Konkurset letrare kombëtare për muajin gusht

Konkurse letrare kombëtare të muajit gusht

Epo, meqë jemi gati të hyjmë në muajin e verës korrik, kemi ardhur si çdo muaj me këto konkurse letrare kombëtare, kësaj radhe ato përkatëse për të përfunduar në gusht. Siç e tregoj gjithmonë në këto lloje artikujsh, lexoni mirë rregullat e pjesëmarrjes dhe nëse vendosni të provoni fatin tuaj në ndonjë prej tyre, mund të bëni shumë mirë dhe cilësia juaj letrare të shpërblehet.

Këtë herë ju sjellim 4 konkurse letrare kombëtare.

IX Çmimi i Poezisë "Federico Muelas"

 • Zhanri: Poezi
 • Çmimi: 1.500 €
 • E hapur për: pa kufizime nga kombësia ose vendbanimi
 • Subjekti organizues: Këshilli i Qytetit Cuenca
 • Vendi i entitetit thirrës: Spanja
 • Data e mbylljes: 01

Bazë

 • Të gjithë pjesëmarrësit që dërgojnë përmbledhjen e tyre me poezi në Gjuha spanjolle. Punimet duhet të jenë origjinale dhe të pabotuara, duke mos qenë botuar më parë ose zbuluar në ndonjë medium.
 • Punimet do të kenë një gjatësi minimale prej 300 vargjeve dhe tema do të jetë falas. Vetëm një origjinal për autor do të pranohet. Librat e fituar me çmime nuk do të pranohen në konkurset e tjera.
 • Origjinalet, nën moton ose pseudonimin, do të dërgohet vetëm nëpërmjet e-mail. Do të transportohet dy skedarë në të njëjtën ekzekutimose në adresë Premiopoesiafedericomuelas@cuenca.es me përmendjen në biznes de IX Çmimi i Poezisë "Federico Muelas". Një prej dosjeve do të korrespondojë me punën dhe duhet të emërohet me moton ose pseudonimin e zgjedhur; dhe tjetri me ruajtjen që do të quhet "ruajtje e [tregoni moton ose pseudonimin e zgjedhur]" në të cilën informacioni i mëposhtëm duhet të shfaqet ekskluzivisht: emri dhe mbiemri, kombësia, adresa, numri i telefonit, llogaria e postës elektronike, një biografi e shkurtër e autor në lidhje me çmimet e marra dhe një deklaratë të betuar duke siguruar që përmbledhja me poezi nuk është dhënë në ndonjë konkurs tjetër dhe natyra e saj e pabotuar. Nëse jepet në një konkurs tjetër para zgjidhjes së tij, ata duhet të njoftojnë Departamentin e Kulturës në mënyrë që vepra të tërhiqet nga ky çmim.
 • El afati i pranimit të origjinaleve mbaron më 1 gusht 2016.
 • El çmim është e pajisur me 1.500 euro (për të cilën do të zbatohet mbajtja përkatëse e tatimit). Juria mund ta deklarojë çmimin të pavlefshëm nëse konsideron se nuk ka ndonjë vepër me cilësi të mjaftueshme letrare. Fituesi nuk do të fitojë të drejtat e autorit.
 • Puna fituese do të mbetet pronë e Këshillit të Qytetit Cuenca, i cili rezervon të drejtat për edicionin e parë të veprës fituese, brenda vitit pas vendimit.

Çmimi X i Romanit X Malaga 2016

 • Zhanri: Roman
 • Çmimi: 18.000 € dhe edicion
 • E hapur për: pa kufizime nga kombësia ose vendbanimi
 • Subjekti organizues: Këshilli i Qytetit Malaga dhe Fondacioni José Manuel Lara
 • Vendi i entitetit thirrës: Spanja
 • Data e mbylljes: 02/08/2016

Bazë

 • Ata do të jenë të ligjshëm për këtë çmim romane të pabotuara shkruar në Gjuha spanjolle që nuk janë vlerësuar më parë në ndonjë konkurs tjetër. Autori i romanit do të garantojë autorësinë dhe origjinalitetin e veprës së paraqitur, si dhe mospasjen e të drejtave të botimit mbi të palëve të treta.
 • Ata do të jenë në gjendje të garojnë për këtë çmim të gjithë shkrimtarët, pavarësisht nga kombësia e tyre, romanet e të cilave plotësojnë kërkesat e vendosura në pikën e mëparshme.
 • Shuma e çmim do të jetë e 18.000 euro për një fitues të vetëm, kuptohet që dhënia e dhënë ekonomike e çmimit plotëson përparimin e të drejtave të autorit në botimin e parë të librit. Romani fitues do të jetë botuar dhe shpërndarë nga Fondacioni José Manuel Lara, që për një vit nga dhënia e çmimit, do të ketë të drejtën e opsionit preferencial për pajtim në kontratën botuese të romanit fitues, autor i së njëjtës nënshkrim i kontratës përkatëse me firmën botuese në fjalë.
 • Romanet do të prezantohen, mundësisht, përmes faqes në internet komunale kushtuar çmimeve letrare të Zonës së Kulturës adresa e së cilës është http://premiosliterarios.cultura.malaga.eu. Në këtë faqe aplikimi do të kompletohet dhe skedarët e mëposhtëm do të bashkëngjiten:

ende skedari në formatin .pdf që përmban romani i shkruar a hapësirë ​​e dyfishtë përdorim Letër arial Tamano 12 dhe me një gjatësi minimale prej 160 dhe maksimumi 300 faqe. Në faqen e parë të veprës, titulli origjinal i saj do të riprodhohet me shkronja të mëdha dhe emrin dhe mbiemrin e autorit. Prezantimi i një origjinali të vetëm nga secili autor do të pranohet.

b) DNI ose NIEose Pasaporte skanuar plotësisht në ndonjë nga formatet e mëposhtme: .pdf, .jpg, .png, ose .gif. Përmes këtij dokumenti, identiteti i aplikantit do të akreditohet provizorisht deri në vendimin e Jurisë.

 • Sapo të jetë lëshuar vendimi i Jurisë, nëse autori i dhënë nuk është një shtetas spanjoll dhe / ose nuk është një rezident i taksave në Spanjë, ata do të duhet të sigurojnë certifikatën e qëndrimit të lëshuar nga autoriteti tatimor i vendit të tyre në mënyrë që të shmangin dyfishin ndërkombëtar tatimi në çështjen e mbajtjes në burim të taksave.

Çmimi i Poezisë XXVI Fray Luis de León

 • Zhanri: Poezi
 • Çmimi: 1.000 €
 • E hapur për: pa kufizime nga kombësia ose vendbanimi
 • Subjekti organizues: Këshilli i Qytetit Madrigal de las Altas Torres
 • Vendi i entitetit thirrës: Spanja
 • Data e mbylljes: 05/08/2016

Bazë

 • Ata do të jenë në gjendje të garojnë për çmimin të gjithë poetët që e duan, për sa kohë që ata e bëjnë në spanjisht, Me vepra origjinale dhe të pabotuara, dhe nuk kanë marrë një Çmim të Parë në ndonjë thirrje të mëparshme.
 • Ajo krijon një Çmimi i parë prej 1.000 € e cila do t'i jepet Madrigalit më të mirë i cili, sipas mendimit të jurisë kualifikuese, është kreditori, dhe një Çmimi i dytë prej 800 €.
 • Secili pjesëmarrës mund të paraqesë maksimumi tre madrigale, në një zarf tjetër, me një moto dhe rezervë tjetër, të shkruar në makinë, me hapësirë ​​të dyfishtë dhe në pesë kopje.
 • La shtrirja e origjinaleve do të jetë ajo që autori konsideron se përafron më shumë me përbërjen poetike të madrigalit, duke i lënë autorit lirinë absolute të formës.
 • Punimet duhet të dërgohen me postë në Hon. Këshilli i Qytetit të Madrigal de las Altas Torres (Ávila), duke deklaruar në: Për Çmimin e Poezisë Fray Luis de León. Prezantimi i origjinaleve do të përfundojë më 5 gusht 2016 në orën 14:00 pasdite.
 • Juria do të përbëhet nga personalitete përkatëse nga bota e kulturës.
 • Juria kualifikuese, në funksion të origjinalit, mund të japë përmendje të veçanta dhe, nëse e konsideron të përshtatshme, mund ta deklarojë çmimin të pavlefshëm.
 • Poetët fitues marrin përsipër të marrin personalisht çmimin në një ngjarje kulturore të organizuar nga Këshilli i Qytetit Madrigal de las Altas Torres, në të cilin do të thirren dhe ftohen shumë më parë. Kuptohet që fituesit heqin dorë nga çmimi nëse nuk marrin pjesë në këtë ngjarje. Po të kishin vetëm një arsye, ata do të tregojnë një datë ideale për të marrë çmimin në një tjetër ngjarje kulturore.

XXIV Konkursi i Prozës Këshilli i Qytetit Los Molinos 2016

 • Zhanri: Histori
 • Çmimi: 250 €
 • E hapur për: mbi 18 vjet
 • Subjekti organizues: Këshilli i Qytetit Los Molinos
 • Vendi i entitetit thirrës: Spanja
 • Data e mbylljes: 12/08/2016

Bazë

 • Ata do të jenë në gjendje të marrin pjesë të gjithë ata njerëz që e duan atë, pavarësisht nga kombësia dhe prirja e tyre artistike, mbi 18 vjeç.
 • Tema Falas: Histori e Shkurter e Humorit. Historia duhet të jetë origjinale (jo plagjiaturë) dhe e pabotuar. Një histori e vetme për autor.
 • Në një zarf të madh, të mbyllur, me shënimin e "XXIV GARA E PROSE EXCMO. K .SHILLI I QYTETIT LOS MOLINOS. 2016 " do të paraqitet: - Një kopje origjinale e tregimit shkruar ne spanjisht, e shtypur, në formatin DIN A-4, ose e ngjashme, me një gjatësi maksimale prej 8 faqesh dhe pa nënshkrim, dhe që do të përfshijë një moto ose fjalëkalim. Do të paraqitet maksimumi një histori për pjesëmarrës.

  - Dokumentacioni i mëposhtëm do t'i bashkëngjitet veprës në një zarf të mbyllur, pseudonimi do të përsëritet nga jashtë:
  Të dhënat personale të autorit: (Emri dhe mbiemri, adresa, emaili dhe numri i telefonit)
  Fotokopje e letërnjoftimit ose pasaportës.

 • Punimet do të prezantohen ose dërgohen me postë të vërtetuar tek Departamenti i Kulturës. Bashkia e Los Molinos, Plaza España, Nº 1, CP 28460 Los Molinos, Madrid, deri në 12 gusht 2016, nga e hëna në të premte nga ora 8:30 e mëngjesit deri në 14:30 pasdite, përmes Regjistrit të Përgjithshëm, në zyrat e Këshillit të Qytetit . Shpenzimet e transportit do të përballohen nga pjesëmarrësit.
 • Juria do të vlerësojë një çmim i vetëm prej 250 €, të cilat do t'i nënshtrohen, kur është e përshtatshme, mbajtjet përkatëse të taksave. Ceremonia e ndarjes së çmimeve do të zhvillohet gjatë Shpalljes së Festave, prania e fituesit është e detyrueshme, ose në vend të tij një person i autorizuar.

Fuente: shkrimtarët.org


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.