Nominimet e Eisner 2012

L Çmimet Eisner 2012 ata tashmë kanë kandidatët e tyre. Përfaqësimi spanjoll kësaj here korrespondon me Marcos Martin, i cili si vitin e kaluar, është nominuar për punën e tij në Daredevil si Karikaturisti më i mirë y Artisti më i mirë i kopertinës. Lista e plotë më poshtë:

TREGIMI MEST I MIR I SHKURTR
"Një histori e shkurtër e formës së artit e njohur si skulpturë hortiskulpture", nga Adrian Tomine, në Nervën Optike # 12 (Vizatuar & Tremujor)
Jim Woodring "Harvest of Fear", në The Simpsons 'Treehouse of Horror # 17 (Bongo)
"E Shtata", nga Darwyn Cooke, në Richard Stark's Parker: The Martini Edition (IDW)
"Kryetari", nga Brandon Graham, në Kali i Errët Paraqet # 7 (Kali i Errët)

Numri më i mirë unik
Daredevil # 7, nga Mark Waid, Paolo Rivera dhe Joe Rivera (Marvel)
Ganges # 4, nga Kevin Huizenga (Fantagraphics)
Locke & Key: Udhëzues për çelësat e njohur, nga Joe Hill dhe Gabriel Rodriguez (IDW)
# 3 pa Princ, nga Jeremy Whitley dhe M. Goodwin (Action Lab)
I pashkruar # 24: "Stairway to Heaven" nga Mike Carey, Peter Gross dhe Al Davison (Vertigo / DC)

SERIA M B E MIR
Daredevil, nga Mark Waid, Marcos Martin, Paolo Rivera dhe Joe Rivera (Marvel)
Djemtë e Shekullit 20 të Naoki Urasawa, nga Naoki Urasawa (VIZ Media)
Rachel Rising nga Terry Moore (Studio Abstrakte)
Ultimate Comics Spider-Man, nga Brian Michael Bendis dhe Sara Pichelli (Marvel)
Usagi Yojimbo, nga Stan Sakai (Kali i Errët)

SERIA ME E MIRA E KUFIZUAR
Atomic Robo dhe Ghost of Station X, nga Brian Clevinger dhe Scott Wegener (Kuq 5)
Criminal: The Last of the Innocent, nga Ed Brubaker dhe Sean Phillips (Ikona e Marvel)
Flashpoint: Batman - Knight of Vengeance, nga Brian Azzarello dhe Eduardo Risso (Vertigo / DC)
The New York Five, nga Brian Wood dhe Ryan Kelly (Vertigo / DC)
Kush është Jake Ellis? nga Nathan Edmondson dhe Tonci Zonjic (Image)

PUBLIKIMI M B I MIR I RINIS (deri në 7 vjeç)
Bukuroshja dhe Arinjtë Squat, nga Émile Bravo (Yen Press)
Benjamin Bear në Fuzzy Thinking, nga Philippe Coudray (Candlewick / Toon Books)
Ishulli Dragon Puncher, nga James Kochalka (rafti i sipërm)
Nursery Rhyme Comics, redaktuar nga Chris Duffy (E dyta e parë)
Patrick në një piknik të një Ariu Teddy, nga Geoffrey Hayes (Candlewick / Toon Books)

PUBLIKIMI M B I MIR I RINIS (midis 8 dhe 12 vjeç)
Batman All-New: The Brave and the Bold, nga Sholly Fisch, Rick Burchett dhe Dan Davis (DC)
Amelia Rules: Kuptimi i jetës… dhe gjëra të tjera, nga Jimmy Gownley (Athinë)
The Ferret's a Foot, nga Colleen AF Venable dhe Stephanie Yue (Universi Grafik / Lerner)
Princeless, nga Jeremy Whitley dhe M. Goodwin (Action Lab)
Snarked nga Roger Langridge (Kaboom!)
Zita the Space Girl, nga Ben Hatke (Sekondi i Parë)

PUBLIKIMI M B I MIR I RINIS (midis 12 dhe 17 vjeç)
Anya's Ghost, nga Vera Brosgol (E dyta e parë)
Rreth botës, nga Matt Phelan (Candlewick)
Niveli Lart, nga Gene Yang dhe Thien Pham (E dyta e parë)
Jeta me Archie, nga Paul Kupperberg, Fernando Ruiz, Pat & Tim Kennedy, Norm Breyfogle etj. (Archie)
Mystic, nga G. Willow Wilson dhe David López (Marvel)

ANTOLOGJIA MEST E MIR
Paraqitjet e Kalit të Errët, redaktuar nga Mike Richardson (Kali i Errët)
Nelson, redaktuar nga Rob Davis dhe Woodrow Phoenix (Blank Slate)
Nursery Rhyme Comics, redaktuar nga Chris Duffy (E dyta e parë)
The Someday Funnies, redaktuar nga Michel Choquette (Abrams ComicArts)
Yiddishkeit: Hebrenjtë Vernacular dhe toka e re, redaktuar nga Harvey Pekar dhe Paul Buhle (Abrams ComicArts)

POSTI MUM I MIREST I HUMORIT
Arti i Doug Sneyd: Një koleksion i karikaturave të Playboy (Librat me kuaj të errët)
Chimichanga, nga Eric Powell (Kali i Errët)
Kafe: Whatshtë ajo që është për darkë, nga Dave Kellett (Peshku i Vogël)
Kinky & Cozy, nga Nix (NBM)
Qumësht dhe djathë: Produktet e qumështit u zhdukën, nga Evan Dorkin (Librat e Kuajve të Errët)

KOMIKU M B I MIR DIGJITAL
Bahrainnga Josh Neufeld
Krisje betejenga Mike Norton
Delilah Dirk dhe togeri turknga Tony Cliff
I tejkaluarnga Dylan Meconis
Sara dhe Faranga Ryan Andrews

PUNA MEST E MIR BAZUAR N ON FAKTE T TR VUERTETA
Rreth botës, nga Matt Phelan (Candlewick)
Green River Killer: A True Detective Story, nga Jeff Jensen dhe Jonathan Case (Librat e Kuajve të Errët)
Marzi: A Memoir, nga Marzena Sowa dhe Sylvain Savoia (Vertigo / DC)
Tutje Drejt Vdekjeve Tonë Fisnike, nga Shigeru Mizuki (Vizatuar & Tremujor)
Vietnamerica, nga GB Tran (Villard)

ROMANI MEST I MIR ORIGJINAL Grafik
Bubbles & Gondola, nga Renaud Dillies (NBM)
Autostradë, nga Mark Kalesniko (Fantagraphics)
Habibi, nga Craig Thompson (Panteon)
Ivy, nga Sarah Olekysk (Oni)
Historia e rërës e Jim Henson, përshtatur nga Ramón K. Pérez (Archaia)
One Soul, nga Ray Fawkes (Oni)

ROMANI MEST I MIR I KOMPILUAR GRAFIK
Pyetje të Mëdha, nga Anders Nilsen (Vizatuar & Tremujor)
Rrezja e Vdekjes, nga Dan Clowes (Vizatuar & Tremujor)
Richard Stark's Parker: The Martini Edition, nga Darwyn Cooke (IDW)
WE3: Edicioni Deluxe, nga Grant Morrison dhe Frank Quitely (Vertigo / DC)
Parajsa e Zahras, nga Amir dhe Khalil (E dyta e parë)

PROJEKTI M B I MIR I SHTYPIT P -R Ç -SHTJE
Flash Gordon dhe Jungle Jim, nga Alex Raymond dhe Don Moore, redaktuar nga Dean Mullaney (IDW / Biblioteka e Komikave Amerikane)
Forgotten Fantasy: Comics Sunday 1900-1915, redaktuar nga Peter Maresca (Sunday Press)
Vëllime Prince Valiant. 3-4, nga Hal Foster, redaktuar nga Kim Thompson (Fantagraphics)
Të Dielat sensacionale Miss Fury të Tarpé Mills, 1944-1949, redaktuar nga Trina Robbins (IDW / Biblioteka e Komikave Amerikane)
Vëllime Mickey Mouse të Walt Disney 1-2, nga Floyd Gottfredson, redaktuar nga David Gerstein dhe Gary Groth (Fantagraphics)

PROJEKTI M B I MIR I KOMIKEVE
Çështje qeveritare: Komike për njerëzit: Vitet 1940-2000, redaktuar nga Richard L. Graham (Abrams ComicArts)
Koleksioni MAD Fold-In nga Al Jaffee (Kronikë)
Revista PS: Muaji më i mirë i mirëmbajtjes parandaluese, nga Will Eisner (Abrams ComicArts)
Arkivi i sheqerit dhe thumba, vëll. 1 nga Sheldon Mayer (DC)
Edicioni i Artistit i Malty Thor i Walt Simonson (IDW)

EDICIONI M AM I MIR AMERIKAN I MATERIALIT T FOR HUAJ
Bubbles & Gondola, nga Renaud Dillies (NBM)
Ishulli i 100,000 Varreve, nga Fabien Vehlmann dhe Jason (Fantagraphics)
Si një snajper duke rreshtuar goditjen e tij, nga Jacques Tardi dhe Jean-Patrick Manchette (Fantagraphics)
Biblioteka Manara, vëll. 1: Vera Indian dhe Tregime të Tjera, nga Milo Manara dhe Hugo Pratt (Librat e Kuajve të Errët)
Kafshët e natës: Një gropë rreth asaj që nxiton nëpër shkurre, nga Brecht Evens (rafti i sipërm)

EDICIONI M B I MIR AMERIKAN I MATERIALIT TE HUAJ - ASIA
Një histori nuse, nga Kaoru Mori (Yen Press)
Pika e Zotit, nga Tadashi Agi dhe Shu Okimoto (Vertikale)
Tutje Drejt Vdekjeve Tonë Fisnike, nga Shigeru Mizuki (Vizatuar & Tremujor)
Banesat Saturn, vëll. 3-4, nga Hisae Iwaoka (Media VIZ)
Stargazing Dog, nga Takashi Murakami (NBM)
Djali endacak, vëll. 1 nga Shimura Takako (Fantagraphics)

SHKRIMTARI MEST I MIR
Cullen Bunn, Arma e Gjashtë (Oni)
Mike Carey, The Unwritten (Vertigo / DC)
Jeff Jensen, Green River Killer: A True Detective Story (Librat e Kuajve të Errët)
Jeff Lemire, Animal Man, Flashpoint: Frankenstein and the Creatures of the Unknown, Frankenstein: Agent of SHADE (DC); Dhëmb i ëmbël (Vertigo / DC)
Mark Waid, i Predhueshëm, I Pakorruptueshëm (BOOM!); Daredevil (Marvel)

Autori më i mirë i plotë
Rick Geary, The Lives of Sacco dhe Vanzetti (NBM)
Terry Moore, Rachel Rising (Studio Abstrakte)
Sarah Oleksyk, Ivy (Oni)
Craig Thompson, Habibi (Panteon)
Jim Woodring, Kongresi i Kafshëve (Fantagraphics), "Harvest of Fear", në The Simpsons 'Treehouse of Horror # 17 (Bongo)

Skuadra më e mirë e vizatuesit / bojësit ose vizatuesit / skuadrës
Michael Allred, iZombie (Vertigo / DC); Madman All-New Giant-Size Super-Ginchy Special (Foto)
Ramón K. Pérez, Historia e Rërës së Jim Henson (Arkaia)
Chris Samnee, Captain America and Bucky, Ultimate Spider-Man # 155 (Marvel)
Mark Martin, Daredevil (Marvel)
Paolo Rivera / Joe Rivera, Daredevil (Marvel)

PORTADISTI M B I MIR
Michael Allred, iZombie (Vertigo / DC)
Francesco Francavilla, Pantera e Zezë (Marvel); Lone Ranger, Lone Ranger / Zorro, Dark Shadows, Warlord of Mars (Dinamit); Archie takon puthjen (Archie)
Victor Kalvachev, Pasuri e Kaltër (Image)
Mark Martin, Daredevil, Amazing Spider-Man (Marvel)
Sean Phillips, Criminal: The Last of the Innocent (Ikona e Marvel)
Yuko Shimizu, The Unwritten (Vertigo / DC)

COLORISTI M I MIR
Laura Allred, iZombie (Vertigo / DC); Madman All-New Giant-Size Super-Ginchy Special (Foto)
Bill Crabtree, Arma e Gjashtë (Oni)
Ian Herring dhe Ramón K. Pérez, Jim Henson's Tale of Sand (Archaia)
Victor Kalvachev, Pasuri e Kaltër (Image)
Cris Peter, Casanova: Avaritia, Casanova: Gula (Ikona e Marvel)

SHIKUESI MEST I MIR
Deron Bennett, Billy Fog, Kristali i Errët i Jim Henson, Historia e Rërës së Jim Henson, Z. Vrasja Deadshtë e Vdekur (Archaia); Helldorado, Puss N Boots, Richie Rich (APE Entertainment)
Jimmy Gownley, Amelia Rules! Kuptimi i jetës… dhe sende të tjera (Atheneum)
Laura Lee Gulledge, Faqe nga Paige (Amulet Books / Abrams)
Tom Orzechowski, Biblioteka Manara, me L. Lois Buholis (Kali i Errët); Manga Man (Houghton Mifflin); Dragoi i egër (Image)
Stan Sakai, Usagi Yojimbo (Kali i Errët)

MEDIAT M B T MIRAT GAZETARI N COM KOMIK
Paneli i Komikave AV Club, nga Noel Murray, Oliver Sava et al.
Beat, nga Heidi MacDonald et al.
The Comics Journal, redaktuar nga Gary Groth, dhe Uebfaqja e Comics Journal, redaktuar nga Timothy Hodler dhe Dan Nadel (Fantagraphics)
Reporteri i Komikeve, nga Tom Spurgeon
Botimet TwoMorrows: Alter Ego, redaktuar nga Roy Thomas; Back Issue, redaktuar nga Michael Eury; Draw, redaktuar nga Mike Manley; Jack Kirby Collector, redaktuar nga John Morrow

PUNA M B E MIREST ARSIMORE OSE AKADEMIKE
Alan Moore: Bisedat, redaktuar nga Eric Berlatsky (Universiteti Press i Misisipit)
Karikaturë: Filozofi dhe Praktikë, nga Ivan Brunetti (Universiteti i Yale Press)
Qasjet Kritike ndaj Komikeve: Teoritë dhe Metodat, redaktuar nga Matthew J. Smith dhe Randy Duncan (Routledge)
Hand of Fire: The Comics Art of Jack Kirby, nga Charles Hatfield (University Press i Misisipit)
Parashikimet: Komikat dhe Historia e Tregimeve të Shekullit 21, nga Jared Gardner (Stanford University Press)

LIBRI I MEST I MIR I PRKATR Komik
Archie: Një Festim i Adoleshentëve të Preferuar të Amerikës, redaktuar nga Craig Yoe (IDW / Yoe Books)
Caniff: Një Biografi Vizuale, redaktuar nga Dean Mullaney (IDW / Biblioteka e Komikave Amerikane)
Fuqia e Vizatimit: Një përmbledhje e reklamave vizatimore, redaktuar nga Rick Marschall dhe Warren Bernard (Librat Fantagraphics / Marschall)
Genius Isolated: The Life and Art of Alex Toth, krijuar nga Dean Mullaney (IDW / Biblioteka e Komikave Amerikane)
MetaMaus nga Art Spiegelman (Panteon)

PROJEKTIMI M B I MIR
Genius Isolated: The Life and Art of Alex Toth, krijuar nga Dean Mullaney (IDW / Biblioteka e Komikave Amerikane)
Jim Henson's Tale of Sand, projektuar nga Eric Skillman (Archaia)
Kinky & Cozy, dizenjuar nga Nix (NBM)
Koleksioni MAD Fold-In, dizenjuar nga Michael Morris (Kronikë)
Richard Stark's Parker: The Martini Edition, dizenjuar nga Darwyn Cooke (IDW)

Fuente: Entrekomika.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.