Спомени за дивјак

Спомени за дивјак

Спомени за дивината е роман на валенсискиот писател Беби Фернандез - г -ѓа. Пиев. Дојдете и дознајте повеќе за авторката и нејзиното дело.

Сомничавото сомневање

Сомничавото сомневање

Сомнежот на Софија (2019) е историски фантастичен роман на шпанската уметница Палома Санчез-Гарника. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и нејзиното дело.

Нивес Хереро: книги

Нивес Хереро: книги

Нивес Ереро е успешен шпански новинар и писател со 20-годишна книжевна кариера. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и нејзиното дело.

Инес од мојата душа

Инес од мојата душа

Инес дел Алма Маја (2006) е историски роман на познатата писателка Изабел Аленде. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Потеклото

Потеклото

Потекло (2017) е петти научно-фантастичен роман на американскиот писател Ден Браун. Дојдете, дознајте повеќе за книгата и авторот.

За кого ellвоно патарините

За кого ellвоно патарините

„За кого патарините“ е роман на американскиот писател и новинар Ернест Хемингвеј. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Гробиштата на заборавени книги

Гробиштата на заборавени книги

Гробиштата на заборавените книги е тетралогија напишана од Карлос Руиз Зафон од Барселона. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Степски волк

Степски волк

Волкот степски е психолошки роман на германскиот прозаист, есеист и поет Херман Хесе. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Книги Лусинда Рајли

Книги Лусинда Рајли

Лусинда Рајли беше британска писателка позната ширум светот по серијата Седумте сестри. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и нејзините дела.

Името на розата

Името на розата

Името на розата (1980) е успешен историски роман на италијанскиот писател Умберто Еко. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Токио блуз

Токио Блуз

Токио блуз (1987) е петти роман на јапонскиот писател Харуки Мураками. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Кен Фоллет: книги

Кен Фоллет: книги

Кен Фоллет е најпродаваниот велшки романсиер, познат по своите историски и неизвесни наративи. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и за неговото дело.

Хуан Хозе Милаш: книги

Хуан Хозе Милаш: книги

Хуан Хозе Милаш е осветен шпански писател и новинар со скоро пет децении во бизнисот. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Карлос Руиз Зафон: книги

Карлос Руиз Зафон: книги

Карлос Руиз Зафон беше еден од најистакнатите современи шпански писатели на XNUMX век. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Акватанија

Акватанија

Аквитанија е најновата книга на најпродаваната писателка во Шпанија: Ева Гарсија Саенц де Уртури. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Кланот на пештерската мечка

Кланот на пештерската мечка

Кланот мечка од пештери е првата книга на славниот американски автор Jeanан Мари Ауел. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Среќно на Роза Монтеро

Среќно (2020) е најновиот роман на истакнатата шпанска писателка Роза Монтеро. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Патувања на Гуливер

Патувања на Гуливер

Патувањата на Гуливер е позната прозна сатира напишана од Ирецот atонатан Свифт. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Феликс де Азжа

Феликс де Азжа

Феликс де Ажа е Шпанец кој се смета за еден од најдобрите експоненти на литературата во XNUMX век. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Старецот и морето

Старецот и морето

Старецот и морето (1952) е најпрепознатливото дело на фикцијата на Американецот Ернест Хемингвеј. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговата книга.

Срцето со кое живеам

Срцето со кое живеам

Срцето со кое живеам е историски роман на Хозе Марија Перез, попознат како Перидис. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Судбината на хероите

Судбината на хероите

Судбината на хероите е историски роман на истакнатиот шпански писател Чуфо Лоренс. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Темнината и зората

Темнината и зората

Црнила и зора е претходница на познатата трилогија на Кен Фоллет „Столбовите на Земјата“. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Приказна за слугинката

Приказна за слугинката

Приказната на слугинката е футуристички дистописки роман на канадската писателка Маргарет Атвуд. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Tierra, од Елој Морено

Tierra, од Елој Морено

Tierra (2020) е роман со јасни современи нијанси на шпанскиот писател Елој Морено. Дојдете, дознајте повеќе за делото и авторот.

Времето помеѓу рабовите

Времето помеѓу рабовите

El tiempo entre costuras (2009) е роман на шпанската писателка Марија Дуењас. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Theолтите очи на крокодилите

Theолтите очи на крокодилите

Yellowолтите очи на крокодилите е бестселер на француската писателка Кетрин Панкол. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Долгиот пат кон дома

Долгиот пат кон дома

Долгиот пат до дома (од Д. Стил) е приказна која отелотворува тешкотии и неправда. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Доба на невиност

Доба на невиност

„Ера на невиноста“ е класика од XNUMX век, напишана од американската авторка Едит Вартон. Дојдете, дознајте повеќе за неа и нејзината работа.

Полноќно сонце

Полноќно сонце

Сонцето на полноќ е роман за фантастична литература на американската писателка Стени Мајер. Дојдете, дознајте повеќе за неа и нејзината работа.

Мајката на Франкенштајн

Мајката на Франкенштајн

Мајката на Франкенштајн е историски роман на шпанскиот писател Алмудена Грандес. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Лажливиот живот на возрасните

Лажливиот живот на возрасните

Лажливиот живот на возрасните покажува што живее една девојка кога ја знае реалноста на постарите лица. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Холи црна

Холи црна

Холи Блек е една од најпознатите американски писателки во жанрот младинска фантазија. Дојдете, дознајте повеќе за неговиот живот и дела

Книги за шпански историски романи

Книги за шпански историски романи

Шпанскиот историски роман произлегува во деветнаесеттиот век, со делото Рамиро, Конде де Лусена, од Рафаел Хамара. Дојдете и дознајте повеќе за тоа.

Библиотекарот во Аушвиц

Библиотекарот во Аушвиц

Библиотекарот во Аушвиц е историски роман на шпанскиот писател Антонио Гонзалес Итурбе. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Едит Вартон

Едит Вартон

Едит Вартон беше позната американска писателка која се посвети на прекорување романи и раскази. Дојдете, дознајте повеќе за неговиот живот и дело.

Врвни бесплатни книги

Врвни бесплатни книги

Следните врвни бесплатни книги содржат многу разновиден избор на дела за сите вкусови. Дојдете, знајте малку повеќе за овие наслови.

Дневник на годината на чума

Дневник на годината на чума

Дневник на годината на чума е ремек-дело на британскиот писател Даниел Дефо. Дојдете, дознајте повеќе за книгата и нејзиниот автор.

Александрискиот квартет

Александрискиот квартет

Квартетот Александрија е серијал романи создадени од британскиот писател Лоренс Г.Дарел. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Книгите на Борис Изагир

Книгите на Борис Изагир

Изагиер е познат венецуелски писател и аниматор, кој досега има создадено десетина книги. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Книги од Хуан дел Вал

Книги од Хуан дел Вал

Хуан дел Вал е јасен пример за надминување и успех, неговите книги врескаат во секој ред. Дојдете и дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Книги од Пилар Ер

Книги од Пилар Ер

Книгите на Пилар Ер го водат читателот да оди меѓу фикцијата и реалноста, маестрално. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Книгите на Елвира Састре

Книгите на Елвира Састре

Поезијата и наративот за Елвира Састре зазедоа место со кастилијански букви. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Книгите на Артуро Перез-Реверте

Книгите на Артуро Перез-Реверте

Пенкалото на Перез-Реверте ги тера читателите да патуваат во поставки полни со акција, историја и мистерија. Дојдете, дознајте повеќе за него и за неговата работа.

Книгите на Роза Монтеро

Книгите на Роза Монтеро

Роза Монтеро е шпанска писателка со долга кариера и привлечен наратив. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Книгите на Хавиер Церкас

Книгите на Хавиер Церкас

Да се ​​зборува за Хавиер Черкас значи да се зборува, неизбежно, за успех: Солдадос де Саламина (2001). Дојдете, дознајте повеќе за овој автор и неговото дело.

Книги од Сонсолес Енега

Книги од Сонсолес Енега

Книгите „Сонсолес Енега“ нè водат низ 16-годишно писмо кое истражува во груби човечки заговори. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и нејзините дела.

Најдобри книги од Перез-Реверте

Најдобри книги од Перез-Реверте

Перез-Реверте е шпански писател и новинар високо признат по својата плодна и беспрекорна кариера. Дојдете и видете ги неговите најдобри дела.

Најпродавани книги.

Најпродавани книги

Авторот да го направи своето дело бестселер е сон на многумина. Дојдете, запознајте ги најпродаваните книги во историјата и 2020 година.

Книги од Луз Габас

Книги од Луз Габас

Книгите на Луз Габас претставуваат живописна и свежа неправилност на шпанската книжевна сцена. Дојдете и дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Книги од Рејес Монфорте

Книги од Рејес Монфорте

Книгите на Рејес Монфорте, заради нивните искуствени заговори, воодушевија илјадници читатели ширум светот. Дојдете и дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Најдобри детективски книги

Најдобри детективски книги

Добивањето најдобри книги за детективи е сон на многу fansубители на овој жанр, затоа, тука направивме избрана листа.

Препорачани романи за 2021 година

Препорачани романи за 2021 година

Размислувајќи за читателите кои сакаат goodубители на добри романи, еве избор за оваа 2021 година. Дојдете и изберете го оној кој најмногу ви се допаѓа.

Книги Пауло Коеhoо

Книги Пауло Коеhoо

Книгите на Пауло Коеhoо, и покрај извонредната изрека на критичарите, не престануваат да се продаваат. Дојдете и дознајте повеќе за авторот и неговите дела.

Наративни поджанови.

Наративни поджанови

Наративните поджанови се секоја од групите што ги сочинуваат наративните текстови. Дојдете и дознајте повеќе за нив.

Преглед на La fiesta del chivo.

Забавата на козата

Коза партија е роман напишан од Нобеловата награда за литература, Марио Варгас losоса. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Идеи за пишување книга.

Идеи за пишување книга

Да се ​​има при рака низа идеи да се напише книга, го олеснува креативниот процес. Дојдете и знаете неколку совети кои ќе ви помогнат.

Преглед на Пет часа со Марио.

Пет часа со Марио

Пет часа со Марио е ремек-дело на шпанскиот писател Мигел Делибес. Дојдете и дознајте повеќе за романот и неговиот автор.

Преглед на Нибла.

Нибла, од Мигел де Унамуно

Нибла (1914), од Мигел де Унамуно, задолжителна референца во современиот егзистенцијалистички роман. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на Нада.

Нада, од Кармен Лафорет

Нада е роман на познатата шпанска писателка Кармен Лафорет. Дојдете и дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Преглед на огнена колона.

Огнена колона

Огнен столб е книга на Кен Фолет, најуспешниот современ британски романсиер. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на La cocinera de Castamar.

Готвачот на Кастамар

Готвачот на Кастамар е роман на шпанскиот автор Фернандо Ј.Менез. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на солзите на Шива.

Солзите на Шива

Солзите на Шива (2002) е осмиот роман објавен од шпанскиот автор Сезар Мајорки. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на бесконечната рута.

Бесконечната патека

Бесконечниот пат е детален историски роман напишан од Хозе Калво Појато. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на Дамата на камелиите.

Дамата на камелиите

Дамата на камелиите е најдалекусежното парче на писателот Александре Думас помладиот. Дојдете, дознајте повеќе за делото и авторот.

Преглед на Друштвото на мртви поети, книга.

Поетот на смртта Општество

Друштвото на мртви поети е литературна адаптација на Н.Х. Клајнбаум за сценариото на Шулман. Дојдете, дознајте повеќе за книгата и нејзиниот автор.

Преглед на Господарот на мувите.

Господар на мувите

Господарот на мувите е дело што ја започна кариерата на британецот Вилијам Голдинг. Дојдете, дознајте повеќе за романот и писателот.

Преглед на смртта на командантот.

Смртта на командантот

Смртта на командантот е најновото издание на славниот јапонски писател Харуки Мураками. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на Зимата на светот.

Зимата на светот

Зимата на светот е втората рата од Трилогијата на векот создадена од Кен Фоллет. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на Долината на волците.

Долината на волците

Долината на волците беше втора објавена книга на шпанската писателка Лора Галего Гарсија. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Алберт Еспиноза.

Алберт Еспиноза

Алберт Еспиноза е истакнат шпански сценарист, драматург, писател, изведувач и режисер. Дојдете, дознајте повеќе за него и неговата работа.

Преглед на Маријанела.

Маријанела

Маријанела е едно од најважните дела на шпанскиот автор Бенито Перез Галдос. Дојдете, дознајте повеќе за романот и неговиот автор.

Преглед на марокански писма.

Марокански картички

Cartas marruecas е епистоларен роман напишан од шпанскиот писател и воен човек Хозе Кадалсо. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на друг вртење на завртката.

Уште еден пресврт

Друг пресврт на завртката е најпознатото дело на плодниот автор и литературен критичар Хенри Jamesејмс. Дојдете, дознајте повеќе за романот и неговиот автор.

Преглед на 1984 година.

1984

1984 година е најамблематскиот роман на британскиот Ерик Артур Блер (псевдоним, Georgeорџ Орвел). Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Харуки Мураками.

Харуки Мураками

Харуки Мураками е најпознат јапонски писател во светот денес. Дојдете и дознајте повеќе за него и за неговата работа.

Преглед на Јо, iaулија.

Јас, iaулија

Јо, Јулија е историски белетристички роман на шпанскиот писател Сантијаго Постегијо. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на предностите да се биде отфрлен.

Предностите да се биде отфрлен

„Поволностите да се биде исфрлен“ е епистоларен роман на американскиот писател, Стивен Чбоски. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на последниот кантон.

Последната мачка

Последниот катон е роман напишан од шпанската писателка и новинарка, Матилде Асенси. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на чуварите на тврдината.

Чуварите на тврдината

Чуварите на Цитаделата е фантастична трилогија создадена од Шпанката Лаура Галего. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на La hija de la noche.

Dерка на ноќта

Theерката на ноќта претставува размислување за loveубовта како мотивирачка моќ од неограничен обем. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на г-ѓа Даловеј.

Г-ѓа Даловеј

Г-ѓа Даловеј од Вирџинија Вулф го претставува крајниот британски израз на меѓувоениот период. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на Сан Мигел Буено, мартир.

Свети Мануел Буено, маченик

Сан Мигел Буено, мартир е нивола која сумира голем дел од одликите на огромното дело на Мигел де Унамуно. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

5 уреднички вести за август

Во овој нетипичен август, издавачкиот пазар продолжува да се движи. Ова се 5 нови изданија што пристигнуваат овој месец. За секој вкус.

Книги за научна фантастика.

Книги за научна фантастика

Заедно со хорор и романса, книгите од научна фантастика се едни од најпопуларните. Дојдете и дознајте повеќе за жанрот, неговите автори и нивните дела.

Преглед на Ла Темперанс.

Умереност

Умереноста е дело во кое anубовта, предавството, трагедијата и алчноста се испреплетени на интензивен начин. Дојдете, дознајте повеќе за книгата и нејзиниот автор.

Преглед на елеганцијата на ежот.

Елеганцијата на ежот

Елеганцијата на ежот содржи длабока, внимателна и прилично честа приказна во денешниот дигитализиран свет. Дојдете, тој знае повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на Германската куќа.

Германската куќа

Германската куќа е драма сместена во судењата во Нирнберг. Во длабочина се занимава со ужасот на холокаустот. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на падот на гигантите.

Падот на гигантите

Падот на гигантите е првиот дел од Трилогијата на векот на Кен Фолет, базиран на Втората светска војна. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на Црвенкапа на Менхетен.

Црвенкапа на Менхетен

Црвенкапа во Менхетен е фантастичен роман создаден од Кармен Мартин Гајт. Тоа е модерна бајка. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на метаморфоза.

Метаморфоза

Метаморфозис е приказна на Франц Кафка која ја отсликува суровоста на општеството преку необичен заговор. Дојдете, дознајте повеќе за авторот и неговото дело.

Книги на Илдефонсо Фалконес.

Книги на Илдефонсо Фалконес

Книгите на Илдефонсо Фалконес ја потресоа шпанската и светската книжевна сцена од 2006 година. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на тркалото на времето.

Тркалото на времето

Тркалото на времето е епска сага за фантазија создадена од американскиот писател Jamesејмс Оливер Ригни, јуниор, дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на ќерките на градот на ткаенините.

Theерките на ткаениното село

Во „aughtерките на платното село“, obејкобс ги раскажува тајните на Мелцерите и крвавата драма на војната. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на досието со бури.

Архива на невреме

Archive of Storms е фантастична литературна сага создадена од писателот Брендон Сандерсон. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на шумата го знае вашето име.

Шумата го знае вашето име

Шумата знае дека вашето име е интересен роман каде легендите и клетвите се комбинираат со историски настани. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Преглед на Нема вести од Гурб.

Нема вести од гурб

Sin Noticias de Gurb е сатиричен роман создаден од шпанскиот интелектуалец Едуардо Мендоза. Дојдете, дознајте повеќе за ова дело и за неговиот автор.

Класи на литературни романи.

Класи на литературни романи

Видовите литературни романи се многу разновидни и се условени од ресурсите што ги користи авторот. Дојдете и дознајте повеќе за нив.

Што е историски роман?

Што е историски роман?

Историскиот роман е наративен поджанр ограничен на непроменети вистински настани како сидро на неговата заговор. Дојдете, дознајте повеќе за тоа и неговите автори.

Фјодор Достојевски.

Достоевски

Фјодор Достоевски беше руски писател, уредник и новинар. Ја обележа литературата со своите романи и раскази. Дојдете, дознајте повеќе за него и неговата работа.

Преглед на алхемичарот.

Алхемичарот

Алхемичарот се смета за најпродаваната книга во историјата на португалски јазик. Преведен е на 56 јазици. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Книгите на улија Наваро.

Книгите на Julулија Наваро

Книги на iaулија Наваро, добра литература што доаѓа од рака на извонредно новинарско пенкало. Дојдете, дознајте повеќе за авторката и нејзините дела.

Преглед на уловот во 'рж.

Фаќачот во 'рж

Фаќачот во 'ржот означи пресвртница во американската книжевна култура по Втората светска војна. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на Манолито Гафотас.

Манолито Гафотас

Манолито Гафотас е првиот роман за деца на Елвира Линдо. Книгата произлегува од неговото радио искуство. Дојдете и дознајте повеќе за авторката и за нејзиното дело.

Преглед на лавиринтниот тркач.

Сагата Лавиринт Ранер

Сагата „Лавиринт ранер“ е роман од научна фантастика кој истражува во пост-апокалиптична иднина. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на Моби Дик.

Моби Дик

Моби Дик е ремек-дело. Мелвил навлегува во опсесија и одмазда и во комплицираните работи во врските. Дојдете, дознајте повеќе за делото и нејзиниот автор.

Преглед на дрвото на знаење.

Резиме на дрвото на науката

Дрвото на науката е скапоцен камен на Пио Бароха. Неговите автобиграфски нијанси и нејзиниот возвишен заплет се движат. Дојдете и дознајте повеќе за делото и неговиот автор.

Преглед на вистината за случајот Хари Квеберт.

Вистината за случајот Хари Квеберт

Вистината за аферата Хари Квеберт е романтичен трилер. Ëlоел Дикер приреди добра заговор со големи пресврти. Дојдете, дознајте повеќе за делото и неговиот автор.