Murgu që shiti Ferrarin e Tij

Murgu që shiti Ferrarin e Tij

Monk Kush Shiti Ferrarin e Tij është një libër i njohur ndërkombëtarisht për vetë-ndihmë i shkruar nga folësi motivues dhe autori Robin Sharma.

Bota e verdhë

Bota e verdhë

Bota e Verdhë është një dëshmi e menduar për luftën 10-vjeçare të shkrimtarit kundër kancerit. Ejani, dini më shumë për veprën dhe autorin.

Nën-zhanret narrative.

Nën-zhanret narrative

Nën-zhanret tregimorë janë secili prej grupeve që përbëjnë tekstet narrative. Ejani dhe mësoni më shumë rreth tyre.

Rishikimi i gjuhës së fluturave.

Gjuha e fluturave

"Gjuha e fluturave" është një histori nga libri Que me queres, amor? nga Galician Manuel Rivas. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikim i El Conde Lucanor.

Konti Lucanor

El Conde Lucanor, nga Don Juan Manuel, është një nga veprat më domethënëse të letërsisë mesjetare. Njihni rishikimin tonë.

Rishikimi i El Monte de las nimas.

Mali i shpirtrave

El Monte de las nimas është një rrëfim nga Spanjolli Gustavo Adolfo Bécquer. Në të ai tregon për keq-aventurat e Alonso-s. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i metamorfozës.

Metamorfoza

Metamorfoza është një histori nga Franz Kafka që pasqyron mizorinë e shoqërisë përmes një komploti të pazakontë. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Rishikim i Aventurat e Tintin.

Aventurat e Tintin

Adventures of Tintin është një komik i krijuar nga karikaturisti belg Georges Remi (Herge). Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Elvira Lindos.

Librat e Elvira Lindos

Librat e Elvira Lindos janë një referencë në letërsinë botërore për fëmijë për stilin e tyre unik. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe punën e saj.

Rishikimi i një mjeku rurale ".

Një mjek rural, nga Franz Kafka

Një mjek rurale është një tekst që përballet me lexuesin. Gjuha e tij është aq e gjallë, sa lë dyshime nëse ishte e vërtetë apo jo. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Emrit të erës.

Emri i erës nga Patrick Rothfuss

Emri i erës e çon lexuesin të zbërthejë historinë e Kvote, midis fantazisë dhe mistereve. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Kapuçit të Kuq.

Kapuçi i kuq

Kapuçi i Kuq, në të dy versionet Charles Perrault dhe Brothers Grimm, vazhdon të mahnisë botën. Ejani dhe mësoni më shumë rreth historisë së saj.

Hirushja.

Hirushja dhe origjina e saj e vërtetë

Hirushja është një përrallë e mirënjohur e mbuluar nga Vëllezërit Grimm dhe Charles Perrault. Ejani dhe mësoni më shumë për origjinën e saj historike dhe vetë veprën.

Rishikimi i El Guerrero del Antifaz.

Luftëtari me maskë

Ky komik mjeshtëror zhyt këdo që e lexon atë në komplote të ndërlikuara nga ditët e Monarkëve Katolikë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

E vërteta prapa Borëbardhës.

E vërteta prapa Borëbardhës

Pak njerëz sot nuk e kanë parë filmin Bardha e Borës, por historia origjinale është larg saj. Ejani dhe mësoni fakte interesante në lidhje me këtë punë.

Zoti i unazave.

Zoti i unazave

Lordi i unazave është një nga veprat letrare më të rëndësishme të fantazisë në histori. Ejani dhe mësoni rreth historisë së Tokës së Mesme dhe krijuesit të saj.

Silmarillion.

Silmarillion

Silmarillion erdhi për të shpjeguar kozmogoninë e Lordit të Unazave; është një libër madhështor dhe i ndërlikuar. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Irene Villa, el Libroabrazo.

Irene Villa: libra

Irene Villa është një e mbijetuar e terrorizmit, shenja e qartë se, pa marrë parasysh çfarë, ju mund të lëvizni përpara. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e tij dhe jetën e tij.

Sirena e Vogël e vërtetë.

Sirenë e vogël e vërtetë

Sirena e Vogël është një nga përrallat e Hans Christian Andersen, e cila tregon historinë e dashurisë së një sirene dhe një njeriu. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Kafshë fantastike dhe ku t’i gjeni.

Bisha fantastike dhe ku t’i gjeni

Kafshët fantastike dhe ku t'i gjeni ato është shkruar nga JK Rowling dhe i përket universit Harry Potter. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Edgar allan Poe: zëri i depresionit.

Edgar Allan Poe, zëri i depresionit

Puna e Edgar Allan Poe tregon terrorin në rrënjët e saj, dhe gjithashtu tregon lidhjen e saj me depresionin. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën e tij dhe shkrimet e tij.

Jeta dhe veprat e Juan Carlos Onetti

Juan Carlos Onetti ishte një shkrimtar uruguajan, vepra e të cilit pati një ndikim të madh në letërsinë botërore. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Gjergji i dashuruar.

Jorge Amado, jeta dhe veprat

Jorge Amado ishte një shkrimtar brazilian, vepra e të cilit nxori në pah vlerën e klasës së varfër dhe mënyrën se si ata lihen anash. Ejani dhe mësoni për jetën dhe veprat e tij.

Punime të ndryshme nga Lope de Vega.

Librat e Lope de Vega

Vepra letrare e Félix Lope de Vega konsiderohet si një nga më të mëdhatë dhe më të rëndësishmet në Spanjë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe librave të Lope de Vega.

Foto e Horacio Quiroga me një kapelë.

Biografia dhe veprat e Horacio Quiroga

Horacio Quiroga konsiderohet shkrimtari më i mirë i tregimeve të shkurtra të të gjitha kohërave, vepra e tij është plot origjinalitet. Ejani dhe dini pak më shumë për jetën e tij.

Edgar Allan Poe. 209 vjet pas lindjes së tij. Disa nga frazat e tij

Tani janë 209 vjet nga lindja e Edgar Allan Poe, kështu që edhe një herë është koha ta përgëzojmë për përjetësinë e tij si një i madh midis të mëdhenjve të romanit, historisë, poezisë dhe, mbi të gjitha, terrorit, pasionit dhe ndjenja më e mbingarkuar. Sot janë disa nga frazat e tij.

Veshja jeshile e ullirit

Rrugët akademike që një student i Letrave si unë duhet (dhe dëshiron, le të shkojmë…) të bëjë, ndonjëherë çojnë në vende

Kungulli që u bë Kozmos

Vetëm sepse mendoj se ato janë gjëra që ne jemi të detyruar t'i kemi në kujtesë, unë ju jap këtë histori, e cila është ...

Mbi letërsinë e re

Në këto ditë, në këto kohë që na pushtojnë, që na rrethojnë, që na kuptojnë, letërsia ka dhënë një ...