Librat më të mirë Evropianë

Këta libra më të mirë evropianë thellohen në historinë dhe ndryshimet sociologjike të kontinentit të vjetër përmes historive mbërthyese.

autorët më të mirë amerikanë

Shkrimtarët më të mirë Amerikanë

Ernest Hemingway ose Emily Dickinson janë vetëm disa nga shkrimtarët e ardhshëm më të mirë amerikanë, veprat e të cilëve tashmë janë pjesë e historisë.

Vështirë për të lexuar libra

Pavarësisht statusit të tyre si vepra të mëdha letrare, këta libra të lexueshëm me vështirësi jo gjithmonë i kënaqin të gjithë lexuesit.

JK Rowling: Kimia e ndërlikuar e suksesit.

JK Rowling: Një shembull i kapërcimit

Mësuesja që e bëri jetën të mjerueshme për Joanne Rowling, zonja Morgan, është një nga personazhet më të liga te Harry Potter: Profesori Severus Snape.

Gabriel García Márquez

Librat më të mirë të realizmit magjik

Aftësia për të kombinuar magjinë dhe jetën e përditshme i bën këta libra më të mirë të realizmit magjik përfaqësuesit më të mirë të kësaj zhanri që u shfaqën në Amerikën Latine.

Librat më të mirë të vendosur në det

Duke përfituar nga ardhja e afërt e verës, këta libra më të mirë të vendosur nga deti janë një udhëtim freskues nëpër disa nga veprat e mëdha të letërsisë.

Librat më të mirë të Salman Rushdie

Ndër librat më të mirë të Salman Rushdie gjejmë jo vetëm disa nga historitë më të mira të Indisë, por edhe analizën e përsosur të një vendi sa të trazuar aq edhe tërheqës.

Anna Frank

Librat më të mirë jo-trillues

Këta libra më të mirë jo-trillues variojnë nga manifesti i Zarathustrës tek vizioni feminist i Virginia Woolf përmes mënyrave të tjera për të kuptuar një kohë të caktuar në histori.

Imazhi nga Haruki Murakami

Librat më të mirë të Haruki Murakami

Duke kapërcyer realizmin dhe fantazinë, midis Lindjes dhe Perëndimit, këta libra më të mirë nga Haruki Murakami përfaqësojnë thelbin e autorit më të njohur japonez në botë.

Librat e perëndive skandinave dhe të miteve

Këta libra më të mirë të miteve dhe perëndive norvegjeze na zhytin në univers dhe legjenda të luftëtarëve të armatosur me rrufe, vajza të ngrira dhe çekanë të pavdekshëm.

Të gjithë librat nga Camilla Läckberg

Bashkë me botimin në Spanjë të Magjistares, ne lundrojmë nëpër historitë e letërsisë suedeze të përjetësuar nga librat më të mirë të Camilla Läckberg.

Lamtumirë Philip Kerr. Bernie Gunther humbet babanë e tij.

Shkrimtari skocez Philip Kerr ndërroi jetë dje të Premten 23 për shkak të kancerit. Lajme shumë të trishtueshme dhe të papritura për të gjithë dashamirët e zhanrit të zi dhe sigurisht për mijëra lexues të saj. Bernie Gunther është jetim.

Historitë më të mira në histori

Këto tregime më të mira në histori konfirmojnë fuqinë e letërsisë së shkurtër nga disa prej shkrimtarëve më universalë në botën e letrave.

5 shkrimtarë që bënë histori

Në artikullin tonë sot ju sjellim 5 shkrimtarë të mëdhenj që bënë histori: Gloria Fuertes, Virginia Woolf, Rosalía de Castro, Jane Austen dhe María de Zayas.

Rupi Kaur është feminizëm, poezi dhe Instagram

Me vetëm 25 vjet, poeti kanadez me origjinë indiane Rupi Kaur është bërë mbretëresha e të ashtuquajturve "instapoets" falë disa vargjeve që thellohen në problemet e mëdha të kohës sonë.

Librat që do të botohen në 2018

Murakami, Vargas Llosa ose Bolaño janë disa nga emrat në listën e mëposhtme të librave që do të botohen në 2018 dhe që mezi presim t'i lexojmë.

68 vjet pa George Orwell

Në artikullin tonë sot ne donim t'i jepnim nderim George Orwell, një autor i cili guxoi të fliste për korrupsionin global të asaj kohe.

Librat më të mirë të Isabel Allende

Kritika, gratë, realizmi magjik ... Librat më të mirë nga Isabel Allende na lejojnë të hyjmë në universin e shkrimtarit hispanik më të lexuar në botë.

Edgar Allan Poe. 209 vjet pas lindjes së tij. Disa nga frazat e tij

Tani janë 209 vjet nga lindja e Edgar Allan Poe, kështu që edhe një herë është koha ta përgëzojmë për përjetësinë e tij si një i madh midis të mëdhenjve të romanit, historisë, poezisë dhe, mbi të gjitha, terrorit, pasionit dhe ndjenja më e mbingarkuar. Sot janë disa nga frazat e tij.

Gënjeshtra juaj më e ëmbël: Një histori e vështirë mes mrekullive gastronomike

Maria Goodin Shkrimtare e një shfaqje të vetme?

María Goodin na dha gënjeshtrën tuaj më të ëmbël në vitin 2013. Në këtë roman, deri më tani, ajo zbrazi zemrën dhe përvojën e saj si vullnetare në një qendër të sëmundjeve mendore.  

Guelbenzu: Një jetë kushtuar letërsisë.

Fytyrat e Jose María Guelbenzu

Dy rreshta shkrimi për Jose María Guelbenzu: Një roman i thellë dhe kritik shoqëror dhe një roman intrigë në seri me protagonist gjykatësen Mariana de Marco. A janë kaq të ndryshëm?

Z e Sue Grafton shkon me të

Jetimi Z i Sue Grafton

Alfabeti i Krimit mbaron nga Z pas vdekjes së autorit të saj, Sue Grafton, krijues i serisë së romaneve të krimit me protagonist Kinsey Milhone.

Biografia e Octavio Paz

Një përmbledhje e shkurtër e boigrafisë së Octavio Paz, një poet meksikan i cili u dha Çmimin Nobel për Letërsi

Neruda nuk vdiq nga kanceri

Neruda nuk vdiq nga kanceri

Për disa ditë kemi ditur që Nerudo nuk vdiq nga kanceri siç tregonte vetë raporti i tij i vdekjes. Pas disa muajsh rezultatet do të dihen.

Librat më të mirë nga Javier Sierra

Librat më të mirë nga Javier Sierra

Ne vazhdojmë të thellohemi në Çmimin e ri Planeta 2017 dhe në këtë artikull ne prezantojmë 3 librat e tij më të mirë. A keni lexuar ndonjë prej tyre?

Citon Kazuo Ishiguro

Frazat më të mira të Kazuo Ishiguro

Në artikullin e sotëm ne flasim përsëri për Çmimin Nobel në Letërsi 2017: Frazat më të mira të Kazuo Ishiguro. Disa janë marrë nga librat e tij ...

7 arsyet pse nuk shkruani

Mungesa e kohës ose besimi në ide të mira janë disa nga 7 arsyet e mëposhtme pse nuk e shkruani atë histori ose roman.

Reflektimet e Marcel Proust

Në artikullin e sotëm ne i bëjmë një haraç të vogël Marcel Proust, i cili e bëri këtë reflektim për leximin si një hobi.