Поетски натпревари од септември 2013 година

пишување на пенкало

Ние продолжуваме да ја охрабруваме вашата желба да продолжите да растете како писатели со список на Натпревари de поезија што ќе се одржи во месец септември и се надеваме дека ќе бидете охрабрени да учествувате.

Не двоумете се да коментирате во овој пост и во други слични на вашите искуства во овој вид натпревари тоа сигурно ќе им помогне на многумина писатели кои од една или друга причина сè уште не одлучиле да учествуваат во ниту една од нив.

Среќно на сите!

Поетски натпревари септември 2013 година:

ТАНДИЛЕН КОНКУРС ЗА АВТОРИ 2013 (Аргентина)
(05: 09: 2013 / Роман и поезија / Издание и диплома / Отворено за: автори или жители на партијата Тандил над 18 години)

„ANÓNIMOS 2.1“ (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(05: 09: 2013 / Поезија / Издание / Отворено до: почетници поети)

I МЕERNУНАРОДЕН ПОЕЗИЈА И КРАТКА ПРИКАЗНА КОНКУРС „ЛЕТРАС ДЕ ПАРНАСО“ 2013 (Шпанија)
(06: 09: 2013 / Приказна и поезија / Сликовно дело и диплома / Отворено до: над 18 години)

ЧЕТВРТИ СКРИПТУРА POЕНСКИ КОНКУРС за жени (Перу)
(06: 09: 2013 / Поезија / 1.000 американски долари и издание / Отворено до: перуански писатели над 18 години)

Конкурс за млада приказна и поезија „YO CREO DESDE MI BARRIO“ (Чиле) Натпревар по е-пошта
(06: 09: 2013 / Поезија и приказна / Галвано и диплома / Отворено за: деца и млади од целиот регион Валпараисо)

3-то ЛИТЕРАТУРНО БИЕНАЛНО ИДНИЦА "FÉLIX ARMANDO NÚÑEZ B." 2013 година (Венецуела)
(07: 09: 2013 / Поезија и есеј / БС. 15.000 и издание / Отворено за: жителите во Венецуела)

XI ИЗДАВАЕ НА ЛИТЕРАТРИТЕ НАГРАДИ „САНЧО ПАНЦА“ (Шпанија)
(09: 09: 2013 / Поезија и приказна / 1.500 € / Отворено до: без ограничувања)

КУНЕТАМОНТ ЗА МЕ INTУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРА И ПЛАНИНСКИ УМЕТНОСТИ (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(10: 09: 2013 година / Приказна и поезија / 500 € и издание / Отворено до: над 18 години)

„XX КОНКУРС НА ПОЕЗИЈА НА ТЕМИ НА ГАУЧЕСКО 2013“ (Аргентина)
(11: 09: 2013 / Поезија / медали и дипломи / Отворено за: аргентински поети и поети од соседните земји)

XIX VILLA DE COX НАГРАДА ЗА ПОЕЗИЈА 2013 (Шпанија)
(12: 09: 2013 / Поезија / 1.000 евра и издание / Отворено до: без ограничувања)

НАГРАДА ЗА МЛАДИ АНДАЛУЗСКИ ПОЕЗИИ 2013 (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(13: 09: 2013 / Поезија / 3.000 евра и издание / Отворено за: помеѓу 12 и 35 години Андалузијци или жители во Андалузија и / или припадници на официјално признати андалузиски заедници)

КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТЕР „ЦИУДАД АЛФАРО 2013“ (Шпанија)
(13: 09: 2013 година / Расказ и поезија / 299 € / Отворено за: без ограничувања)

IV ПРОВИНЦИЈАЛЕН КОНЦЕРТ ЗА ПОЕЗИЈА «GINÉS GARCÍA» (Аргентина) Натпревар по е-пошта
(13: 09: 2013 / Поезија / Издание и книжевна работилница / Отворено за: студенти и наставници од Буенос Аирес)

РЕАЛНИ Натпревари од ПУЕРТО (Шпанија)
(13: 09: 2013 / Приказна и поезија / Напис за диплома и фер трговија / Отворено за: над 8 години)

ГРАНИРСКА АНТОЛОГИЈА ЗА ПОЕЗИЈА / ПАТНИК (Мексико) Натпревар по електронска пошта
(13: 09: 2013 / Поезија / Издание / Отворено за: Мексикански поети родени или жители на државите Баја Калифорнија, Сонора, Чивава, Коахуила, Нуево Леон и Тамаулипас)

I ИСЕСУС ЛИТЕТАРЕН КОНЦЕРС (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(15: 09: 2013 / Поезија, театар, роман, расказ и есеј / Издание и хотел / Отворено до: над 18 години)

АТЕНЕО КУЛТУРНА И МЕРКАНТИЛНА ПОЕЗИСКА НАГРАДА ВО ШПАНСКИ (Шпанија)
(15: 09: 2013 / Поезија / Керамика и издание / Отворено до: без ограничувања)

КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНА ПОЕЗИЈА И КРАТКА ПРИКАЗНА МАРИО НЕСТОРОФ (Аргентина)
(15: 09: 2013 / Поезија и приказна / 500 (пезоси) и диплома / Отворено до: без ограничувања)

XXVIII меѓународен натпревар на мистична поезија (Шпанија)
(15: 09: 2013 / Поезија / 1.000 € / Отворено до: без ограничувања)

XXIX CAFETÍN CROCHÉ ПОЕЗИСКА НАГРАДА (Шпанија)
(15: 09: 2013 / Поезија / 600 € / Отворено до: без ограничувања)

XXI ИЗДАВАЕ ЛИТЕРАТЕР КОНКУРС „Мујарерт“, 2013 (Шпанија)
(15: 09: 2013 година) Расказ и поезија / 1.000 € / Отворено за: жени над 16 години)

V НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈА „ORОРГ МАНРИК“ (Шпанија)
(15: 09: 2013 / Поезија / 600 евра / Отворено за: родени или жители на Шпанија)

II МЕERNУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ПОЕЗИЈА ГАБРИЕЛ ЦЕЛАЈА 2013 (Шпанија)
(16: 09: 2013 / Поезија / 10.000 евра и издание / Отворено до: без ограничувања)

2013-Е ГРАД НА КОРДОБА НАПИЕСНА НАГРАДА „РИКАРДО МОЛИНА“ XNUMX (Шпанија)
(17: 09: 2013 / Поезија / 12.000 € и издание / Отворено до: без ограничувања)

XIV МЕERNУНАРОДЕН КОНКУРС НА КРАТКА ПРИКАЗНА, МИКРОРЕЛАТО И БОRИ ПОЕЗИЈА «CIUDAD DE MELILLA» 2013 (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(18: 09: 2013 / Расказ, расказ и поезија / 2.000 евра / Отворено до: без ограничувања)

I САТИРСКИ ПОЕТСКИ КОНКУРС „FRANCISCO DE QUEVEDO“ НА ЦЕТИНА (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(19: 09: 2013 / Поезија / 150 € и престој / Отворено до: без ограничувања)

XII НАГРАДА НА ЕКСПЕРИЕМЕНТАЛНА ПОЕЗИЈА НА СОВЕТОТ НА БАДАJОЗ (Шпанија)
(20: 09: 2013 / Поезија / 2.100 евра и изложба / Отворено за: возрасни)

XIII Натпреварување за млади креатори (Шпанија)
(20: 09: 2013 / Поезија, приказна, деца и стрипови / 300 евра и диплома / Отворено за: помеѓу 14 и 30 години, родени или регистрирани во Мадридската заедница, студираат или работат во Мадридската заедница)

XXIV JOSÉ HIERRO НАЦИОНАЛНА НАГРАДА за поезија (Шпанија)
(20: 09: 2013 / Поезија / 9.000 XNUMX € и издание / Отворено за: жителите во Шпанија)

ОСМЕ КНТЕРСКИ КОНКУРС „БРАЗИЛА НА СОНИТЕ“ ТРИБУТ ВО ВИНИЦИУС ДЕ МОРА (Колумбија) Натпревар за е-пошта
(20: 09: 2013 / Поезија / 3.000.000 УСД и патување / Отворено до: жители во Колумбија)

ХХХII КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈА „FORNFORA DE PLATA“ (Шпанија)
(21: 09: 2013 / Поезија / 900 евра и трофеј / Отворено до: без ограничувања)

IX НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА РОМА И ПОЕЗИЈА ИГНАЦИО МАНУЕЛ АЛТАМИРАНО (Мексико)
(23: 09: 2013 година / Роман и поезија / 60.000 УСД и издание / Отворено за: Мексиканци или со седиште во Мексико)

III КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈА „КАМИНОС“ (Шпанија)
(25: 09: 2013 / Поезија / книга и публикација / Отворено за: жители на Заедницата на Мадрид, над 18 години)

32. МЕERNУНАРОДЕН КОНКУРС за поезија (Аргентина)
(27: 09: 2013 / Поезија / Значка, диплома и издание / Отворено до: без ограничувања)

СЕДМЕТО ИЗДАВА OFЕ НА ЕВРОПСКИОТ НАГРАДЕН КНИГАРСКИ КОНКУРС (Хондурас) Натпревар по електронска пошта
(27: 09: 2013 / Поезија / 1.000 евра / Отворено за: Хондураци или жители на Хондурас)

Награда за поезија на ГЕРМАН ГАУДИСА (Шпанија)
(27: 09: 2013 / Поезија / 800 € и издание / Отворено за: родени или жители на Шпанија)

4-ти ПЕЦЕР ПЕДРО ХЕРНОНДЕЗ САЛИНАС (Шпанија) Натпревар по електронска пошта
(29: 09: 2013 / Поезија / Трофеј и диплома / Отворено до: без ограничувања)

ПРВ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТЕР „СИСТЕР ИНА ЦЕПЕДА“ (Аргентина) Натпревар по е-пошта
(29: 09: 2013 / Поезија / 1.000 УСД и Диплома / Отворено за: Аргентинци постари од 18 години)

НАГРАДА ЗА ПОЕЗИЈА JOSÉ ANTONIO OCHAITA (Шпанија)
(30: 09: 2013 / Поезија / 3.000 евра / Отворено до: без ограничувања)

VI награда за поезија „ФЕДЕРИКО МУЕЛАС“ (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(30: 09: 2013 / Поезија / 2.000 евра / Отворено до: без ограничувања)

ПРВ КОНКУРС НА КОМЕНТАРИЈА 11 (Аргентина)
(30: 09: 2013 / Приказна и поезија / диплома и подароци / Отворено за: лица над 18 години кои живеат во Буенос Аирес)

IV ЛИТЕРАТЕР КОНКУРС КАНИЈАДА Д’АРТ - МОДАЛИТЕТ ЕРОТСКА ПОЕЗИЈА (Шпанија) Натпревар по е-пошта
(30: 09: 2013 / Поезија / 200 евра и публикација / Отворено за: возрасни)

Повеќе информации - Поезија на нашата веб-страница

Извор - Писатели

Фото - Блог за социологија


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.