Yael Lopumo, krijuesi i Lito në Mars

Intervistë ekskluzive me Yael Lopumo: «Jam i ngazëllyer për botimin e Lito en Marte me Kaizen Editores»

Sot, në Actualidad Literatura ne intervistojmë Yael Lopumo (Buenos Aires, 1989), një ilustrator argjentinas, pranimi i madh i të cilit në rrjetet sociale ka çuar në Today, në Actualidad Literatura ne intervistojmë Yael Lopumo (Buenos Aires, 1989), një ilustrues argjentinas, pranimi i madh i të cilit në rrjetet sociale ka bërë që Kaizen Editores të shikojë tek ai për botimin e veprës Lito en Marte, e cila do të dalë së shpejti për të kënaqur të gjithë ndjekësit e tij.

Xabier Gutiérrez: Autor i tetralogjisë El Aroma del Crimen.

Intervistë me Xabier Gutiérrez, krijues i zhanrit Gastronomic Noir

Xabier Gutiérrez, San Sebastián, 1960, krijues i noir gastronomik, në të cilin zhanri noir zhvillohet midis sobave dhe enëve nënshkruese. Xabier është një nga kuzhinierët më të njohur në vendin tonë dhe autori i tetralogjisë Los Aromas del Crimen, me protagonist nënkomisarin e Ertzaintza, Vicente Parra.

Esteban Navarro: shkrimtar dhe polic.

Intervistë me Esteban Navarro: shkrimtar i romanit të krimit dhe oficer policie.

Esteban Navarro është Murcian nga lindja dhe nga Huesca me birësim, polic kombëtar dhe shkrimtar, autor me shumë zhanre dhe i apasionuar pas zhanrit të zi, profesor në Shkollën Kanariane të Krijimit Letrar, Krijues i Konkursit të Policisë dhe Kulturës, Bashkëpunëtor i Aragón Negro Festivali dhe bashkëpunëtori i disa gazetave. 

Víctor del Árbol, Çmimi Nadal 2016 për Evën e Pothuajse Çdo gjëje.

Intervistë me Víctor del Arbol, Çmimi Nadal 2016.

Víctor del Árbol e bën romanin e krimit diçka më shumë se një zhanër. Secila prej historive të tyre është e ndryshme, fillon nga e para, asgjë nuk është e parashikueshme. Asnjë nga romanet e tij nuk e përgatit lexuesin për një tjetër.

Intervistë me Marwan

Intervistë me Marwan: nesër, 19 maj, do të dalë në treg libri i tij i ri "Të gjitha të ardhmet e mia janë me ty", botuar nga shtëpia botuese Planeta.