- Cowa! NGA Akira Toriyama (Viz)
- Princesha në mesnatë, DE Andi Watson (Image)
- Stinky, DE Eleanor Davis (RAW Junior)
- Titanë të vegjël, DE Art Baltazar dhe Franco (DC)

PUBLIKIMI M B I MIR PR T Y RINJT

- Coraline, nga Neil Gaiman, përshtatur nga P. Craig Russell (Librat për fëmijë HarperCollins)
- Hakmarrja e Crogan, nga Chris Schweizer (Oni)
- Fqinjët e mirë, Libri 1: Familja, nga Holly Black dhe Ted Naifeh (Grafiku Skolastik)
- Hakmarrja e Rapunzel, nga Shannon, Dean Hale dhe Nathan Hale (Librat për fëmijë të Bloomsbury)
- Skim, nga Mariko Tamaki dhe Jillian Tamaki (Librat e Groundwood)

POSTI MUM I MIREST I HUMORIT

- Arsenic Lullaby Pulp Edition Nr. Zero, nga Douglas Paszkiewicz (Lullaby Arsenic)
- Chumble Spuzz, nga Ethan Nicolle (SLG)
- Herbie Archives, nga "Sean O'Shea" (Richard E. Hughes) dhe Ogden Whitney (Kali i Errët)
- Petey and Pussy, nga John Kerschbaum (Fantagraphics)
- Wondermark: Mjekrat e Etërve tanë, nga David Malki (Kali i Errët)

ANTOLOGJIA MEST E MIR

- Një Antologji e Trillimeve Grafike, Karikaturat dhe Tregime të Vërteta, vëll. 2, redaktuar nga Ivan Brunetti (Universiteti Yale Press)
- Komiket më të mira amerikane 2008, redaktuar nga Lynda Barry (Houghton Mifflin)
- Tatuazh i Librit Komik: Art narrativ i frymëzuar nga Teksti dhe Muzika e Tori Amos, redaktuar nga Rantz Hoseley (Image)
- Kramers Ergot 7, redaktuar nga Sammy Harkham (Buenaventura Press)
- Dhuratat e MySpace Dark Horse, redaktuar nga Scott Allie dhe Sierra Hahn (Kali i Errët)

KOMIKU M B I MIR DIGJITAL

- Worldworld nga Dash Shaw
- Gjetësi, nga Carla Speed ​​McNeil
- Vrasja e Zonjës, nga Eliza Frye
- Speak No Evil: Melancholy of a Space meksikan, nga Elan Trinidad
- Vs., nga Alexis Sottile dhe Joe Infurnari

PUNA MEST E MIR BAZUAR N ON FAKTE T TR VUERTETA

- Lufta e Alan, DE Emmanuel Guibert (E dyta e parë)
- Tabletat blu: Një histori pozitive dashurie, DE Frederik Peeters (Houghton Mifflin)
- Fishtown, DE Kevin Colden (IDW)
- Një Thesar i Vrasjes së Shekullit XX: Fëmija Lindbergh, NGA Rick Geary (NBM)
- Çfarë është, NGA Lynda Barry (Vizatuar & Tremujor)

ALBUMI MEST I MIR (ORIGJINAL)

- Lufta e Alan, nga Emmanuel Guibert (E dyta e parë)
- Paul Goes Fishing, nga Michel Rabagliati (Vizatuar & Tremujor)
- Skim, nga Mariko Tamaki Y Jillian Tamaki (Librat e Groundwood)
- Më gëlltis tërë, nga Nate Powell (rafti i sipërm)
- Tri Hijet, nga Cyril Pedrosa (Sekonda e Parë)

ALBUMI (HARTIMI) M B I MIR

- Berlin Book 2: City of Smoke, nga Jason Lutes (Vizatuar & Tremujor)
- Edicioni i Bibliotekës Hellboy, vëll. 1 dhe 2, nga Mike Mignola (Kali i Errët)
- Sam & Max Surfin 'edicioni i përvjetorit të autostradës HC, nga Steve Purcell (Lojërat Treguese)
- Rrokaqiejt e Midwest, nga Joshua W. Cotter (AdHouse)
- The Umbrella Academy, vëll. 1: Edicioni luksoz Apocalypse Suite, nga Gerard Way dhe Gabriel Bá (Kali i Errët)

PROJEKTI OSE MBLEDHJA E ARKIVAVE M T MIRA

- The Complete Little Orphan Annie, nga Harold Gray (IDW)
- Shpjeguesit, nga Jules Feiffer (Fantagraphics)
- Nemo i vogël në Slumberland, shumë të diela më të shkëlqyera, nga Winsor McCay (Sunday Press Books)
- Scorchy Smith dhe Art of Noel Sickles (IDW)
- Willie & Joe, nga Bill Mauldin (Fantagraphics)

PROJEKT OSE P CORMBLEDHJE M I MIR I ARKIVAVE-LIBRAVE KOMIK

- Ndarjet: Portreti i Artistit si i Ri% @ & *! NGA Art Spiegelman (Panteoni)
- Arkivë Kacavjerrës, NGA artistë të ndryshëm (Kali i Errët)
- Elektra Omnibus, nga Frank Miller dhe Bill Sienkiewicz (Marvel)
- Mirupafshim, nga Yoshihiro Tatsumi (Vizatuar & Tremujor)
- Herbie Archives, nga "Sean O'Shea" (Richard E. Hughes) dhe Ogden Whitney (Kali i Errët)

EDICIONI M B I MIR AM AMERIKAN I MATERIALIT NDATIONRKOMBTAR

- Lufta e Alan, nga Emmanuel Guibert (E dyta e parë)
- Gus dhe banda e tij, nga Chris Blain (E dyta e parë)
- Musketeer i fundit, nga Jason (Fantagraphics)
- The Rabbi's Cat 2, nga Joann Sfar (Panteoni)
- Tamara Drewe i Posy Simmonds (Mariner / Houghton Mifflin)

EDICIONI M B I MIR AM AMERIKAN I MATERIALIT NDATIONRKOMBALTAR-JAPONIK

- Cat Eyed Boy, nga Kazuo Umezu (Viz)
- Dororo, nga Osamu Tezuka (Vertikale)
- Përbindëshi i Naoki Urasawa, nga Naoki Urasawa (Viz)
- Kërkimi për vajzën e humbur, nga Jiro Taniguchi (Fanfare / Ponent Mon)
- Solanin, nga Inio Asano (Viz)

SHKRIMTARI MEST I MIR

- Joe Hill: Lock & Key (IDW)
- J. Michael Straczynski: Thor, The Twelve (Marvel)
- Mariko Tamaki: Skim (Librat e Groundwood)
- Matt Wagner: Zorro (Dinamit); Madame Xanadu (Vertigo / DC)
- Bill Willingham: Fabula, Shtëpia e Misterit (Vertigo / DC)

Artisti më i mirë i plotë

- Ricky Geary: Një Thesar i Vrasjes së Shekullit XX: Fëmija i Lindbergh (NBM); J. Edgar Hoover (Hill & Wang)
- Emmanuel Guibert: Lufta e Alanit (e dyta e parë)
- Jason Lutes: Berlin (Vizatuar & Tremujor)
- Cyril Pedrosa: Three Shadows (E dyta e parë)
- Nate Powell: Më gëlltis tërë (rafti i sipërm)
- Chris Ware: Biblioteka e Acme Novelty (Acme)

Skuadra më e mirë e vizatuesit / bojësit ose vizatuesit / skuadrës

- Gabriel Bá: The Umbrella Academy (Kali i Errët)
- Mark Buckingham / Steve Leialoha: Fabula (Vertigo / DC)
- Olivier Coipel / Mark Morales: Thor (Marvel)
- Guy Davis: BPRD (Kali i Errët)
- Amy Reeder Hadley / Richard Friend: Madame Xanadu (Vertigo / DC)
- Jillian Tamaki: Skim (Librat e Groundwood)

PIKTORI / ARTISTI M B I MIR

- Lynda Barry: Çfarë është (Vizatuar & Tremujor)
- Eddie Campbell: The Amazing Remarkable Monsieur Leotard (E dyta e Parë)
- Enrico Casarosa: The Venice Chronicles (Ateliér Fio / AdHouse)
- Scott Morse: Tiger! Tigër! Tigër! (Dritarja e Kuqe)
- Jill Thompson: Magic Trixie, Magic Trixie Sleeps Over (Librat për fëmijë HarperCollins)

PORTADISTI M B I MIR

- Gabrial Bá: Casanova (Imazh); Akademia Umbrella (Kali i Errët)
- Jo Chen: Buffy the Vampire Slayer, Serenity (Kali i Errët); Arratisjet (Marvel)
- Amy Reeder Hadley: Madame Xanadu (Vertigo / DC)
- James Jean: Fabula (Vertigo / DC); Akademia Umbrella (Kali i Errët)
- Matt Wagner: Zorro (Dinamit); Grendel: Ja Djalli (Kali i Errët)

COLORISTI M I MIR

- Steve Hamaker: Bone: Ghost Circles, Bone: Treasure Hunters (Grafiku shkollor)
- Trish Mulvihill: Joker (DC), 100 Plumba (Vertigo / DC)
- Val Staples: Criminal, Incognito (Ikona e Marvel)
- Dave Stewart: Abe Sapien: The Drowning, BPRD, The Goon, Hellboy, Solomon Kane, The Unbrella Academy (Kali i Errët); Çanta për trup (Image); Captain America: White (Marvel)
- Chris Ware: Biblioteka e Acme Novelty # 19 (Acme)

SHIKUESI MEST I MIR

- Faryl Dalrymple: Omega: E panjohura (Marvel)
- Jimmy Gownley: Amelia Rregullat! (Rilindja)
- Scott Morse: Tiger! Tigër! Tigër! (Dritarja e Kuqe)
- Nate Powell: Më gëlltis tërë (rafti i sipërm)
- Chris Ware: Biblioteka e Acme Novelty # 19 (Acme)

BOTIMET PERIODIKE T KOHIKUT M T MIR

- Burimet e Librit Komik, prodhuar nga Jonah Weiland
- The Comics Journal, redaktuar nga Gary Groth, Michael Dean dhe Kristy Valenti (Fantagraphics)
- The Comics Reporter, prodhuar nga Tom Spurgeon dhe Jordan Raphael
- Komike Komike, redaktuar nga Timothy Hodler dhe Dan Nadel (PictureBox)

LIBRI M B I MIR ON P COMR KOMIKET

- Bill Mauldin: A Life Up Front, nga Todd DePastino (Norton)
- Furçë me pasion: Arti dhe jeta e Dave Stevens, redaktuar nga Arnie dhe Cathy Fenner (Underwood)
- Vizatimi i Fjalëve dhe Shkrimi i Fotove, nga Jessica Abel dhe Matt Madden (Sekonda e Parë)
- Kirby: King of Comics, nga Mark Evanier (Abrams)
- Plaga Dhjetë Centëshe: Frika e Madhe e Librave Komikë dhe Si Ndryshoi Amerikën, nga David Hajdu (Picador / Farrar, Straus & Giroux)

PROJEKTIMI M B I MIR I PUBLIKIMIT

- Ndarjet: Portreti i Artistit si i Ri% @ & *! dizenjuar nga Art Spiegelman (Panteon)
- Tattoo Comic Book, dizenjuar nga Tom Muller, Art Direction nga Rantz Hoseley (Image)
- Hellboy Library Editions, projektuar nga Cary Grazzini dhe Mike Mignola (Kali i Errët)
- Çfarë është, projektuar nga Lynda Barry (Vizatuar & Tremujor)
- Willie dhe Joe, dizenjuar nga Jacob Covey (Fantagraphics)


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.