Premi Nacional de Còmic

Esto es una nota de prensa de la Generalitat de Cataluña, me apunto a lo que dice Alvaro Pons en La Carcel de Papel sobre la carencia de alguien en el Jurado que sea autor de cómic:

El Govern ha aprovat, en la seva reunió del dimarts 29 d’abril, la creació d’una nova categoria dels Premis Nacionals de Cultura.
El Premi Nacional de Còmic s’atorgarà a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l’aportació més rellevant en el camp del còmic i en els llenguatges que s’hi relacionen. D’aquesta manera, el Govern vol reconèixer la rellevància social i cultural del gènere.
En aquesta línia de conferir al còmic el prestigi que es mereix, el Govern també està treballant en la creació del Centre del Còmic i de la Historieta, que permetrà conservar moltes de les col·leccions existents a Catalunya, ara sense un lloc d’exposició permanent.
La nova categoria creada se suma a les setze existents fins ara, que són: Arts Visuals; Periodisme; Literatura; Teatre; Dansa; Cinema; Audiovisual; Música; Disseny; Patrimoni Cultural; Projecció Social de la Llengua Catalana; Cultura Popular; Circ; Pensament i Cultura Científica; Arquitectura i Espai Públic, i a la Trajectòria Professional i Artística. Aquest últim premi es va incorporar ara fa un any.
Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre el 1932 i el 1938. D’acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior.
Enguany, el jurat dels premis està presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que assisteix a les reunions amb veu però sense vot, i està format per la historiadora i professora de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Duch; el periodista científic i director del programa El medi ambient de TV3, Xavier Duran; l’arquitecta i presidenta del FAD Beth Galí; el dissenyador gràfic Anton Granero; el comissari d’exposicions i realitzador de televisió Andrés Hispano; el crític i activista de circ Jordi Jané; l’editora de Vilaweb Assumpció Maresma; la directora del Festival de Música Antiga i Músiques del Món de Barcelona, Maricarmen Palma; la directora del Centre d’Art La Panera, de Lleida, Glòria Picazo; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta; el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Lluís Reales; l’agent literària Anna Soler-Pont; la directora del Teatre L’Escorxador de Lleida, Margarida Troguet, i el cap de Cultura del diari El Punt, Jaume Vidal.

Libros para el día del Padre
Si quieres un libro para el día del padre y no sabes cuál comprar mira te dejamos esta selección de Amazon. Seguro que encuentras uno a tu medida
Libros para el día del Padre

Categorías

Concursos y Premios

Actualidad Comic

ActualidadComic era una web dedicada al mundo del cómic. Actualmente está integrada en la sección cómic y manga de Actualidadliteratura.com

Escribe un comentario