MenMarías и Ana_Lena Rivera во презентацијата на Пуката, Пескадос и Марискос.

Презентација на наградата Кармен Мартин Гаит во 2017 година: Пуката, од Ман Маријас.

Дали имаат деца? Немај ги. Верувајте ми, нема повеќе мачна болка во овој живот », повторува Габино, главниот јунак на Пуката, Пескадос и Марискос во секое поглавје од приказната. (Мажи Маријас. Награда Кармен Мартин Гаит 2017 година.

Зборуваме со Ана Ривера Мужиз и Фатима Мартин Родригез, награда Торенте Балестер 2017

Зборуваме со Ана Лена Ривера Мужиз и Фатима Мартин Родригез, наградата „Торенте Балестер“ во 2017 година, доделена ex aequo минатиот декември Авторите ни раскажуваат за нивните траектории, очекувања и проекти.

Награди Игнотус 2017: сè за нив

Во оваа статија ви ги претставуваме победниците на Игнотус наградите 2017. Само поетската категорија не успеа затоа што немаше минимален број номинирани.

Победници на Харви 2012 година

Најдобар писател Крис Елиопулос, Стравувај се од самиот себе, Маркс Стрип, Лора Ли Гулиџ, Страница од Пејџ, Амулет Книги Тод Клајн, ШИЛД: Архитекти

Номинации за Ајснер 2012 година

Наградите Ајснер во 2012 година веќе имаат свои кандидати. Шпанската репрезентација овој пат одговара на Маркос Мартин, кој сака ...

Двојни номинации

НАЈДОБРА КРАТКА ПРИКАЗНА „Кратка историја на уметничката форма позната како хортикулптура“, од Адријан Томин, на Оптички нерв # 12

Номинации за наградите Харви

Преку „Ентрекомикс“ дознавме за неодамнешните номинации за престижните награди „Харви“, со некои главни моменти. За мене

CCC (коктел за стрип)

Литературен натпревар CASA EOLO 1. ТЕМА И РОД. Темата и жанрот ќе бидат бесплатни, прифаќајќи секакви дела ...

Награди Харви 2010 година

Веќе се познати добитниците на престижните награди Харви, вклучително и оние што ги собраа Киркман и неговите ...

Награди Харви 2009 година

Преку „Ентрекомикс“, со победници со задебелени букви: НАЈДОБРИ СКРИПИСТИК, Кајл Бејкер, НАТ ТАНРЕР, книги за Абрамс, Ед Брубејкер, КЕПТАИН АМЕРИКА, Марвел ...

Втор натпревар во Myaku

Оваа година Здружението „Миаку“ организира уште еден стрип натпревар како во 2008 година, и иако на ...

Доминиканецот го освои Пулицер

Otунот Диаз е првиот доминикански писател кој ја освоил Пулицеровата награда, награда исто толку северноамериканка, како и писателите и ...