Premi Nacional de Còmic

Esto es una nota de prensa de la Generalitat de Cataluña, me apunto a lo que dice Alvaro Pons en La Carcel de Papel sobre la carencia de alguien en el Jurado que sea autor de cómic:

El Govern ha aprovat, en la seva reunió del dimarts 29 d’abril, la creació d’una nova categoria dels Premis Nacionals de Cultura.
El Premi Nacional de Còmic s’atorgarà a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l’aportació més rellevant en el camp del còmic i en els llenguatges que s’hi relacionen. D’aquesta manera, el Govern vol reconèixer la rellevància social i cultural del gènere.
En aquesta línia de conferir al còmic el prestigi que es mereix, el Govern també està treballant en la creació del Centre del Còmic i de la Historieta, que permetrà conservar moltes de les col·leccions existents a Catalunya, ara sense un lloc d’exposició permanent.
La nova categoria creada se suma a les setze existents fins ara, que són: Arts Visuals; Periodisme; Literatura; Teatre; Dansa; Cinema; Audiovisual; Música; Disseny; Patrimoni Cultural; Projecció Social de la Llengua Catalana; Cultura Popular; Circ; Pensament i Cultura Científica; Arquitectura i Espai Públic, i a la Trajectòria Professional i Artística. Aquest últim premi es va incorporar ara fa un any.
Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre el 1932 i el 1938. D’acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior.
Enguany, el jurat dels premis està presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que assisteix a les reunions amb veu però sense vot, i està format per la historiadora i professora de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Duch; el periodista científic i director del programa El medi ambient de TV3, Xavier Duran; l’arquitecta i presidenta del FAD Beth Galí; el dissenyador gràfic Anton Granero; el comissari d’exposicions i realitzador de televisió Andrés Hispano; el crític i activista de circ Jordi Jané; l’editora de Vilaweb Assumpció Maresma; la directora del Festival de Música Antiga i Músiques del Món de Barcelona, Maricarmen Palma; la directora del Centre d’Art La Panera, de Lleida, Glòria Picazo; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta; el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Lluís Reales; l’agent literària Anna Soler-Pont; la directora del Teatre L’Escorxador de Lleida, Margarida Troguet, i el cap de Cultura del diari El Punt, Jaume Vidal.

Compra los mejores libros
Descubre los libros más vendidos en Amazon. No sabemos si son los mejores pero sí los que más gente compra.
Los libros más vendidos en Amazon

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *