Kush është Noe Gordon?

Noe Gordon

Njihuni me autorin Noe Gordon, autor i librit më të shitur The Doctor. Di se cilat janë karakteristikat e stilolapsit tënd.

Rishikimi i Zonjës së Kamelive.

Zonja e Kamelive

Zonja e Kamelive është pjesa më e gjerë e shkrimtarit Alexandre Dumas Jr. Ejani, dini më shumë për veprën dhe autorin.

Rishikimi i gjuhës së fluturave.

Gjuha e fluturave

"Gjuha e fluturave" është një histori nga libri Que me queres, amor? nga Galician Manuel Rivas. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikim i Shoqërisë së Poetëve të Vdekur, libër.

Poeti i vdekjes Shoqëria

Shoqëria e Poetëve të Vdekur është adaptimi letrar i NH Kleinbaum i skenarit të Schulman. Ejani, mësoni më shumë rreth librit dhe autorit të tij.

Virginia Vallejo.

Virginia Vallejo

Virginia Vallejo është një gazetare e njohur kolumbiane, e njohur për lidhjet e saj me Escobar. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Rishikimi i Zotit të mizave.

Zoti i Mizave

Lordi i mizave është vepra me të cilën filloi karriera e britanikut William Golding. Ejani, dini më shumë për romanin dhe shkrimtarin.

Rishikimi i vdekjes së komandantit.

Vdekja e komandantit

Vdekja e Komandantit është lëshimi i fundit nga shkrimtari i njohur japonez Haruki Murakami. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikim i Mashtruesit të Seviljes.

Mashtruesi i Seviljes

Mashtruesi i Seviljes është një nga tekstet dramatike më emblematike të Epokës së Artë. Ejani, mësoni më shumë për veprën dhe autorin e saj.

Rishikimi i El caballero de Olmedo.

Kalorësi i Olmedos

El caballero de Olmedo është një pjesë që shënon një para dhe pas në dramaturgjinë Castiliane. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i dimrit të botës.

Dimri i botës

Dimri i Botës është pjesa e dytë e Trilogjisë së Shekullit e krijuar nga Ken Follet. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i La dama boba.

Zonja pa kuptim

La dama boba është një tekst përpara kohës së tij dhe i krijuar nga dramaturgu Lope de Vega. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Dadaizëm.

Dadaizëm

Dadaism është një lëvizje artistike e themeluar nga poeti rumun Tristan Tzara (1896 - 1963). Ejani, mësoni më shumë rreth kësaj rryme.

Jose Ortega dhe Gasset.

Jose Ortega dhe Gasset

José Ortega y Gasset është një nga filozofët më transcendental që nga modernizmi. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Rishikimi i Marianela.

Marianela

Marianela është një nga veprat më të rëndësishme të autorit spanjoll Benito Pérez Galdós. Ejani, dini më shumë për romanin dhe autorin e tij.

Rishikimi i Letrave Marokene.

Kartat Marokene

Cartas marruecas është një roman epistolar i shkruar nga shkrimtari dhe ushtaraku spanjoll José Cadalso. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Plateros dhe meje.

Unë dhe Platero

Platero y yo është një vepër ikonike e shkrimtarit iberik José Ramón Jiménez. Ejani dhe mësoni më shumë për këtë pjesë dhe autorin e saj.

Rishikim i El Conde Lucanor.

Konti Lucanor

El Conde Lucanor, nga Don Juan Manuel, është një nga veprat më domethënëse të letërsisë mesjetare. Njihni rishikimin tonë.

Ramiro de Maeztu.

Ramiro de Maeztu

Ramiro de Maeztu y Whitney ishte një shkrimtar i shquar spanjoll. Ejani dhe dini kush është ky autor (biografia) dhe veprat e tij.

Rishikimi i Në brigjet e Sar.

Në brigjet e Sar

Në brigjet e Sar është një titull nga autori Rosalía de Castro. Në kohën e tij ai ishte kuptuar pak. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Letërsia mesjetare.

Letërsia mesjetare

Letërsia mesjetare grupon së bashku manifestimet letrare që ndodhën në Evropë gjatë Mesjetës. Ejani, mësoni më shumë rreth kësaj teme.

Haruki Murakami.

Haruki murakami

Haruki Murakami është shkrimtari më i njohur japonez në botë sot. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe punën e tij.

Rishikim i Yo, Julia.

Unë, Julia

Yo, Julia është një roman historik i trilluar nga shkrimtari spanjoll Santiago Posteguillo. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i përparësive të të qenit i dëbuar.

Përparësitë e të qenit i dëbuar

The Perks of Being a Outcast është një roman epistolar nga shkrimtari amerikan, Stephen Chbosky. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi Yerma.

shterpë

Yerma përbën, së bashku me Bodas de Sangre dhe La casa de Bernarda Alba, "trilogjinë e Lorcës". Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i kantonit të fundit.

Macja e fundit

Katoni i fundit është një roman i shkruar nga shkrimtarja dhe gazetarja Spanjolle, Matilde Asensi. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Romani i zi.

Romani i zi

Raymond Chandler e përcaktoi romanin e krimit si "romanin e botës profesionale të krimit". Ejani, mësoni më shumë për këtë zhanër letrar.

Rishikimi i Fariña.

Libri i Fariña-s

Libri i Nacho Carretero nga Fariña është një nga veprat më të diskutueshme të viteve të fundit në Spanjë. Ejani, dini më shumë për titullin dhe autorin e tij.

Vlerësim i Kryetarit të Komunës së Zalamea.

Kryetari i komunës së Zalamea

Kryetari i Komunës së Zalamea, një nga pjesët më emblematike të Calderón de la Barca në Epokën e Artë. Ejani, mësoni më shumë për veprën dhe autorin e saj.

Rishikimi i El Monte de las nimas.

Mali i shpirtrave

El Monte de las nimas është një rrëfim nga Spanjolli Gustavo Adolfo Bécquer. Në të ai tregon për keq-aventurat e Alonso-s. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i zonjës Dalloway.

Zonja Dalloway

Zonja Dalloway e Virginia Woolf përfaqëson shprehjen përfundimtare britanike të periudhës së luftës. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i La dama de alba.

Zonja e agimit

Zonja e agimit është një pjesë e Spanjollit Alejandro Casona. Një shembull i "dramaturgjisë si një stil letrar". Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i San Miguel Bueno, martir.

Shën Manuel Bueno, dëshmor

San Miguel Bueno, martir është një nivola që përmbledh shumë nga tiparet e veprës së madhe të Miguel de Unamuno. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Lëvizjet letrare.

Lëvizjet letrare

Gjatë historisë, lëvizje të ndryshme letrare janë vendosur brenda botës së letrave. Ejani dhe mësoni më shumë për secilën prej tyre.

Si të shkruaj një libër.

Si të shkruaj një libër

Të dish të shkruash një libër është ëndrra e shumë përdoruesve të internetit sot. Ejani dhe dini hap pas hapi gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me të.

Si të analizojmë një poezi.

Si të analizojmë një poezi

Për të ditur të analizosh një poezi është thelbësore të njohësh elementët që e përbëjnë atë. Ejani, zbuloni gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me të.

Romani detektiv.

Romani detektiv

Romani detektiv është një nga zhanret më të njohur letrar me numrin më të madh të ndjekësve sot. Ejani, mësoni më shumë rreth autorëve dhe veprave të tyre.

Rishikimi i Bijës së Orëbërësit.

Vajza e orëndreqësit

Vajza e Watchmaker shihet si titulli më ambicioz i Morton. Një roman krimi plot pezull dhe terror. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Romantizmi.

Romantizmi

Romantizmi është një lëvizje që filloi në Evropë në shekullin e XNUMX-të dhe u përhap në Amerikë gjatë shekullit vijues. Ejani dhe mësoni më shumë rreth kësaj teme.

Rishikimi i anijes së fundit.

Anija e fundit

Varka e fundit është mbyllja e një serie romanesh kriminale të paraprirë nga Ojos de agua dhe La playa de los ahogados. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Libra të trillimeve shkencore.

Libra të trillimeve shkencore

Së bashku me tmerrin dhe romancën, librat e trillimeve shkencore janë ndër më të njohurit. Ejani dhe mësoni më shumë rreth zhanrit, autorëve të tij dhe veprave të tyre.

Rishikimi i La Temperance.

Temperancën

Temperanca është një vepër në të cilën dashuria, tradhëtia, tragjedia dhe lakmia ndërthuren në një mënyrë intensive. Ejani, mësoni më shumë rreth librit dhe autorit të tij.

Rishikimi i zhdukjes së Stephanie Mailer.

Zhdukja e Stephanie Mailer

Zhdukja e Stephanie Mailer është një nga romanet më të shquar të krimit francez të mijëvjeçarit të ri. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Elegancës së Hedgehog.

Eleganca e Hedgehog

Eleganca e Hedgehog përmban një histori të thellë, të zhytur në mendime dhe mjaft të zakonshme në botën e sotme të dixhitalizuar. Ejani, ai di më shumë për veprën dhe autorin e saj.

Rishikim i Shtëpisë Gjermane.

Shtëpia gjermane

Shtëpia Gjermane është një dramë e vendosur në gjykimet e Nurembergut. Merret në thellësi me tmerrin e Holokaustit. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Rënies së Gjigandëve.

Rënia e gjigantëve

Rënia e Gjigandëve është pjesa e parë e Trilogjisë së Shekullit të Ken Follet, bazuar në Luftën e Dytë Botërore. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i metamorfozës.

Metamorfoza

Metamorfoza është një histori nga Franz Kafka që pasqyron mizorinë e shoqërisë përmes një komploti të pazakontë. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Librat e Ildefonso Falcones.

Librat e Ildefonso Falcones

Librat e Ildefonso Falcones erdhën për të tronditur skenën letrare spanjolle dhe botërore që nga viti 2006. Ejani, mësoni më shumë për veprën dhe autorin e saj.

Rishikimi i Rrotës së Kohës.

Rrota e kohës

Rrota e Kohës është një sagë fantastike epike e krijuar nga shkrimtari amerikan James Oliver Rigney, Jr. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i vajzave të qytetit të pëlhurave.

Vajzat e fshatit të pëlhurave

Në The Baughters of the Cloth Village, Jacobs rrëfen sekretet e Melzers dhe dramën e përgjakshme të një lufte. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Shqyrtimi i Dosjes së Stuhive.

Arkivi i stuhive

Arkivi i Stuhive është një sagë letërsie fantastike e krijuar nga shkrimtari Brandon Sanderson. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i pyllit e di emrin tuaj.

Pylli e di emrin tënd

Pylli e di që emri juaj është një roman interesant ku legjendat dhe mallkimet kombinohen me ngjarje historike. Ejani, mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Rishikimi i Asnjë Lajme nga Gurb.

Asnjë lajm nga gurb

Sin Noticias de Gurb është një roman satirik i krijuar nga intelektuali spanjoll Eduardo Mendoza. Ejani, mësoni më shumë rreth kësaj vepre dhe autorit të saj.

Rishikimi i Lordëve të kohës.

Zotërat e kohës

Tek Lordët e Kohës, Eva García Sáenz sjell rezultatin mjeshtëror të trilogjisë rreth Inspektorit Unai. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Trilogjia e Qytetit të Bardhë.

Trilogjia e Qytetit të Bardhë

Trilogjia e Qytetit të Bardhë është një triller nga romancierja spanjolle Eva García Sáenz de Urturi. Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtij romani krimi dhe autorit të tij.

Rishikimi i gjithçkaje që ka ndodhur me Miranda Huff.

Gjithçka që ndodhi me Miranda Huff

Gjithçka që ka ndodhur me Miranda Huff është romani i tretë i krimit nga shkrimtari i ri spanjoll Javier Castillo. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Rëndësisë së të quajturit Ernesto.

Rëndësia e të quajturit Ernesto

Rëndësia e të qenit Ernest ishte komedia e fundit e dramaturgut irlandez Oscar Wilde. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Fjalë për Julia.

Fjalë për Julia

"Fjalët për Julia" është një poezi që Goytisolo i kushtoi vajzës së tij. Isshtë në librin me të njëjtin emër të botuar në 1979. Ejani, dini më shumë për tekstin dhe autorin e tij.

Fjodor Dostojevski.

Dostojevskit

Fyodor Dostoyevsky ishte një shkrimtar, redaktor dhe gazetar rus. Ai e shënoi letërsinë me romanet dhe tregimet e tij. Ejani, dini më shumë për të dhe punën e tij.

Terence Moix.

Terenci moix

Ramón Moix Mesegue (Terenci Moix) ishte një romancier dhe eseist produktiv Spanjoll. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e tij dhe jetën e tij.

Rishikim i Alkimistit.

Alkimisti

Alkimisti konsiderohet libri më i shitur në gjuhën Portugeze në histori. Beenshtë përkthyer në 56 gjuhë. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Fytyra veriore e zemrës

Pas një pushimi të merituar, Dolores Redondo kthehet me Fytyrën e Veriut të Zemrës dhe Terrorin e Kompozitorit. Ejani të mësoni më shumë rreth librit dhe autorit të tij.

Rishikimi i Tërheqësit në thekër.

Tërheqësi në thekër

Tërheqësi në thekër shënoi një moment historik në kulturën letrare amerikane pas Luftës së Dytë Botërore. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Peter Saltines.

Peter Salinas

Pedro Salinas ishte një nga autorët më inovativë të fillimit të shekullit të 27-të. Përfaqësues i denjë i Gjeneratës së XNUMX. Ejani, mësoni më shumë për të dhe punën e tij.

Vlerësim nga Manolito Gafotas.

Gota Manolito

Manolito Gafotas është romani i parë për fëmijë nga Elvira Lindo. Libri lind nga përvoja e tij në radio. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Rishikimi i Runner Maze.

Saga e Maze Runner

Saga e Maze Runner është një roman i trillimeve shkencore që zhytet në një të ardhme post-apokaliptike. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Fushat e kastileve

Analiza e «Campos de Castilla»

Ne analizojmë në thellësi veprën "Campos de Castilla", të shkrimtarit fantastik Antonio Machado. Hyni dhe dini të gjitha sekretet e këtij libri.

Rishikimi i Moby Dick.

Moby Dick

Moby Dick është një kryevepër. Melville zhytet në mani dhe hakmarrje dhe gjërat e komplikuara në marrëdhënie. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Pemës së Diturisë.

Përmbledhje e Pemës së Shkencës

Pema e Shkencës është një xhevahir i Pío Baroja. Ngjyrat e saj autobigrafike dhe kapja e saj e lartë e komplotit lëvizin. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Ku ban harresa

"Ku ban harresa"

Ne analizojmë në thellësi veprën 'Ku ban harresa', nga Luis Cernuda, i cili ishte një nga poetët më të mirë të Brezit të 27-tës.

Xavier Marias.

Javier Marias

Javier Marías, një shkrimtar me një stilolaps të hollë dhe një soditje shumë të thellë të botës. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Pllakë Miguel Delibes

Biografia e Miguel Delibes

Mësoni rreth jetës dhe veprës së Miguel Delibes, një nga shkrimtarët më të rëndësishëm spanjollë të shekullit të XNUMX-të. Zbuloni më shumë rreth këtij artisti të madh të letrave.

Ofron libra.

Librat Offreds

Librat Offreds janë një dëshmi se si talenti dhe shtrirja në mediat sociale janë një përzierje produktive. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Monumenti për César Vallejo

Vepër poetike e César Vallejo

César Vallejo ishte një nga shkrimtarët më të rëndësishëm të shekullit të XNUMX-të, si në vendin e tij ashtu edhe në pjesën tjetër të botës. Hyni dhe njihni veprën e tij poetike.

Rishikimi i dobisë së padobishme.

Dobia e padobishme

Dobia e së padobishmes është një ese që adreson në mënyrë kritike materializmin që ka pushtuar arsimin. Ejani dhe shikoni më shumë nga vepra dhe autori i saj.

Rishikimi i ishullit nën det.

Ishulli nën det nga Isabel Allende

Ishulli nën det rrëfen luftën për lirinë e Tetës. Libri përfshin dyzet vjet përvoja të vështira. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e çështjes Dreyfus.

Librat e Çështjes Dreyfus

Afera Dreyfus ishte një turp historik, një reflektim i antisemitizmit në Evropë në fund të shekujve XNUMX dhe në fillim të shekujve XNUMX. Ejani dhe mësoni më shumë rreth saj.

Rishikim i Aventurat e Tintin.

Aventurat e Tintin

Adventures of Tintin është një komik i krijuar nga karikaturisti belg Georges Remi (Herge). Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Lojërat nga Calderón de la Barca.

Lojërat e Calderón de la Barca

Shfaqjet e Calderón de la Barca janë një ikonë e skenës në botë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtij autori të Epokës së Artë Spanjolle dhe pendës së tij.

Librat e Juan Gómez-Jurado.

Librat e Juan Gómez-Jurado

Librat e Juan Gómez përfshijnë disa zhanre (thrille për të rritur, të rinj dhe seri për fëmijë). Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtij autori dhe veprave të tij.

Libra nga Javier Castillo.

Librat e Javier Castillo

Librat e Javier Castillo janë bërë një fenomen në të gjithë botën për shkak të komploteve dhe kthesave të tyre të papritura. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Rishikimi i Ines dhe gëzimi.

Agnes dhe gezim

Ines dhe Joy është pjesë e një sage të përqendruar në "luftën e përjetshme për liri" në Spanjën e pasluftës. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Poezi nga Gil de Biedma.

Poezi nga Gil de Biedma

Poezitë e Gil de Biedma janë një referencë e detyrueshme në poezinë bashkëkohore spanjolle. Autori krijoi një vepër të hollë. Ejani, mësoni më shumë për të dhe pendën e tij.

Rishikimi i Ballkonit në dimër.

Ballkoni në dimër nga Luis Landero

Ballkoni në dimër nga Luis Landero është një roman autobiografik me një zhvillim shumë të zhvilluar. Ejani dhe mësoni më shumë për këtë vepër madhështore dhe autorin e saj.

Rishikimi i një mjeku rurale ".

Një mjek rural, nga Franz Kafka

Një mjek rurale është një tekst që përballet me lexuesin. Gjuha e tij është aq e gjallë, sa lë dyshime nëse ishte e vërtetë apo jo. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Fotografisë së Dorian Gray.

Fotografia e Dorian Gray

Portreti Dorian Grey konsiderohet si një nga veprat letrare më të diskutueshme të shekullit të XNUMX-të. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit të saj dhe veprës së tij.

Libra nga José Saramago

Librat e José Saramago

Librat e José Saramago janë një burim pjellor i njohurive. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e shkrimtarit, gazetarit, historianit dhe dramaturgut.

Libra nga Miguel de Unamuno.

Librat e Miguel de Unamuno

Librat e Miguel de Unamuno përfaqësojnë një thesar të madh intelektual për njerëzimin. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Rishikimi i gjahtarëve të hijeve.

Gjuetarët e hijeve

Shadowhunters është një seri librash nga Cassandra Clare. Ata tregojnë një komplot që vë në dyshim realitetin. Mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Kapuçit të Kuq.

Kapuçi i kuq

Kapuçi i Kuq, në të dy versionet Charles Perrault dhe Brothers Grimm, vazhdon të mahnisë botën. Ejani dhe mësoni më shumë rreth historisë së saj.

Ramon del Valle-Inclan.

Ramón del Valle-Inclán, biografi dhe vepra

Ramón del Valle-Inclán ishte një dramaturg, poet dhe romancier spanjoll, një mbrojtje e letërsisë spanjolle të shekullit të XNUMX-të. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Rishikimi i Martianit.

Martiani, nga Andy Weir

Martiani është një lojë mjaft e rrjedhshme që të merr për të mishëruar dramën e një njeriu të braktisur në Mars. Ejani dhe mësoni më shumë rreth komplotit të saj dhe autorit të saj.

Miguel Hernandez.

Jeta dhe vepra e Miguel Hernández

Miguel Hernández ishte një nga zërat më famëkeq në letërsinë spanjolle të shekullit XNUMX, poet dhe dramaturg. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Rishikimi i çrregullimit që lini.

Rrëmujën që lini nga Carlos Montero

Raquel vjen në Novariz për të bërë një zëvendësim, atje mëson se do të zëvendësojë dikë që vdiq në mënyrë misterioze. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i problemit të tre trupave.

Problemi me tre trupa

Romani na çon në një realitet ku bëhet kontakti i parë i huaj, por me rezultate të papritura. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Roald Dahl.

Librat Roald Dahl

Veprat e këtij autori Uellsian janë një haraç për krijimtarinë dhe imagjinatën, me komplote të freskëta dhe joshëse. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën e tij dhe librat e tij.

Libra nga Marta Robles.

Librat e Marta Robles

Punimet e këtij shkrimtari shkojnë nga kërkimi historik te historitë e trilluara dhe përmbledhjet bibliografike. Ejani dhe dini më shumë për të.

Rishikimi i Tre Kapeleve Top.

Tri kapele kryesore nga Miguel Mihura

Kjo është një shfaqje që rinovoi zhanrin e komedisë në mes të kohërave të vështira në Spanjë dhe Evropë. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe autorin e saj.

Rishikimi i Busullës së Artë.

Busulla e Artë e Phillip Pullman

Busulla e Artë është titulli i parë në serinë Dark Matter, krijuar nga shkrimtari anglez Phillip Pullman. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Libra nga Christian Gálvez.

Libra nga Christian Gálvez

Chistian Gálvez është një autor i specializuar në figurën e Leonardo Da Vinçit dhe i deklaruar i dashuruar me Rilindjen. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Dora e majtë e errësirës.

Dora e majtë e errësirës

Historia zhvillohet në planetin Gueden, shtëpia e një civilizimi të çuditshëm me cilësi të pazakonta seksuale. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi cenital.

Cenital, nga Emilio Bueso

Cenital është një roman inovativ që i përket zhanrit të përshkruar si "roman shkencor-klimatik". Ejani dhe mësoni më shumë rreth kësaj vepre dhe autorit të saj.

Rishikimi i El Guerrero del Antifaz.

Luftëtari me maskë

Ky komik mjeshtëror zhyt këdo që e lexon atë në komplote të ndërlikuara nga ditët e Monarkëve Katolikë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Stephen King, suksesi i qëndrueshmërisë.

Stephen King: suksesi i qëndrueshmërisë

Stephen King përfaqëson është një nga artikujt më të çmuar të botës së letërsisë. Sidoqoftë, promovimi i tij nuk ishte i lehtë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Patria, nga Fernando Aramburu.

Atdheu i Fernando Aramburu

Kjo vepër letrare është pasqyrimi më i afërt dhe i vrazhdë i konfliktit të ndjeshëm që tronditi popullin bask. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Virginia Woolf

Librat e Virginia Woolf janë vepra avangarde me peshë të madhe letrare që shënuan një epokë. Ejani dhe mësoni më shumë për autorin dhe përmbajtjen e tij.

Stuhia.

Stuhia

Stuhia është një dramë e faljes dhe e shpengimit me personazhe të punuar mirë shumë të thurur së bashku. Ejani dhe mësoni më shumë rreth komplotit të saj dhe autorit të saj.

Vepra të William Shakespeare.

William Shakespeare luan

Veprat e William Shakespeare përfaqësojnë një thesar letrar për njerëzimin, ejani dhe mësoni më shumë për veprat e tij dhe jetën e tij.

Zoti i unazave.

Zoti i unazave

Lordi i unazave është një nga veprat letrare më të rëndësishme të fantazisë në histori. Ejani dhe mësoni rreth historisë së Tokës së Mesme dhe krijuesit të saj.

Silmarillion.

Silmarillion

Silmarillion erdhi për të shpjeguar kozmogoninë e Lordit të Unazave; është një libër madhështor dhe i ndërlikuar. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Irene Villa, el Libroabrazo.

Irene Villa: libra

Irene Villa është një e mbijetuar e terrorizmit, shenja e qartë se, pa marrë parasysh çfarë, ju mund të lëvizni përpara. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e tij dhe jetën e tij.

Një nga poezitë e Rubén Darío

Poezitë e Rubén Darío

Rubén Darío ishte një poet i rëndësishëm Nikaragua që konsiderohej babai i modernizmit letrar në Amerikën Latine. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.